Jump to content

malibo

Üye
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Male

Recent Profile Visitors

572 profile views

malibo's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

4

Reputation

  1. Peki eklediğimiz windows sürümlerini "KALDIRIP" daha güncel sürümleri tekrardan nasıl ekleriz? Yani dosya değiştirme işlemi nasıl yapılıyor.Ekleme tamamda silmeyi bulamadım.
  2. Bu hata için bir çözüm bulabilen oldumu. Bu hatayı bende alıyorum.
  3. Arkadaşlar  *.gfx  menü üzerinde bir konu başlığın üzerine gelğimizde gfx menünün altında yada üstünde o başlığa ait extra bilgi görüntülenir. (Mesela: Menu.lst dosyasında  ""title Pardus 2015 Kurumsal kde x64 \n Pardus 2015 kurulum ve cd den calisan surum"") \n den sonraki kısım konunun infosu olarak görünür ama bu sistemde ben bunu bir türlü çalıştıramadım benmi bişeyleri yanlış yapıyorum acaba?
  4. Arkadaşlar şu penguenlerin dolaşıp durduğu gfx dosyası elinde olan varsa paylaşabilirmi acaba? bundan bahsediyorum
  5. Arkadaşlar bu sistemde kullanmak için win98 başlangıç disketi isosuna ve menu.lst dosyasına atmam gereken komut-code a ihtiyacım var elinde olan paylaşabilirmi?
  6.  Cevabınız için teşekkür ederim.Menü.lst dosyasına gireceğim komut-code nedir.Birde elimde pardus kurumsal isosu var sisteme bunu nasıl eklerim ve yine menu.lst konut-code nasıldır.         EDİT: xp için olanı hallettim sanırım sanalda sıkıntı çıkarmadı gerçek sistemde deneme şansım olmadı.Eskilerde 3-5 multiboot usb yapmışlığım vardı.Boot.gz oluştururken eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve xp yi sizinde yardımınızla kolayca ekledim Pardus konusuna gelince elimdeki pardus isosunu usb de Pardus adında bir klasör açıp oraya  kopyalayıp bu (title Pardus 2013 kurumsal gnome  - x64 partnew (%@root:~1,3%,3) 0x00 /PARDUS/pardus_kurumsal_64bit_tr.iso map /PARDUS/pardus_kurumsal_64bit_tr.iso (0xff) map --hook chainloader (0xff)) komutuda menu.lst ye girersem hallolacak gibi sanki şimdi onu deneyeceğim.   EDİT: Evet PARDUS u yukardaki yöntemle sanalda denedim kurulum ekranı geliyor ve öylece kalıyor henüz gerçek sistemde deneme şansım olmadı ama muhtemelen çalışacak.
  7. Arkadaşlar \ISO\XP klasörü içerisine ekleyeceğimiz xp.iso dosyasına herhangi bir işlem yapmamız gerekiyormu yoksa bulduğumuz herhangi bir xp isosunun ismini xp.iso olarak değiştirip atmamız yeterlimidir.
  8. multiboot  usb de çalıştırmak için ne yapmam lazım.
  9. köylü kardeşim forumu karıştırdım ama soruma cevap bulamadığım için soruyorum.Bu sistemi ben usb kullanarak kurdum ve şimdi tekrar normail win 8 i multiboot kullanarak kurmak istiyorum ancak sistem birtürlü usb den boot etmiyor. multibbotlu usb de bir sorun yok baska pc lerde çalışıyo ama bu sistemin kurulu olduğu makinede usb den boot etmek istediğimde: ""Non-System disk or disk error. Replace and strike any key when ready"" hatasını alıyorum nasıl boot edeceğim konusunda yardımcı olursan sevinirim.
  10. Köylü kardeşim çalışman için teşekkür ediyorum.uefi biosa sahip bir pc im var ancak daha önce hiç uefi sistem kurulmadı hal böyleyken diskimde muhtemelen mbr oluyor değilmi.diskim mbr ise ve gpt olmasını istiyorsam altta gpt diskler için dediğin komutlarımı girmem lazım.Birde daha önceden kullanmış olduğum multibootlu usb mi formatlamadan içeriğini silip bu indirdiklerimi usb nin içine atarak usb den boot ederek kurulum yapabilirmiyim.
  11. Arkadaşlar win7 ve win8 isolarını nt6isosetup programı ile oluşturup sisteme dahil edebiliyoruz fakat xp iso sunu nasıl yapıyoruz bu konuda yardımcı olabilecek bi arkadaş varsa lütfen cevap versin. Teşekkür ederim.
  12. Sayın bypascal acizane bir öneri yada isteğim var.İlk sayfada güncel isolar bölümünde işletim sistemlerinin en son hangi tarihli güncellemeleri içerdiği belirtilebilirse bizlerde paylaşılan iso dosyasının elimizde mevcut olandan daha yeni olup olmadığını öğrenip ona göre indirebiliriz.Mesela şu an paylaşımda bulunulan win 8.1 hangi tarihe kadar olan güncellemeleri içeriyor.Emekleriniz için teşekkür ederim.Selametle.
  13. Arkadaşlar ellerinize sağlık sorunumu da hallettim daha önce kendi hazırladığım bir multiboot usbim vardı şimdi birde bu oldu harika oldu.Hem kendi hazırladığımı hem de bunu kullanıyorum süper malum bazı sistemler arada hata verebiliyor öyle durumlarda usb lerimden biri mutlaka işe yarıyor ve sorun çözülüyor.İso hazırlama programıyla kendi isolarımıda hazırladım cillop gibi oldu sağ olun var olun.
×
×
  • Create New...