Jump to content

seloman54

Yeni Üye
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by seloman54

  1. geçen yaz  bosch ankastre setini 3'lü olarak mağazaların verdiği fiyattan yaklaşık olarak 5-6 bin daha ucuza internetten aldım.3'lü set almak yerine tek tek farklı farklı yerlerden aldım ürünleri. 1 ürünü trendyoldan diğerini hepsiburadadan diğerini n11'den gibi. gayette güzel olarak paketlenmiş şekilde zarar görmeden geldi. ürünler yolda iken bosch müşteri hizmetlerinden kurulum için randevu aldım istediğim gün gelip kurdular. bilindik sitelerden alırsanız sorun olmuyor. tek dikkat etmeniz gereken lojistik firması ürünü getirdiğinde kutuda eziklik ıslaklıkvs olup olmadığına dikkat edin. olumsuz bir durum varsa ürünü teslim almayın ya da hasarlı olarak aldığınızı belirten bir tutanak yazıp kargocuyla beraber imzalayın. tv,buzdolabı,çamaşır makinası,bulaşık makinası,ankastre set tüm ürünlerimi internetten aldım neredeyse total mağazalara vereceğim paranın 15-17 bin civarı aşağısında aldım geçen yaz.

  2. Deep&Blue, 7 saat önce yazdı:

    aygıt güncelleme programı ile yazılım güncelleme kontolü yapınız, bu işe yaramazsa anakartının bios güncellemesi var mı kontrol ediniz, bunları nasıl yaparım diye soracak olursanız anakartının tam model numarası ile internette araştırma yapabilirsiniz, ikinci olarak driver booster veya snapy driver veya driver pack gibi programlar ile eksik güncellemeniz var mı bir kontrol edersiniz; forumda ararsanıx programları bulabilirsiniz, hala takılma sorunu yaşıyorsanız mause ve klavyenizi değiştirmenizi öneririm...

    hocam teşekkür ederim önerileriniz için. ancak sorunumun klavye mouse ile alakalı olmadığını anladım. 1 ay kadar önce win10 sistem kurulumu yaptım pc'ye daha sonrasında bu sorun başladı. öncesinde kablosuz klavye mouse takınca donduğunu sanıyordum ancak klavye mouse setini değiştirmeme rağmen(kablolu ve kablosuz 2 çeşit denedim) sorun düzelmedi. driver bosster ile güncellemeleri yaptım. pc kafasına göre bazen 10 dk bazen 4-5 saat çalıştıktan sonra komple donuyor hiç bir tepki vermiyor kasayı zorla kapatıp açmak gerekiyor. ısınma sorunu desem değil çünkü bazen ilk açılıştan 5 dk somra falan yapıyor çözemedim 

  3. Merhaba arkadaşlar. Okulumuzda bulunan bir bilgisayarda son 2-3 gündür kablosuz olarak kullandığımız klavye mouse bir süre çalıştıktan sonra donmaya başlıyor ve bilgisayar kilitleniyor. Kasayı açıp kapattığımızda tekrar çalışmaya başlıyor. Başka klavye ile deneme fırsatım henüz olmadı. Sorun klavye ve mouse setinde mi acaba başka sorun olabilir mi?

  4. mephistooo2, 04.02.2019 - 15:42 yazdı:

     

    AIORescuePE.thumb.jpg.5df978188102ba8cd4926332da7e8e97.jpg

    Bu WinPE çalışmasını iş yerinde kullanmak için kendi ihtiyaçlarıma göre hazırladım onun için @karadurak üstadın çalışmasında olduğu gibi yüksek bir beklentiye girmeyin... :D

    Lütfen tüm yazılanları okuyunuz...

    AIO Rescue WinPE v12 Revizyon 2 çalışması Windows 10 Enterprise 64 bit (2004 - 19041.264) sürümü üzerinden hazırlanmıştır. (Güncelleme tarihi: 05.04.2022)
    32 bit sürüm hazırlanmayacaktır.

    AIO Rescue WinPE sistemi direk Admin hesabıyla açılır. Bitlocker desteği vardır.

    x64 sürümünde:

      İçeriği Görüntüle
    • AOMEI Backupper Technician Plus v6.9.1 Türkçe 
    • AOMEI Partition Assistant Technician Edition v9.6.1 Türkçe 
    • Acronis True Image 2021 v39216 Türkçe 
    • Macrium Reflect Server Plus v8.0.6635
    • DiskGenius v5.4.3.1328
    • Dism++ v10.1.1002.1 Türkçe
    • TeamViewer v15.27.3 (Reklamsız)
    • AnyDesk v7.0.7 Türkçe
    • Windows Login Unlocker v1.6
    • WinSnap v5.3 Türkçe 
    • Chrome Tarayıcı v91.0.4472.124 Türkçe
    • Bootice v1.3.4 Türkçe ( @serhat100'e teşekkürler...)
    • Sumatra PDF v3.1.2 Türkçe
    • Office 2007 Türkçe ( @karadurak'a teşekkürler)
    • Media Player v1.5.5 Black Edition Türkçe
    • WinPE DiskPart GUI (EFI veya MBR kuruluma uygun disk bölümleme yapabilirsiniz)
    • Drive Letter Changer v1.4 Türkçe (gizli disk bölümlerine bu yazılım ile sürücü harfi atayabilirsiniz)
    • SIW 2022 v12.0.0103 Türkçe 
    • 7-Zip v21.07 Türkçe
    • PENetwork v0.59 B12 Türkçe
    • Microsoft Check Disk GUI 
    • Putty v0.70 
    • Disk2VHD v2.01 
    • VHD2Disk v0.2

    programları mevcuttur.

    Kullanım Esnasında Bilinmesi Gerekenler:

      İçeriği Görüntüle
    • Dism++ programını açtığınızda "Geçici klasördeki boş alan 5GB'dan küçük olduğundan Dism++ düzgün çalışmayabilir" şeklinde uyarı verebilir. Bunun sebebi Dism++ programının ram disk üzerinden çalışıyor olmasıdır. Bu şekilde kullanmanın Windows kurulumuna hiçbir şekilde zararı yoktur. 
    • WinPE DiskPart GUI kullanımında MBR kurulumuna uygun disk oluşturma işleminde eğer cmd ekranında herhangi bir ilerleme yoksa cmd ekranı seçili iken enter tuşuna basmanız gerekebilir.
    • WinPE içinde çalştırmak istediğiniz portable programlar eğer NetFrameWork dosyalarına ihtiyaç duyarsa başlat menüsünden "NerFrameWork Etkinleştir" seçilebilir. Böylece gerekli dosyalar X:\Windows klasörüne yüklenecektir.
    • Rescue WinPE'nin performanslı çalışabilmesi için asgari 2,5 - 3 gb ram önerilir. 2,5 gb ram altında pc lerde de ön yükleme tamamlanabilir ancak bazı programlar açılamayabilir.

    Sürücü Yükleme İşlemi:

      İçeriği Görüntüle

    "Ana Bilgisayardan Driver Yükle" Seçeneği:
     * WinPE'nin ön yüklendiği bilgisayarda eğer Windows kurulu ise C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\ dizininden mevcut sürücüler Rescue WinPE için yüklenecektir.

    "Manuel Driver Yükle" Seçeneği:
     * Bu seçenek ile Snappy Driver programı çalıştırılarak sürücü paketinden donanıma uygun sürücüler yüklenir. (NOT: Yükleme işlemi sonrası explorer restart eder)
    Driver yükleme işleminde geçici dosyalar A:\ sürücüsü olan Ram diske çıkartılarak yapılır, sürücü yükleme işleminden sonra da A:\ sürücüsü boşaltılır.

    "Otomatik Driver Yükle" Seçeneği:
     * Bu seçenek ile Snappy Driver programı donanıma uygun sürücüleri otomatik olarak yükler. (NOT: Yükleme işlemi sonrası explorer restart eder)
    Driver yükleme işleminde geçici dosyalar A:\ sürücüsü olan Ram diske çıkartılarak yapılır, sürücü yükleme işleminden sonra da A:\ sürücüsü boşaltılır.

    iPXE Boot :

      İçeriği Görüntüle

    iPXE Boot yöntemi için @karadurak ve @bilirsinya üstadlara çok teşekkürler...

    RAR Arşivi içindkei iPXE Boot.vhdx dosyasını Windows 10 üzerinde çift tıklayarak sanal sürücüye ekleyebilirsiniz. Windows 8 ve alt sürümlerde iPXE Boot.vhdx dosyasını sanal sürücüye eklemek için Disk Yönetimini yada 3. parti uygulamaları kullanmalısınız.

    iPXE yöntemi sayesinde ağ üzerinden WinPE önyüklemesi ve Windows kurulumları yapabilirsiniz. EFI ve MBR önyükleme destekler, secureboot desteklemez, client tarafında secureboot kapatılmalıdır.

    \PXE\WinPE klasörü içinde Rescue WinPE dahil bazı programlara ait WinPE menüleri hazır gelmektedir. Ancak wim dosyaları yoktur. Kullanmak isterseniz ilgili klasörlere wim dosyalarını boot adı ile kopyalamanız gerekmektedir.

    Rescue WinPE için Rescue.WinPE_v12.R2.iso dosyası içindeki Rescue klasör içindeki Rescue.wim dosyasını \PXE\WinPE\Rescue klasörüne kopyaladıktan sonra adını boot.wim olarak değiştirmeniz gerekmektedir. Ayrıca Rescue.WinPE_v12.R2.iso dosyası içindeki Rescue klasörü içindeki Rescue.Software.iso dosyasını da herhangi bir isim değişikliği yapmadan \PXE\WinPE\Rescue klasörüne kopyalamanız gerekmektedir.

    Hazır menünün yanında @karadurak üstad tarafından hazırlanan menü dosyası da örnek menu.ipxe adında ilgili klasör içinde mevcuttur. Örnek dosyadaki kodlara bakarak kendi menünüzü de oluşturabilirsiniz.

    Eğer istemci bilgisayarlar ağ kartı üzerinden hiç ön yükleme yapamıyorsa bulunduğunuz ağ ortamında akıllı switch vardır ve sistem yöneticisi tarafından DHCP Snooping üzerinden pxe portları engellenmiştir.

    iPXE Boot Ekranı:

      İçeriği Görüntüle

    553502968_iPXEMen.thumb.jpg.062d7fb35d15f09ef62e82a47f9b41af.jpg

    Bilinen Hatalar:

    Gerçek makina kullanımlarında test aşamalarında herhangi bir hataya rastlanmamıştır, hata bulursanız lütfen konu üzerinden belirtiniz.

    RAR Şifre

    (RAR'dan çıkartmak için Winrar v5x kullanmanız gerekmektedir.)

    RAR şifresini kopyalamadan yazarak girin.

    www.tnctr.com

    Mega Link:

    https://mega.nz/file/FBZnlaJQ#prITGbO4wyVTZgy-caAVEdj3nv-QYc3SqmmgfZBWC1k (Tnc Debrid ile İndir)

    Mega Linke tıkladığınızda şifre isterse aşağıdaki şifreyi girin:

    prITGbO4wyVTZgy-caAVEdj3nv-QYc3SqmmgfZBWC1k

    Yandex Link:

    https://disk.yandex.com.tr/d/8B5t7iHmXSSAVA

     

    Versiyon Değişiklikleri:

      İçeriği Görüntüle

    v12 Revizyon 2:

    - AOMEI Backupper Technician Plus, v6.9.1'e yükseltildi.
    - AOMEI Partition Assistant Technician v9.6.1'e yükseltildi.
    - Macrium Reflect Server Plus, v8.0.6635'e yükseltildi.
    - DiskGenius, v5.4.3.1328'e yükseltildi.
    - TeamViewer, v15.27.3'e yükseltildi.
    - AnyDesk, v7.0.7'ye yükseltildi.
    - NetFrameWork v4x desteği eklendi (isteğe bağlı. X:\ dizininde en az 500 MB boş yer olmalı)
    - Açılış sonrası tarih ve saatin yanlış gösterilmesi sorunu düzeltildi.
    - Açılış sonrası gerekli programların yüklenmesi süreci iyileştirildi.
    - Acronis 2021 ve önceki sürümlere ait imaj dosyaları için shell eklentisi kuruldu. (Acronis imaj dosyalarına çift tıklayarak içeriğini görebilirsiniz)

    v12 Revizyon 1:

