Jump to content

hadibeolsun

Üye
  • Posts

    397
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    8

Posts posted by hadibeolsun

  1. NAMIKABI, 1 saat önce yazdı:

    Emperyalizm öyle bir şey ki; 

    Bir koyundan 2, 3 değil daha fazla post çıkartma derdinde.

    Şaka bir yana belki bir koyundandan bir post çıkar ama,

    Keklikten (örneğimizde insan oluyor, kısaca tüketici diyebiliriz) defalarca post (yani bedel, yani ücret) çıkar.

    Toparlarsak; 

    Microsoft (konumuzdaki emperyalist şirket oluyor) XP yi, ME yi (Milenyum Edition'u), ve benim çok sevdiğim Windows 2000'i bitirdi.

    Vista (bence gerçek bir faciaydı) bitti, şimdi sıra Win 7 ve Win 8.1 de. Win 10'a upgrade hala ücretsiz.


    Sitemizde bir kaç konuda yazmıştım, 

    Windows 10 ilk çıktığında win 7 ve win 8.1 den güncelleyecekler (Upgrade) için kısa bir süre (1 yıl kadar) ücretsiz olacak sonra ücretli olacaktı.

    Ama görüldüğü gibi verilen sürenin üzerinden 2 yıl geçti,

    Hala win 10'a update ücretsiz.

    Çünkü:

    Microsoft biliyor ki, dünyada ne kadar çok insan (kaçak kullanım önemli değil- Yeter ki kullanan sayısı çok olsun-Alternatif sistem kullanacaklarına Windows kullansınlar) windows kullanırsa kendisi için o kadar iyi.

    Microsoft ev kullacılarından bir şey beklemiyor, Kurumsal kullanıcılardan bekliyor.

    Microsoft ev kullanıcılarına kaçak mı kullanıyorlar diye baskına gitmiyor.

    Kurumsal kullanıcılardan aldığı (Kamu Kurumları ve Özel Şirketler) yüksek satış fiyatı yetiyor de artıyor.

    Ev kullanıcılarını kaçırtır sa kim Windows Ürünlerini kullanacak ki.

    Durum budur.

    Tabi Microsoft ürünlerinin birde Kişisel ve Ulusal Güvenlik durumları da var.

    Oda başlı başına ayrı bir tartışma konusu.

    Bende bir Microsoft Türkiye çalışanı olarak seni tebrik ve takdir ediyorum.

    • Like 1
  2. Jack_Martin, 2 saat önce yazdı:

    Hocam öncelikle emeğinize sağlık çok güzel bir çalışma olmuş. Daha öncede 1809 sürümlü çalışmanızı eski bilgisayarımda kullanıp memnun kalmıştım.

    Bu sebepden 1903 sürümlü bu çalışmanızıda gözüm kapalı indirip kurdum.

    Gayet seri ve hatasız bir çalışma olmuş gibi. Özellikle Forza Horizon 4 gibi sürekli problem yaratan bir oyunda dahi sıkıntısız çalışıyor.

    Benim tek problemim kullanıcı adını değiştirmemle oldu.

    Denetim masasına girip Kullanıcılar > Hesap Adını değiştir yaptım ve Masaüstünde yer alan Belge adı dahi değişti ama nedense içerisinde Belgelerim ve İndirilenler, Resimler gibi klasörler gözükmüyor.

    Onlar Hala Bilgisayarım - Yerel Disk C - Kullanıcılar - TNCTR içinde durmakta. Kısayollarını attım masaüstüne ama neden böyle oldu çözemedim.

    TNCTR tamamen gidip yerine oluşturduğum İsim olması gerekmiyor muydu ? Sonuçta direk Denetim masasından yaptım.

    Kısaca Resimle göstereyim anlaşılır sanırım.

    Bu Denetim Masasından Kullanıcı adını değiştirdikten sonra Masaüstündeki Ana Belgeler Klasörünün içerisi.

    https://i.imgyukle.com/2020/01/09/Vgcr0t.jpg

    Buda Yerel Disk C üzerinden ulaşabildiğimiz Kullanıcılar Listesinin İçerisindeki Klasörler.

    https://i.imgyukle.com/2020/01/09/VggwSA.jpg

    Özel Mesaj yoluyla bana anydesk veya teamviewer ID pw yollayın göstereyim. Gerçi konu içerisinde durumu belirtmişim (Kurulum Notları) oraya bakarak da yapabilirsin.

    MesutÖzil, 1 saat önce yazdı:

    Öncelikle emeğenize sağlık bu başlat cubugunu nasıl ben de sizin gibi beyaz renk yapabilirim temadan mı kaynaklı acaba

    Standart teması kardeş.

  3. WinReducer yazılımıyla yeni bir sistem yaptığımda bu kısmı otomatik olarak atla dediğim de Sistem Kurulum Hatası alıyordum. Mecburen bu şekilde kullanacaksınız. (WinReducer programını araştırınız)

    Kurulu Sistem üzerinde Dism yöntemiyle de install.wim/esd kalıbı alıp ISO kalıbındaki dosyayla yer değiştirdiğinizde daha güzel sonuçlar elde edeceksiniz. ( dism++ programını araştırınız )

    • Like 1
  4. Emre028, 13 dakika önce yazdı:

    Senin söylediklerinden sonra bunu yazmış kızmıştır sinirlenmiştir belkide. Ama almışsın çalmışsın diye itham etmişsin güzel kardeşim. Onada hak vermelisin 

    MSDN Iso kalıbı üzerinde kendine ait herşeyi yapabilirsin ister görsellik ekle istersen başka birşey ekle çıkar. O yaptığın sistem hatalıda olabilir hatasızda olabilir Ben olumlu olumsuz eleştirimi yaparım. Hatta ilgili çalışmayı da beğenirim.

    Kendisi ne kadar ifade etsede ben bu son paylaşımında açık beyan anladım ki team os sitesinden olduğunu. Ben buna üzüldüm. Hatta özel mesaj yoluyla da belirttim inşallah bir sorunla karşılaşmazsın oradaki sistemlere güvenmiyorum diyerek. Bunu paylaştığım resimlerden de görmüşsünüzdür.

    Ben yine diyorum evet bu sitede 3-5 paylaşım ben yaptıysam benim 5 katım kadar da @DJ_Rush yapmıştır. Özgünlüğünü kullanarak yaptığı Sistemlerden dolayı Allah razı olsun derim En azından Millete doğru düzgün sistem sunuyor. Başkaları olsa Virüs entegre eder sunar. Üzüldüğüm tek nokta bu paylaşımının dediğim sitedeki paylaşımlarla benzerlik göstermesi birde kullandığı kelimelerdir. Benzerlik göstermesine sesimi çıkarmadım ama kullandığı kelimeye de sessiz kalmadığımdan dolayı bütün yazışmaları beyan ettim.

     

  5. Emre028, 1 dakika önce yazdı:

    Belkide haklısın aldı alıntı yaptı.(ben alıntı yapmayacağını biliyorum) diyelim.

    ama sorma biçimin ve ithamların çok yanlış güzel kardeşim. Almışsın editlemişsin sunmuşsun demişsin. İnsanın savunma mekanizmasıdır bu yapmadığı bişey için yaptı dersen. Şimdi oda sana bir sisteminde yardım etmiş çıksa deseki (demez) ben hazırladım ben yardım ettim kendisi yapmış gibi gösterdi yakışı kalır mı ? 

    Eğer bir konuda ufacık bir yardımı olmuşsa teşekkür ettiğimi hatta paylaştığım sistemde de adını etiketlemişim ve övmüşümdür. 

    Bu açık seçik böyledir.

    Benim kızdığım nokta özelden bana kullandığı kelimeler. Başka kapıya git demek ne demek !  Altı üstü olumsuz eleştiri bu eleştirimi buradan paylaşmak yerine ona özelden durumu anladım bu paylaşımında böyle yapman doğru değil dedim. İsteyen o siteye girer yapılan windows 10 paylaşımlarını inceler ne demek istediğimi anlar.

    Bu arada benim yaptığım sistemlerde de olumlu olumsuz eleştirilerini herkes yapabilir.

