Jump to content

StoneKing

Üye
  • Posts

    250
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by StoneKing

  1. istanbul82, 7 saat önce yazdı:

    çokta iyi değil o izledikten bir süre sonra ban atar 45dk-1 saat sonra atıyor hiç bir kanal açılmıyor saatlerce beklemen gerekiyor.

    en sağlamı phoneix os, android boot sistem kurup inat tv fast tv seyirturk rec tv filan kurmak.

    windows üstünde beleş olarak stabil çalışan ip tvprogramı pek yok.

    Açıkçası ben izledim de deneme amaçlı kurdum. Normalde LDPlayer ve inatbox APK 'sı ile birlikte tüm maçları izliyorum. Film, dizi gibi şeyleri de tarayıcı ile hallediyorum. Bana göre bilgisayarda en iyi maç izleme kombinasyonu "Emülatör+APK"

  2. SON_VATAN, 9 dakika önce yazdı:

    ANTİVİRÜS Programam dokunmamla birlikte ötmeye başladı ve sildi diğer linklerde paylaşılanlar ise ya açmıyor yada donuyor dahası geçici anlık linkler hep

    Konuda paylaşılan program mı uyarı verdi hocam? Onu denemedim.
    @caprice77'nin paylaştığı program çok iyi çalışıyor. Ben de sadece ilk kurulumda sürekli link kısmında kalıyordu, silip tekrar yükleyince düzeldi. 
    @forjestüstadın paylaştığı linkteki m3u uzantılı dosyalardan tr06. ve tr08. numaralılar VLCplayer ve PotPlayer'de çalışıyor.

  3. caprice77, 01.04.2022 - 22:24 yazdı:

    Teşekkürler paylaşım için...

    1 tanede benden olsun pc de sorunsuz çalışıyor android tlf larda ekran yenileme hızı 50hz üzerindekiler program kurulur açmaz siyah ekranda kalır. çözümü ekran yenime hızını düşürdüğünüzde sorun çözülür.

    Linkten programı indirip kurun. ,program açıldığında link kısmına : archive.org/download/VavooLite2020  olduğu gibi yazıp ok leyin. program kısa download yapıcak kapanırsa tekrar açın. iyim seyirler.

    https://www.vavoo.tv/software

     

    vavoo.png

    Programı dediğiniz şekilde link yoluyla yaptıktan sonra sürekli link sayfasına yönlendiriyordu. Sildim, az önce tekrar kurdum acaba bu sefer olur mu diye ve hiç link ekranı falan gelmeden direk IPTV'ye yönlendirdi. Gerçekten kendi kategorisinin en iyisi olarak tecrübe ettiğim program oldu, sayenizde.

  4. iomerg, 7 saat önce yazdı:

     

    öksürme, darlık vs şeyler zaten bende yoktu 3 günde 1 paket şeklinde içiyorum hala da öyle ama kendimi ellerimi daha temiz hissettiğimi söyleyebilirim.

    eğer başlayacaksanız doğru likiti belirmeye dikkat edin. 

    Başlayacağım da ne kadar çok türevi var her bir elementin. Dediğiniz gibi likit önemli ama önemsiz hiçbir şey yok bu e-sigarada :) Şu an Vaporesso Revenger Kit'ini arkadaşım yolladı. Tankı, coili, likiti, sigara içim için gereken diğer şeyleri de halledince bakalım nasıl olacak. 

  5. iomerg, 7 saat önce yazdı:

    iki yıl civarı e-sigara içtim o süre boyunca ağzıma tek dal dahi koymadım. o sıralar ağzım dişlerim dilim cildim parladı tertemiz oldu çok rahattım ama günlerden bir gün likitsiz kalınca bir dal ile tekrar başladım. daha sonra ikisini birden içmeye başladım. bir süre sonrada e-sigaranın uğraşı akarı çok diye ateşliden devam ediyorum. ağzım hep yara dilim sapsarı dişler her gün fırçalamasam perişan ve cildim leke doldu. Vaporesso kullandım hep cihaz halen taş gibi sapasağlam ama kendimden görüp tekrar başlayamıyorum. belki hatırlatmanız sayesinde bende tekrar başlarım.

    ama o sıra adım tinerciye çıkmıştı ağzımda e sigarayla dolaşırken. içimi kolay olduğu için daha çok çekiyorsunuz.

    Sigara yerine e-sigara kullanmaya başladıktan sonra öksürme, nefes darlığı, koku vb. kötü sigara etkilerinde azalma olmuş muydu? Bu tür cihazlara gerçekten erişim çok kısıtlı ve pahalı. Umarım sigara ve türevlerine ihtiyaç duymazsınız/duymayız ama işte bağlıyız 🪨
     

    helehoyni, 7 saat önce yazdı:

    Bir site var; hem e-sigaramı hem de likitlerimi oradan aldım; arkadaşlara da getirttim ürünler orijinal, sıkıntı yaşamadım. Fakat sorun yaşamam yaşamam size denk gelir, mahçup olurum ayrıca reklam yapmak istemiyorum; hele böyle bir şeyin reklamını :)

    Özelden atma şansınız varsa ben de bir bakmak isterim çünkü orijinal olmayacak ürünlerin (pil,coil,likit vs.) etkisi çok kötü olacaktır.

     

    southbridge, 5 saat önce yazdı:

    Hocam madem tiksindiniz nikotin sakızı ile bırakmayı deneyin elektronik sigaranın kendisi de bağımlılık yapıyor ve çok içiriyor kendini ben normal sigarayı da elektroniği de kullandım, elektornikte de bir süre sonra tolerans gelişiyor içtikçe içiyorsunuz 

    Aslında sigaraya bağlılık değil artık o yüzden e-sigara ile buhar bağımlılığını giderebilirim diyorum. Siz nikotin sakızı ile nasıl bir sonuç aldınız? Aldığınız ürünün linkini özelden atabilir misiniz?

  6. kmlnrikpc, 44 dakika önce yazdı:

    Justfog Minifit Pod hakkında bilgim yok kardeşim.Vaporesso  tarzı e.sigara ile bıraktım tütün aromolıydı 5 sene önce markasını unuttum şuan:)kesin bıraktırıyor kim ne iddia ederse etsin.Canlı şahidiyim ciğerler tertemiz neredeyse! 2 sene oldu rönntgen çekilmedim nefes alışım çok rahatladı.Kalp damar ,yüksek tansiyon ve şeker hastasıyım yani 3 kardeşe hastayım:)damarlarda 3 stent var 1 de balon patlatıldı açıldı ve daha doldurmadım.önce sağlık diyorsan sigaradan vazgeçeceksin ve en büyük zararı seks hayatını hemen hemen bitiriyor maalesef:(gene araştır ve hemen başla çok sürmeden bırakacaksın.çok can sıkıcı olaylar yaşadım sigara bıraktıktan sonra tekrar başlamadım ama:(o derece bitiriyor.o bol buhar var ya o kandırıyor işte ve sigaraadan soğutuyor..benden bu kadar bilgi:)sağlık kalasın..

    Çok geçmiş olsun abi. Sizinle aynı kanaatteyim, sigara kullanacağıma e-sigara kullanırım daha iyi hem dediğiniz gibi kesinlikle buhar tiryakiliği artık bende ki. Öyle olmasa iğrendiğim şeye tekrar dönmezdim. 

     

    helehoyni, 19 dakika önce yazdı:

    Ne mutlu hiç içmeyene ya da bırakabilene... Ciddi irade işi; elektronik sigara olsun, iqos olsun denemediğim şey kalmadı. Umarım bir tarafımız kesilmeden, kıvrana kıvrana ölmeden bırakabiliriz bir gün. Sigara, insanın kendi kendine edebileceği en kötü eziyet, en büyük düşmanlık. Vaporessosu, Smog'u, E-Leaf'i; kullanmadığım mod, kullanmadığım aroma ya da oran kalmadı. Kafada bitirmek lazım, kafada bitirmek için irade lazım. 

    Sigarayı bırakacağım dediğim zamanı çok iyi hatırlıyorum. Elimde ekmek poşeti eve giderken merdivenlerden çıkıyorum affedersiniz ama köpek gibi nefes alıp veriyordum. Kendi kendime dedim ki "sen ne yapıyorsun?" o andan 1 yıl sonraya kadar çok iyiydim. Hayatta olduğumuz müddetçe çok da büyük konuşmamalıymışız dedim tekrar başlayınca çünkü kokusuna dahi tahammül edemiyordum onca yıl kullanmama rağmen. Umarım size de böyle bir an denk gelir de iradenizin temelini sağlamlaştırıp bıraktırır.
    Ben güvenilir ve uygun fiyatlı bir yer bulduğum an bahsettiğim Pod türü elektronik sigaraya geçmeyi düşünüyorum. Sizin de tavsiye edebileceğiniz satış yeri ve ekipmanları bulabileceğim güvendiğiniz yer ve size göre olmazsa olmaz dediğiniz şeyleri de okumak isterim.

