Jump to content

forjest

-=TNC.VIP=-
  • Posts

    9342
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    892

Posts posted by forjest

  1. Internet Download Manager dizinine giderek, "ProgramFiles\Internet Download Manager" IDMGCExt.crx adlı dosyayı google chrome'a eklentiler bölümüne rahat şekilde sürükleyip bırakarak eklentinin aktif olmasını sağlayabiliyoruz değerli arkadaşlar.

    IDM Dizinindeki diğer eklenti dosyalarının adları uzantıları: Opera Edge ve mozilla firefox eklentileri.

    IDMGCExt59.crx  idmmzcc.xpi idmmzcc2.xpi idmmzcc3.xpi

    Google chrome'a mağaza üzerinden eklemek için buradaki linkten ulaşabilirsiniz.

    • Like 2
  2. Hangi Yedekleme Programını Kullanıyorsunuz?

    Yorumlar gelsin...

    Acronis True İmage Home Uygulamasını kullanıyorum şu ana kadar kullandığım en güzel programlardan. İşletim sistemini tamamen güncelleyip özelleştirmelerimide tamamlayarak en son, işletim sistemi yedeğini alarak. Ayrı bir diskte tutup, yedek lazım olduğunda sıfır sistemi tekrar'dan recovery ederek geri yükleme yapmaktayım. Aldığım yedek işletim sistemlerini diğer bilgisayarlara da format atar gibi geri yükleme yaparak sistemin yüklenmesini sağlıyorum.

    • Like 2
  3. asil111, 2 dakika önce yazdı:

    @forjest1 tane tamam da 4 tane nasıl kuruyorsun. Bizede öğret beeah :D

    Windows üzerinden kurulacak disk alanını belirtiyoruz. Daha sonra linux sistemini ayrılan diske kuruyoruz. İşlemler çok basit aslında. Her farklı kurulumda linux üzerinden disk alanında grub-boot-loader'ı yeniden seçip güncelliyoruz. MEvcut işletim sistemlerini otomatik tarayarak. Grub ekranına linux sistemlerini ekleyecektir.

    Diğer bir ayrıntı ise, linux sistemlerini sanal olarak virtualbox, vmware üzerinden de kurarak kullanabilmekteyiz. İstenildiği kadar kurulabilmektedir. Birden fazla linux sistemlerini kurabilirsiniz.

    • Like 2
  4. canavar123, 47 dakika önce yazdı:

     

    @forjest Murat hocadan göre göre yeni laptopa bile linux kurduk. Sistem EndeavourOS, Arch tabanlı.

    Estağfurullah. EndeavourOS güzel bir seçim olmuş. Yardımcı kaynakları forumları vs. oldukça zengin bir dağıtım. Kurulu olan windows yanınada kurulabilmektedir. Dual-boot ile sistem seçimleri yapılıyor bu arada. Bende windows yanına kurulu olan 4 farklı işletim sistemleri mevcut. Uzun zamandırda  bu şekilde kullanıyorum. Size de tavsiye ederim.

    • Like 2
    1. Windows Sistemi geri yükleme yaparak bakın. Diğer taraftan linux işletim sistemiyle açarak yani live olarak sistemi başlatıp dosyalarınıza birde linux üzerinden bakmanızı öneririm. 
    2. Linux sistemine erişim için https://mirror.csclub.uwaterloo.ca/linuxmint/stable/21.3/linuxmint-21.3-cinnamon-64bit.iso

    Dosyayı rufusla yazdırarak sistemi  boot yönergeleriyle başlatın. Linux sistemi live olarak çalışacak. Sonra masaüstü geldiğinde ise, ilgili klasörlere bakarak resim video vb. inceleme yapın. Kurtarabildiğinizi ayrı disklere yedekleme yaparak ilerleyin. Linux'ü önermemin nedeniyse windows üzerinde çalışan virüsler linux'de çalışmazlar. Bu sayede de dosya kurtarma işlemleri için kullanılabilmektedir.

    • Thanks 2
  5. ozkan_z06, 07.04.2024 - 20:26 yazdı:

    Bir bakıma doğru söylüyorsun. Bu programlar açık kaynak kodlu github dan alınma. Windows dahil hiç birisine tam olarak güvenmem. Ama ne yapacaksın, sıfırdan işletim sistemi yapamayacağımızdan dolayı, en azından açık kaynak kodlu programlar biraz daha güvenilir. 

    Linux işletim sistemlerini kullanabilirsiniz açık kaynak ve tamamen güvenilir. Virüs çalışmaz bakım gerekmez sistemler üstelik. :) 

    • Like 1
×
×
  • Create New...