Jump to content

malibo

Üye
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by malibo

  1. Peki eklediğimiz windows sürümlerini "KALDIRIP" daha güncel sürümleri tekrardan nasıl ekleriz? Yani dosya değiştirme işlemi nasıl yapılıyor.Ekleme tamamda silmeyi bulamadım.
  2. Bu hata için bir çözüm bulabilen oldumu. Bu hatayı bende alıyorum.
  3. Arkadaşlar  *.gfx  menü üzerinde bir konu başlığın üzerine gelğimizde gfx menünün altında yada üstünde o başlığa ait extra bilgi görüntülenir. (Mesela: Menu.lst dosyasında  ""title Pardus 2015 Kurumsal kde x64 \n Pardus 2015 kurulum ve cd den calisan surum"") \n den sonraki kısım konunun infosu olarak görünür ama bu sistemde ben bunu bir türlü çalıştıramadım benmi bişeyleri yanlış yapıyorum acaba?
  4. Arkadaşlar şu penguenlerin dolaşıp durduğu gfx dosyası elinde olan varsa paylaşabilirmi acaba? bundan bahsediyorum
  5. Arkadaşlar bu sistemde kullanmak için win98 başlangıç disketi isosuna ve menu.lst dosyasına atmam gereken komut-code a ihtiyacım var elinde olan paylaşabilirmi?
  6.  Cevabınız için teşekkür ederim.Menü.lst dosyasına gireceğim komut-code nedir.Birde elimde pardus kurumsal isosu var sisteme bunu nasıl eklerim ve yine menu.lst konut-code nasıldır.         EDİT: xp için olanı hallettim sanırım sanalda sıkıntı çıkarmadı gerçek sistemde deneme şansım olmadı.Eskilerde 3-5 multiboot usb yapmışlığım vardı.Boot.gz oluştururken eskiden nasıl yaptığımı hatırladım ve xp yi sizinde yardımınızla kolayca ekledim Pardus konusuna gelince elimdeki pardus isosunu usb de Pardus adında bir klasör açıp oraya  kopyalayıp bu (title Pardus 2013 kurumsal gnome  - x64 partnew (%@root:~1,3%,3) 0x00 /PARDUS/pardus_kurumsal_64bit_tr.iso map /PARDUS/pardus_kurumsal_64bit_tr.iso (0xff) map --hook chainloader (0xff)) komutuda menu.lst ye girersem hallolacak gibi sanki şimdi onu deneyeceğim.   EDİT: Evet PARDUS u yukardaki yöntemle sanalda denedim kurulum ekranı geliyor ve öylece kalıyor henüz gerçek sistemde deneme şansım olmadı ama muhtemelen çalışacak.
  7. Arkadaşlar \ISO\XP klasörü içerisine ekleyeceğimiz xp.iso dosyasına herhangi bir işlem yapmamız gerekiyormu yoksa bulduğumuz herhangi bir xp isosunun ismini xp.iso olarak değiştirip atmamız yeterlimidir.
  8. multiboot  usb de çalıştırmak için ne yapmam lazım.
  9. köylü kardeşim forumu karıştırdım ama soruma cevap bulamadığım için soruyorum.Bu sistemi ben usb kullanarak kurdum ve şimdi tekrar normail win 8 i multiboot kullanarak kurmak istiyorum ancak sistem birtürlü usb den boot etmiyor. multibbotlu usb de bir sorun yok baska pc lerde çalışıyo ama bu sistemin kurulu olduğu makinede usb den boot etmek istediğimde: ""Non-System disk or disk error. Replace and strike any key when ready"" hatasını alıyorum nasıl boot edeceğim konusunda yardımcı olursan sevinirim.
