Jump to content

TR_by

-=TNC.VIP=-
  • Posts

    2399
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    272

Status Replies posted by TR_by

  1. Bugün tüm gerekli düzenlemeleri yapılmış ve sorunsuz bir şekilde kullanıcı hesabı oluşturması gereken windows 11 pro kurulumda bir defa internet bağlantısı gördü, restart sonrası net bağlantısı olmamasına rağmen online hesap oluşturmamı istedi, oobe\bypassnro komutu döngüye girdi bir türlü çevrim dışı hesap oluşturamadım. Bilenler elbet vardır ancak bilmeyenlerin işine yaraması temennisi ile burada diğer bir çözümü paylaşmak istiyorum. Bu komutları zaten server sistemlerde pxe de ve diskless sistemlerde kullanıyoruz ancak windows kurulumunda ilk defa başıma geldi, denedim çalıştı burada var mı bilmiyorum ancak sağ olsunlar nette de başka yerde paylaşımını gördüm.

    Shift + F10 tuş kombinasyonu ile "CMD" komut sistemini açın. 
    net.exe user "Kullanıcı Adı" /add 
    net.exe localgroup "Administrators" "Kullanıcı Adı" /add 
    cd OOBE 
    msoobe.exe && shutdown.exe -r 

    -----------------------------
    "Kullanıcı Adı" Kısmına vermek istediğiniz yönetici hesap adını girin. Her iki isimde aynı olmalı !!
    Üstteki sıralamayı düzgün bir şekilde yaptığınızda son komut sistemi yeniden başlatır ve oluşturduğunuz hesap ile windows açılır. 
    İkincil bir sistem adına hesap oluşursa kullanıcı hesaplarından bu hesabı ve varsa dosyalarıyla birlikte kolayca silebilirsiniz. Üstteki komutları normal windows içinde de yönetici hesabı oluşturmak için kullanabilirsiniz.

    1. TR_by

      TR_by

      Windows 11, Windows 10 ve Windows 8.1 sistemlerde; kurulum sırasında sadece kullanıcı adı ve şifre belirleme ekranı gelecek şekilde düzenlenmiş, diğer kurulum bölümleri pass geçirilerek Türkçe / TR-Q klavye düzeni ile kurulum sağlayacak autounattend dosyası (iso ana dizinine atılacak)

      https://disk.yandex.com.tr/d/WOwtnGaSaDj-wg

      Windows 11, Windows 10 ve Windows 8.1 sistemlerde; kurulum sırasında sistemin kurulacağı disk bölümü seçildikten sonra masaüstü gelene kadar herhangi bir müdahale gerektirmeyecek şekilde düzenlenmiş, Administrator olarak, Türkçe / TR-Q klavye düzeni ile kurulum sağlayacak autounattend dosyası (iso ana dizinine atılacak)

      https://disk.yandex.com.tr/d/jjcWDgshgvVW1A

    2. (See 3 other replies to this status update)

  2. windows 10 güncellemelerini program ekle kaldırdan değilde ekstra bir program varmı güncellemeleri kaldırabileceğim sağlıklo bir program ağdaki yazıcı problemleri için

    1. TR_by

      TR_by

      Windows 11 e geç en kısa zamanda son güncelleme 22000.282 sürümde epeyce toparlamışlar sistemi

    2. (See 4 other replies to this status update)

  3. windows 10 güncellemelerini program ekle kaldırdan değilde ekstra bir program varmı güncellemeleri kaldırabileceğim sağlıklo bir program ağdaki yazıcı problemleri için

  4. windows 10 güncellemelerini program ekle kaldırdan değilde ekstra bir program varmı güncellemeleri kaldırabileceğim sağlıklo bir program ağdaki yazıcı problemleri için

  5. Zamanında Windows 10'dan sonra yeni bir Windows sürümü çıkmayacak diye yazmıştım forumda çünkü Microsoft öyle demişti sonra Windows 11 çıktı.

    Peki Windows 11 yeni bir işletim sistemi mi? Hayır kesinlikle yeni bir işletim sistemi değil, sadece Windows 10'un makyajlı kasası :D 

    Windows 11 yüklü bir makinada kayıt defterinden şu değeri sorgulayın:

    Spoiler

    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion

    ProductName

    Resimde de görüldüğü üzere Hem Windows 10 hem de Windows 11 aynı KMS ve MAK ürün anahtarlarını kullanıyor.

    11.JPG.89184084b03fb8965d3aaa280a985988.JPG

    Tüm bunlar, Windows 11'in yeni bir işletim sistemi olmamasına rağmen güzel gözüktüğü (bence) gerçeğini değiştirmiyor :) 

×
×
  • Create New...