    • Like 1
  7. xxselxx, 2 saat önce yazdı:

    İnsanlar,nikotin ihtiyacı için sigara içerler,,katran yüzünden ölürler....Her ikisinide onaylamamak ile beraber,illa tercih olacaksa E-cig candır 🙂

    Evet çok fazla kullanıcı yorumu gördüm, gerçekten de bir an önce alıp sigara illetinden kurtulmayı dört gözle bekliyorum.

     

    kmlnrikpc, 49 dakika önce yazdı:

    ben 62 yaşındayım ve neredeyse 9 yaşımdam beri en ağırları dahil sigara içtim ve ne t 5 sene oldu elektronik sigara sayesinde bırakabildim!3 kere 3 ay arayla röntgen çektirdim tertemize yakındı..

    Senin adına çok sevindim abi, darısı benim başıma. Önerileriniz veyahut yazdığım ürünler ilgili düşünceniz ne çok merak ettim.

     

    akillialtay1995, 48 dakika önce yazdı:

    Bne hiç sigara içmem.

    İçmediğim ve bıraktığım o rahatça nefes aldığım günleri biliyorum ve umarım hiçbirine ihtiyaç duymacak kadar irade sahibi olup bırakırım

     

    amd_turkey, 4 dakika önce yazdı:

    Elektronik sigara içeceğine normal sigara iç.. E.sigara nın ciddi zararlarını duydum

    Elbette ki zararlı ancak sigara kadar zararlı olmadığına artık o kadar eminim ki en basiti @kmlnrikpc abi gibi yüzlerce insanın yorumlarını okudum. Günde 3 paket içip şimdi e-sigara ile tamamıyla ve sonrasında duman-buhardan vazgeçenler de var. Akciğer röntgenlerinin örneklerini paylaşanları da gördüm. Şu an için kendi araştırmalarıma bakacak olursam sigara bıraktıran en etkili yöntem e-sigaradır. 

    • Thanks 1
  8. Merhabalar ve iyi günler sayın TNCTR ailesi.
    Yaklaşık 10 yıldır sigara kullanıyorum, 2020 yılında askere gitmeden 1 hafta önce bıraktım ve 2021 Ocak ayına kadarki yaklaşık 1 yıllık süreçte 1-2 tane içtim. Bıraktıktan sonra sigaranın her şeyinden tiksinme, içilen ortamda nefes alamama ve kokusuna aşırı derece hassasiyet oluşmuştu.
    Maalesef 2021 ocak ayında günde 1-2 tane ile başladım ve şu an eskisi kadar olmasa da ortalama 12-13 tane ve genelde 2 günde 1 paket hafif sigara içiyorum. Elektronik sigara kullanan ve bu konuda tecrübesi olan bir çok yazı ve yorum okudum başka yerlerde ve bana sigaranın zararındansa e-sigaranın zararı dokunsun fikri daha cazip gelmeye başladı.
    Vaporesso markayı tercih edecektim lakin 2 gün önce Justfog Minifit Pod adlı bir ürün videosuna denk gelince düşüncelerim değişti. Sigara içim ve çok küçük, kullanıcıların birçoğu da memnun. Ürün sayesinde sigara kullanımını minimuma azaltan çok var ki ben zaten sigaradan bıktım artık içmek istemiyorum yine de içirtiyor kendisini lanet olası şey :) 
    Bu konuda bana yardımcı olabilecek, fikir verebilecek, kullanılması gereken ürün ve ekipmanlar konusunda tavsiye verebilecek TNC forumundaki arkadaşların görüşleri çok önemli. Cevap verme zahmetinde bulunan herkese teşekkürler...

  9. kadetti, 12 saat önce yazdı:

    Çalışan bir çok gereksiz uygulamanız var, aynı hız testini şunları kapatarakta yapabilir misiniz?li.jpg.1c704bc744c09646dd5786a2b3c9aa96.jpg

    Nvidianın işaretli olan doğrudan kapanmaz. görev yöneticinde sağ tıklayıp dosya konumunu aç deyip, yerini bulun. işlemi durdurup, ismini değiştirin. ( nxxxxx.ex_ gibi) intelin modüllerini üçlü olanlar, önce görev yöneticinden başlangıca girip devre dışı bırakın tek tek, varsa çalışan servis olarak durdurun. Ofis ve google gereksiz, ofis sadece çalışırken lazım ozaman aktif edersiniz haricinde kapatabilirsiniz. Google her an güncelleme yapmadığına göre başka şeyler yapıyor. Haftada bir açsanız yeter. Ama seyrederken ve indirirken bunlar kapalı olarak yapın testlerinizi. Ve mutlaka aynı testi usb ye yazılmış, çalışan bir linuxta mutlaka deneyin. Orda da aynıysa donamına ve sağlayıcısına başvurursunuz. Tabi modem ayarlarıyla oynanmışsa o başka, öyleyse fabrika ayarlarında denemenizi öneririm.

    Hocam sadece "Office" uygulamasını durdurdum diğerlerini aynı bıraktım. @bozart hocanın önerdiği yöntemle saatlerce deneyerek %80-90 fark yaşadım. Laptop aşırı ısınıyor olsa da en azından kaliteli şekilde film, video, maç ve canlı yayınları izleyebiliyorum.
     

    • Like 1
  10. bozart, 4 saat önce yazdı:

    hocam laptopunuzda çift ekran kartı bulunuyor sanırım..aygıt yöneticisinden birini devre dışı bırakıp öyle deneyin. bildigim kadarıyla bu tip sorunlar işlemci yetersiz kaldıgında yapar..1mbit de olsa lag yapmaz .sizdeki özellikerde fena sayılmaz .normalde yapmaması lazım..teknoloji de bazen şans işidir .

    benim arkadaşta da i7 işlemci var lol oynarken lag yapıyor .ayni model ve daha düşük benim sistemde lol kurup oynadı lag yapmadı..böyle saçmalıklar bazen türüyor

    @bozart Çok teşekkürler bariz bir fark oldu. Sadece bilgisayarı kapatırken tekrar etkinleştirmem gerekiyor çünkü ilk açılışta masaüstü pikselleşmişti. Onun dışında dediğinizi 1-2 gün denemeye devam edeceğim.

    SoNKraL_, 2 dakika önce yazdı:

    hocasm ssd dışında arkadaşla aynı sisteme sahibim 2 karttada mavi ekran veriyor devredışı bırakmaya kalkınca yapamıyoruz onu gönlüm istiyor inteli komple yok edeyim pc full nvidiayla çalışsın ama yapamıyorum

    @SoNKraL_  Hocam NVIDIA denetim masasından "PyhsX" işlemcisini harici ekran kartım olanı yaptım(610M). 3D ayarlarından yine "Yüksek Performanslı Nvidia İşlemcisi"ni seçtim. Ardından aygıt yöneticisinden Intel'i devre dışı bıraktım. Canlı yayını da "Brave" tarayıcısından açtım tabii Nvidia'ya da eklemiştim yüksek performanslı çalışması için.  Dahili ekran kartını devre dışı bırakınca Nvidia Denetim Masası'na giremiyorsunuz. O yüzden dahiliyi işiniz bittikten sonra tekrardan etkinleştirmeyi unutmayın.

    • Like 2
  11. drno01, 9 saat önce yazdı:

    Belli saatlerdemi oluyor? mesala akşam

    Hız testlerini yurtdışı mesala almanya frankfurt seçerek nperf üzerinden yapınız.

    @drno01Yok hocam, hep kasılma ve donma oluyor.

    neprffrankfurt.jpg.43874b5656ba48376402df5a813b34f4.jpg

    SoNKraL_, 7 saat önce yazdı:

    Çok ilginç bu donmalardan webgl pasif bırakıp donanım hızlandırmayı kapatınca veya ekran kartını nvidia gösterip çalıştırınca kurtuluyorum.İntel kartla girince videolar sürekli donuyor yüksek kalitelerde özellikle canlı yayınlarda sık oluyor.Donanım yetmiyor sanırsam

    @SoNKraL_Ayarlardan baktıklarım doğruysa SS'ler şöyle hocam;
    webgl.jpg.0533486e9504b2721e1ea5349ff3cc80.jpggpunvdia.jpg.29bdcacea63adbcd75b57cfefd6e8995.jpggpunvdia.jpg.29bdcacea63adbcd75b57cfefd6e8995.jpg

    durulovic, 7 saat önce yazdı:

    Direk ana hattı pc ye takıp denedinizmi ? (Switch Kullanmadan) bir yanlışlık var gibi bağlantınızda resimden gördüğüm kadarıyla

    @durulovicHayır hocam, dediğiniz bağlantıyı nasıl yapmam gerekiyor? Paylaştığım resim üzerinden anlatabilirseniz sevinirim.

    kadetti, 6 saat önce yazdı:

