Jump to content

Microsoft Copilot'u Kapsamlı Bir şekilde Etkinleştirme


cmlacla
 Share

Recommended Posts

Microsoft CoPilot'a genel bakış:

Microsoft CoPilot, birleşik iletişim çözümlerinin yönetimini ve sorun gidermeyi basitleştirmek için tasarlanmış yenilikçi bir araçtır. CoPilot, yapay zeka ve makine öğreniminden yararlanarak olası sorunları proaktif olarak belirleyip çözebilir ve kullanıcılar için sorunsuz ve kesintisiz iletişim deneyimleri sağlayabilir.

Microsoft Copilot nedir?

Microsoft Copilot'un nasıl etkinleştirileceğini tartışmadan önce, teknolojiye ve nasıl çalıştığına kısa bir genel bakışla başlayalım. Yukarıda bahsedildiği gibi Copilot, Microsoft tarafından oluşturulan ve ana dil modelleme teknolojisi tarafından desteklenen bir yapay zeka asistanıdır.

Microsoft Copilot'u genel bir yapay zeka çözümü arayan işletmeler için çekici kılan şeylerden biri, Microsoft Graph ve diğer Microsoft araçlarıyla entegre olabilmesidir. Bu, Copilot'un Microsoft ekosisteminin farklı bölümlerinden bilgi çekebileceği anlamına gelir. Örneğin, Outlook'ta Copilot'u kullanarak e-posta yazarken SharePoint, Toplantılar ve Microsoft Office araçlarından notlar ve bilgiler alabilirsiniz.

Copilot, dijital çalışma alanının her bölümünde iş akışlarını kolaylaştırmak, üretkenliği ve verimliliği artırmak ve performansı iyileştirmek için tasarlanmıştır. İlk test kullanıcılarından çok olumlu geri bildirimler aldı ve Kasım 2023'e kadar iş kullanıcılarına tam olarak sunulması bekleniyor.

Özellikle, Copilot'a iki farklı şekilde erişilebilir. İlk olarak işletmeler, Teams, Microsoft Outlook, Word, Excel, PowerPoint ve daha fazlası gibi halihazırda kullandıkları araçlarda Copilot'un birleştirilmiş yapay zeka yeteneklerine erişebilir. İkincisi, Copilot, tüm Microsoft kullanıcıları için "İş Sohbeti" veya "Bing Sohbet" çözümüne de dahildir.

Microsoft CoPilot'ı Etkinleştirmek için Temel Adımlar:

  1. Lisanslama ve Etkinleştirme: Başlamak için kuruluşunuzun Microsoft CoPilot için uygun lisansa sahip olduğundan emin olun. Doğrulandıktan sonra, bu kılavuzda özetlenen önerilen yordamları izleyerek birleşik iletişim sisteminizde CoPilot'ı etkinleştirin.
  2. Sistem Entegrasyonu: CoPilot'u mevcut birleşik iletişim platformunuzla entegre etmek, yeteneklerini en üst düzeye çıkarmak için çok önemlidir. Bu kılavuz, CoPilot'u Microsoft Teams, Skype Kurumsal ve Exchange Online gibi popüler sistemlerle sorunsuz bir şekilde tümleştirmeye yönelik adım adım yönergeler sağlar.
  3. Yapılandırma ve Özelleştirme: CoPilot, davranışını kuruluşunuzun benzersiz gereksinimlerine göre uyarlamak için kapsamlı yapılandırma seçenekleri sunar. Bu kılavuz, CoPilot'un proaktif izleme, uyarı eşikleri ve sorun giderme özelliklerini tercihlerinize göre özelleştirmenize olanak tanıyan çeşitli yapılandırma ayarlarını araştırır.
  4. İzleme ve Sorun Algılama: Birleşik iletişim altyapınızın durumu ve performansı hakkında gerçek zamanlı içgörüler elde etmek için CoPilot'un gelişmiş izleme özelliklerinden nasıl yararlanacağınızı öğrenin. CoPilot'un olası sorunları otomatik olarak algılayıp analiz ederek kullanıcılarınızı etkilemeden önce bunları önceden ele almanıza nasıl yardımcı olduğunu keşfedin.
  5. Sorun Giderme ve Düzeltme: Bu kılavuzda, iletişim sorunlarının temel nedenini belirlemek için CoPilot'un sorun giderme özelliklerini kullanma hakkında ayrıntılı talimatlar sunuyoruz. CoPilot tarafından sunulan akıllı tanılama ve rehberli düzeltme adımlarını keşfedin ve BT ekibinizin sorunları hızlı ve etkili bir şekilde çözmesini sağlayın.