  6. Emre028, Şimdi yazdı:

    @DJ_Rush önemsediğim ve değer verdiğim bir arkadaşımdır. Lafıda sözüde benim için senettir. Sistemi tamamen onun hazırladığına eminim. İkonlar temalar aynı olabilir sevmiştir beğenmiştir koymuştur. Mesajları okudum ufak bi olay saman alevi  gibi bir anda büyümüş. @hadibeolsun adlı çok tanımam ama uzun zamandır burdayım bu arkadaştanda yanlış bir hareket söz görmedim. Şahsi fikrim aranızda helalleşmeniz böyle ufak şeylerden sürtüşmeyin. Almışsın editmişsin sunmuşsun sözün çok yanlış ama daha önce bir çok çalışması olan birisine. İyi forumlar..

    Önemli olan çok çalışması yapması değil diğerleri gibi olsun diyorum. Neden bu çalışmasında alıntı yaptı hadi yaptın niye bana artistlik kelimeleri kullandı ben ona öyle cümleler kullandım mı? 

    Ben yine diyorum yaptığı çalışmaları beğeniyorum ama bu son çalışmasındaki olumsuz eleştirimi özel mesaj yoluyla ilettiğim halde bana bu şekilde konuştu bende artık son haliyle forumda paylaştım. O bana öyle kelime kullanmasaydı bende burada bu durumu ifşa etmezdim.

  7. empire29, 4 dakika önce yazdı:

    MBR Olarak Kurdum Sorunum Çözüldü Sağolun yardımlarınız için

    Uefi olarak indirdim Link:https://www.tnctr.com/topic/657851-windows-7-pro-sp1-ekim-2019-usb3-ahciraid-nvmex64-tr/

    Anlamadığım aynı İso dosyasıyla işyerindeki pc uefi kurdum onun işlmecisi ryzen 1500x

    İşlemci ile ilgili bir durum söz konusu değil. USB içerisindeki dosyayı okumama sorunu vardı. Sorunun çözüldü. 

    Peki öyle bir makineye neden Win 7 kurdun?

  8. The_Undertaker, 6 dakika önce yazdı:

    Editlenmiş sistemlerde bu tarz sıkıntılar normaldir siz bunu indirip kurarken bu sorunları da kabul ediyorsunuz aslında. Bence MSDN ISO ile format atın sisteme.

    O sorunun aynısını ben MSDN ISO kalıbında da rastladım.

    Editlenmiş Sistemlerde Update ile ilgili servislere dokunulmuyor. 

    • Like 1
  9. dijitalkurt, 2 dakika önce yazdı:

    Ben 2.el aldığım için win10 home yüklü olarak geldi. Orijinal sistemini bulamadığımdan sorma ihtiyacı duydum. Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler....

    Windows 10 yükleyebilirsin ama performans alamazsın. Adam ürününü satarken aldatıcı yöntemle satmış sana "geçmiş olsun".  Netbook ürünlerinden çok birşey bekleme onlara en iyi sistem olarak UBUNTU nun en düşük lite versiyonları ile XP, 7,8 gider.

    • Like 1
  10. dijitalkurt, 3 dakika önce yazdı:

    Bilgisayarım 2013 yapımı Packard Bell Easynote ENME69BMP (Celeron N2805, 2GB RAM, 320GB HDD) üstünde win 8 logosu var.

    Driver uyumluluğu konusunda varsa Windows 7 İşletim Sistemlerinden Single Language kur. Yoksa Win 8 yani içinde yüklü gelen sistem sürümü neyse onu kur. Sakın ola 10 deneme. Makinenin gücü müsait değil.

     

    AdnanGumus, 3 dakika önce yazdı:

    1.5 aşşa yukarı rem yer kurduklarinla beraber rem desteginn nekadar anakartın rem takviyesi windows 10  home kur sürücü desteği şart kolay gelsin

    Gerekli bilgileri zaten belirtmiş Sizce 10 Home gider mi?

  11. maho19951, 1 saat önce yazdı:

    @DJ_Rush Hocam en son bu çalışmayı güncelleyebilirim demiştiniz. Yeni bir haber var mı? Format atma zamanım geldi de bunu indireyim mi yoksa yeni çalışmanızı bekleyeyim mi diye sorayım dedim. Mayıs ayında paylaştığınız Windows 10 1903 (19h1) Oem X64 Tr sürümü yazdan beri kullanıyorım. İyi bir çalışmaydı. 