    Windows arkaplanda eğer tüm bileşenleriyle çalışıyorsa bu tip sorunlar muhtemeldir. Çünkü veri inirme-yollama canavarıdır kendileri, son sürümlerde bu daha da arttı. Kullandığınız sürüm yeniyse normal, önce ne yüzünden oluğunu anlamanız için, linux denemenizi öneririm eğer ondada aynı şekil de çözünürlük düşük derse, sorun hat yada modemdedir. Onda olmuyorsa Windowsu ivedilikle arkaplanda yasaklayın modülleri çalışmasın. ( update, uygulamalar defender, vb... ) Bant genişliğini microsoftun harcamasına izin vermeyin. QoS sınırlamasını kaldırın. Eğer pilde kullanıyorsanız, pilde tasarruf güç modunu, yüksek performansa ayarlayın pile geçtiğinde windows tasarruf için kısıtlayabiliyor ağı. Ayrıca sürekli internete bağlanan bağlı kalan uygulamalar kullanıyorsanız, seyrederken onları da arkaplanda çalıştırtmayın.

    QoS.vbe 1.82 kB · 0 downloads

    311801654_2021-9-3012-30-10.thumb.jpg.d7f69b6bfb08410fd2dd02408f062098.jpg

    @kadettiGenelde prizde ve "Yüksek Performans"ta kullanıyorum ve ayarlarım paylaştığınız resimdekiyle aynı. Görev yöneticisinden çalışan uygulamalar da bunlar.

    266276485_grevynticisi.thumb.jpg.5be0e03924293bb7149c6019cc5e7bc7.jpg

    akillialtay1995, 3 saat önce yazdı:

    Kardeş bir şey indirirken ne kadar hızda indiriyorsun. Onu test eder misin?

    @akillialtay1995Hocam deneme amaçlı istediğiniz sunucuların linklerini paylaşın tek tek indireyim.

  12. AdnanGumus, 11 dakika önce yazdı:

    başka bir arkadaşının güzel pc varsa birde onla dene 100 de 100 net sorunun var kapatıyorum iptal ediyorum de sonuçta  hepsi ttnet in yapısını kullanıyor aynı şebekeyi ayrı bir yer yok 50 tane internet firması olsada hepsi aynı yerden geçiyor  sesini çıkar korkma hiç tüketici olarak sen haklısın iyi forumlar kolay gelsin 

    Şimdi görüştüm "Sisteminizde ve hız değerlerinizde hiçbir problem yok. Hız testi yaptırdı ve ping 10 üzeri çıkmış olsa da değerler yine paylaştığım resimlerdekine yakın çıktı. Ne kablo ne de modeminizde problem yok olsa idi bu değerleri alma şansınız yoktu" dedi. "E peki neden kaliteyi düşür diye ekranıma uyarı geliyor çözünürlük düşük dahi olsa" diye sorunca o konuda bir bilgim yok ancak superonline hiçbir şekilde kısıtlama getirmiyor yayın platformlarına dedi. E driverlarım da güncel, acaba ekran kartım düşük veyahut donanımım mı karşılamıyor? 

  13. AdnanGumus, 2 dakika önce yazdı:

    1080p seçeneğini seçipte sana düşük pikselde video açıyorsa net problemlidir hiç bir zaman sorun var demezler emin ol 1080P veya 720P film indirip izle ondada donarsa cihazdan kaynaklıdır ssd bozuk olabilir cipsetler fazla ısınyorda olabilir durum çok internetin sağlamlığı download yaparken anlaşılır 1 aydan fazla internet problemdi düzelir deyip bekledim bir ay dün aradım durumu anlattım bana problem olmadığını hat değerleriniz doğru yok modem bozuktur bina tesisatı filan deyince sinirlerim hopladı 1999 yılından beri pc kullanıyorum neyin nasıl olduğunu az buçuk biliyorum ezbere konuşma dedim portumu değiştirin yoksa mahkemeye gidiyorum şaka yapmıyorum dedim 10 dakika hatta bekletti arıza katdı oluşturdu bir saat sonra aynı problemi yaşarsanız arayın dedi bir saat sonra tüketici mahkemesine giderim aramam deyip kapattım şimdi net normal

    Normal video oynatmada dediğiniz gibi hiçbir sıkıntı olmuyor ayrıca online izlerken de piksel sorunu görmedim. SSD'yi de alalı 1 hafta olmadı, yazılım programlarıyla bildiğim kadarıyla test ettim hiçbir sorunu yok. Laptopun altına küçük bir soğutucu da koydum. Şu an sadece örnek olması için şimdi aldığım SS'i paylaşayım. 720p'den 480p'ye düşür diyor yav 100 MB hız var. Tarayıcı olarak da @deli_petro06'nın önerdiğini test amaçlı kullanmaya devam ediyorum. 

