Jump to content

MMTECH

Üye
  • Posts

    43
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by MMTECH

  1. Geri eklendi denilen çoğu şeyin zaten olmasını isterdim, biraz daha beklesek neler gelir acaba. Eline sağlık kardeşim.
  2. Selamlar, aygıt yöneticisini açın, sorunlu donanımın üzerine gelip sağ tuş özellikler > ayrıntılar > donanım kimliğini bana atın. Örnek PCI/VEN_10D&DEV_50B gibi gibi.
  3. Hocam seni ciddi takdir ediyorum, W10'un fonksiyonelliğini bozmadan gereksiz ve sistemi yoran şeyleri çıkarıp hızlı ve sade sistem isteyenlere çok iyi geliyorsun, eline sağlık.👏 -Günümüzde artık birçok uygulama Store üzerinden çıkmaya başladı en basit örneği Whatsapp, kullanmayan yoktur herhalde.. Bunun gibi birçok fonksiyonu bozmuyorsun, gerektiğinde açılabilir bir şekilde yapıyorsun. -Performans iyileştirmelerini de gördüğüm kadarıyla insanların farketmeyeceği şekilde sistemin içinden hallediyorsun ki bu güzel bir şey. -Birçok windows çalışması var ama çok abartıyorlar, 200mb ram kullanımı için bir sürü servisi uçuruyor yarın öbür gün en kritik anda o özellik çalışmıyor, bir oyun veya program yükleyeceksin saçma sapan bir hata geliyor çünkü ufak bir yer kazanmak için sistemden dosyalar silinmiş vs.. o kadar zor duruma düşüyorsun ki...
  4. Eline sağlık dostum, seninle aynı kafadayız, günlük kullanıma etki etmeyecek kadar gereksiz her şeyin silindiği hafif, temiz sistemleri seviyoruz.
  5. APU A9'lu bir laptop'a kurdum, birçok sisteme faydalı yazılımlar, ofis vb. programlar sorunsuz kuruldu (bazı modlu sistemlerde hiç ummadığınız bir yerde program yüklerken ve çalıştırırken sorun yapabiliyor) sonuç olarak normal günlük kullanıcının yapacağı her şeyi test ettim diyebilirim, tertemiz ve sorunsuz bir sistem olmuş yapanın ellerine sağlık. (gene bu forumdaki Aero Industry kurulurken klasik hatayı verdi sanıyorum sıkıştırma metodundan dolayı işlemcinin gücü yetmiyor) Sistemde 4GB Ram vardı, SSD takmama rağmen W10 yüklediğimde makine kasım kasım kasılıyordu yani o serilik gelmedi, bende bir bakayım dedim iyiki W8 varmış! alet o kadar rahatladı ki anlatamam, yani günlük kullanılabilir seviyeye geldi, bu duruma düşen arkadaşlar için yazıyorum bunları hiç vakit kaybetmeyin mutlaka bir SSD takın, W8 kurun, eski makinenize aşık olacaksınız Son olarak, hangi bilgisayarda nasıl bir tecrübe edindiniz bunları yazarak başkalarına yardımcı olabilirsiniz önemsiz deyip geçmeyin ve bu üretici arkadaşlar sizden ücret falan istemiyor, böyle insanları cesaretlendirmek, şevklendirmek için bir dua / teşekkür önemlidir bunu es geçmeyelim sonra "neden yeni bir şey çıkmıyor" diye sağa sola yazar dururuz.
  6. Son anda indirebildim de soruma cevap alamadım acaba güncel mi bunlar başlıkta 2021_12 yazıyorda..
  7. kealOS_Win_Se7en_Pro_2021_TR_X64_x64Bit_v2_Driver_Edition_Modern_uEFI - 4.59GB - 23.11.2021 bu güncel sürüm müdür? linkte sorun var bu arada silinmiş dosyalar.
  8. Birde tam Türk halkına göre bence, kısayollar, ofis, startisback, birçok şeyin hazır gelmesi, Türkçe olması bu tarz hazır sistemler genelde hep ingilizce olurdu yükleyemezdim bazı müşterilere çok iyi oldu, eline sağlık.
  9. Maşallah çok beğendim bu sürümü, birçok şey hazır geliyor, W11 teması yakışmış, Mağaza sorunsuz, dosya paylaşımı sorunsuz, Aero güzel, Startisback hazır gelmesi güzel. Bilgisayar resmen kendine geldi, daha serin çalışıyor fan daha az dönüyor daha seri.. Driverlar sorunsuz kuruldu, şuan güzel gidiyor. Industry Pro sürümü olduğu hiçbir yerde yazmıyor yalnız onu bir yere yazın bence.
