Jump to content

drxox

Üye
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male
  • İzmir

Recent Profile Visitors

415 profile views

drxox's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

2

Reputation

  1. Performans düşüklüğü için iş sözleşmende herhangi bir kriter bildirilmemiş ise, bu bahane ile işten çıkarmada kıdem ve ihbar tazminatını alman gerekir. IK da ihtar imzalatarak oldu bittiye getirmeye çalışmışlar. Performans düşüklüğü olan işçiye, performans arttırıcı tedbirler uygulamadan (eğitim, kurs vb) bu bahaneyi kullanamazlar. Noter'den sana ihtar geldiğinde bu ihtar ile birlikte, çalışma bakanlığına ve iş mahkemesine başvurabilirsin. Sadece tazminatın için değil, işe iade davası da açabilirsin. Bu durumda, işe iade davası senin lehine sonuçlanana kadar geçen süre de, çalışmışsın gibi değerlendirilir. Savunmana yazdığın ibare aslında senin aleyhinde olsa da, iş mahkemesinde, bu şekilde yazmadığın taktirde işini kaybedeceğini düşünerek yazdığını söylersen, ki muhtemelen öyle, sana o kadar zarar vermez. Tüm bunlar, geçmiş tecrübelerime dayanarak verdiğim bilgiler ama açıkçası son 3 yıldır pek takip etmiyorum. Mevzuat değişiklikleri olmuş olabilir (pandemi de bazı şeyleri değiştirdiler) O sebeple, bir avukata danışman gerekecek. İlk danışma için avukatlar cuzi bir ücret alır. Dava açmak için de dava harcı ne kadar ise onu ödersin. Davayı kazanırsan da vekalet ücretini kaybeden taraf öder. 25/II den çıkış yapmaları da senin elini güçlendirir, işverene ispat zorunluluğu getirir. İşveren bunu ispat edemez ise, kötü niyetli davrandığı varsayılır. Ayrıca biraz daha çetrefilli olsa da, itibarının zedelendiği gerekçesi ile manevi tazminat davası açalbilme şansın var. Bu arada, mahkemeden önce arabulucuya sevk edeceklerdir dosyayı, avukatın daha iyi yönlendirir ama arabulucular adı üstünde orta noktaya getirip dosyayı kapatma çabasında olurlar. 2 yıl çalışma için son brüt maaşın x 2 yı, ihbar tazminatın için ise son brüt maaşın x 1,5 şeklinde kaba bir hesap yapabilirsin. Daha azına evet dememeni tavsiye ederim. Çünkü işveren seni işten çıkarmadan 6 hafta önce sana bunu ihbar etmek ya da 6 haftalık maaşını ihbar tazminatı olarak ödemek zorundadır. 25/II den çıkış yapmaları bütün bunlardan kaçmak için kullandıkları bir yol maalesef. Zor durumda olabilirsin, ama bu tazminatlar senin hakkın. Bazı işletmeler, personel lanet olsun deyinceye kadar süründürüp en az rakam ile kurtulmayı bir yöntem haline getirmişler.
  2. FortyGate tarzı birşeyler gerekir sanırım.
  3. Teleport Ultra isimli program ile istediğin siteyi tamamen gezilebilir şekilde bilgisayarına kaydedebilirsin. Ya da istediğin uzantıyı seçer onları indirirsin. Kullanımı kolaydır.
  4. Teleport Ultra isimli program ile istediğin siteyi tamamen gezilebilir şekilde bilgisayarına kaydedebilirsin. Ya da istediğin uzantıyı seçer onları indirirsin. Kullanımı kolaydır.
  5. Paylaşım programlarında bagpipe music diye ararsan fazlasıyla bulabilirsin.
  6. Flash get tarzı bir download manager ile indirmeye çalışıyorsunuz sanırım. Gelen mesaj onu söylüyor. Download manager iile indirmek için premimum üye olmak gerekir diyor
×
×
  • Create New...