Jump to content

Windows 7 Siyah Ekran Sorunu


Bultar

Recommended Posts

20090922145836.jpg

Değerli basın mensubu,

Son günlerde basına yansıyan ve Windows 7 sistemleri etkilediği ifade edilen "Siyah Ekran" sorunu hakkında Microsoft Güvenlik Ekibi'nin gerekli araştırmaları yaptığını bildirmek isteriz.

Bu haberlerin bazılarının içeriğinde "Siyah Ekran" sorununun düzenli olarak gerçekleştirilen Windows yazılım güncellemelerinden kaynaklandığı ifade edilmesine karşılık, bu yorumlar maalesef gerçeği yansıtmamaktadır. Buna rağmen Kasım ayında yapılan bütün güvenlik yamaları ve yazılım güncellemelerini tekrar gözden geçiren Microsoft Güvenlik Ekibi, iddia edildiği şekilde bir sorunun varlığına rastlamamıştır..."

Ayrıca Microsoft'un dünya çapındaki müşteri ve destek hizmetlerinden sağlanan bilgiler, bu sorunun kullanıcılar arasında yaygın bir konu olmadığını göstermesine karşılık araştırmalarımız devam ediyor. Bu arada Microsoft Güvenlik Ekibi, Siyah Ekran ve benzeri sorunların geçmişte görüldüğü üzere Daonol gibi bazı kötü niyetli yazılım ailelerinden kaynaklanabileceğine dikkat çekiyor.

Bilindiği gibi bu tür yazılımların, zamanla yeni türevleri ortaya çıkabiliyor. Bu da güvenlik yamalarının ve yazılım güncellemelerinin kullanıcılar açısından ne kadar yaşamsal bir konu olduğunu bir kez daha gündeme getiriyor.

Microsoft, Windows 7 ile kullanıcılara gerçek potansiyellerini gerçekleştirebilecekleri yeni nesil bir işletim sistemi sunarken, güvenlik alanındaki yatırımlarıyla bireylere güvenilir bir İnternet ve bilgisayar ortamı sağlama hedefini sürdürüyor. Bu nedenle tüm kullanıcılarımıza Windows güvenlik güncellemelerini düzenli olarak yapmalarını ve Microsoft sitesindeki güvenlik bültenlerini takip etmelerini öneriyoruz.

Kötü niyetli yazılımlar ile ilgili olarak daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler MMPC malware encyclopedia ve Microsoft'un kendi sitesinden ulaşabilecekleri Knowledge Base veritabanımızdaki bilgilerden yararlanabilirler.

Bilişim güvenliği konusundaki duyarlılığımız gereği bu alandaki gelişmeleri sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

Konuyu bilginize sunarız.

Saygılarımızla,

Microsoft Türkiye

kaynak : chip.com.tr

Link to comment
Share on other sites

Konuyla ilgili orjinal metin.

Reports of Issues with November Security Updates

We’ve received questions about public reports that customers might be experiencing system issues with the November Security Updates (which some are referring to “Black Screen” issues). We’ve investigated these reports and found that our November Security Updates are not making changes to the system that these reports say are responsible for these issues.

While these reports weren’t brought to us directly, from our research into them, it appears they’re saying that our security updates are making permission changes in the registry to the value for the HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Shell key.

We’ve conducted a comprehensive review of the November Security Updates, the Windows Malicious Software Removal Tool, and the non-security updates we released through Windows Update in November. That investigation has shown that none of these updates make any changes to the permissions in the registry. Thus, we don’t believe the updates are related to the “black screen” behavior described in these reports.

We’ve also checked with our worldwide Customer Service and Support organization, and they’ve told us they’re not seeing “black screen” behavior as a broad customer issue. Because these reports were not brought to us directly, it’s impossible to know conclusively what might be causing a “black screen” in those limited instances where customers have seen it. However, we do know that “black screen” behavior is associated with some malware families such as Daonol.

This underscores the importance of our guidance to customers to contact our Customer Service and Support group any time they think they’re affected by malware or are experiencing issues with security updates. This enables us to determine what might be happening and take steps to help customers by documenting new malware families in our MMPC malware encyclopedia or documenting known issues in our security bulletins and the supporting Knowledge Base articles.

I hope this helps to clarify,

Christopher

http://blogs.technet.com/msrc/archive/2009/12/01/reports-of-issues-with-november-security-updates.aspx[/CODE]

Link to comment
Share on other sites

Aynen bende konturol ettim updatelerimi bu yazıyı chipde gördüğümde heralde dedim benim sistemi etkilemedi falan diye düşünmüştüm demek yalanmış :)

Pardus camiasındanmı geldi acaba bu haber :p)

Link to comment
Share on other sites

Şimdi insan hangisini kullanacağını şaşırıyor. Ama bana göre en iyisi XP gibi gözüküyor. Benim bilgisayarım tam sürüm olsa ne olur. Güzel olsa ne olur. Donmasın yeter.

konuyu tersten okuyorsun galiba. sorun yok diyor daha ne desin.

Link to comment
Share on other sites

Arkadaşlar bende de hiçbir sorun yok ama pc biraz kasıyor bende. Bilgisayarım muhteşem değil ama windows 7 yi kaldıracak şekilde. Ama yine de kasıyor pc. Windows 7 deki görselliği tamamen kapatmak istiyorum. Nasıl yapabilirim ? Denetim masasını karıştırdım ama bulamadım. Yardımcı olurmusunuz ? Aklınıza gelen her görselliği kapatmak istiyorum. Görselliğe hiç ilgim yok benim. Sadece hızlı ve işlerimi karşılayacak bir windows lazım bana. Bilgisayarım şu şekilde:

Processor: Intel® Pentium® Dual CPU E2140 @ 1.60GHz (2 CPUs)

Memory: 1022MB RAM

Display Devices: GeForce 7300 SE/7200 GS 512 MB

Link to comment
Share on other sites

siyah ekran yaşadığım kadarıyla xp de nasıl mavi ekran çıkıyor biz ona o bize bakıyorduk

güvenli kipte açıp bir şekilde sorunu çözebiliyorduk.

siyah ekranda sadece mouse çalışıyor güvenli modda ta sadece mouse var hiçbirşey işlem yapamıyorsunuz.masaüstü yok ctrl+alt+del çalışmıyor vs vs.

Link to comment
Share on other sites

Yeni kurduğunuz Windows işletim sistemi ile ilgili sorun mu yaşıyorsunuz. Sistem başlamadan ekranınız mı kararıyor. O zaman çözümümüze bir göz atın.

Windows işletim sistemini yeni yüklediniz ve birkaç haftadır kullanıyorsunuz. Windows otomatik güncellemeleri yaptı ve sistem kendisini kapatıp açtığında işletim sistemine giremez oldunuz. Ekranda gördüğünüz tek şey siyah bir ekran.

Birkaç gündür birçok kullanıcı bu sorun ile karşı karşıya. Hiçbirşey yokken işletim sisteminin çalışmaması oldukça garip. Windows 7, Vista, XP, NT, Windows 2000, Windows 2003 ya da Windows 2008. Hepsi bu dertten yani "Black Screen of Death" olarak adlandırılan problemden şikayetci. Peki çözümü var mı. Sorununuz "Black Screen of Death" ise var.

Phishing, virüs, Trojan, Rootkits ve Botlara karşı koruma sağlayan Prevx adlı güvenlik şirketi bu soruna yöneldi ve Black Screen Fix adlı bir yama geliştirdi. Bu yamayı kurduğunuzda bu dertten de kurtulmuş olursunuz.

Microsoft bu hatanın nerden kaynaklandığını araştırıyor. Bu hata için bir herhangi bir resmi çözüm sunulmadı. Microsoft, Black Screen of Death hatasının, Kasım ayında yayınlanan güvenlik paketi ile herhangi bir bağlantısının olmadığını söylemekle yetiniyor.

Fakat Prevx, bu tür bir sorunun Registry'de (Kayıt Defteri Düzenleyicisi) yapılan değişikliklerden kaynaklanabileceğini söyledi.Yüklenen uygulamalarveya yamalar Registry girişine kabul edilmemiş olması buna neden olmuş olabilir. Kayıt Defteri Düzenleyicisinde yapılacak bir düzeltme ile bu sorun çözülebilir. Fakat bu alan gerçekten profesyonellik ister. Bu yüzden işi daha da berbat etmeden Black Screen Fix adlı yamayı kurmak en doğrusu olur.

Black Screen of Death'den Nasıl Kurtulursunuz?

Bilgisayarınızı açtıktan sonra F8 tuşuna basın. Çıkan ekranda "Ağ yapılandırmalı Güvenli Kip" seçeneğini işaretleyin. Bilgisayarınız Güvenlik kipte açıldıktan sonra Firefox ya da Explorer uygulamalarını çalıştırın. Prevx sitesine girip fixshell.exe dosyasını indirip çalıştırın. Hepsi bu kadar. Bilgisyaarınızı kapatıp normal konumunda çalıştırın.

Güvenli Kip'te açılmayan sistemler için siyah ekran geldiğinde CTRL+Alt+Del tuşuna basmaları gerekiyor. Bu tüş kombinasyonuna bastığınızda Görev yöneticisi karşınıza çıkar. Dosya ve yeni görevler seçeneğinde web tarayıcınızın yolunu (Örn: "C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe) yazın. Taryıcınıza "

Please register to see this content.
adresini girin. Download işlemi bittiğinde yeni görevler seçeneğinde indirilen dosyayı bulup çalıştırın.

Yama linki:http://pxnow.prevx.com/zeroL/fixShell.exe

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...