Jump to content

forjest

-=TNC.VIP=-
  • Posts

    9330
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    891

Posts posted by forjest

  1. asil111, 2 dakika önce yazdı:

    @forjest1 tane tamam da 4 tane nasıl kuruyorsun. Bizede öğret beeah :D

    Windows üzerinden kurulacak disk alanını belirtiyoruz. Daha sonra linux sistemini ayrılan diske kuruyoruz. İşlemler çok basit aslında. Her farklı kurulumda linux üzerinden disk alanında grub-boot-loader'ı yeniden seçip güncelliyoruz. MEvcut işletim sistemlerini otomatik tarayarak. Grub ekranına linux sistemlerini ekleyecektir.

    Diğer bir ayrıntı ise, linux sistemlerini sanal olarak virtualbox, vmware üzerinden de kurarak kullanabilmekteyiz. İstenildiği kadar kurulabilmektedir. Birden fazla linux sistemlerini kurabilirsiniz.

    • Like 2
  2. canavar123, 47 dakika önce yazdı:

     

    @forjest Murat hocadan göre göre yeni laptopa bile linux kurduk. Sistem EndeavourOS, Arch tabanlı.

    Estağfurullah. EndeavourOS güzel bir seçim olmuş. Yardımcı kaynakları forumları vs. oldukça zengin bir dağıtım. Kurulu olan windows yanınada kurulabilmektedir. Dual-boot ile sistem seçimleri yapılıyor bu arada. Bende windows yanına kurulu olan 4 farklı işletim sistemleri mevcut. Uzun zamandırda  bu şekilde kullanıyorum. Size de tavsiye ederim.

    • Like 2
    1. Windows Sistemi geri yükleme yaparak bakın. Diğer taraftan linux işletim sistemiyle açarak yani live olarak sistemi başlatıp dosyalarınıza birde linux üzerinden bakmanızı öneririm. 
    2. Linux sistemine erişim için https://mirror.csclub.uwaterloo.ca/linuxmint/stable/21.3/linuxmint-21.3-cinnamon-64bit.iso

    Dosyayı rufusla yazdırarak sistemi  boot yönergeleriyle başlatın. Linux sistemi live olarak çalışacak. Sonra masaüstü geldiğinde ise, ilgili klasörlere bakarak resim video vb. inceleme yapın. Kurtarabildiğinizi ayrı disklere yedekleme yaparak ilerleyin. Linux'ü önermemin nedeniyse windows üzerinde çalışan virüsler linux'de çalışmazlar. Bu sayede de dosya kurtarma işlemleri için kullanılabilmektedir.

    • Thanks 1
  3. relati7ity, 1 saat önce yazdı:

    @forjest üstadım, bunu ise; 7-zip sfx ile hazırladım.

    Bana örnek attığınız dosya üzerinden ==> qbittorrent v4.6.4.exe

    7Zip SFX ile hazırlanan katılımsız programları, yine 7zip ile açarak yeni versiyonu çıkmış olan programları direkt entegre edebiliyoruz. Parametresi olan programların katılımsızları daha kolay olmaktadir. WinRAR sfx paketlemeside oldukça pratik ve eklenmiş setupları yine, winRAR ile açarak ekleme yapabiliyoruz. Bat ve cmd dosyalarınıda kullanabilirsin. Parametreleri cmd/Bat dosyalarına ekleyip winrar veya 7zip sfx özelliklerini kullanarak paketleme yapılabilmektedir. Saygılarımla. :) 

    • Like 3
    • Thanks 3
  4. ozkan_z06, 07.04.2024 - 20:26 yazdı:

    Bir bakıma doğru söylüyorsun. Bu programlar açık kaynak kodlu github dan alınma. Windows dahil hiç birisine tam olarak güvenmem. Ama ne yapacaksın, sıfırdan işletim sistemi yapamayacağımızdan dolayı, en azından açık kaynak kodlu programlar biraz daha güvenilir. 

    Linux işletim sistemlerini kullanabilirsiniz açık kaynak ve tamamen güvenilir. Virüs çalışmaz bakım gerekmez sistemler üstelik. :) 

    • Like 1
  5. darkblue45, 2 saat önce yazdı:

    çok teşekkür ederim forjest ustam  senin bana önerebileceğin bir modifiye çalışma var mı. 

    Sitede birbirinden güzel çalışmalar var. Şudur demek yanlış olabilir. Ancak geneli itibarıyla güzel çalışmalar mevcut TR_By arkadaşımızın çalışmalarını beğeniyorum tavsiye ederim. Forum içerisinde uzun yıllardır bir çok çalışma yapan arkadaşlarımızda var. Size kalan sadece özelliklerini yapılan işlemleri okuyarak karar vererek içlerinden herhangi birini indirmek kalıyor.

  6. Windows defender çoğu bilgisayar kullanıcısının pek sevmediği bir antivirüs programı olsa da aslında Windows 10 ve Windows 11 için en iyi optimize olan antivirüs programıdır. Eğer ki sizde Windows defender kapatma benzeri bir arama yapıyorsanız, bunu yapmaktan vazgeçin. Çünkü bu videoda sizlere Windows Defender için özel olarak tasarlanmış bir arayüz olan defenderui adlı program sayesinde Windows defender ı çok daha işlevsel hale getirebilir ve en iyi antivirüs programı 2024 sorusunun da en gerçekçi yanıtını bulabilirsiniz. 

    DEFENDER UI Programını sitesinden edinmek için:

    Kaynak link: https://www.defenderui.com

    • Like 5
  7. darkblue45, 18 saat önce yazdı:

    iyi akşamlar kıymetli ustalar modifiyeli işletim sistemi kullanmak sakıncalımı bununla ilgili çok yorumlar okudum 

    Kaynağı güvenilirse eğer güvenli şekilde kullanabilirsiniz. Modlanmış sistemler her zaman daha iyidir hizmetlerden arındırılmış şekilde geldiğinden akıcı kullanım deneyimi sağlamaktadır. Sunumlarda verilen özellikleri nelerin yapıldığını dikkatle okuyup size uygun olan çalışmayı indirmeniz uygun olacaktır. Özellikle yabancı olan çalışmalarda güvensizlik olabilir içerisine keylogger vb. yazılımları yapımcıları gömebilir bir bakıma buda güvensizlik yaratabilir yabancı kaynaklardan indirmemenizi öneririm. Hepsi olmamak kaydıyla tabiki bazı güvenilir çalışmalarda yok değil. Dediğim gibi yapımcısına kaynağına güvendiğiniz çalışmaları indirmeniz önerilir.

    • Like 1
  8. Reisi, 03.04.2024 - 21:19 yazdı:

    Hocam LTSB 2015 Sürümüne de MİNİ yapma şanısınız var mı acaba 32 gb hafızalı notebook cihazımda ltsb 2016 mini kurdum yine de çok kasıyor

    Linux sürümlerinden herhangi birini yüklemeniz daha kolay olacaktır. Hem rahat çalışır hemde yer kaplamaz üstelik.

    Alt kısımdan direkt indirme linkleri xfce masaüstü daha hızlı olacaktır. tavsiye edilir. Rufusla usbdisk yazdırıp boot edin sistem canlı başlatın.

    XFCE https://download.manjaro.org/xfce/23.1.3/manjaro-xfce-23.1.3-240113-linux66.iso

    CINNAMON https://download.manjaro.org/cinnamon/23.0.1/manjaro-cinnamon-23.0.1-230921-linux65.iso

    • Like 2
  9. ka_os, 2 saat önce yazdı:

    sanal sistemde hdd kullanıyor pek değişen birşey yok.

    tek fark uygulama kurmadan test ve zaman farkı.

    Real makine üzerinde işlem yapmamak amaçlı. Sanal sistemler üzerinden artık bir çok işlemler yapılabilmektedir. Ondan dolayı ekledim bu bilgiyi zaten çoğu kişi aşağı yukarı bilmekte.

    • Like 1
  10. shaolin, 44 dakika önce yazdı:

    Sadece düz indiriyor gözüyle bakmayın. Bazı web sitelerinden indirmelerde zaman zaman sorun olabiliyor. Video indirmeleri vs. Onlara uyum sağlıyor. Tarayıcılara uyum sağlıyor. Güncel iyidir bu kategoride idm.

    Online installer'ın AIO sunu yaparsan birden fazla programların indirmelerini sağlamış olunur. Formattan sonra kurulabilecek temel programlar yer alsa yeterli gelecektir. https://ninite.com 'da bu tarz bir uygulama var seçilen uygulamaları otomatik olarak sessiz kurmakta sistemlere. Tabiki Free ücretsiz programlar bunlar lisanslılar için henüz yok. Çalışmalarında başarılar dilerim değerli kardeşim. :) 

    • Like 1
  11. relati7ity, 22.03.2024 - 20:04 yazdı:

    Benim ssd sağlam çıktı, günde 4 defa felan format atıyorum. Aya ya da yıla vursan sayısı belli değil yani.

    Ssd sağlığıma gelince hala %87,,, bununda sebebi var. disk birleştirme yaptım zamanında bir baktım %87 ye düşmüş o günden beri yapmıyorum ama hala %87 de sağlık.

    Öyle format atınca sağlıktan yiyosun diyenlere pek aldırış etmiyorum.

    Alt tarafı ssd ' bozulursa yenisini alırım diyorum ama hala %87 yani düşünün gerisi siz.

    Editleme işlemi  yapıyorum diye sürekli format atıyorum.

    Sanal pcden editleme işine giremedim henüz. Pc yetersiz kalıyor o konuda. Ben de biliyorum sayılmaz...

    Demem o ki:) :) Hadi bakalım hakkımızda hayırlısı olsun.

    :) :) :) Saygıdeğer abilerim :) :) :) 

    VMWare workstation sanallaştırma programını kullanabilirsin işletim sistemleri düzenlemelerinde. Yoksa gerçek makineye sürekli format atmak vs. iyi değil. Taşınabilir diskin varsa da eğer, onun üzerinden dosyaları kulllanabilirsinde.

×
×
  • Create New...