Jump to content

Bios Pili Bitince Ne Hata Verir Ve Nekadardır?


sistem_x_
 Share

Recommended Posts

ekranın görünmüyor olması pille alaklalı değil mesela pil bitince ne olur bios ayar tutmaz bios u ayaralrsın istedigin gibi ama birdaki baslangıcta hersey fabrika ayarlarına döner pc nin çalışmasına zarar vermez bir etkide bulunmaz hdd den başlatırsın pc yi saatini düzeltirsin aynen devam edersin kullanmaya saati degiştirmeye üşenemzsen eger pili hiç degiştirme bence gerenk yok .

Link to comment
Share on other sites

Bence ramlerden bi sorun olmaz.Ram lerin yapacağı sorun pc açılırken reset attırması gibi olaylar olabilir.Senin sorunun Monitor-Kablo-Ekran Kartı bu üçlemin içinde.Kabloları kontrol et, monitçrün ayarlarını ve kendisini kontrol et arkadaşın dediği gibi ekran kartını kontrol et..Bilgisayar o kadar değişik bi alet ki her şey olabilir..

Link to comment
Share on other sites

dostum sen pc deki bütün donanaımsal parçaları cıkart ve ucundaki metal iletken kısımları ramın ekran akrtının varsa ethernet her neyse bütün iletimi saglayan yani jak a oturn kısımdaki sarı metal kısımalrı silgi ile güzelcene sil tekrar yerine tak ve giriş cıkık kablolarını sök tak klavye mause vgs girişi gibi tekrar tets et sistemini .

Link to comment
Share on other sites

  • 9 ay sonra...
merhaba arkdşm bnm bilgiyar açarken 162 system options not set die bir hata veriyor çözümü ne olablir sence?? bilmiyorsn bile yorum yapablirmisn her yolu denemek istiyorum şimdiden teşekkür ediyorum iiyi günler...

162 system options not set hatası anakartın pilinden kaynaklanan bir hata mesajıdır.Anakartın üzerindeki orjinal pili orjinali ile değiştir.Biosa gir tarih ve saatini ayarla yaptığın değişikilkleri f10 ile saveleyip çık.Sorun giderilmiş olur.İyi günlerde kullanman dileği ile.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 ay sonra...

Pil ömrü değişkenlik gösterebilir.Net bir bitme zamanı yoktur.Eğer bios ayarlarınız sürekli eski haline geliyor ve bu uyarıları sürekli alıyorsanız bios pili bitmiştir.Bilgisayarınız açılır sorun olmaz ama sürekli bios ayarları resetlenir.
Piyasada çok rahat bulabilirsiniz bios pillerini ve kendiniz de kolayca değiştirebilirsiniz.Eğer yeni pil aldığınızda bios ayarlarını hala tutmuyorsa anakartınız arızalıdır.

Link to comment
Share on other sites

bilgisayardan anlıyorsan ram ini çıkarıp statik elektriğini alıp tekrar takbakalım bir de öyle dene harici ekran kartın varsa ondada aynısnın yap arkadaşım
ama bıos pilinden kaynaklanan bir sorun değil arkadaşım bence


şimdiden kolay gelsin.......

Edited by muhammet18
Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...