Jump to content

ghostefe

Üye
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

ghostefe's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post Rare
  • Collaborator Rare
  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare

Recent Badges

1

Reputation

  1. @TR_by Bu son sürümde hatta daha önceki çalışmalarınızda (hangileri not almadım) karşılaştığım bir sorun hakkında fikrinizi almak istiyorum, geri dönüş aldınız mı, çözümü nedir belki yönlendirebilirsiniz. Notebook pc lere kurduğumda hiçbir sorun yaşamıyorum ama masaüstü pc lerde bilgisayarı kapat dediğimde her şey kapanıyor ama cpu fanı kapanmıyor, power tuşuna basılı tutarak kapatıyorum sonuç olarak. Bu sorunu yaşadığım pc lere msnd versiyonu kurduğumda sorun olmuyor. Yaptığınız bir değişiklik buna sebep olmuş olabilir mi?
  2. @köylü Anladım. Aslında şu an memnunum. Orjinal ventoy gibi sadece güncelle işlemi olmuyor, yeniden kurmak gerekiyor. Şu an geçişlerle falan gayet güzel oldu 37 versiyon. Her versiyon çıktığında siz düzenleseniz bile bire bir güncelleyemiyoruz anlaşılan. Zaten şu an için bana göre stabil her işimi görüyor fazla heyecan aramayayım 🙂 128gb flash ı tekrar tekrar kurmak ciddi zaman alıyor 🙂 Edit: @köylü hocam bir ekran görüntüsü ekledim bu kez onun hakkında bir sorum olacaktı. Sol alt köşede ventoy ve sürüm bilgisi yazıyor ve F butonları ortaya yakın başlıyor. Sol alttaki yazıyı kaldırmak istedim fakat hangi dosyanın içerisinde bulamadım. Amacım F butonlarını sola yaslamak, bios modunda sanal pc de iç içe giriyor botonlar ve F5 ten sonrası görünmüyor sığmadığı için. Görünse bile sağ altta sizin isminiz ile çakışıyor.
  3. @köylü size bir sorum olacaktı. En son 37 versiyon 1gb efi dosyası ile temiz bir flash hazırladım. Şimdi 38 versiyonu paylaştınız. Tüm içeriği efi bölümüne manuel kopyalasam güncellenir mi? 37 versiyon 1gb efi olanı kurmuştum sorun yaşar mıyım?
  4. @köylü Bir şey sormak istiyorum. Sizin düzenlediğiniz ventoy da f7 ile grup2 ye geçiş yapılıyor, buda boot altında grup klasöründeki grubfm.iso ile oluyor sanırım. Ventoy ana dizininde grubfm_multiarch isimli iso dosyası ile farklı mı? grubfm_multiarch dosya ismini grubfm yapıp vntyefi altında boot/grub içerisine atsan f7 ile direkt bu sürümü mü çalıştımış olurum yani ana dizine iso atmadan sizin kurulumun içindeki grubfm yi değiştirebilir miyim? Grubfm güncellendikçe isosunu sürekli buraya atsam herhangi bir ayar yapmaya ihtiyaç var mı? Birde ventoy.disk.img içindeki dosyaları efi bölümüne atmam gerekiyor mu sanırım 35 versiyonda öyle yapıyorduk. 37 versiyon ile ventoy kurulumu sıfırdan yaptığımızda bunu otomatik yapıyor mu?
  5. Sizin düzenlediğinizi kullanıyorum. Reset atmıyor, 10sn sonra seçtiğim İSO yu boot ediyor sorun yok ama her seferinde 10snnbu ekran kalıyor. Efi 1gb olan sürümden bir önceki 36 versiyon kurulu.
  6. Uefi den yapılan kurulumlarda bu uyarıyı alıyorum. 10sn sonra devam ediyor sorun yok ama ventoy 36 ya geçtikten sonra oldu böyle. Bunu nasıl aşabiliriz?
  7. Ben ventoy üzerinden "grubfm_multiarch" ile kullanıyordum. Bu son güncelleme dosyasını güncelememe gerek var mı , içindeki iso yu usb ye atsam ventoy üzerinden direkt çalışır mı ?
  8. Link çalışmıyor, tam da istediğim gibi bir windows 7 çalışması ile windows 7 defterini kapatacaktım...
  9. Merhaba arkadaşlar yine bir derdim var benim (: Benim 32lik flash aşağıdaki gibi. Her istediğim sistemi ekledim sizlerin yardımı ile. Aşağıdaki sistemlerin içinde Hiren's Boot CD dışındakilerin hepsi ISO dosyasından çalışıyor. Hiren's Boot CD yi direkt ISO dosyasından çalıştırabilir miyim? Eğer çalışırsa NTFS belleğimde içindeki programlarda çalışır mı? Duyduğum kadarıyla NTFS bellek kullandığım için Hiren içindeki DOS programlarında sorun yaşayacakmışım... Sistemi ISO üzerinden çalıştıran varsa bana kodları gönderebilir mi?
  10.   # =========================================================================   title Slax 7 partnew (%@root:~1,3%,3) 0x00 /LINUX/SLAX7.iso  map /LINUX/SLAX7.iso (0xff)  map --hook  chainloader (0xff)   # =========================================================================   title Gparted Live partnew (%@root:~1,3%,3) 0x00 /LINUX/GPARTED.ISO  map /LINUX/GPARTED.ISO (0xff)  map --hook  chainloader (0xff)   # =========================================================================   Çok teşekkür ederim. Sizin vermiş olduğunuz USBDR dosyasını flash belleğe attım ve yukarıdaki kodlar ile direkt olarak iso dosyası üzerinden çalıştırdım (((: Allah razı olsun çok işime yaradı kodlar (:  
  11. # ========================================================================= title Slax 7 find --set-root /slax/boot/initrfs.img kernel /slax/boot/vmlinuz initrd=/slax/boot/initrfs.img load_ramdisk=1 prompt_ramdisk=0 rw printk.time=0 slax.flags=perch,xmode initrd /slax/boot/initrfs.img # ========================================================================= title Slax 7.0.8 TR X86 partnew (%@root:~1,3%,3) 0x00 /LINUX/slax-Turkish-7.0.8-i486.iso map /LINUX/slax-Turkish-7.0.8-i486.iso (0xff) map --hook chainloader (0xff) # ========================================================================= Birinci kodu yazdığımda yani anadizine çıkarttığım iso dosyasında problem yok çalışıyor. İkinci kod , yani senin yazdığında aşağıdaki gibi kalıyor... Sizin denemiş olduğunuz kodlar mı bunlar , yoksa çalışması öngörülen uygun kodlar mı? @oguzhan43 Birde son bir sorum olacak (: Çok mu oluyorum ne ((: Gparted Live bilirsiniz onuda iso olarak çalıştıramadım. Elimde gparted-live-0.21.0-1-i586.iso isimli güncel dosya mevcut. Yardımcı olursanız sevinirim , teşekkürler...
  12. Yıllardır multiboot sistemi kullanırım ve Hiren's Boot Cd hariç tüm dosyalarım ISO olarak çalışır. Her zaman ISO yu tercih ederim çünkü daha az dosya daha fazla performanstır flash bellek için. Bu aralar Slax 7.0.8 sürümünü çalıştırmak için uğraşıyorum. Aynı ubuntu sürümlerinde olduğu gibi direkt ISO dosyasından çalıştırmak istiyorum , sonuçta Slax bir linux dağıtımı... .lst dosyasına Slax 7.0.8 i direkt ISO dan çalıştırabilecek kodları bilen biri yazabilir mi acaba? İlla ISO dosyasını açarak mı çalıştırmalıyız?   @blue_life
  13. Sanırım dün ilk indiren bendim ama yorum yapmaya fırsat bulamadım. Mükemmel bir paylaşım , çok teşekkür ederim!..
  14. [quote name='ginzu' timestamp='1350352062' post='1248149'] _kalelibilişim Altına imzamı atıyorum.[img]http://www.tnctr.com//public/style_emoticons/default/smile.png[/img] [/quote] Bir imzada ben atıyorum (: @blue_life hocam uzun zamandır başlığa uğramıyorum ama sizin çalışmalarınız 7x24 yanımda.Allah sizden razı olsun.Bilgisayarcıyım ve tüm işlerimi sizin paylaşımlarınız sayesinde flash bellek üzerinden hallediyorum.Size bir sorum olacaktı.Windows 8 i .iso dosyasından çalıştırabilir miyiz?
  15. "blue_life" herşey .iso ve .ISO içinmiş (: ben devamlı dosya uzantıları kapalı kullandığım için aklıma bile gelmemişti(göz önünde olsa belki deneyebilirdim). Ama sandisk cruzer8gb hala daha çalışmıyor.Sanırım flash belleğin sürücülerinden dolayı.Neyse önemli değil zaten diğer bellekten kurulum yapabiliyorum. Şimdiye kadar yapmış olduğun yardımların için çok çok teşekkür ederim.Allah razı olsun senden.İndirmelerin yarıda kalmasın internetin kesilmesin inş (: Hangi ilde yaşıyorsun bilmiyorum ama Aydın'da yaşıyorsan şöyle 40-50 yıl hatırı olan güzel bir kahve ısmarlayabilirim (: (:
×
×
  • Create New...