    @maho19951  zaten bu sistem en güncel versiyonu. Rahatlıkla kurabilirsin.

    Şunu belirtmek isterim 1903 ile 1909 arasında çok büyük bir fark yok. Bence hemen format atma Nisan 2020'i bekle. Microsoft yeni güncelleme yayınlayacak.Bende o zaman format atacağım. 

    Hatta @DJ_Rush 'un ve Kendimin o zaman yeni güncel versiyona uyumlu Sistem yayınlayacağından da emin olabilirsin. ( @DJ_Rush kendi adına konuş diyebilir beni katma ama ben ondan eminim o mutlaka yeni bir sistemi sizlerle paylaşır :D )

    • Like 2
  12. dijitalkurt, 13 dakika önce yazdı:

    Atom işlemcili 2gb ramli netbook'u performanslı kullanmak için (şu an win10 yüklü, herhangi bir pencereyi açana kadar bir bardak çayı bitiriyorum...dosya gezginini açmak 38sn sürüyor) hangi Windows'u kurmalıyım?

    Bu arada bilgisayardan beklentim int. girmek, film izlemek, ofis programlarını (word,excel) çalıştırmak ve ufak tefek oyunlar oynamaktan ibaret.

    Zaman ayırıp bilgi verenlere şimdiden teşekkürler...

    Hangi Marka Model Netbook'un var?

    Sistemin  çok eski ise Atom İşlemcili 2 GB Ram'li NETBOOK'u yani en küçük kasa tipine sahip bilgisayarın varsa Windows 10 yazılımından vazgeç.

    1- Yeni bir Sistem Topla veya Notebook Alabilirsin.

    2- O bilgisayara eski sürüm İşletim Sistemlerinden kur.

  13. efe34, 3 saat önce yazdı:

    Üst düzey PC için Enterprise:  (Benim şu anki tercihim)

    Bu kadar kısa özetleyemezsiniz sürümleri: (öncelikle emek vermişsiniz teşekkürler)

    Educationu , Workstationu kimler kullanıyor: Hep Enterprise kullandım w7 den sonra :

    w10 da 2-3 yıl Workstation denedim (free lisans alınabildiği için,değişik yöntemlerle sonra hep enterprise

     

    Bkz.: MDL

    Ben sadece En Sık Kullanılan Windows 10 Sürümleri üzerinden bilgi verdim. Uzman Kullanıcılar daha farklı Yapıları kullanabilir. Standart Ev Kullanıcıları Bilmeden Araştırmadan Direkt bodozlama mevzuya dalar gibi daldıkları için Temelini bilmediği birşeyi bilgisayarına yükleyerek sistemi kullanmaya başlıyorlar sonradan da niye sistemim yüksek fps vermiyor niye kasıyor diye de dert yanıyorlar onlara ithafendir paylaşımım.

     

    Sizinde Bildiğiniz üzere;

    Windows 10 Education –> Okullar, kolejler ve üniversiteleri hedef alan bir sürümdür. Windows 10 Enterprise’ın tüm özelliklerine sahiptir. Farklı olarak sadece Akademik Lisanslama kapsamında temin edilebilir.

    Windows 10 Enterprise –> Yine iş dünyasını hedef alan bir sürümdür. Windows 10 Pro özelliklerinin tamamına sahiptir. Ayrıca geniş BT yapılarına destek olacak bazı avantajlar sağlar.

    Windows 10 Pro –> İş dünyasını hedef alan bir sürümdür. Windows 10 Home sürümündeki tüm özelliklere ek olarak çeşitli iş ve kurumsal özellikleri de bünyesinde barındırır.

    Windows 10 Home –> PC, tablet veya ikisini bir arada sunan cihazlarda çalışmak üzere tasarlanmış bir Windows 10 sürümüdür. Daha çok ev kullanıcılarını hedef alır, düşük maliyetlidir ama içerisinde kurumsal özellikler yer almaz.

     

    • Like 3
×
×
  • Create New...