  10. Köylü kardeşim çalışman için teşekkür ediyorum.uefi biosa sahip bir pc im var ancak daha önce hiç uefi sistem kurulmadı hal böyleyken diskimde muhtemelen mbr oluyor değilmi.diskim mbr ise ve gpt olmasını istiyorsam altta gpt diskler için dediğin komutlarımı girmem lazım.Birde daha önceden kullanmış olduğum multibootlu usb mi formatlamadan içeriğini silip bu indirdiklerimi usb nin içine atarak usb den boot ederek kurulum yapabilirmiyim.
  11. Arkadaşlar win7 ve win8 isolarını nt6isosetup programı ile oluşturup sisteme dahil edebiliyoruz fakat xp iso sunu nasıl yapıyoruz bu konuda yardımcı olabilecek bi arkadaş varsa lütfen cevap versin. Teşekkür ederim.
  12. Sayın bypascal acizane bir öneri yada isteğim var.İlk sayfada güncel isolar bölümünde işletim sistemlerinin en son hangi tarihli güncellemeleri içerdiği belirtilebilirse bizlerde paylaşılan iso dosyasının elimizde mevcut olandan daha yeni olup olmadığını öğrenip ona göre indirebiliriz.Mesela şu an paylaşımda bulunulan win 8.1 hangi tarihe kadar olan güncellemeleri içeriyor.Emekleriniz için teşekkür ederim.Selametle.
  13. Arkadaşlar ellerinize sağlık sorunumu da hallettim daha önce kendi hazırladığım bir multiboot usbim vardı şimdi birde bu oldu harika oldu.Hem kendi hazırladığımı hem de bunu kullanıyorum süper malum bazı sistemler arada hata verebiliyor öyle durumlarda usb lerimden biri mutlaka işe yarıyor ve sorun çözülüyor.İso hazırlama programıyla kendi isolarımıda hazırladım cillop gibi oldu sağ olun var olun.
  14. usb içinde bulunan iso dosyasının hazırlandığı program ve ayarları paylaşılırsa sanıyorum kendi iso mu kendim hazırlayıp sorunu çözebilirim.
  15. Arkadaşlar paylaşım yapılan usb çalışması gerçekten harkulade olmuş.Tek link olarak indirdim.Ancak rardan çıkarırken win7 iso dosyası crc hatası verdi.onun dışında tüm dosyalar sorunsuz rardan çıktı.Şimdi hal böyle iken ne yapmalıyım win7 iso için 25 gb tekrar indirmek pek olası değil konuyla ilgili yardımınızı bekliyorum.
  16. Bu arada hazırladığım usb nin klasör görünümü aşağıdaki şekilde oluşturmam gereken bir klasör , Win8 dosyalarını kopyalamam gereken yer ve nt6 da iso hazırlama konusunda tavsiyelerin olabilirse sevinirim.
  17.   Bu konuyu biraz araştırıp deneyeyim nt6 konusunda  ve winsetufromusb kullanma dışında usb hazırlama tecrübe ve bilgisine sahip değilim.İnşallah becerebilirim. Cevabın ve ilgin için teşekkür ederim.
  18. Ben usb yi winsetupfromusb ile hazırladım yani dosyaları program kendi otomatik olarak konumlandırdı.Nt6 yı daha önce hiç kullanmadım ben usb de hazır iso kalıplarını kullandım yani kendi hazırladığım bir iso yok.
  19. By_FaRuK ilgin ve cevabın için teşekkür ederim.Verdiğin kodla alt menu oluşturma işini hallettim sağolasın.Ancak win7ve win8 ekleme ile ilgili sorunumu tam anlatamadım.Sorunumu tekrar açıklamaya çalışayım.Win xp ve win7 yi ekledim ve kontrol ettim gayet güzel ikiside kuruluyor ancak bunlara ek olarak 3. işletim sistemi olarak win8 eklediğimde win8 dosyaları win7 ye ait dosyaların üzerine yazılıyor ve win7 kurmak için seçim yaptığımda da win8 kurulumu başlıyor.Hal böyle iken sorum şu Win7 ve win8 i aynı usb de nasıl kullanabilirim.Cevabınız için tekrar teşekkür ederim.