    bunediryav.jpg

  14. Senkron2, 5 dakika önce yazdı:

    Optik kabloyu wan a çeviren aparat kullanıyorsunuz. Görüntü yeterli oldu, bahsettiğim durum size çözüm olmaz maalesef. Tek seçenek kaldı wifiden modeminiz dual band ise 5ghz o ihtimal yoksa 2.4 ghz band üzerinden bağlantı yaptığınız telefon bilgisayar veya tableti modeminize çok yakın tutarak speedtest yapmanız lazım. Eğerki ping yine 10ms üzeriyse ,süperonline alt yapıcılarına arıza kaydınızı yavaş internetim var diye değil yüksek ping diye kayıt açtırmalısınız. Eğer wifi testinizde 10ms  veya altı ping görünürse, modemdeki lan portlarına bağladığınız cat6 kablolarınızda sorun var demektir. 8li pinlerde eksik iletim problemi hali ile hızı düşürür. Çözüm rj45lerin tekrar basılıp lan tester ile kontrol edilmesi gerekir.

    Modem masamın üzerinde laptopun 1-2 metre yukarısında hocam. LAN kablosu ile bağlanıyorum dediğiniz 5GHz ve 2.4 GHz ayarı sadece WiFii için değil mi? Ayrıca hız testleri doğruyu mu göstermiyor yoksa benim bilgisayarım mı çok kötü :( Bunları söyledim, çalışan arkadaş gelip sadece modeme ölçüm yaptı bir sorun yok dedi. Gelen teknik çalışana telefon ile aldığım video kayıtlarını dahi gösterdim bakmadı bile, eni sonu kavga edeceğiz. Yani siz bu tür şeyleri değerlendirebiliyorsunuz da neden gelen sözde teknik çalışanlar değerlendirmiyor aklım almıyor gerçekten. Bir de üzerine şikâyette bir sorun çıkmaz ise para ödemesi istiyorlar. Yani bu tür konularda ne kadar bilgisiz de olsam gelip durum değerlendirmesini elindeki elektronik ölçüm aletiyle yapıp başka bir ihtimali değerlendirmeyen ve hiçbir şey yok diyen sözde teknik çalışan benden daha bilgisiz.

  15. akillialtay1995, 3 saat önce yazdı:

    Kardeş sana 2 sorum olacak bu hakkında. Sorularım şunlardır:

    1) Bilgisayardan internete kablo ile bağlı mısın?

    2) Modemin firmwarei güncel mi?

    Bir de turkcell superonlineın kötü olduğuna dair duyumlar aldım.

    1) Genelde laptop ile kablolu bağlantı yoluyla interneti kullanıyorum.
    2) Modem modelimin firmware güncelleme konusunu nette arattım gerekli şeyleri bulamadım yani bilmiyorum. Ancak modemi yeni tarifeye geçtiğimde değiştirdiler ve ilk kullanımda da aynı şey vardı.

    deli_petro06, 3 saat önce yazdı:

    Bu tip platformlarda izleme kalitesini otomatik v.s yaparsanız donmalar oluyor. Ben twitch izliyorum. 25 Mb net hızıyla 720p 60 çözünürlüklerde herhangi bir sorun yaşamıyorum. Başta da yazdığım gibi ben otomatiğe aldığımda bahsettiğiniz donmalar oluyor. Çözünürlüğü 720p ye aldığımda herhangi bir sorun olmuyor...

    Hocam 720p 'de de durumlar aynı oluyor yayınlarda. Diğer yorumunuzda da tarayıcıdan bahsetmişsiniz. Opera, firefox, edge, chrome tarayıcılarında bunlar var ve bende zaten tarayıcı üzeri izliyorum. Dediğiniz tarayıcıyı da deneyeceğim. Windows10'u SSD'yi yeni aldığım için ilk olarak kurdum da aşırı derece laptopu boğdu o yüzden windows 8.1 'e geçtim.

    KiNGHaZe, 1 saat önce yazdı:

    Bu sorun aslında sizin internetinizden ötürü değil. Olası bir kaç nedeni var:

    1-) Kullandığınız eklentiler: Örnek olarak Ublock Origin gibi reklam engelleyici eklenti/yazılım kullanıyorsanız bazı siteler bunu algılayıp bant genişliğini bilerek yavaşlatma becerisine sahipler. Hatta bazen videolar hiç açılmaz bile.

