Jump to content

Win 7 De Acronis Yedeğini C Ye Atamıyorum..


volkan23

Recommended Posts

Win 7 de Acronis 2009 ile yedek alabiliyorum ama yedek atma işlemini yapınca Boot mbr hatası veriyor ve hiçbir şekilde düzeltemedim .. 100 mb lık bi alan vardı onuda silmeden vista yada xp yedeğine geçemedim .. Acronisle win7 yedeğini geri C ye nasıl atabilirim. Bu konuda bilgisi olan benimle paylaşırsa sevinirim..

Link to comment
Share on other sites

Arkadşım yanlış bi işlem yapmaz san atar şu an da kulanıyorum ben 2 kere win 7 dönmek için kulan dım ve dön dü dün de vista dön düm ...

Arkadaş bilgi için teşekkürler.. yanlış bi işlem yapmam merak etme.. Ama şu 100 mb lık bölüm sorununu nasıl hallettin .?

Link to comment
Share on other sites

Yedek alırken ve yedeği yüklerken mbr kısmını seçmeyin.Sadece C diskini seçiniz.Ben 2 aydır bu şekilde kullanıyorum.Hem yedek alabiliyor ve hemde program üzerinden ve boot cd si üzerinden yedeğe geri dönebiliyorum.Acronisin 2009 12.0.0.9796 ve son sürümü olan 2010 13 Build 5055 windows7 de sorunsuz çalışıyor.Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

Arkadaş bilgi için teşekkürler.. yanlış bi işlem yapmam merak etme.. Ama şu 100 mb lık bölüm sorununu nasıl hallettin .?

100 mb lık bölüm sadece yedek alırken ortaya çıktı onuda seçtim sistemin yüklü olduğu yeride de sectim oldu yani yedek alır ken 2 sini de seçtim...vista ya dönerken ise 100 mb lık bölüm yer gözükuyordu ben c yi gösterdim çalıştı..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...
universal windows 7 de işe yaramıyor galiba? yapabilen varmı?

Çalışıyor. Defalarca yaptım sorun yok. Recovery CD ile yedek alıp ta geri yükleyemeyenler, sorunu Acronisin yada İşletim sisteminin sürümünde aramasınlar. Önemli olan Recover CD nin yedeğini aldığınız diskin dosya sistemi üzerindeki kabiliyetidir. Doğru araçla, doğru şekilde alınan bir yedek, doğru şekilde geri yüklenirse sistemin açılmaması gibi bir ihtimal yok, alınan yedek dosyasının bozuk olma ihtimalı dışında. Aldığınız yedek dosyasının sağlamlığını teyit için, yedek aldıktan sonra "Validate Backup Archive" aracını kullanıp yedeğin saglamlığından emin olun. Windows 7 öncesi sistemlerde sistemin yüklü olduğu sürücünün ("C:\" gibi) imajını almak yeterlidir, bu tür bir yedek alma işleminde karşımıza çıkan "MBR" yi de işaretleyip yedeğini alın, her zaman ihtiyaç duyulmamakla beraber "MBR" (Master Boot Record) disk üzerindeki açılış kaydının tutulduğu sektördür ve sistemin nereden ve nasıl açılacağını bildirir, sistem geri yüklemesi dışında MBR nin bir şekilde hasar gördügü durumlarda "MBR" kaydının yeniden yazılması için de kullanılabilir. Eğer Windows 7'yi "System Reserved" sürücüsü ile beraber kurduysanız (O bahsedilen 100 MB lik bölüm), alacagınız yedekte hem "System Reserved" hem de ana sistemin yüklü oldugu sürücüyü yedeğe dahil etmelisiniz.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...