cenkobay Posted December 31, 2023 Share Posted December 31, 2023 freedos dizüstü pc ye rufus ile gpt olarak win 10 yazdırdım.format olmadı.mbr olarak yazdırıp denedim.dizüstü pc ,mbr win 10 lu usb yi görmüyor.Ama gpt li win 10 u görüyor,format olmuyor.harddiskim ssd 256 gb m2 nvme.ne yapabiliriz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
firtinax Posted December 31, 2023 Share Posted December 31, 2023 Yeni bilgisayar mı? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akura Posted December 31, 2023 Share Posted December 31, 2023 (edited) Hocam daha dün freedos dizüstüne kurulum yaptım. Format olmuyor derken o bölümü detaylandırsanız daha iyi olurdu. İlk aklıma şu durum geldi. Kurulum ekranına gelebiliyorsanız orada Shit F10 yaparsanız komut ekranı gelir yani cmd. Burada komutları girerek diski gpt'ye dönüştürürsün. Yalnız disktekiler silinecektir. Spoiler Please register to see this content. Diskpart yaz enter'a bas list disk yaz gelen listede hardiskin görünecek orada usb'in ve ssd görünecek aşağıdaki komut ile ssd'yi seçeceksin yani size başlığında 256 gb olan hangisiyse onu karşısındaki diski seçeceksin disk 1'se aşağıdaki komutta 0 yerine 1 yazacaksın, özetle kurulum yapacağın diski seçiyoruz select disk 0 yaz enter'a bas clean yaz enter'a bas convert gpt yaz enter'a bas son olarak exit komutu ile cmd ekranından çıkıp kuruluma geçebilirsin Son olarak 2 detay var. Farklı bir usb ile bir de bios ayarlarını default ayarlara getirip deneyebilirsin. Yine bios'tan bir kaç değişiklik yapmak gerekebilir. Dediğim gibi detay yazar veya ekran görüntüsü atarsan daha iyi yardımcı olabiliriz. Edited December 31, 2023 by akura 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cmlacla Posted January 1 Share Posted January 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cenkobay Posted January 1 Author Share Posted January 1 (edited) freedos hp amd 5500 işlemci laptop yeni aldım.ilk olarak win 11 i rufus ile gpt formatında kurulum yaptım.sorun olmadı.sonra win 10 kurayim dedim.rufus ile win 10 u. mbr biçiminde yazdırdım.Bilgisayar ,win 10 lu usb yi görmedi.Ama gpt biçimli win 10 u görüyor,format ilermiyor.Sonra tekrar win 11 i rufusdan gpt ile kurdum.win 11. bilgisayara kuruldu.ssd m2 nvm.win 10 u nasıl kurarız m2 nvm olmayan eski tip harddisklerde ve ssd lerde mbr biçiminde win 10 ,win 11 kuruyordum.ilk kez n2 nvm ile karşılaşdım komuta convert mbr yazsak disk mbr olur mu Edited January 1 by cenkobay Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cmlacla Posted January 1 Share Posted January 1 (edited) Sanırım ve Please register to see this content. işinize yarar. Edited January 1 by cmlacla 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akura Posted January 1 Share Posted January 1 cenkobay, 4 saat önce yazdı: komuta convert mbr yazsak disk mbr olur mu Evet aynı işlemlerden sonra bu aşamaya geldiğinizde convert mbr yazarsanız disk mbr dönüşür. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cenkobay Posted January 1 Author Share Posted January 1 (edited) komut ekranından m2 nvm diski mbr yaptım olmadı gpt yaptım olmadı.win 10 u flas diske rufusda gpt ile kurdum.win 10 u gördü. şimdi daha önce kurulan win 11 de kurulmuyor.windows yükleniyor diyor dosyalar kopyalanıyor diyor windows yeniden başlatilacak diyor,sonra kurulum ekranı tekrar geliyor. Edited January 1 by cenkobay Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 1 Share Posted January 1 cenkobay, 28 dakika önce yazdı: komut ekranından m2 nvm diski mbr yaptım olmadı gpt yaptım olmadı.win 10 u flas diske rufusda gpt ile kurdum.win 10 u gördü. şimdi daha önce kurulan win 11 de kurulmuyor.windows yükleniyor diyor dosyalar kopyalanıyor diyor windows yeniden başlatilacak diyor,sonra kurulum ekranı tekrar geliyor. Biostan diski 1 inci sıraya alırsanız kurulum devam eder. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cenkobay Posted January 1 Author Share Posted January 1 biosdan diski birinci sıraya aldım,kuruldu.hepinize teşekkür ederim Bu yeni bioslu laptoplar değisikmiş.Hepinize tesekkür ederim 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ayhanca Posted January 5 Share Posted January 5 BİLGİSAYARIN WİNDOWS 11 DESTEKLİYODUR ONUNLA ALAKALIDIR DRAYVIRLARINI BULAMADIGINDAN YARIM KALIYODUR SANAL İŞLETİM SİSTEMİNDEN KURMAYI DENE OLURSA ÖYLE OLABİLİR ZAMANINDA WİNDOWS 10 BİLGİSAYRI WİNDOWS 7 İSTEMİŞTİ MÜSTERİ KURDUK AMA BAZI FONKSİYONLARI ÇALIŞMIYO DU DIRAYVIRDA SADE WİNDOWS 10 DA VARDI TEKRARDAN WİNDOWS 10 KURDUK 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cenkobay Posted January 5 Author Share Posted January 5 (edited) freedos sıfır lapotopa gpt formatında win 11 kurdum.sonra mbr formatında win 10 u kurmak istedim.win 10 usb yi görmedi.windows kurulum ekranında komut ekranına geçiş yaparak harddiski convert mbr veya convert gpt yaparak kurulum yaptım. Edited January 5 by cenkobay eksik oldu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
osmannuri33 Posted January 6 Share Posted January 6 FreeDos birkaç bilgisayara format attım zamanında. Format ekranında önce tüm diskleri silip yeni bölüm oluşturmanız lazım. Format attığınız usb ye kurulumu GPT olarak yazdı iseniz yeni oluşturup format attığınız GPT olur, MBR olarak yazdı iseniz yni diskte MBR oluyor. Birde GPT için UEFI kurulum yapacaksanız BIOS buna uygun ayarlarda olmalı, MBR için UEFI seçenekleri kapalı olmalı BIOS tan. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ismlcyrl Posted January 6 Share Posted January 6 Geçen hafta aynı işlemi yaptım.Format usb'sinin içine ssd için dosya lazım driver olarak sürücüleri yükle diyip flash diskten o dosyayı seçerseniz görüyor diski Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts