Jump to content

Nefes Flimini Neden İzlemeliyiz Ve Yorumlarınız


korkusuzturk

Recommended Posts

2hxrqlg.jpg

Nefes: Vatan sagolsun (2009) More at IMDbPro »

advertisement

Overview

User Rating:

9.9/10 42 votes

MOVIEmeter: ?

Up 19% in popularity this week. See why on IMDbPro.

Director:

Levent Semerci

Writers:

M. Ilker Altinay (writer)

Hakan Evrensel (book)

more

Contact:

View company contact information for Nefes: Vatan sagolsun on IMDbPro.

Release Date:

16 October 2009 (Turkey) more

Bugün vizyona giren 'Nefes' filmine izleyiciler büyük ilgi gösterdi. Film öncesinde oyuncular ise askeri eğitimden geçirildi.

NEFES FİLMİNDEN FOTOĞRAFLAR

NEFES FİLMİNİN FRAGMANI

Irak sınırında görevli 40 askerin destansı öyküsünün anlatıldığı Nefes filmi bugün gösterime girdi.

Bir yanda Kürt açılımı, bir yanda ise şehit haberleriyle çalkalanan Türkiye, bugün vizyona giren Nefes filmine büyük ilgi gösterdi. Filmi aylardır merakla bekleyen sinemaseverler ilk günden sinema salonlarını doldurdu. Bazı salonlarda yer bulamayan izleyiciler günler sonrası için bilet aldılar.

Yönetmenliğini Levent Semerci'nin yaptığı, senaryosunu 'Güneydoğu'dan Öyküler' kitabından yola çıkarak Hakan Evrensel'in kaleme aldığı Nefes filminin fragmanı internette şimdiye kadar 2 milyon kişi tarafından izlendi.

Filmden ilk tepkiler

Mehmetçiğin destansı öyküsünün anlatıldığı filmden çıkan vatandaşların oldukça etkilendikleri, uzun süre de etkisinden çıkamadıkları gözlendi. Sinemadan çıkanlardan biri filmle ilgili olarak çok beğendiğini ve Güneydoğu'yu hissettirdiğini söylerken "Çok etkilendim. Babam polis olduğu için 1993 döneminde Van'da yaşadık. O sıkıntılı günlerin tedirginliğini hissediyoruz" dedi. Filmden çıkan lise öğrencisi bir başka izleyici ise "Film çok güzeldi. Doğu bölgesinde yaşanan olayları daha gerçekçi anlatmış. Çatışmalar özellikle çok gerçekçiydi" dedi.

Film için karakol inşa edildi

Terör örgütü ile mücadele eden bir komando timinin öyküsünü anlatan "Nefes" filminin kadrosunda hiç yıldız oyuncu bulunmuyor.

Ön hazırlıkları 1.5 yıl süren, kadrosunda yıldız oyuncu bulunmayan filmde, askeri eğitim görmüş 40 genç rol alıyor. Rol alan oyuncuların çoğu konservatuvarda okuyan 40 genç oyuncu,bir ay askeri eğitim aldı ve dağda konakladı.

Film için Niğde Aladağlar?da 120 kişilik bir sınır karakolu inşa edildi.

Bugüne kadar birçok büyük firmaya reklam filmi çeken Levent Semerci'nin yönettiği "Nefes"in senaryosu, Hakan Evrensel?in ?Güneydoğu'danÖyküler? adlı kitabından yola çıkılarak kaleme alındı. Özel efektlere yer verilen ve savaş sahneleri Hollywood normlarında çekilen filmde tam 12 kamera kullanılıyor.

Öykü gerçek öykülerden yola çıkılarak derlenmiş bir senaryoya dayanıyor.

Medyavizyon'un dağıtımcılığını üstlendiği film hakkında Semerci şu açıklamayı yaptı: "Bize göre o bölge ne Vietnam?dır ne de en taze örneği ile Irak... Kendine özgü dinamikleri olan, üç-beş kelimeyle açıklanmayacak bir dönem yaşanmıştır, yaşanmaktadır. İnanılmayacak olayların yaşandığı bir dönemin hikayesini tüm gerçekliğiyle beyazperdeye aktarıyoruz."

Film için Uzakdoğu?dan, özel olarak üretilen demo silahlar ithal edildi.

Kaynak .......

Nefes Fragmanı indirmek için.....

Nefes Fragmanını Online İzlemek İçin....

İzleyenler Yorumlarınıda Yazarsa Sevinirim....

Fragmanı indirip izlediğinizde neden izlemeniz gerektiğini anlayacaksınız....

Link to comment
Share on other sites

Sinemadan yeni geldim nefesi izledim..

film gerçekden yaşananları çok güzel işlemiş,

askere gidecek arkadaslar izlemesin,mot,vasyonları çok bozulur,duygusal yönden çökerler,motive edici sanmıştım ben izleyince filmi

çıkışda eve gelene kadar konuşmak istemedim moralim bozuldu.

Link to comment
Share on other sites

açıkcası filmin ilk yarısını çok beğenmedim ilk yarı bittiğinde abartıldığı kadar yokmuş dedim kendi kendime ama öyle bi ikinci yarı vardıki hele karakol baskını sahnesi hakkaten nefesiniz kesilerek izliyosunuz. kesinlikle izlenmesi gereken bi film böyle yakın tarihimizi anlatan filmlerin artması dileğiyle

Link to comment
Share on other sites

...askere gidecek arkadaslar izlemesin,mot,vasyonları çok bozulur,duygusal yönden çökerler...

Yanlış tespit! Bence kesinlikle izlesinler. Ben filme gitmedim ama şu sen öldün fragmanı tamda askere ders verecek cinsten. Doğuda askerlik yapmış biri olarak olayın önemini daha iyi biliyorum çünkü. Aman canım ne olacak diyenler vardır içinizde ama doğuda gerçekten uyursan ölürsün! Gel görki kendimde çok rastladım nöbette uyuyan, sigara içen. Hatta daha ilginç hallerde vardı ama yanlış anlaşılmasın diye yazmayacam.

Kesinlikle izleyin!

Link to comment
Share on other sites

harika bir film şahsen ne kadar bedensel güçüm zayif olsada kendımı sanki bir orduyu yıkıcak kadar gururlu güçlü ve hırslı hissetıgım bir film gerçekten böyle filmler yapıldıkca Türk sinema sektörü çok daha iyi yerlere gelicektir. Film yapmak için ilk önce oyuncuya ihtiyac yoktur bence oyuncu eninde sonuda bulunur önemli olan yapılıcak filme yapılan yatırımdır yatırım ne kadar iyi ve çok olursa o kadar çok izleyenı olur ve bu filmde oldugu gibi büyük seyirci kitlesine oyunculugu sergıleyen yenı oyunculara yer acılıcaktır. böylece konservatuvar bitiripde oyunculugunu sergileyemeyen yada hiç istemediği küçük oyunlarda oynayan oyuncuların önü acılır. Yani burda lafım büyük şirketlere SİNEMA SEKTÖRÜNE DESTEK versinlerki yaptıgımız filmler HOLLYWOOD filmlerine değil HOLLYWOOD filmleri bizim filmlerimize benzesin!!!!!!Bu arada birde korsan olayı var birazda izleyen kitlesininde bu tür filmlere destek vermesi gerekır madem güzel beyendiniz korsan almayın şahsen bu filmin orjınalı cıkarsa alırım nasıl olsa Türk yapımı başka yere gitmıyor tabi bu söyledığım her film için geçerlı değil Türk yapımı ve iyi yapılmış filmlerın orjınalını almak isterım YETERKİ ADAM GİBİ YAPSINLAR!!! :)

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar bende yeni çıktım sinemadan ve her daim askere gitmeye hazırım...(daha gitmedim) o kadar gururlandım ki TÜRKaskeri asildir ve her yerde kendini belli eder. izedikçe dahada gururlandım ve yaşananlar sonucunda da hüzünlendim...o şerefsizleri temizlemediğimiz sürece bizi uyku haram...

Link to comment
Share on other sites

Şimdiye Kadar Yapılan Pkk Ve Asker Filimlerinin En Gercekcisi Diye Düsünüyorum Ayni Filimdeki Gösterdigi Sartlar Altinda Askerlik Yaptigim İçin Herkesin İzlemesini Tavsiye Ederim... Bir Arkadasımız Askere Gidecekler İzlemesin Diye Not Düşmüş Asıl Askere Gidecekler İzlesin Hazirlikli Giderler Hiç Olmazsa.

HERŞEY VATAN İÇİN....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...