Jump to content

cagribilgisayar

Üye
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

İletişim Bilgileri

  • Skype
    bynecok

Profile Information

  • Male
  • Kayseri

Recent Profile Visitors

353 profile views

cagribilgisayar's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

  1. ADSL kullanıyorsanız hat kablosu ile Modem arası kısa olsun kablo uzadıkça biraz yavaşlama oluyor denedim bizzat. Modeme yakın durunuz yoksa kısa bir ethernet kablosu kullanınız. AKN'yi geçtiyseniz yavaşlamıştır. Bu aralar google de sıkıntı var bundan kaynaklı da olabiliyor.
  2. Bilgisayar ekran kartının HDMI sürücüsü yüklü değildir. Kontrol ediniz. Kontrol ettiyseniz sıkıntı yok ise şayet klavyede bulunan ekran fonksiyon tuşlarına basınız masaüstü ise grafik ayarlarından (misal intel) görüntü çıkış birimleri var lcd tv'yi seçerseniz işlem çözülecektir. Genellikle Bazı LCD tvler bazı Hz oranlarını desteklemiyor genellikle 65 - 70 Hz görüntüler sorunsuz çalışıyor. (Arçelik LCD TV'mde olduğu gibi)
  3. Sayın abim sizin evden aşağıdaki eve cat5 kablo çekin ve access point bağlayın. Hem hızlı olur hem de kablosuz kullanımın özgürlüğü yaşarsınız.
  4. "Apple Macbook" gibi cihazlara "Windows" kurulumu. Bugün sizlere Apple cihazlarda Windows nasıl kurulur nasıl kullanılır bu sorularınızı cevaplandırmayı düşünüyorum. Öncelikle "Apple,iMac MacBookPro-Air..." gibi cihazlarınızda hem "Windows",hem de "MacOSX" İşletim sisteminizi kullanmak istiyorsunuzdur.Bu makalemde size yardımcı olmaya çalışacağım. Konu anlatımı bana aittir.Teşekkür ederim. Öncelikle gerekli olan ekipmanlar: >"Apple" markalı bilgisayar. >Windows 7 DVD (USB Boot desteklemediğinden dolayı) >Yerleşik veya harici bir optik sürücü. >Minimum 20 GB HDD alanı >İsteğe bağlı herhangi bir klavye ya da mause. Şimdi besmele çekip Kuruluma başlayabiliriz. En başta gerekli olan bir program var BOOTCAMP. Bootcamp nedir ? : Bootcamp apple tarafından yapılan bir program, bootcamp harddiski ikiye bölerek Windows yüklemenize yardımcı olacak olan program. Bootcamp'a nereden sahip olabilirim ? : http://www.apple.com/support/bootcamp Bootcamp'ı nasıl çalıştırırım ? : MacOS X Sisteminizde bilgisayarınızın en sağ üst köşesinde "spotlight" araması bulunmaktadır. Bootcamp'ı oradan çalıştırabilirsiniz. Evet Ya Allah başlıyoruz: Bootcamp size Türkçe'de olabilir ilk adımda Continue diyoruz. İkinci adım: Bakın bu nokta çok önemli şimdi Bootcamp size soru soruyor. Bu bilgisayarın sürücüleri Apple tarafından indirilsin mi? Evet'e basınız. Ve herhangi bir boş cd ve veya Usb disk'inize kaydediniz. Bu noktayı atlamayınız lütfen sonrasında sisteminize uygun sürücüleri zor bulacaksınız. Üçüncü adım: Size Windows bölümünü oluşturayım mı? Sorusunu soruyor. İlk seçeneği işaretleyin ve devam tuşuna basınız. Dördüncü adım: Şimdi bu ekranda size Harddisk'i ikiye ayırma bölümü geliyor. İstediğiniz gibi ayırabilirsiniz fakat Hem Windows'da hem de MacOS'da Rahatlayacağınız kadar yer bırakınız ve partition tuşuna basın sonrasında " Start Windows Installer (Windows'u kur)" seçeneğini seçin. Sonrasında Hemen "Yükleme" diskinizi takınız. Sonra normal "Windows" yüklüyormuş gibi sistemi kurun fakat Harddiskler'e geldiğiniz zaman böldüğünüz alanı seçin. (Bootcamp yazacaktır zaten ) Ben sizlere yüklediğim Macbook'un yükleme esnasındaki fotoğraflarını koyayım: Teşekkür ederim. Kolay gelsin.
×
×
  • Create New...