  20. Arkadaşlar 2 adet sorum var yardımcı olursanız sevinirim.İlk sorum multiboot usb de win8 ve win7 ikisinide ekleyebilirmiyiz.Malum install.wim dosyası değiştiği için ben beceremedim. İkinci sorum ise menüde alt menüler oluşturmak istiyorum."Mesela işletim sistemleri diye bir başlık oluşturup yeni bir sayfanın açılmasını ve işletim sistemlerinin burada görünmesini istiyorum böylece ana sayfa biraz daha sade olabilecek malum 20 tane falan başlık var şu an" konunun belki 30 sayfadan fazlasını taramama rağmen bunun nasıl yapıldığıyla alakalı bişey göremedim.Menu.lst dosyamın küçük bir bölümünü alta ekliyorum nasıl yapacağıma dair yardımcı olursanız sevinirim.   "title Yeniden Baslat reboot title Bilgisayari Kapat halt title Windows 7 Kur \n Windows 7 32bit ve 64bit Kurulumlari "Eylul 2012 Guncel" map --unmap=0:0xff map --unhook && map --rehook root (hd0,0) ls /bootmgr > nul || find --set-root --devices=hf /bootmgr > nul chainloader /bootmgr savedefault +2 title Windows XP Pro Sp3 Kur \n "Ocak 2013 Guncel" map --unmap=0:0xff map --unhook && map --rehook savedefault ls /usbdrive.tag > nul || find --set-root --devices=hf /usbdrive.tag > nul configfile /winsetup.lst title Mini Vista'yi Calistir \n Kurulum Yapmadan Calisan Vista map --unmap=0:0xff map --unhook && map --rehook root (hd0,0) ls /ISO/minivista.iso > nul || find --set-root --devices=hf /ISO/minivista.iso map /ISO/minivista.iso (0xff) || map --mem /ISO/minivista.iso (0xff) || map --mem --heads=0 --sectors-per-track=0 /ISO/minivista.iso (0xff) map --hook root (0xff) configfile /grub4dos.lst || chainloader (0xff)
  21. Arkadaşlar şu gfx menü yapımını daha teferruatlı bir şekilde açıklayan bir video yada anlatım yokmudur.Mesela blue life hocanın gfx dosyasındaki gibi kayan yazı koyma vb gibi işlemleri anlatan bir bir video yada metin hazırlama imkanı olan bir arkadaş var ise lütfen bunu yapsın.Sıfırdan bir gfx dosyası nasıl hazırlanır yada gfxboot.cfg dosyası üzerinde ne gibi işlemlerle ne yapılır.İnşallah bu anlatımı yapacak biri çıkar.
  22. win98se içinde kodu alttaki gibi düzenleyiniz. title Win98SE Baslangic Diski Calistir map --unmap=0:0xff map --unhook && map --rehook root (hd0,0) map /ISO/Win98SE_bootdisk.iso (0xff) || map --mem /ISO/Win98SE_bootdisk.iso (0xff) || map --mem --heads=0 --sectors-per-track=0 /ISO/Win98SE_bootdisk.iso (0xff) map --hook root (0xff) configfile /grub4dos.lst || chainloader (0xff)   yine aynı şekilde isolar için ayrı bir klasör kullanmıyorsanız title Win98SE Baslangic Diski Calistir map --unmap=0:0xff map --unhook && map --rehook root (hd0,0) map /Win98SE_bootdisk.iso (0xff) || map --mem /Win98SE_bootdisk.iso (0xff) || map --mem --heads=0 --sectors-per-track=0 /Win98SE_bootdisk.iso (0xff) map --hook root (0xff) configfile /grub4dos.lst || chainloader (0xff)  olarak düzenleyiniz. Deneme yanılma ile saatlerce uğraştım ama sonunda hem ghost hemde win98se başlangıç bu şekşilde çalıştı.
×
×
  • Create New...