    - AOMEI Backupper Technician Plus, v6.8'e yükseltildi.
    - AOMEI Partition Assistant Technician v9.6'ya yükseltildi.
    - Acronis True Image, 2021 v39216'ya yükseltildi.
    - Macrium Reflect Server Plus, v8.0.6392'ye yükseltildi.
    - DiskGenius, v5.4.2.1239'a yükseltildi.
    - Dism++, v10.1.1002.1'e yükseltildi.
    - TeamViewer, v15.25.8'e yükseltildi.
    - AnyDesk, v7.0.4'e yükseltildi.
    - Windows Login Unlocker, v1.6'ya yükseltildi.
    - WinSnap, v5.3'e yükseltildi.
    - Chrome, v91.0.4472.124'e yükseltildi.
    - 7-Zip, v21.07'ye yükseltildi.
    - SIW, 2022 v12.0.0103'e yükseltildi.
    - Snappy Driver programı
    eklendi.
    - Windows yüklü sürücüden driver yükleme desteği eklendi.
    - Windows 11 ikon paketi ve açılış logosu eklendi.

    v12:

    - WinPE'nin çekirdeği olan Windows 10, Windows 10 Enterprise 64 bit 2004 - 19041.264 sürümüne yükseltildi.
    - WinPE ile hazır gelen çoğu uygulama wim dosyasından bağımsız, dışarıdan çalışacak şekilde ayarlandı. (Böylece önyükleme süresi kısmen azaldı)
    - AOMEI Backupper Technician Plus, v5.8'e yükseltildi.
    - AOMEI Partition Assistant Technician Edition, v8.8'e yükseltildi.
    - DiskGenius, v5.2.1.941'e yükseltildi.
    - TeamViewer, v15.7.7'ye yükseltildi (Reklamsız)
    - AnyDesk v5.5.3 Türkçe eklendi.
    - iPXE yöntemi sayesinde ağ üzerinden WinPE önyükleme süresi kısaltıldı.
    - Rescue WinPE menü arayüzü güncellendi.
    - Macrium Reflect Server Plus v7.2.4971 eklendi.

    v11:

    - WinPE'nin çekirdeği olan Windows 10, Windows 10 Enterprise 64 bit 1909 - 18363.628 sürümüne yükseltildi.
    - AOMEI Partition Assistant Technician Edition, v8.6'ya yükseltildi.
    - AOMEI Backupper Technician Plus, v5.6'ya yükseltildi.
    - AOMEI PXE Boot Tool, v1.5'e yükseltildi.
    - Acronis True Image, 2020 v24.5.1.22510'a yükseltildi.
    - DiskGenius, v5.2.0.884'e yükseltildi.
    - Windows Kurulum Menüsünden WinNT, v4.0.1'e ve Dism++ programı da v10.1.1001.10'a yükseltildi.
    - Google Chrome Tarayıcı, v78.0.3904.97'ye yükseltildi.
    - TeamViewer, v15.2.2756'ya yükseltidldi.
    - Volumes uygulaması kaldırıldı yerine Drive Letter Changer v1.4 uygulaması eklendi.
    - Microsoft Check Disk GUI v0.3.1 eklendi.
    - Rescue WinPE menü arayüzü güncellendi.

    v10:

    - AOMEI Partition Assistant Technician Edition v8.3'e yükseltildi.
    - DiskGenius v5.1.2.766'ya yükseltildi.
    - Windows 32 & 64 bit Kurulum Menüsü eklendi (iso - wim - WinNT - WInst - Dism++ yöntemleri)
    - TNCTR duvar kağıdı eklendi :)

    v9:

    - WinPE'nin çekirdeği olan Windows 10 Enterprise 64 bit, v1903 - 18362.239 sürümüne yükseltildi.
    - AOMEI Partition Assistant Technician Edition v8.2'ye yükseltildi.
    - AOMEI Backupper Technician Plus Türkçe v5'e yükseltildi.
    - Dism++ Türkçe v10.1.1000.100'e yükseltildi.
    - WinSnap v5.2'e yükseltildi.
    - Chrome Tarayıcı v75.0.3770.102'ye yükseltildi
    - Acronis imaj dosyaları için shell desteği eklendi. (Acronis imaj dosyalarına çift tıklayarak içeriğini görebilirsiniz.)
    - Paragon HDD Manager kaldırıldı.

    v8:

    - WinPE'nin çekirdeği olan işletim sistemi Windows 10 Enterprise 64 bit, 1903 - 18362.86 sürümüne yükseltildi.
    - AOMEI Partition Assistant Technician Edition v8.2'ye yükseltildi.
    - 7-Zip v19'a yükseltildi.
    - Media Player v1.5.3'e yükseltildi.
    - Chrome v74.0.3729.108'e yükseltildi.
    - TeamViewer v14.2.8352'ye yükseltildi.
    - WinSnap v5.1'e yükseltildi.