    2-) Tarayıcı: Eğer kullandığınız tarayıcı RAM'i sömürüyorsa, kendini sistemde öncelikli konuma alamıyorsa, donanım hızlandırma açıksa bunlara neden olabiliyor. Donanım hızlandırmayı kapatıp deneyin.

    3-) Pek çok canlı yayın,video izleme sitesinin bant genişliği kısıtlıdır. Siz 1000mbps internete de sahip olsanız onların size gönderdiği paketler kadar kaliteli oluyor yayınlar.

    Örnek olarak: Youtube'da %99 donma, kasma olmaz. Bant genişliği inanılmaz derecededir. Paketleri sıkıştırıp gönderiyor ve en kaliteli videoyu bile donmadan, kasmadan izleme imkanı sunuyor.

    Bunu özellikle film sitelerinde çok fazla fark edebilirsiniz. Akşamları iş dönüşü ve gece 1-2'ye kadar film sitelerindeki player bile yavaşlar donma, kasma başlayabilir. İndirmeye izin veren bir çok player bu saatlerde indirmeyi kapatır. Bant genişliklerini ortalamaya çalışır.

    Özetle, siz hız testi yaptınız ve sonuçlar gayet güzel. Pingte yok, hat zayıflaması vs'de yoksa 1 ve 2.maddeler haricinde sizin yapabileceğiniz bir şey yok.

    Şu an sistem yepyeni hiçbir eklenti kullanmıyorum. Antivirüs dahi yok. Sadece film ve video izliyorum, excel-word uygulamalarını kullanıyorum. Dediğiniz gibi YouTube 'da bu sorunlar nerdeyse yok gibi az. Yani bu hız ile 1080p donmadan normal bir film dahi izleyemiyorsam yazıktır.

    Senkron2, 49 dakika önce yazdı:

    Dostum hız testindeki ping değerin 1-9 arası olmalıki anlık dalgalanmaları absorb edebilsin ve 1080 veya 720 ye çektiğinde anlık downloadı süratle alacağından donma takılma olmasın. Tek bir soru sanırım çözüme ulaştırmak için yeterli olur. Modem ile duvardaki telefon prizi arasındaki bağlı kablo standart 2 telli telefon kablosumu cat6 8 telli olupta ikisini baz alarakmı çekilmiş? En önemlisi uzunluğu nekadar?

    Hocam açıkçası onları bilmiyorum ancak beyaz ince bir kablo ucu yeşil modemden daire başına kadar gidiyor. Ondan bahsediyorsanız modem ile uzaklığı 10-15 metre arası en fazla. Modemdeki bağlı kabloları paylaşayım...

    İnternette bir yerde gördüğüm yazıyı aynen alıntılıyorum ve sizlerden bilgisi olanların konu hakkındaki fikirlerini merak ediyorum. (Denemedim)
    "
    Hocam çok basit bir çözüm söyleyeceğim
    Başlat kısmına CMD(Komut İstemi) yazıp Yönetici olarak çalıştır şunu yaz
    netsh int tcp set global autotuninglevel=normal
    ve bilgisayarı yeniden başlat sorunun çözülsün."

    IMG_3811.JPG

    @deli_petro06 
    Hocam şu an dediğiniz tarayıcı üzerinden izliyorum. 1080p-720p kasma ve donmaları yaşıyorum.

     

    performance.jpg.aad410af7063ad505fdf713eab618273.jpg

  16. Merhaba sayın TNCTR forum üyeleri. Daha önce 24 MB sınırsız AKK'sız paketli superonline kullanıcısıydım ve teklif üzeri 100 MB AKK'sız yine superonline ile devam etme kararı aldım. Bazen can sıkıntısından yayın izleme platformlarından oyun oynayan kişileri izliyorum ancak 720p'de dahi donmalar oluyor ve 1080p izlemek işkence haline geliyor. Özellikle kullandığım platform Nimo TV ancak Twitch platformunda da denedim çok da fark yoktu. İnternetten telefon ekranını laptopa aktardım ve normalinden çok çok daha iyi performans aldım ancak kullandığım programda lisanssız olduğu için sadece deneme amaçlı kurdum. Ayrıca online film izleme sitelerinde de 1080p çözünürlüklerde donmalar yaşıyorum. Aşağıya LAN kablosu ve WiFi ile alınan hız değerlerini paylaştım. Kullandığım sistemden kaynaklı mı bilmiyorum o nedenle sizlere danışmak istedim. Gelen teknik ekip yetkilisi bir alet ile modeme gelen-giden değerleri ölçtü herhangi bir sorun yok dedi. Ben de binada sorun olabilir mi diye sordum karşılık olarak "Öyle bir sorun olduğunu düşünüyorsanız teknik ekip gelir ancak ücret ödersiniz." dedi.

