Jump to content

YarenErs246nmez

Üye
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

422 profile views

YarenErs246nmez's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

4

Reputation

  1. Hocam öyle de denedim ama çözüm olmadı. Bu problemler bazı dizüstü bilgisayarlarda tekrar tekrar olduğu için port ile olakalı olabileceğini düşünmüyorum. 2. sorun kalıp dosyasıyla alakalı olabilir. Farklı bir imaj kullanılarak çözülebilir bence. Fakat ilk problem daha büyük bir sorun benim için. Çünkü Windows 7-8-10 menüsü çalışmazsa bu sistemlerin hiçbirini kuramam.
  2. Arkadaşlar Windows 7, 8 , 10 kurulumu menüsüne girince bazı bilgisayarlarda şöyle bir hata alıyorum: https://drive.google.com/file/d/0B4V4EwYzhNI_dnBlSEhSclcyYms/view?usp=sharing Bunu nasıl düzeltebilirim? Grub4Dos içerisinde otomatik iso menu seçeneğiyle kurulum yapmaya çalışınca da kurulum sırasında şöyle bir hata alıyorum: https://drive.google.com/file/d/1SPUpDTvc35RdELwrgtqGiXNmIrOUJR7EIA/view?usp=sharing
  3. Farklı usb girişlerine takarak deneyin. Usb 3.0 ile alakalı bir problem olabilir. Usb belleğinizi bilgisayar açılmadan önce takılı şekilde açın.Bios'a girdikten sonra takarsanız çoğu biosta olduğu gibi sizde de görmeyebilir. Ama bilgisayar kapalıyken takarsanız başka bir problem yoksa bios'ta görünecektir.
  4. Windows 10 (Multiple Editions) (x86) - DVD (Turkish) | Paylaşım @istanbul82 File Name: tr_windows_10_multiple_editions_x86_dvd_6847174.iso Languages: Turkish SHA1: 31ABE872E0D60D7ED70978BBB66DD527C16E2867 http://download.msdn.microsoft.com/pr/tr_windows_10_multiple_editions_x86_dvd_6847174.iso
  5. Hocam bu grub2'de uefi boot var zaten. Aynı zamanda legacy boot etmiyor mu? Yani benim merak ettiğim şey şu, neden hem grub2 hem grub4dos kullanıyoruz? Sadece grub2 olsa sistem biraz daha basit ve kullanışlı olmaz mı?
  6. Çiğköfteyi tanıdık birini bul evde yaptır derim. Dışarda yapılanlara biz kısır diyoruz Başka alternatifin yoksa da Esensoy çiğköfte var onu deneyebilirsin.
  7. Bizim orda nemruta 1 kere giden akıllıdır, 2 kere giden eşektir derler. Merkezde de güzel yerler var tabi. Yöresel yemekler genelde evde yapılan güveç, tava, türlü gibi yemeklerdir ve dışarda evdeki gibi yapılan yemekler pek bulunmaz. Ama her köşe başında dönerci, dürümcü vs. mevcuttur. Aklıma gelen yerler seyir tepesi, , Atatürk barajı, Pirin mağaraları, Sofraz Tümülüsleri (Büyük Tümülüs), Sofras Tümülüsleri (Küçük Tümülüs), Sesönk (Dikilitaş), Karadağ Tümülüsü, Beştepeler, Malpınarı Kaya Yazıtı, Göksu - Kızılin Köprüsü, Altınlı Köprü, Dolmenler, Zey Mağaraları, Palanlı Mağarası, Gümüşkaya (Palaş) Mağaraları, Çarşı Camii, Eskisaray Camii, Kap Camii, Yenipınar Camii, Çelikhan İçmesi, Besni İçmesi, Kotur İçmesi ve bonus olarak dürümcü Abuzer usta Geleceğiniz zaman müsait olursam elimden geleni yaparım. Hatta size eşlik de edebilirim isterseniz. Detaylı bir şekilde iletişim kurmak isterseniz özelden yazabilirsiniz.
  8. Evet o kodları gördüm. Zaten ona istinaden linuxmint.iso olarak adlandırım /ISO/ dizinine attım direk o şekilde fakat çalışmadı. Modül olarak kurmaya çalıştım yine olmadı. Şu iso mount yöntemi ile "imajı belleğe yükle ve çalıştır" olayını filan denedim, yine olmadı. Elimdeki sürüm 17.2 idi ama 18 çıkmış onu indirim deneyeceğim son çare olarak. Bir not daha belirtmek isterim, elementaryos güncel sürümü bazı uefi sistemlerde çalışmıyor ama linuxmint hiçbir sistemde açılmadı. Ayrıca benim kullandığım linuxmint iso dosyası rufus ile flaşa yazılıp sorunsuz kurulurken burdaki yöntemde çalışmamakta. Sorunun kodlarla alakalı olduğunu düşünüyorum. Siz ne dersiniz?
  9. Linux kurulumlari icin bir anlatim veya video var mi arkadaslar? Mint'i kurarken kernel hatasi aliyorum. Modul olarak da olmadi, grub icindeki ISO MOUNT yontemi ile de olmadi/
  10. Videodakilerini birebir uyguluyorum, multiboot ta sıkıntı yok ancak modül installer sürekli sürücüde disk yok hatası veriyor. İşletim sistemim windows 8. Usb 16 GB.
  11. Chrome öneririm. En güzel yanı kayıtlı parolalar, browser geçmişi, sık kullanılanlar vs. hesapta kayıtlı kalıyor ve erişmek için oturum açmak yeterli. Ayrıca Gmail, youtube, play store, fotoğraflar, vb google uygulamaları için de teker teker giriş yapma zahmetinde bulunmuyoruz böylece.
×
×
  • Create New...