Jump to content

özer küpeli

Üye
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by özer küpeli

  1. Sorun çözüldü. Bilgisayarların dns ayarlarını 8.8.8.4 ve 8.8.8.8 yapınca güncellemeler otomatik olarak başladı. Nereden bu değerleri girmek aklıma geldi biliyorum ama yapınca oldu. İlginize teşekkür ederim.
  2. Kurumsal kısmı ben biraz açıklayayım. Bizim kurum toplan 1000 win7 lisansı için anlaşma yapmış. bu sayı dolduğu için bundan sonraki bilgisayarlara win7 kurulduğunda lisanslama yapmıyor ve kurulum biter bitmez deneme sürümü süreniz bitmiştir uyarısı veriyor. Yoksa win7 kurumsal manada modifiye edilmiş falan değil.
  3. Evdeki üç bilgisayarıma kurumumun lisanslı win7 professional sürümünü kurdum. İlkinin lisansını onaylandı fakat sonraki iki tanesinin lisansını kabul ettiremedim. Ben de bunun üzerine winloader 1.9 ile her iki bilgisiyarı da aktifleştirdim. Fakat şimdi iki bilgisayarda güncelleme yapmıyor. Microsoft update'yi çalıştırdığımda uzun süre arayıp çeşitli hata uyarıları veriyor. Bazen elle windows updateden güncelleştirmeleri denetle dediğim zaman "windows güncelleştirmeleri denetleyemiyor çünkü bu bilgisayardaki güncelleştirmeler sistem yöneticisi tarafından denetleniyor" diyor ve yine güncelleme olmuyor. Hata uyarılarına genelde saatle alakalı olarak çözümler sunulmuş, fakat bunların hiçbiri işe yaramadı. Bu sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olacak arkadaş varsa müteşekkir olurum.
  4. Evdeki üç bilgisayarıma kurumumun lisanslı win7 professional sürümünü kurdum. İlkinin lisansını onayladı fakat sonraki iki tanesinin lisansını kabul etmedi. Ben de bunun üzerine winloader 1.9 ile her iki bilgisiyarı da lisansladım. Fakat şimdi iki bilgisayar da güncelleme yapmıyor. Microsoft update'yi çalıştırdığımda uzun süre arayıp çeşitli hata uyarıları veriyor. Bazen elle windows updateden güncelleştirmeleri denetle dediğim zaman windows güncelleştirmeleri denetleyemiyor çünkü bu bilgisayardaki güncelleştirmeler sistem yöneticisi tarafından denetleniyor diyor ve yine güncelleme olmuyor. Bir de hata uyarılarına genelde saatle alakalı olarak çözümler sunulmuş, fakat bunların hiçbiri işe yaramadı. Bu sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olacak arkadaş varsa müteşekkir olurum.
  5. Lite versiyon olduğu için Pentium III işlemcili ve 128 ram bir bilgisayara kurmakta herhangi bir sakınca var mıdır? Kasma yapar mı? Bu bilgisayar sadece internete bağlanmak için kullanılmaktadır.
  6. Arkadaşlar şimdiye kadar tncxp yi kendi dizüstü bilgisayarıma ve ayrıca iki masaüstü bilgisayara yükledim. Hiçbirinde sorun yaşamadım. Ancak programı beğenen bir arkadaşın bilgisayarına bu akşam kurmaya çalıştığımda kurulum aşamasında aygıtlar yüklenirken 34 dk. kaldı seçeneğinde bilgisayar kendini resetliyor sonra kurulum tekrar başlıyor ve bu kez de ekran kitlenip kalıyor. Arkadaşın bilgisayarında PIII, 128 ram, Asus anakart var. Bir süre önce de ekran kartı olarak Nvidia GeForce 5200 (128 bit) taktı. Acaba bir uyumsuzluktan mı bu kurulum gerçekleşmiyor? Zira orijinal xp professional sürüm kurulduğunda da ekran da titreme ve bulanıklık oluyor. Dün nvidianın sitesinden güncel sürücüyü indirip kurmayı denedik bu sefer bilgisayarın ekranı devamlı gidip gelmeye başladı. Sonra donmaya başladı. En son da açılmamaya başladı. Neticede yeniden normal xp yi kurduk ama hiçbir şekilde nvidia sürücüsü yüklemedik ve öyle kullandık ama titreme yine devam ediyordu. Neticede bu akşam da tncxp yi kuralım dedik ama yukarıda söylediğim gibi kurulum hep 34 dk. kaldıdan öteye geçmedi. Bu problemi nasıl çözebiliriz. Teşekkürler. Not: Tncxp cd leri hiçbir şekilde bozuk değildir. Zira başka bilgisayarlara kurdum. Halen de bir bilgisayara daha kuruyorum şu ana kadar sorun yok.
  7. 1. cdyi hatasız kurdum. Tncxp problemsiz çalışıyor. Fakat 2. cdyi taktığımda otomatik olarak açılmıyor. Beyaz bir ekran çıkıp kalıyor. Herhangi bir uyarı falan yok. Yani otomatik kurulum yapmıyor. Bu konuda Bir fikri olan var mı?
  8. En sonunda linkleri çalıştırabildim. Proxy gizleyerek. Bakalım, indirmeye başladım. 1,5 saate kadar ikisi de gelecek. Deneme amaçlı bir kuracağım. Emekleriniz için teşekkürler.
  9. Hata! Uzaktaki sunucunun yeri bulunamadı Ulaşmaya çalıştığınız http://www.paylashemen.org/tncxp/Tncxp.rar adresi şu anda kullanılabilir değil. Adresi doğru yazdığınızdan emin olup tekrar deneyin. Linke tıkladığımda aldığım uyarı budur (Opera Browser)
  10. Minumun sistem gereksinimi nedir? Bu konuda bilgisi olan var mı? Teşekkürler.
  11. Bende paylaşhemen linki bile açılmazken siz nasıl indiriyorsunuz. Linke tıkladığımda bağlantı bulunamadı uyarısı veriyor.
  12. Tncxpyi hangi linklerden indirebiliriz. Rapidden indirme imkanım yok. Sabit ip olduğu için bir haftada ancak iner. Paylaşhemenden linkler verilmiş. Dün gece denedim linkler çalışıyordu. Ama şimdi çalışmıyor. Nightmarexi veriyorsunuz. Herhalde onlar da ölü. Rapid dışında nereden indirebiliriz . Teşekkürler.
×
×
  • Create New...