Microsoft Copilot'u satın alın:

Tüm uygulamalarınız ve araçlarınız için Microsoft Copilot'u etkinleştirmeden önce, lisans satın almaya başlayarak bazı önemli adımlar atmanız gerekir. Ne yazık ki, bazıları Microsoft'un Copilot'u araçlarına ücretsiz bir hizmet olarak entegre edeceğini tahmin etse de, durum böyle değildi.

Temmuz ayında Microsoft, Inspire iş ortağı gösterisinde Copilot hizmeti için resmi fiyatlandırmayı duyurdu. Fiyat çok yüksek, kullanıcı başına aylık 30 ABD dolarına mal oluyor. Bu, mevcut Microsoft aboneliğinize ek maliyetler içerir. Copilot'a ek olarak Microsoft Business Standard, Premium, E3 veya E5 gibi bir Microsoft planına ihtiyacınız olacak.

İyi haber şu ki, Microsoft'un yapay zeka destekli sohbet çözümü olan Bing Chat Enterprise, hiçbir ek ücret ödemeden yukarıdaki planlara dahil edilmiştir. Hizmet, kullanıcı başına ayda 5 ABD doları karşılığında bağımsız bir çözüm olarak da satın alınabilir.

Microsoft Copilot'u nerede etkinleştirebilirsiniz?

Microsoft, Copilot'u teknoloji paketinin neredeyse her yönüne entegre eder. Çözüm Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams ve Teams Phone'da kullanılabilecek. Bu asistan ayrıca Microsoft Viva, Microsoft Loop, SharePoint ve Power Platform'a da eklenecektir.

Microsoft, satış ekipleri için özel olarak "Sales Copilot" adlı bir çözüm bile sunuyor. Copilot'un artık daha önce Microsoft'tan Bing Chat Enterprise aracılığıyla sunulan "Cortana" hizmetinin yerini otomatik olarak alacağını belirtmekte fayda var.

Önkoşullar

Yukarıda belirtildiği gibi, Microsoft Copilot'u etkinleştirmek için bazı ön koşullar vardır. İlk olarak, Copilot'a kaydolmanız ve planınızı onaylatmanız gerekir. Şu anda bir Microsoft 365 E5, E3 hesabına ve ayrıca şunlara ihtiyacınız olacak:

  • İş için Microsoft 365 uygulamalarına erişim
  • Tüm kullanıcılar için Entra kimlikleri (eski adıyla Azure Active Directory hesapları)
  • Microsoft OneDrive'a erişim (dosya kurtarma ve diğer özellikler için)

Ağ açısından Copilot hizmetleri, Microsoft 365 uç nokta taksonomisinde yer alan uç noktalara bağlanır. Microsoft, en düşük gecikme süresi için ağınızın burada açıklanan Microsoft 365 bağlantı yönergeleriyle uyumlu olduğundan emin olmanızı önerir.

Loop, Teams, PowerPoint, Excel ve Word gibi çözümlere yönelik birçok farklı Copilot deneyimi WebSocket bağlantılarını kullandığından, WebSocket bağlantılarını da etkinleştirmeniz gerekir.

Sonuç olarak, nihai CoPilot Kılavuzu, gelişmiş birleşik iletişim yönetimi için Microsoft CoPilot'ı etkinleştirmek ve bunlardan yararlanmak için kapsamlı içgörüler ve adım adım yönergeler sunar. Bu kılavuzu izleyerek, CoPilot'un akıllı asistan yeteneklerinin tüm potansiyelini ortaya çıkarabilir ve kuruluşunuz için sorunsuz ve optimize edilmiş bir iletişim deneyimi sağlayabilirsiniz.

Kapsamlı kılavuzumuzu keşfederek ve tümleşik iletişim yönetiminizi yeni zirvelere taşıyarak Microsoft CoPilot'un gücünden hemen yararlanın!

Microsoft Copilot'a lisans atama Kuruluşunuzdaki kullanıcıların Copilot'u
etkinleştirebildiğinden ve erişebildiğinden emin olmak için bir lisans belirtmeniz gerekir. Yöneticiler bunu Microsoft 365 yönetim merkezi kullanarak yapabilir. Kiracı kullanıcıları sağlamadıysanız Microsoft 365 Copilot kurulum kılavuzunda bulunan adımları da izleyebilirsiniz.

Kiracınızda kullanıcı sağladıysanız, Copilot'ı tek tek kullanıcılar veya kiracınızın tamamı için etkinleştirmek üzere Microsoft 365 yönetici kiracınıza gidin. Bunu, Set-MsolUserLicen cmdlet'ini kullanarak PowerShell aracılığıyla da yapabilirsiniz. Kullanıcılar Copilot'u kullanma lisansına sahip olduktan sonra, Microsoft uygulamalarındaki deneyimlere anında erişebilirler. Word ve Copilot gibi bazı uygulamalarda, kullanıcı yeni bir belge oluşturduğunda iletişim kutusu otomatik olarak görüntülenir.

Diğer ortamlarda, kullanıcıların menü şeridindeki Copilot düğmesine tıklaması gerekir (Microsoft Teams'de olduğu gibi). Microsoft, kullanıcı deneyiminiz hakkında bilgi toplayabilmeniz için Copilot için geri bildirim ayarlarını etkinleştirmenizi önerir. Ayrıca, kullanıcı benimseme, saklama ve katılımı daha iyi anlamak için Microsoft 365 Copilot Kullanım Raporu'nu kullanabilirsiniz. Tam raporlar, Microsoft 365 yönetim merkezi "Raporlar" ve "Kullanım" aracılığıyla kullanılabilir.

Windows 11 için Microsoft Copilot nasıl etkinleştirilir

Mayıs ayındaki Build 2023 konferansında Microsoft, Windows 11 kullanıcıları için "Windows Copilot"u duyurdu. Dünyanın dört bir yanındaki işletmeler için üretkenliği hızlandırmak üzere tasarlanan Windows Copilot, her kullanıcıyı bir "kullanıcıya" dönüştürür. akıcı bir şekilde kullanın".

Bu çözüm, esasen kişisel bir asistan görevi görerek kullanıcıların ayarları hızlı bir şekilde özelleştirmesine, favori uygulamalarına bağlanmasına ve daha pek çok şeye olanak tanır. Copilot ile kopyalama ve yapıştırmadan yakalama araçlarına ve anında desteğe kadar Windows'ta sevdiğiniz tüm özelliklere erişebilirsiniz. Ancak, Windows Copilot'a çeşitli sorular sorabilir ve belirli görevlerle ilgili yardım isteyebilirsiniz.

Örneğin, kullanıcılar Windows Copilot'tan içeriği yeniden yazmasını veya özetlemesini isteyebilir. Web'deki bilgilere hızlı bir şekilde erişmek için Bing Chat AI'ye benzer bu aracı da kullanabilirsiniz.

Windows 11 için Copilot'un önizleme sürümleri, Haziran ayında belirli kullanıcılara sunulmaya başlandı. Windows 11 için Microsoft Copilot'u bugün etkinleştirmek için Windows 11 için Windows 11'in "Windows Insider" sürümünü çalıştırıyor olmanız gerekir. geliştiriciler için.

Word'de Microsoft Copilot Nasıl Etkinleştirilir

Word'e Microsoft Copilot eklemek ve AI sohbet botunu etkinleştirmek için ekran görüntüleriyle birlikte bu adım adım talimatları izleyin:

1.Adım : Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni açın

Başlat menüsünü açmak için klavyenizdeki Windows tuşuna basın. Ardından, arama çubuğuna "regedit" yazın. En iyi sonuç olarak görünen "Kayıt Defteri Düzenleyicisi" uygulamasına tıklayın.

res-academy.cache.wpscdn.com/images/seo_posts/20230908/b2458e79926e93c5275c9fca8e456e39.png

 

2.Adım : Word Kayıt Defteri Yolu'na gidin

Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nde aşağıdaki yola gidin:

HKEY_CURRENT_USER\Yazılım\Microsoft\Office\16.0\Common\ExperimentConfigs\ExternalFeatureOverrides\word

3. Adım: Yeni bir dize değeri ekleyin

"Kelime" tuşuna sağ tıklayın ve menüden "Yeni"yi seçin, ardından "Dize Değeri"ne tıklayın.

res-academy.cache.wpscdn.com/images/seo_posts/20230908/5f206f35f2f8188957d40f78b7c180dd.png

4. Adım: Yeni Anahtarı Adlandırın

Yeni oluşturulan anahtarı "Microsoft.Office.Word.CoPilotExperiment" olarak adlandırın ve Enter tuşuna basın.

5. Adım: Copilot değerini ayarlayın

"Microsoft.Office.Word.CoPilotExperiment" tuşuna çift tıklayın. "Dizeyi Düzenle" iletişim kutusunda, Copilot'u etkinleştirmek için değerini "true" olarak ayarlayın.

res-academy.cache.wpscdn.com/images/seo_posts/20230908/7ef18e0860bfd7555163dbde9c407350.png

6. Adım: Değişiklikleri onaylayın

7. Adım: Bilgisayarınızı Yeniden Başlatın

Son olarak, değişiklikleri uygulamak ve Word'de Microsoft Copilot'u etkinleştirmek için bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Artık Microsoft Word'ü açtığınızda, Copilot AI sohbet botu etkinleştirilecek ve size AI destekli kod yardımı ve Word belgelerinizde gelişmiş üretkenlik sunacak. Word'de Microsoft Copilot ile mutlu kodlamalar!

Outlook'ta Microsoft Copilot Nasıl Etkinleştirilir

Daha iyi e-postalar yazma konusunda yapay zeka destekli yardım için Outlook'ta Microsoft Copilot'u etkinleştirmek için şu adımları izleyin:

Outlook'ta Microsoft Copilot Nasıl Etkinleştirilir

Daha iyi e-postalar yazma konusunda yapay zeka destekli yardım için Outlook'ta Microsoft Copilot'u etkinleştirmek için şu adımları izleyin:

Adım 1: Microsoft Outlook'u açın

Bilgisayarınızda Microsoft Outlook'u başlatın.

2. Adım: "Dosya"ya gidin

Outlook penceresinin sol üst köşesinde bulunan "Dosya" sekmesine tıklayın.

res-academy.cache.wpscdn.com/images/seo_posts/20230809/982620654a139f652f63218244e52775.png

3. Adım: "Seçenekler"e erişin

Açılır menüden, sol taraftaki menünün altındaki "Seçenekler"i seçin.

4. Adım: "Posta" yı seçin

Outlook Seçenekleri penceresinde, sol taraftaki menüden "Posta" yı seçin.

res-academy.cache.wpscdn.com/images/seo_posts/20230809/523224130b268f269ee39928c017ae5e.png

5.Adım: "Editör Seçenekleri"ni açın

"Mesaj oluştur" bölümüne gidin ve "Editör Seçenekleri" düğmesine tıklayın.

6. Adım: "Proofing" sekmesini seçin

Editör Seçenekleri penceresinde, "Prova" sekmesine gidin.

res-academy.cache.wpscdn.com/images/seo_posts/20230809/b7efe49f6d0e22a5a3bb763d982b0bf4.png

7. Adım: Copilot'u etkinleştirin

"Daha iyi e-postalar yazmama yardımcı olması için Copilot'u kullan" seçeneğinin yanındaki kutuyu işaretleyin.

8. Adım: Değişiklikleri Kaydet

Değişiklikleri kaydetmek ve Outlook'ta Microsoft Copilot'u etkinleştirmek için "Tamam" düğmesini tıklayın.

res-academy.cache.wpscdn.com/images/seo_posts/20230908/6916f7d1383b1296f0711a9d8cf1273c.png

Artık Outlook'ta etkinleştirilen Microsoft Copilot'ta, e-posta oluştururken yapay zeka odaklı öneriler ve yardım alarak daha verimli ve etkili yazmanıza yardımcı olacaksınız. Outlook'ta Microsoft Copilot ile yapay zeka destekli e-posta oluşturmanın avantajlarından yararlanın!

Excel'de Microsoft Copilot Nasıl Etkinleştirilir

Excel'de Microsoft Copilot'u eklemek ve AI sohbet botunu etkinleştirmek için şu adım adım talimatları izleyin:

1. Windows 11'de Başlat menüsünü açın.

2. "regedit"i arayın ve Kayıt Defteri Düzenleyicisi'ni açmak için en üstteki sonucu tıklayın.

res-academy.cache.wpscdn.com/images/seo_posts/20230908/b2458e79926e93c5275c9fca8e456e39.png

3. Kayıt Defteri Düzenleyicisi'nde aşağıdaki yola gidin:

HKEY_CURRENT_USER\Yazılım\Microsoft\Office\16.0\Ortak\ExperimentConfigs\ExternalFeatureOverrides\excel

  1. "Excel" tuşuna sağ tıklayın, "Yeni"yi seçin ve ardından "Dize Değeri"ne tıklayın.

res-academy.cache.wpscdn.com/images/seo_posts/20230908/70b34350c7c0fd79d9ea3eaeb00cdb81.png

4. Yeni anahtarı "Microsoft.Office.Excel.Copilot" olarak adlandırın ve Enter tuşuna basın.

5. Copilot'u etkinleştirmek için "Microsoft.Office.Excel.Copilot" tuşuna çift tıklayın ve değerini "true" olarak ayarlayın.

res-academy.cache.wpscdn.com/images/seo_posts/20230908/19d96a4d179b6931facaed2fec2fc2c2.png

6. Değişiklikleri onaylamak için "Tamam" düğmesine tıklayın.

7. Değişiklikleri uygulamak için bilgisayarınızı yeniden başlatın.

res-academy.cache.wpscdn.com/images/seo_posts/20230908/997674642b48ab3953fdaefe91cbd426.png

Excel'de Yardımcı Pilot

Bu adımları tamamladıktan ve bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra Microsoft Excel'i açın veya yeniden açın ve sağ tarafta Copilot deneyimini görmeniz gerekir. Bu erken bir önizleme olduğundan, özelliğin farklı doğruluk ve eksiksizlik dereceleriyle çalışabileceğini lütfen unutmayın.

PowerPoint'te Microsoft Copilot Nasıl Etkinleştirilir

PowerPoint'te Microsoft Copilot'u etkinleştirmek ve yapay zeka destekli tasarım önerilerinden ve konuşma noktalarından yararlanmak için şu adımları izleyin:

1. Microsoft 365 aboneliğiniz olduğundan ve cihazınızda PowerPoint'in en son sürümünün yüklü olduğundan emin olun.

2. Yeni bir PowerPoint sunusu veya mevcut bir sunusu açın.

3. PowerPoint penceresinin üst kısmındaki şeritte bulunan "Ana Sayfa" sekmesine tıklayın.

res-academy.cache.wpscdn.com/images/seo_posts/20230908/327d2dacaefc6182a15ae157976fae04.png

PowerPoint sunusu

 

 

4. PowerPoint penceresinin sağ tarafındaki Copilot panelini açmak için "Copilot" düğmesine tıklayın.

res-academy.cache.wpscdn.com/images/seo_posts/20230908/78b6b82979a7ef2c185fb1e01bb8c3a7.png

PowerPoint'te Yardımcı Pilot

5. Copilot'u ilk kez kullanıyorsanız, oluşturmak istediğiniz sunum türünü seçmeniz istenecektir. Uygun seçeneği seçin ve "Oluştur" u tıklayın.

6. Copilot, sunumunuz için tasarım fikirlerinin, resimlerin ve konuşma noktalarının bir listesini oluşturacaktır. Bu önerileri sununuz için bir başlangıç noktası olarak kullanabilir veya gereksinimlerinize ve tercihlerinize daha iyi uyacak şekilde özelleştirebilirsiniz.

PowerPoint'te Microsoft Copilot etkinleştirildiğinde, sunumlarınızı tasarlama ve konuşma noktaları oluşturma konusunda yapay zeka odaklı yardıma erişerek ilgi çekici ve görsel olarak çekici slaytlar oluşturmayı daha kolay ve verimli hale getirebileceksiniz. PowerPoint'te Microsoft Copilot ile yapay zeka destekli tasarım yardımının avantajlarından yararlanın!

Kaynak : En İyi CoPilot Kılavuzu: Microsoft CoPilot'u Kapsamlı Bir Şekilde Etkinleştirme - FileCatchers - Yardımcı Programlar ve Kılavuzlar

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Word ve Exel de copilot etkinleştirme için anlatılan reg kayıtlarının hazır hali;

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_CURRENT_USER\Yazılım\Microsoft\Office\16.0\Common\ExperimentConfigs\ExternalFeatureOverrides\word]
"Microsoft.Office.Word.CoPilotExperiment"="true"
[HKEY_CURRENT_USER\Yazılım\Microsoft\Office\16.0\Ortak\ExperimentConfigs\ExternalFeatureOverrides\excel]
"Microsoft.Office.Excel.Copilot"="true"

  • Like 3
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...