Jump to content

harlem

Üye
  • Posts

    65
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

650 profile views

harlem's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. dell 3521 notebook um var. setup da disk ahci görünüyor. kaçtane windows 8 dedim kuramadım. kurulum ekranında disk görünmüyor. diski setup tan ide yaparsam kuruyom. ancak elimde sata lı windows 7 var onla kurabiliyorum. 6 tane windows 8 indirdim farklı faklı hiç biri kurmadı.
  2. hocam sata desteği varmı? satalı windows lazım bulamıyorum.
  3. hocam statikten kastınız nedir bilmiyorum ama dle,joomla gibi siteler reklamlı olduğu için ve faturası vs. olmadığı için Türk Ticaret Kanununa uymazsa diyerekten bi elektronikçiye fatura kestirip siteyi kendim tasarlayıp o şekilde yapmak istedim.bide merak ettim google da falan hiçbir program çıkmadı bu tarzda.webpage maker, xaraa vs. bir çok yazılım var ama admin panelli hazır templateli program yok. bide şoyle bi durum var 3 site olucak 3 üde resmi olucak 3 ününde dle olmaması taraftarıyım kanundan dolayı gözümüz korkuyor açıkçası. bu arada dle için verdiğiniz bilgilerden sonra locale kurup kurcalamaya başladım bile çok faydalı oldu o bilgi.teşekkürler.
  4. arkadaşlar belki birçoğunuz duymuştur.Türk Ticaret Kanununa göre şirketlere web sitesi zorunluluğu getirildi ve kanun temmuz 2012 den itibaren yürürlüğe girecek.kanunda site ile ilgili olması istenilen en önemli kısımlar, Sitede Olması Gerekenler; Şirketin tam ve resmi ünvanı, (Ticaret Sicil Gazetesi’nde yazan ünvan tam olarak yazılacak) Şirketin kuruluş tarihi, Kurucular ve ortaklar (hisse payları dahil) Yetkili Müdürler (Yönetim Şeması) Bağlı bulunduğu ticaret odası, ticaret sicil numarası, Bağlı bulunduğu vergi dairesi ve vergi numarası, Sermaye yapısı, şirketin ortaklarının ne kadar hisseye sahip olduğununun belirtilmesi, 3 Yıllık mali yapı. Bilançolar, mali verilerin yayınlanması, sitenin admin panelli olması, ziyaretçi defteri, istatistik, arama motorlarından kolay erişim, sınırsız sayfa ve resim ekleyebilme, iletişim ve mesajlaşma ve daha bir çok detay. (kanunun tam metni http://www.tfrweb.net/kanunauygunsiteozellikleri.php adresinde) pcusta_99 adlı arkadaşımız sağolsun bir cevap verdi.ancak benim asıl öğrenmek istediğim bu tarzda online olarak birçok hosting vs. firması site tasarlama imkanı sunarken, bunu bir programla yapamazmıyız.xaraa,webpage maker vs. gibi bir program yokmu admin panelli site tasarlayabilceğimiz (hazır templateli)her kese teşekkürler.
  5. herkese slmlar.bazı hosting şirketleri domain ve hostingi onlardan alırsan web tasarım bedava diyerek hazır şablonlarla admin panelli site oluşturmayı sağlıyor.bu tarzda yani hazır templateleri seçerek admin panelli site oluşturabileceğim bir program varmı bildiğiniz arkadaşlar. birçok web programını denedim olmadı.web page maker, xaraa vs.teşkkürler.
  6. peki vga çoklayıcı ile denedinmi bunu.hani şöyle düşündüm.iki girişe monitör bağlaman elbette bi işe yaramaz çünkü diğelim biri av1 ise diğeri av2 bu geçiş sağlar.ancak vga çoklayıcı ile tek bir girişe 2 monitör bağlarsan hani projeksiyon ve monitör olayı gibi aynı anda iki görüntüyü birden verebilir mi diye düşünüyom şu an.eğer deneme imkanın varsa belki olabilir.
  7. eğer 2 pc yi bir monitöre bağlıyacaksanız 2 port KVM switch e ihtiyacınız var.fiyatı 30 - 40 tl gibi bişey olması lazım tahminen.yanlız aynı anda 2 pc çalışmaz bunda.yani ekrana görüntü vermez
  8. size şöyle bir alternatif sunabilirim.eğer ikinci bir bilgisayar varsa ve onda dos prg. kullanılmıcaksa usb yazıcıyı ona takın. 1-Yazıcıyı paylaştırın, paylaşım adı olarak 8 harften az bir isim seçin, mesela HPLAZER yazın 2-DOS komut istemine geçin 3- net use lpt1 \\127.0.0.1\hplazer /persistent:yes komutunu yazıp Enter'a basın 4-Programın yazdırma ayarlarında yazıcı portu olarak LPT1'i seçin eğer dosprn programını kullanmak istersen; D o s p r n’yi kurduktan sonra, Windows ekranın sağ alt köşesindeki saatin olduğu yerdeki “d o s p r n ikonu”nu tıklayın. Açılan pencerede 1-) “Interface language” yazısının karşısındaki “English” yazan yeri tıklayın ve listeden “Turkish” i seçin. 2-) “Metin parametreleri” başlığının altında “Uzun satırları böl” seçeneğindeki çentiği kaldırınız. 3-) Pencerenin sol üst köşesinden “Yazıtipleri”ni tıklayıp , “Stil” başlığının altındaki “Kalın” seçeneğini seçili hale getirin. 4-) “Yazıtipi ayarları” başlığının altındaki seçenekleri CP: 857 Boyut : 8 , CPI : 20 , LPI : 6 olacak şekilde değiştiriniz. 5-) “Sayfa Parametreleri” başlığının altındaki seçenekleri aşağıdaki gibi ayarlayın: Üst marj, mm : 3 Alt marj, mm : 3 Sol marj, mm : 4 Sağ marj, mm : 0 “update.exe” dosyasını çalıştırın. Key değerinin karşısındaki sayının hepsini kopyalayın. Daha sonra kapatın. D o s p r n ekranına geri dönün. Kaydol'u seçin. Key yazan yere kopyaladığınız sayıyı yapıştırın. Büyük kağıda (132) çıkan raporları almak için : “Ana” menüsünden “Baskı Yönü” “Yatay” “Yazıtipleri” menüsünden CPI : 24 , LPI : 8 yapılır. Eğer tekrar Küçük kağıt ( 80 ) raporlarını çıkartmak isterseniz: Baskı yönünü “ Dikey” , CPI : 20 , LPI : 6 konumuna getiriniz. Linki aşağıda ilacı içinde.. http://hotfile.com/dl/111596688/8481cc9/DosPrn.zip.html bu arada kullandığın dos programında desteği ve özel ayarları olabileceğini unutma.
  9. arkadaşlar asp bi sayfada veri tabanından çektiğim bilgiler alt alta sıralanıyor.bunları yan yana bir türlü sıralatamadım. bir çok forumdaki her konuyu inceledim ama yapamadım.kodları örnek olarak aşağıda veriyorum.bu kodlarla yan yana sıralama yapabilmek için ne yapmam lazım rica etsem yardımcı olurmusunuz.tşekkürler.. <tr> <td> <table border="0" style="border-collapse: collapse" width="100%" cellpadding="0" id="table130"> <tr> <td colspan="3"> <table border="0" style="border-collapse: collapse" width="100%" height="7" cellpadding="0" id="table131"> <tr> <td width="4"> <img border="0" src="shop_img/az_leftbox3_top_l.gif" width="29" height="25"></td> <td background="shop_img/az_leftbox1_top_m.gif"> <font style="font-size: 9pt; font-weight:700" color="#5480A7"> &nbsp;<%if session("lang")="turkce" then%>Bilgi<%else%>İnfo<%end if%></font></td> <td width="15" valign="top"> <font style="font-size: 9pt"> <img border="0" src="shop_img/az_leftbox1_top_r.gif" width="15" height="25"></font></td> </tr> </table> </td> </tr> <tr> <td width="1%" height="67" background="shop_img/m_sol.gif"> <font color="#F1F9FE" style="font-size: 1pt">E<br>f<br>e<br> s<br>T<br>E<br>C<br>H</font></td> <td height="67" background="shop_img/az_categbox_bg_r.gif" width="99%" valign="top"> <div align="center"> <table border="0" cellpadding="0" style="border-collapse: collapse" width="92%" id="table132"> <% set rs = server.createobject("adodb.recordset") sql="Select * from sayfalar_"&session("lang")&"" rs.open SQL,tech,1,3 do while not rs.eof %> <tr> <td width="15"> <img border="0" src="shop_img/haber.gif" width="14" height="10"></td> <td>&nbsp; <a href="?islem=bilgi&id=<%=Rs("id")%>" style="text-decoration: none"><font color="<%=font%>"><b><%=Rs("baslik")%></b></font></a><br> <% Rs.MoveNext Loop %></td> </tr> </table> </div> </td>
  10. flash belleklerin dosya sisteminin Fat32 veya Ntfs olması bi sorun yaratırmı yada siz ne olmasını önerirsiniz.tşk.
  11. mitnicke64 bu driver banada lazım.lütfen elinde varsa tekrar upload edip link verirmisin.inan her yerde aradık ama bulamadık.nerdeyse kartı değiştiricem. Saygılar..
  12. Program Adı: Direct 9C (Şubat 2010) Microsoft'un genel olarak oyunlar için ürettiği yazılım.Gerçi bilmeyen yoktur ama.. İndirme Linki: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=9226a611-62fe-4f61-aba1-914185249413&displaylang=en veya http://www.inndir.com/DirectX-1890p.html Not:Arkadaşlar konuyu aslında burda buldum gibi ama tam emin olamadım.Çünkü konu açılma tarihi 2009.Benmi yanılıyorum yoksa bu konu istediğim programın konusumu acaba. http://www.tnctr.com/index.php?showtopic=86447
×
×
  • Create New...