Jump to content

TERMÝNATÖR 3 ve TURKÝYE


alperen_69

Recommended Posts

Terminatör 3 filmini çoðu kiþi izlemiþtir sanýrým. Bende bundan yaklasýk 1.5-2 sene önce izlemiþimdir. Neden bilmiyorum ama þu anda aklýma geldiði için yazýyorum.Ýzlediðim sýrada gözüme takýlan ilginç bir þeyi sizinle paylaþmak istedim. Eðer bu filme sahip olan varsa baksýnlar. Bilgisayarlarýn çöktüðü yani makinelerin bilgisayarlarý ele geçirdiði anda bi sahne vardý. O sýrada ana bilgisayarýn ekranýndan yazýlar geçiyor hýzlýca. Hýzlý olduðu ve yazýlarýn 1-2 sn gösterildiði için çoðu kiþinin dikkatini çekmemiþtir belkide. Googleda arattým bulamadým. Yayýnlandýysa da özür dilerim. Filmin o sahnesini tekrar oynattýðýmda ve durdurarak ilerlettiðimde ne gördüm dersiniz. Türkiyenin illeri geçiyordu Adana, Turkey Ýzmir, Turkey ..... Gibi Sanki bilgisayar Türkiyeyi ele geçiriyor gibi. Bilmiyorum bana ilginç geldi o sahne. Niye kilit sahnede yani bilgisayarlarýn ele geçirliþ sahnesinde bilgisayarda Türkiye illeri yazýyor. Bence bu tesadüf deðil. Bi iþ var ama neyse...

60A9BA614FCC41EEB9857D1BF67A90D2.jpg

F84C0786FB8749B8983D2954E3DF0763.jpg

orta-doðudaki U.S askeri üsleri diye geciyor...

bu da superman filminden bir sahne. Camda Turkce "Daha iyisi olamaz" yazýyor.

superman4lt.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

aslýnda gerçekten ilginç ama ülkemizde gözü bulunan bir milletin bunu yapmasý hoþ deðil aslýnda bizde buna bir cevap olarka bir filmde biþeylermi yapsak.Allah sonumuzu hayýr etsin.Ülkemizi ve milletimizi korusun.Türkiye ile uðraþmak çok hoþlarýna gidiyor ama emellerine ulaþamayacaklardýr. :)

Link to comment
Share on other sites

arkadaþlar bu normal biþi deðil. anormalde deðil bence çok farklý bi düþünce bir sentez. olumlu yada olumsuz düþünseniz bile elde edeceðiniz sonuçlar kafanýzý karýþtýrabilir. böle þeylere insan inanmak istemez ben istemiyorum. ama sanýrým filmi tekrar izleyim ayný sahnenin tekrar izlenmesi gerekli. biþi kazanmayýz ama bi çok komplike kurabiliriz. bilmiyorum garip :)

Link to comment
Share on other sites

Mel Gibson ve Julia Roberts in oynadýðý komple teorisi filminde bir sahnede haberler yayýnlanýyordu ve Türkiyede 7.6 büyüklüðünde deprem olduðu söyleniyordu ve aradan bir sene geçmeden maalesef 17 Aðustos depremi oldu. Hatýrlayanlar bilir bu depremin sismik bir deney sonucu tetiklendiði söylentileri çýkmýþtý.

Bu sizce bir tesadüf müydü ?

Link to comment
Share on other sites

filmlerdeki türk izleri

Ünlü 'Baba' (Godfather) serisinin ilk filminde Don Vito Carleone'ye (Marlon Brando) suikast yaptıran kişi 'Türk' lakaplı Sollozzo. Bu lakabı almasının nedeni ise sattığı uyuşturucuyu Türkiye'deki tarlalarında yetiştirmesi!

Kısa bir süre önce vizyona giren 'Ocean's Twelve' filminde Rubby (Brad Pitt) soygun planını anlatırken bununu daha önce iki kere kullanıldığını söylüyor. Yöntem güya 1973 yılında İstanbul'da kullanılmış!

'Bıçağın İki Yüzü' (Blade) filminde kahramanımızı bir kovalamaca sahnesinden sonra arabasına doğru yürürken görüyoruz. Arkasında bulunan ve kapalı olan dükkanın camları silme Milliyet gazetesi ile kaplı!

Kieslowski'nin 'Kırmızı' filminde bir kadın, anahtar deliğine sokulmuş sakız yüzünden evinin kapısını açamıyor. Komşusundan yardım istiyor. Adam kapıya şöyle bir baktıktan sonra, 'Kesin Türk çocuklarıdır. Her şeyi alt üst ediyorlar' diyor!

Kült çizgi dizi Simpsonlar'da Krusty televizyonda her dinin kutsal günlerini kutluyor. Sıra Müslümanlığa geldiğinde Türk bayrağına bakarak Türkçe, 'Hayırlı Ramazanlar' diyor!

Simpsonlar'ın bir başka bölümünde Homer Simpson kızının hediye ettiği avuçiçi bilgisayarla arkadaşlarına hava atıyor. Türkçe çeviri bile yapabildiğini söylüyor. Ardından İngilizce, 'Neyin var?' diyor. Bilgisayar da mekanik bir sesle Türkçe, 'Neyin vuar? Derdin nieey?' diyor!

'Corelli'nin Mandolini' filminin bir sahnesinde, küçük Lemoni kumsalda kıyıya vurmuş, paslı, büyük bir deniz mayını buluyor. Hemen Yüzbaşı Corelli'ye (Nicolas Cage) haber veriyor. O da bunun 1. Dünya Savaşı'ndan kalma bir Türk mayını olduğunu söylüyor. Üstünde Osmanlıca bir şeyler yazdığını görüyoruz.

'Ceremonie' adındaki Fransız filminin bir sahnesinde oyuncular televizyon seyrediyor. Ekrandaki kanal 'TRT INT' ve o sırada eski bir Türk filmi gösteriliyor! Ama filmin hikayesi ile hiçbir ilgisi yok. Öyle denk gelmiş demek ki.

Jackie Chan'in 'Who am I?' filminde uluslararası askeri bir operasyon düzenleniyor. Başarıyla sonuçlanan operasyonun ardından komandolar hangi ülkelerden geldiklerini söylüyor. İçlerinden biri de, 'Türkiye' diyor!

'Terminatör 3'te dünyanın tehlike altında olan Amerikan üsleri bilgisayarda görüntülenirken ekranda 'Adana, Ankara, Van, Muş, Erzurum, İzmir' yazıyor.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...