Jump to content

efkan_37

Üye
  • Posts

    83
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by efkan_37

  1. bu çalışmadaki windows 7 de usb 3.0  driverları var mı? diğer windows7 konundaki ekli olanlar?  @DJ_Rush 

    Birde windows 10 rs5 de katılımsız programları kullanamadım ne yaptıysam windows defender engelliyor gıcık etti :)  çoğu katılımsız platformlar çalışmıyor daha doğrusu engelleniyor windows defender ve antivürüs tarafından....

  2. Mrb arkadaşlar Türknet yeni tarifesi kotasız, istenilen zaman iptal edilebilir tarifesini kullanan ve memnun kalan var mı? Özellikle Türknetin Aktif altyapısında olmayan 35 mbps hız vadedilen yerlerdeki kullanıcı gurubu hızlarınız nasıl internet stabilitesi vs bu tarife ve firmayı önerirmisiniz.

  3. " kulaklik jakıni saga sola kastırıyorum biraz geri cekiyorum ama hiç ses yok"  bunda da ses gelmiyorsa jack girişine bakılması lazım ya değiştirilmeli ya da lehim yenilemesi yapılmalı. diğer gerekenleri yapmışsınız zaten yazılımsal bir sıkıntı yok bence donanımsal dediklerinize göre.

  4. Anlattıklarına göre sorun anakart kulaklık girişinde bende toshiba kullanırken bu sorun vardı çözümü kulaklık girişini tam takma yani kulaklık girişini yarım ya da 3 de 1 ucunu yuvaya koyarak dene tam ses aldığında öyle bırak :) ya da anakart kulaklık girişini değiştirmen veya lehimlerini yeniletmen gerek.

  5. Hayaletx, 4 dakika önce yazdı:

    Sanırım indiremeyen arkadaşlar olmuş 1 günlük daha açtım aynı link ve şifreyle giriş yapabilirsiniz ve bağlantı hızınıza ( sunucu 1 gbit)  göre indirebilirsiniz , download manager destekler . Şu ana kadar 11 indirme olmuş bu çalışmayı bunuda not olarak iletmiş olayım.

    http://89.163.221.76

    Kullanıcı : box  Şifre : rnAcUve

     

    Başta bu çalışmayı paylaşan @orca2002 teşekkür etmekle birlikte bu sunumu indirmede bize hız kazandıran @hayaletx  kardeşimize de teşekkür ederim...

    • Thanks 1
  6. On 18.07.2017 at 20:56, red_d yazdı:

    "Ori and the blind forest definitive edition" . Aksiyon oyunu sayılmaz, hatta çocuk oyunu bile denebilir ama görsellik, müzikler, hikaye gerçekten etkileyici. Oyun oynayan biri değilim ve ilk defa bir oyunu sonuna kadar oynadım, hatta birkez daha oynamayı düşünüyorum. Nette full olanı ara bulursun, zira oyun microsoft yapımı ve ücretli. 

    Öneri için tşk ler indirdim oynuyorum güzel bir oyun gamepad ile de oynanabiliyor.Bilgi paylaştıkça güzeldir eywallah bu güzel oyun önerisi için :)

    • Like 2
  7. Tesla yı finansal olarak destekleyen şahıs(Malın ta kendisidir) ; Tesla finansöre diyor ki kablosuz elektrik iletimi mümkün ama proje için finans lazım finansör(o zamanki elektrik dağıtım şirketi sahipleri) lan sen kablosuz elektrik dağıtımını bulursan biz batarız diyor projeyi  çöpe atarlar... Şimdi tarihteki hangi şahsiyet bu finansörlere sövmez ki her aklıma geldikçe ...........  bir düz gidiyorum. 

    • Like 1
  8. müşterinin pc de sata 3 varsa samsung evo 850 / 750 ideal ama sata 2 varsa tam performas alamayacak hiçbir ssd den o yüzden sandisk kingston samsung bütçenine hangisi uygunsa alabilir. sandisk bütçe açısından en ideali verim açısından da iyi 550/450(değişebiliyor hızlar) yazma hızları her ne kadar sata 3 e göre olsada sata 2 de de yarı hızlarında performans veriyor. 

  9. Slm arkadaşlar İPTV kullanan arkadaşlar donmasız güzel yayın ucuz ücret :) politikası  satış yapan ve kullandığınız iptv lerden memnun iseniz  hangileridir şimdiden tşkler.

    Pc de izlicem tv değil. konuyu alım-satıma yönetici ark taşırsa yanlış yere açmışız .

  10. 28 dakika önce, byhabit yazdı:

    onu yapan adam göstermelik yapmış zaten onda soğutucunun üzerinde pad vardı aynı padi dokunmadan kullanmış ilgili çip in ısısı normal ise o yüzden değiştirmemiştir.

    yani padler çok kurumamışsa tekrar kullanabilirsin değiştirmek zorunda değilsin ( padin olduğu çip de ısı sorunu yaşıyorsan değiştirmen gerekebilir ) bakır yüzeyde kararma oksitlenme varsa zımparalıyabilirsin.

    ben normalde bakır soğutucunun üzerinide temizler ve padleri iyi görünmüyorsa sökerim bakırın üzerinde çiplerin üzerine gelen kısmı oksitlenmiş ise su zımparası yani en ince zımpara ile hafiften temizleyip macun olan yere yeterli miktarda macun pad olan yere ise gerekli kalite ve kalınlıkta pad koyarım hiçte sorun yaşamam.

    bu arada söyliim ne kadar çok macun koyarsam okadar iyi soğutur ne kadar kalın pad koyarsam o kadar iyi soğutur hurafeleri yanlışdır bilgi kirliliğidir.

    bu pad için 1cm kalınlık olanlar yeterli sanırım diğer kalınlıklar sorun çıkartır diyorlar senin hurafe dediğin bu olsa gerek? 1.5-2 cm olanlarıda var çünkü ama genelde notebook da 1cm kullanılıyor gördüğüm kadarıyla yorumlar için tşk bu arada bu sürdüğümüz macunun ömrü ne kadar yani bu işlemi uyguladıktan sonra  ne sıklıkla tekrarlamak gerek? elimde pad yok ama 6 senelik pc pad ne durumda onuda bilmiyorum :) açınca bakacaz ama sen termal macun da yerli diorsan ısı düşüşü için macun uygulamayı düşünüyorum sadece.

  11. 6 dakika önce, byhabit yazdı:

    pad olan yere macun sürersen bilgisayarın ısısı dahada fazla artabilir ve işlemcide kullandığın macunun kaliteside önemli pad temin etme soruna gelince piyasada bulabilirsin ama bilgisayarcılara sorarsan yok derler doğal olarak, bilgisayarcılara toptan teknik malz. satan yerlerde bulabilirsin yada nette iyice araştırabilirsin örn.

    https://www.amazon.com/StarTech-com-Heatsink-Thermal-Pads-HSFPHASECM/dp/B0009B0K2I

     

    Yorumun için tşk birde ilk videoda termal pad koymuyor sadece termal macun çekiyor benim anakart yapısı nasıl bilmiyorum açmadığım için içini iki videoda anakart yapıları farklı herhalde yani bende sadece termal macun çeksem sadece faydası olur gene değil mi termal pad kullanmasam ?

     

    termal pad alırsakta yurtiçi bir firma bulmak lazım araştırıyım onu ben bir.

  12. 15 dakika önce, yasak_ask yazdı:

    Bu videolar biz kendimiz yapalım diye varlar. Hiç mi el yatkınlığı yok mübarek, acele etmeden yavaş yavaş yapabilirsin bence. 

    Dikkat ettiysen adam beyaz eldiven giymiş. Sende işe başlamadan önce gidip bir toprağa dokun STATİK elektiriğini at. Birde hangi vidaları nereden çıkardın not al toplaması rahat olsun. 

     Eldiven konusunda fikir için tşkler hiç aklıma gelmedi mesela statik elektrik konusu :)  yaw hadi söktüm diyelimde asıl sonra toparlama işi beni biraz korkutuyor tam aturmasa jaklar vs sıkıntı yaratırmı elektiriği verince vs ama dediğim gibi iş başa da düşüyor bulunduğum yerde yok malesef böyle bir hizmet veren yer :)  teyemmüm edip işe başla diyorsun görüşün için saol .

    birde şu videoda termal pad koyuyor ama termal pad baktım piyasada yok gibi termel pad konan yere termal macun olmuyor mu acaba ?

     

     

     

     

     

  13. mrb arkadaşlar toshiba satellite L500 1UU serisi bir laptop var elimde oyun vs oynarken kendini kapatıyor artık bilgisayar bulunduğum yerde teknik servis yok ve termal macun ve termal pad yapılması gerekiyor bende cesaret edemiyorum laptop içini açmayı o işlemleri yapmayı önerilerinz nedir iyi bir teknik servis bu işi yapan var mı veya içini kendim açıp temal macun çekmelimiyim ? görüşleriniz için tşkler.

    not: aslında pc min sökülme ve temizleme videosu da var ama cesaret edemiyorum :(  

     

×
×
  • Create New...