    v7 Repack:

    - Önyükleme sorunu giderilmiştir.

    v7:

    - AOMEI Backupper Technician Plus Türkçe v4.6.3'e yükseltildi.
    - WinSnap Türkçe v5.0.8'e yükseltildi.
    - Dism++ Türkçe v10.1.1000.90B'ye yükseltildi.
    - Paragon HDD Manager v17.4'e yükseltildi.
    - DiskGenius v5.1.1.696'ye yükseltildi.
    - Windows Login Unlocker v1.5'e yükseltildi.

    v6:

    - Acronis True Image 2019 v17750'e yükseltildi (Türkçe)

    v5:

    - Acronis Disc Director v12.5 eklendi.
    - Paragon HDD Manager v17.2.3 eklendi
    - Putty v0.70 eklendi.
    - Disk2VHD v2.01 eklendi.
    - VHD2Disk v0.2 eklendi.
    - RansomWare Decrypt Tools [30 adet] eklendi.
    - AOMEI Partition Assistant Technician Edition v8.1'e yükseltildi.
    - DiskGenius v5.1.0.653'e yükseltildi.
    - TeamViewer v14.1.18533'e yükseltildi.
    - Başlat menüsü ve görev çubuğunda görsel değişiklikler yapıldı.

    v4:

    - PXE Boot özelliği eklendi. (ağ ortamında diğer bilgisayarları RescuePE ile boot edebilirsiniz)
    - SIW v9.0.0115'e yükseltildi.
    - Windows Login Unlocker v1.4'e yükseltildi.
    - WinSnap v5.0.7'ye yükseltildi.
    - Hasleo Data Recovery Technician v4.8 (veri kurtarma) programı eklendi.
    - TeamViewer reklamları kaldırıldı.
    - RescuePE'de tema değişikliğinde explorer arayüzün yeniden başlatılamama sorunu giderildi.
    - RescuePE'de saatin yanlış gösterilmesi sorunu giderildi. (internet bağlantısı gerektirir)
    - Başlat menüsü ve görev çubuğunda görsel değişiklikler yapıldı.

    v3:

    - x86 sürüm kaldırıldı.
    - O&O PE Windows Explorer kaldırıldı.
    - WinXSheel kaldırıldı, yerine tam olarak Windows Explorer desteği eklendi.
    - Opera Tarayıcı kaldırıldı, yerine Chrome Tarayıcı eklendi.
    - WinToHDD kaldırıldı, yerine 64bit Windows PE üzerinden 32 veya 64bit Windows kurulumunu gerçekleştirebilen Dism++ eklendi.
    - Windows Login Unlocker v1.3'e yükseltildi.
    - Ses desteği eklendi.
    - Windows PE'ye Administrator desteği eklendi, direkt Admin hesabı açılır, böylece yönetici hesabı isteyen Teamviewer vb. programlar kullanabilir, ayrıca ağ ortamında AIO Rescue PE üzerinden dosya paylaşımı yapılabilir.
    - Yeni programlar eklendi. (Office 2007, Teamviewer, MS Uzak Masaüstü, Windows Defender Offline, SIW vb.)
    - BitLocker desteği eklendi.
    - Windows Explorer'a koyu tema desteği eklendi.

    v2:

    * x86 ve x64 sürümlerinde:
    - DiskGenius v5.0.1.609 eklendi
    - AOMEI Partition Assistant Technician Edition v8'e yükseltildi.
    - AOMEI Backupper Technician Plus v4.6.2'e yükseltildi.
    - Windows Login Unlocker v1.2'ye yükseltildi.
    - O&O PE Windows Explorer v15.6'ya yükseltildi.
    - WinPE Diskpart GUI ve Bootice programları menü seçeneklerine eklendi.
    - Düşük ekran çözünürlüklüğüne sahip PC'lerde açılışta otomatik açılan Rescue PE menü ekranı gözükmüyordu, bu hata giderildi.
    - Rescue PE menü ekranında x86 ve x64 sürümlerde AOMEI  Backupper butonunun çalışmama sorunu giderildi.

    v1:

    * İlk sürüm

     

    iso'yu indirip elimde bulunan işletim sistemlerinin olduğu ventoy flaşına atıp boot ettiğimde programlar çalışmıyor ilk açılışta hepsi hata veriyor.. sorun nedir acaba?

     

    https://imgyukle.com/i/JHcPBn

×
×
  • Create New...