    Laptop Özellikleri (Driverların hepsi kurulu ve güncel):
    Acer Aspire 5755G i5-2450M Cpu 2.5 Ghz
    Intel HD Graphics 3000 ve Nvidia GeForce 610M
    8 GB(4+4)  1333 MHz DDR3 RAM
    240 GB SATA3 SSD+500 GB HDD
    Windows Embedded 8.1 Industry Pro x64 işletim sistemi
    Modem Modeli: ZXHN H267A

     

    hızLAN.jpg

    hızWIFI.jpg

  17. amd_turkey, 27 dakika önce yazdı:

    Yalnız yanlış konuya yazmışsınız :)

    8.1 Emb. kurmuşsunuz. Benim laptopum da sizinkine benzer. 7 yıllık falan. Win10 kaldırıyor rahat.. Tabi 8.1de daha performanslı..

    Çok pardon hocam, mazur görün. Hemen o konuya geçeyim.

    • Like 1
  18. Bilgisayar yaklaşık 5 yıllık. Monitörlerin marka ve modelleri yazıyor hocam gözden kaçırmış olmalısınız. Ayrıca 
    a4tech op-620d mouse
    Microsoft model 1031 keyboard
    a4tech model pk-635m kamera
    Creative mf-1630 hoparlörleri de yanında vermeyi düşünüyorum.
    Dediğiniz gibi diğer arkadaşlarında fiyat tercihlerini bekliyor olacağım ki büyük ihtimalle pazartesi günü elimden çıkarırım ama bu süreçte fiyatını da tahmini olarak vermek istemiyorum.

  19. 2.El Fiyat PC

    4 GB 1333mhz sdram
    500 GB HDD
    AMD HD5570 1 gb ekran kartı
    Everest ATX-400 PSU(200-250W)
    i5-650 3.20 GHz işlemci
    İntel DH-55PJ anakart
    Samsung syncmaster b2230-hyundai n19s lcd monitör 
    Ekipmanlar;

    a4tech op-620d mouse
    Microsoft model 1031 keyboard
    a4tech model pk-635m kamera
    Creative mf-1630

    İyi günler TNC ailesi. Bu sistemi en iyi ne kadara satabilirim ve en düşük ne kadara satmalıyım sizlere danışmak istedim. Monitörlerden birini elimde tutmayı düşünüyorum. Önerilen fiyatlarda monitörlerden kaynaklı fark fazla olmazsa size göre de hangisi daha iyiyse onu elimde tutacağım. 

  20. O zaman iOS'un 10.3.3 sürümünü tekrardan yüklersem değişebilir mi ? 
    Ya da yakın bir apple destek mağazasıyla iletişime mi geçsem ?

    Edit: Apple destek mağazası ile görüştüm yedekleme ve sıfırlamayı önerdi evde kendim yaptım. Telefonu iTunes ile sıfırlayıp uygulamayı tekrardan indirip denedim sonuç değişmedi :/

  21. Yaklaşık 1 haftadır telefonumdaki instagram uygulamasından kendi hesabıma veya diğer hesaplara giriş yapmaya çalışırken
    "Üzgünüz, isteğinizle ilgili bir sorun oluştu."
    hatası alıyorum.
    Uygulamayı 1 haftada en az 50 defa indir-sil işlemi yaptım.
    Farklı bir appstore hesabıyla indirip giriş yapmayı denedim.
    Uygulama üzerinden yeni hesap açmaya çalışırken de "Hesabın koşullarımızı ihlal ettiğin için kapatılmıştır:..." uyarısı geliyor.
    Farklı Wi-Fii'ler üzerinden giriş yapmayı denedim ve sonuç yine aynı. 
    Bilgisayardan ve telefondaki normal tarayıcılardan giriş sağlanıyor fakat uygulamadaki hata bir türlü değişmiyor. Bu konuda başka çözüm yolları olan arkadaşların cevaplarını sabırsızlıkla bekliyorum. 
    iOs 11.2.6

  22. 4 GB 1333mhz sdram
    AMD HD5570 1 gb ekran kartı
    Everest ATX-400 PSU(200-250W)
    i5-650 3.20 GHz işlemci
    İntel DH-55PJ anakart

    Hayırlı akşamlar arkadaşlar.. Bu sisteme overclock yapılır mı yapılmaz mı? Yapılıyorsa aşamaları bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim...

×
×
  • Create New...