  10. @KemalALKINVentoy ile Usb3 üzerinden kurmaya çalıştım hata verdi şimdi Rufus ile deniyorum mecburen Usb 3 üzerinden kurmak zorundayım bakalım ne olacak. Bilgisayarın Uefi desteği var. Başlangıçta hangi katılımsız seçeneğinden devam etmek istersin diye bir şey soruyor 1, 2 seçiyoruz bunları hiç yazmamışsın ne fark var nedir diye. Edit: Rufus ile oldu, 2.seçeneği seçtim.
  11. Teşekkürler, 3.nesil sistemde şuan sorunsuz ve hızlı gözüküyor. Pil tasarrufu, Pil göstergesi, Gece ışığı, Usb güvenle kaldır, Wifi, Lan, Ses driverları, Mağaza... bunlar bende sorunsuz olarak çalıştı. Bir öneri, Explorer'da sol çubukta, Bu Bilgisayar altındaki 3D Objeleri ve diğer bir ton gereksiz kısayol default olarak kaldırılmış olarak gelirse daha iyi olur, boşa göz yoruyor ben .reg dosyalarıyla kaldırıyorum onları.
  12. Teşekkürler yanıt için, 3.nesil laptopa performanslı bir şey arıyorum, ssd var.
  13. Çalışma için teşekkürler, Mağaza sonradan eklenebilir mi? mağaza destekli birkaç uygulamayı kullanmak zorundayım da.
  14. Teşekkürler kardeşim, sanıyorum ki java'nın update aracı.
  15. Görev Yöneticisi - Başlangıç'ta Program.exe var bununla bir ilginiz var mıdır?
  16. kealOS_Win_Se7en_Pro_2021_TR_X64_x64Bit_v2_Driver_Edition_Modern_uEFI.iso bunun güncel versiyonu kealOS_Win_7_AiO_x64_tr-TR_SiMPLiXED_2021-09-26_esd_KemalALKIN.iso bu mu? Nvme ve USB 3.0 driverları ekli olan güncel bir W7 bakıyorum bir tek bunu gördüm forumda.
  17. Bunun kararını kullanacaklar versin. Bu driverları nasıl ekleriz? DISM ile ama kolay bir anlatım arıyorum.
  18. Hocam link patlamış, şu nvme usb3 driver paketini nasıl entegre edeceğiz sisteme var mı kolay bir anlatımı?
  19. Bağlı Cihazlar Platformu diye bir hizmetin devredışı bırakılmasından oluyormuş, CPDUSERSVC diye de geçiyor.
  20. Gece Işığı çalışmıyor hocam, benim yaptığım ayarlardan da olmuş olabilir siz dener misiniz?
  21. Hocam aklın yolu bir, bakıyorum millet her yerini mıncıklıyor sonra sende üzerinde bir şeyler değiştirmeye kalktığında hepten çorba oluyor ve çok gitmeden bir yerleri bozuluyor. Custom Os yapanlar istiyor ki sadece verdikleri şekilde kullanalım hiçbir ek bir şey yapmayalım, dokunmayalım falan ee öyle olmuyor günlük ihtiyaçlara göre kullanım amaçları değişebiliyor, benim görüşüme göre temel taş gibi sağlam olacak ki üstünde sonra oynama yap, geri almaya çalıştığın zaman hemen bozulacak kadar çıtkırıldım olmasın. Bu sistemdeyim şuan, OO Shutup, W10 Privacy ile gereksiz her şeyi kapadım, birkaç ufak ayar çektim şuan yağ gibi akıyor ve sorunsuz. Mağaza ve Update çalışıyor, ikon sorunu yok, uygulama yükleyici yükledim, offline appx uzantılı dosya yükledim. Şimdi yedek aldım üzerinde daha derin oynamalar yapacağım.😄
  22. Emeklerin için teşekkürler. Mümkün olduğu kadar ellenmemiş, orijinal benzeri, ince ayarlı, gereksiz şeylerin olmadığı bir sistem arayışındayım, buna da şans vereceğim.
  23. Çok teşekkür ederim hocam, bu konuya ilginç bir hassasiyetim var, işe yarayıp yaramadığını mutlaka yazarım sana.
  24. Ghost Spectre Superlite kurdum. Ventoy sorunsuz. Thumbnail sorunu yok. Sağ tuş Paint 3D ile düzenle deyince açılıyor sorun yok. İnceleyip bakarsın belki ne farklı diye, bilgine.
  25. Eline sağlık, deneyeceğim, bu w10'da ne kadar çok oynanırsa o kadar çok bozuluyor, benim için Gereksiz uygulamaların ve Telemetrinin kaldırılması yeterli, birde bazı ayarlarla daha seri sistem olursa yeme de yanında yat, bunun yanında ekstra abartı ayarlara hiç gerek yok bu sefer nadir kullandığın bir özelliğe ihtiyaç duyduğunda patlıyorsun bu da tam o anda fena can sıkıyor. Birde keşfettiğim sıkıntı şu ki, bir resme Paint 3D ile düzenle dediğimde hep eski Paint ile açıyor, yenisi yüklü olsa bile. Edit: Gene olmadı bu sefer tıkladığında bekliyor sonra ventoy ekranına geri dönüyor.
×
×
  • Create New...