Jump to content

eca2424

Üye
  • Posts

    158
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by eca2424

  1. Güzel tespit yapmışsın üstat. Gayet yararlı bir paylaşım. Teşekkür ederim.

    shiftdeletenet, 21 saat önce yazdı:

    Konu sahibine teşekkür ediyorum öncelikle. relati7ityGayet pratik bir yöntem. Ancak Program Files içine kurulu klasörden yedek alıp oradan dilediğimiz yerde çalıştırabilmekten farkı nedir? Benim Chrome Portable'dan beklentim 1.Güncelleme alabilmesi 2. UserData klasörünü kurulu olan yerin altına açması.

    Tahmin ettiğim üzere bu yöntem AppData klasörünü C:\Users\KullanıcıAdı\ AppData\Local\Google\Chrome\UserData gibi bir yere açtı.. 

    Yeri gelmişken @winuha ; size sormuş olayım. Paylaştığınız şu yöntemle bunu yapabilmek mümkün mü;

    @echo off
    taskkill /im Chrome.exe /f
    start /max /high chrome.exe --user-data-dir="%cd%\datachrome" --ignore-certificate-errors --incognito

    Çalıştırdığım yerin altına datachrome isimli bir klasör açıp UserData bilgilerini burada saklasın, istediğim yere götürebileyim..

    *.bat olarak kaydediyorum bu bilgileri ama Chrome.exe bulunamadı hatası alıyorum.. Bunu halledebilirsem yanımda taşıdığım SSD ile kendi ayarlarım ve en son açtığım sekmeler v.s taşıyabilirim diye düşünüyorum. Veya yeni bir kurulumda kaldığım yerden devam ederim.

    iyi forumlar..

     

    Ek: Hatta şöyle bir kullanıma da vesile olabilir. BAT dosyasına alichrome.bat user_data AliData, velichrome.bat dosyasına VeliData yazılıp ilgili profillerden girilebilir. Alışveriş için farklı sekmeler, okumalar için farklı sekme grupları açıyorum. Bunlar için farklı bat dosyaları da açabilirim bu yöntem başarılı olursa. userAlisveris, userVideo, userOkuma gibi klasörlere userData açacak bat dosyaları ile giriş yapabilmeyi isterdim. 

     

    chromeUserData.jpg

    Düşünceniz çok güzel. Data dosyaları aynı klasörde olması daha mantıklı olur. Gelişmeleri yazar mısınız.

    • Like 1
  2. SlmSnr, 2 saat önce yazdı:

    Üstad paylaşmak istemesem diğer kullandığım programların ismini vermezdim kullandığımın sistemin imajını almaya kalksam sabaha anca lır heralde boyuta bak 65 Gb sistem yer kaplıyor ve dahasıda var çoğu program c diskinde değil d ve e'ye de kendime göre program gömdüm imajını alsam bile syrep yapmadan nasıl paylaşabilirim ki üstelik herşeyi geçtim imaj aldım varsayarsam driverlardan tut birçok şeye kadar birçok program başka bilgisayara kurulduğunda bir ton hata verecektir sorduğun her programı olabildiğince cevap vermeye çalıştım çoğu kendi editim olmasına rağmen yardımcı olurum buna rağmen paylaşmak istemyr demen bir tık üzdü 

    qvbsgoa.png (2539×1369) (hizliresim.com)

     

    Ekran görüntüsü 2023-11-30 210109.jpg

    Hocam inanın sizi üzmek amacıyla söylemek istemedim. Bunun için çok çok özür diliyorum. Reg kayıtlarını atamıyorum deyince yanlış anlaşılma oldu. Tekrardan özür diliyorum.  

    ulas55, 2 saat önce yazdı:

    Bulamadım ecm yi sizin gibi usta üstad prof değilim.

    Easy context menu. Yukarda arkadaş resmini atmış. Ben de usta üstad prof değilim.

  3. SlmSnr, 8 saat önce yazdı:

    Reg olarak alamyrm üstad çünkü sisteme sağ tık ile bağlantılı olarak birçok program gömdüm reg kaydı alsam bile başkasında çalışmıyacaktır

    image.png.313064fd28fa710f431c3b935c037d94.png

    O zaman komple sistem imaj yedeğini alın paylaşın :D Herkesin ağzının suyu akmış sizden bir şeyler istiyor ama siz veremiyorsunuz :) Tabi size kalmış bir şey, emek vermişsiniz belli. Paylaşmak istemiyor olabilirsiniz. Ama böyle gösterip de paylaşmayınca insanın gözü kalıyor :D 

    ulas55, 4 saat önce yazdı:

    aslında istediğim şey resimde görünüyor. Sağ tuş geçici dosyaları sil var istedğim şey bu.

    acaba yukarda verdiğiniz dosyalar içinde varmı bu uygulama.

    Ecm içinde var.

  4. SlmSnr, 6 saat önce yazdı:

    Benm kendim için yaptığım sistem hocam yazı tipi rajdhani semi bold

    Reg olarak değil üstad kendime özel olarak yaptığım edit 😂

    Çok güzel görünüyor. Paylaşma şansınız varsa süper olur :)

    SlmSnr, 6 saat önce yazdı:

    Reg olarak değil üstad kendime özel olarak yaptığım edit küçük bir programla ekleniyordu akşam eve gidince atarım 😂

    Benimki böyle kocaman. Sizin menü şık ve sade. 

    ss.png

    • Like 1
  5. SoNKraL_, 16 saat önce yazdı:

    1507 desteği bitmiş ölü bir sistem 1607 kullanmanız daha iyi olur :) 

    Eski laptoplara kurulacağı için destek çokta önemli değil zaten. Windows 7 ve 8 yerine iş görsün, hızlı olsun yeter. Ki öylede oldu. Casper007 üstadın hazırladığı ltsb 2015 sistem tam eski laptoplara göre.

    Aynı laptopa 1607 kurdum ama 1507 kadar stabil değil. Daha güncel laptoplara kurulabilir. Benim ki gibi hurda laptoplar için 1507 sürümü daha iyi gibi :) 

    • Like 2
  6. forjest, 20.10.2022 - 16:01 yazdı:

    Hocam sizin 1507 LTSB 2015 çalışmanız vardı ama çöp kutusuna taşınmış. Eski laptoplar için güncel, ince ayarlı, defender vs. olmayan, lite bir 1507 çalışması yapmayı düşünüyor musunuz? @casper0007 üstadın geçen seneden kalma çalışmaları var. Güncel bir sistem yapılsa faydalı olacağını düşünüyorum...

    Düzenleme: @casper0007 üstadın Mayıs 2021 ltsb 2015 sürümünü, 10 yıllık 4gb ramli laptopa kurdum gayet hızlı. Windows 7-8 yerine bu sürümü tavsiye ederim.

  7. max00, 19.09.2021 - 11:11 yazdı:

    ama x265 de 10bit yok ki x264 x10bit var MeGUI de x265 sade 

    MeGUI Efsanedir. Filtreli rip yapmak için en iyi programdı zamanında. tabi şimdide iyi. ayrıca 10 bit seçenegi var. biraz kurcalayın. Megui den sonra onlarca program çıktı tabi. hangisinin kullanımı kolay geliyorsa onu kullanın.

×
×
  • Create New...