Jump to content

Yeni Tc Kimlikleri Için Geri Sayım Başladı


Sirius

Recommended Posts

  • Replies 86
  • Created
  • Last Reply

arkadaşlar bu kartın cipinde yer izleme de var yani uydudan takip edileceksiniz bu da beni rahatsız ediyor ben beğenmedim. izlenmekten asla hoşlanmam americada da bu uygulama başlatılmıstı ama iptal edildi. insanların özel hayatına zarar verilmesi ve radyasyon yaydığı yüzünden başlamadan kaldırıldı şimdi aynı tür uygulama türkiyede bence engel olmalıyız. unutmayın ki elektronik olan herşey kopyalanır. ben elektronik müh. öğrencisiyim buna da karşıyım benim bilgilerimi biri kopyalar ise herşey yaparlar.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

bence biran önce geçilmeli ve herkese dağıtılmalı.. kopyalamadan korkuyor millet ama şu anki kimlikler ne kadar güvenli sizce? şu an kullanılan kimliklerin sahtesiyle gerçeğini ayırdetmek çok daha zor. bunda en azından birçok görsel ve elektronik güvenlik olacak.

bazıları izleme felan demiş, saçmalamış iyice.. kartın çipinde gps verici yok. zaten öyle bir verici olması içerisinde pil gibi bir güç kaynağı olmasını gerektirir. biraz mantık lütfen seni kim ne yapsın niye izlesin korkunun sebebi ne?...

bu uygulama tamamen hayatımızı kolaylaştırmak için.. komplo teorilerine gerek yok.. vatana millete hayırlı olsun..

Link to comment
Share on other sites

anlamadıgım durumda su yeni cıkacak kimlik kartlari bu kadar guvenli kılan durum nedir bizim türk milleti oldugumuzu unutuyorlar galiba yok sifreler verilecekmis falan sahtesini yapmalari daha kolay olacak bir muddet sonra devlette de para cok galiba nereye harcayacagini bulamiorum dior

Link to comment
Share on other sites

hazinede para çok galiba IMF kapıdayken ne masraflara giriyorlar hadi hayırlısı

IMF ihtiyacımız maddi olarak gerçekten yok Türkiyenin artık imf den kredi almak istemesinin sebebi şudur; uluslararası güvenilirlik açısından ve yatırımlar açısından dır bir ülke imf den borç alabiliyorsa o ülke yatırım yapılabilir ve güvenilir ülke olarak görünüyor yabancı yatırımlara, yani artık eskisi gibi biz imf nin peşinden koşmayacağız onlar bizim peşimizden koşssun işimize gelirse alırız gelmezse almayız pek bir şey kaybetmeyiz buna inanın :)

Link to comment
Share on other sites

kesinlikle uygun bulmuyorum ve bu teknolojiyi desteklemiyorum . bu uygulama tam anlamıyla insanları fişlemedir . yerli teknoloji olduğuna da inanmıyorum . insan hırsız uğursuz hain olmasa bile fişlenmekten takip edilmekten hoşlanmamalıdır . özel hayatın gizliliği denen bir kavram vardır . yarın birgün bu ülkenin başına faşist bir iktidar gelirse veya işbirlikçi bir iktidar gelirse bu veritabanının vatandaş alehyine kullanılmayacağını garanti edebilir misiniz?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...