yilmaz02 Posted January 4 Share Posted January 4 değerli arkadaşlar hepinize iyi çalışmalar. bilgisayarımda windows 10 kurulu.bundan 3 gün önce masaüstü dosylarım kendiliğinden silindi. arama yaparak dosyalara erişim sağladım. bir gün sonra dosyalar yine silindi bu sefer dosyalar klasörler hiçbir şekilde görünmüyor silinmiş yada taşınmış olarak görünüyor.bir çok seçenek denedim ama başarılı olamadım. güncellemelere baktım yaklaşık 2 hafta önce yapılmış en son güncelleme. virüs programı ve anti malware ile tarattım bilgisayar temiz. bilgisayarım sadece C klasöründen oluşmakta ssd var hatalı olabilir diye kontrol ettirdim sıkıntı yok. sanki dosyalar yok oldu silinmemiş bildiğin yok olmuş gibi Recuva Disk Drill Easeus data recovery kullandım ama dosyaları bulamadı. yardımcı olursanız sevinirim. ayreten gizli klasörler açık korunan işletim sistemi kalsörüde açık kullanıcı profili tek sadece ben kullanıyorum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bozart Posted January 4 Share Posted January 4 Şunu dene bakalım. Görünecektir silmemižsen Please register to see this content. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yilmaz02 Posted January 4 Author Share Posted January 4 bozart, 8 dakika önce yazdı: Şunu dene bakalım. Görünecektir silmemižsen Please register to see this content. klsörleri silmediğime eminim ama buda işe yaramadı. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bozart Posted January 4 Share Posted January 4 Gizlenmiş klasörleri gösteriyor. Veridigim linki indirin sürekli tamam diyiniz . çıkması lazım. Benim de başıma geldi bu dosya sayesinde kurtarıyorum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yilmaz02 Posted January 4 Author Share Posted January 4 bozart, 4 saat önce yazdı: Gizlenmiş klasörleri gösteriyor. Veridigim linki indirin sürekli tamam diyiniz . çıkması lazım. Benim de başıma geldi bu dosya sayesinde kurtarıyorum Bu farklı bir hata gibi duruyor Windows ile alakalı galiba. Tüm gizli dosyalar açık normalde programı da çalıştırdım lakin gelmedi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bozart Posted January 4 Share Posted January 4 yilmaz02, Bir saat önce yazdı: Bu farklı bir hata gibi duruyor Windows ile alakalı galiba. Tüm gizli dosyalar açık normalde programı da çalıştırdım lakin gelmedi. Tahminen virüs de bulaşmış olabilir. Temiz bir format çekin isterseniz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cmlacla Posted January 4 Share Posted January 4 Masaüstü sağtık menüsünde : Varsa bunu deneyin. Program kurup kaldırdınız mı? Bu arada. Bir ihtimal geri yüklemeyi deneyin. Ama bu davranış, virüs ve malware davranışı. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yilmaz02 Posted January 4 Author Share Posted January 4 bozart, 3 saat önce yazdı: Tahminen virüs de bulaşmış olabilir. Temiz bir format çekin isterseniz Virüs taraması yaptım bilgisayar temiz lakin bana bilgisayardaki 2 dosya lazım formattan önce cmlacla, 15 dakika önce yazdı: Masaüstü sağtık menüsünde : Please register to see this content. Varsa bunu deneyin. Program kurup kaldırdınız mı? Bu arada. Bir ihtimal geri yüklemeyi deneyin. Ama bu davranış, virüs ve malware davranışı. Geri al yok ilk ona bakmıştım lakin dediğim gibi dosyayı kesinlikle silmedim belki sistem onarım yaparken falan Bi yerlere atmıştır diye düşündüm ama hiçbiryerde yok kurtarma programı ile silinen dosyaları geri getirdiğimde de yok geri gelmiyor. Bilgisayarın dosya boyutu da değişmemiş yani silinmemiş ama nerede. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bozart Posted January 5 Share Posted January 5 Son olarakta dosyalar silinmeden önceki HDD boyutu ile şuan ki silinmiş dediğiniz HDD boyutu aynı ise dosyalar gizlenmiş durumda. Yok HDD aynı boyut da değil ise geçmiş olsun demek düşüyor bize.. Bir ona bakın. HDD boyutu aynı ise sonra olarak bir şeyler yapmaya çalışırim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdnanGumus Posted January 5 Share Posted January 5 TEMİZ FORMAT ATIN BİRKAÇ DOSYA BIRAKIN ONLARDA ZAMAN SONRA KAYBOLURSA SSD BOZULMUŞ TUR BENİM BAŞIMA MEKANİKTE HDD GELDİ BİR VAR BİR YOK FORMATLAYIP BİRAZ DAHA DENEDİM DİSK OLÜNCE SSD ALDIM. Hard Disk Sentinel Pro ile ssd nin verilerini paylaşırmısın ssd olmayacak bir durum değil Please register to see this content. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yilmaz02 Posted January 5 Author Share Posted January 5 bozart, 6 saat önce yazdı: Son olarakta dosyalar silinmeden önceki HDD boyutu ile şuan ki silinmiş dediğiniz HDD boyutu aynı ise dosyalar gizlenmiş durumda. Yok HDD aynı boyut da değil ise geçmiş olsun demek düşüyor bize.. Bir ona bakın. HDD boyutu aynı ise sonra olarak bir şeyler yapmaya çalışırim Hdd boyutu aynı ama gizli dosya yok hepsi açık şimdilik Bi arkadaşa verdim Linux üzerinden bakacak ssd ye AdnanGumus, 5 saat önce yazdı: TEMİZ FORMAT ATIN BİRKAÇ DOSYA BIRAKIN ONLARDA ZAMAN SONRA KAYBOLURSA SSD BOZULMUŞ TUR BENİM BAŞIMA MEKANİKTE HDD GELDİ BİR VAR BİR YOK FORMATLAYIP BİRAZ DAHA DENEDİM DİSK OLÜNCE SSD ALDIM. Hard Disk Sentinel Pro ile ssd nin verilerini paylaşırmısın ssd olmayacak bir durum değil Please register to see this content. Ssd ye baktırdım bozuk bölüm yok şimdi bi arkadaşa verdim halledemezse bakalım tekrar sağolasın 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
akura Posted January 6 Share Posted January 6 Hiren's boot cd ya da Windows Pe gibi live cd dediğimiz yazılımları kullanabilirsiniz. Boş bir usb'ye rufus ile yazdırıp dosyalarınız (commander ile) yerinde mi diye bakabilirsiniz. Ssd'ye bozuk sektör veya antimalware taraması yaptırabilirsiniz. İçerisinde onlarca uygulama mevcut tavsiye ederim. Please register to see this content. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yilmaz02 Posted January 26 Author Share Posted January 26 akura, 07.01.2024 - 00:59 yazdı: Hiren's boot cd ya da Windows Pe gibi live cd dediğimiz yazılımları kullanabilirsiniz. Boş bir usb'ye rufus ile yazdırıp dosyalarınız (commander ile) yerinde mi diye bakabilirsiniz. Ssd'ye bozuk sektör veya antimalware taraması yaptırabilirsiniz. İçerisinde onlarca uygulama mevcut tavsiye ederim. Please register to see this content. birçok şey denedik dosyları geri getiremedik daha doğrusu dosyalar klasörler ortada yok hiren's bootcd indirmeye çalıştım lakin indirmiyor indirme linki pasif en son onu da deneyip format atacağım. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdnanGumus Posted January 27 Share Posted January 27 yilmaz02, 3 saat önce yazdı: birçok şey denedik dosyları geri getiremedik daha doğrusu dosyalar klasörler ortada yok hiren's bootcd indirmeye çalıştım lakin indirmiyor indirme linki pasif en son onu da deneyip format atacağım. formatlama dan da veri kurtarabilirsin bu link aktif Hiren’s BootCd veri kurtaracaksan en iyisi en bu bence birde ölü bir diski bunla baya resim bulup hayrına verdim bunu da şiddetle tavsiye ederim Please register to see this content. not: o aradığın dosya yoksa disk bozuk kronik sorun bu boyutun aynı olması veya disk programının sağlam demesi disk hasta diyemez sonuçta elektironik cihaz ne zaman küt der belli olmaz sıfır disk alıpta 2 ayda bozulanı gördüm garantiye göndereyim dedim adamlar yenisini veriyor bana içindekiler lazım yeni diski ben napim dedim bu şekil olmuyor deyince tamir yapabilen yer bulup tamir ettik kısa devre olmuş verimi aldım adam bu seri dandik nerden aldın deyince senin olsun dedim yapan adama o da aldı hurdaya attı önemli verilerimi hep yedek pc de kopyası duruyor sende bu şekil yap kullandığın cihazda fazlası durmasın en iyi kaliteli olsa da bu durumlar oluyor ve olacaktır kolay gelsin iyi forumlar. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts