halilkan Posted February 3 Share Posted February 3 mrb pc formant atmak istedim yukarıda yazdıgım gibi hata alıyorum...bana bu konuda yardımcı olabilecek varmı şimdiden tşk ederim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
va7eyla Posted February 3 Share Posted February 3 Bütün bölümleri silmeyi ve yeniden oluşturmayı deneyin. 1. deneme bu olmalı en azından... 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halilkan Posted February 3 Author Share Posted February 3 komple sildim yine olmadı... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
va7eyla Posted February 3 Share Posted February 3 (edited) halilkan, 24 dakika önce yazdı: komple sildim yine olmadı... O zaman ikinci deneme olarak... Format yönteminle ilgili... Mbr ise, Mbr olarak usb yi biçimlendirmen lazım.... Bunu yaptığınızı varsayıyorum, öyle olmasa konuya mbr yazmazdınız. Bunun diğer aşaması ise, bios ayarlarını mbr olacak şekilde ayarlamak olmalı... Bios eğer uefi görüyorsa, kurulumda hatta kuruluma girmeden hata verebiliyor... Edited February 3 by va7eyla 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amd_turkey Posted February 3 Share Posted February 3 Mbr uefi farkından kaynaklanıyor. Başıma geldi 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SENTENZA Posted February 3 Share Posted February 3 Format usb gi mbr ise diski mbr ye gpt ise gpt ye çevirip o şekilde formatı başlatın. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
va7eyla Posted February 3 Share Posted February 3 amd_turkey, 16 dakika önce yazdı: Mbr uefi farkından kaynaklanıyor. Başıma geldi Olasılıklar ve deneme süreçleri diyelim... Sorun direkt bundan kaynaklanıyor demek bana göre değildi. O yüzden, sırasıyla deneme yapmasını söyledim... Teşekkürler amd_turkey üstadım... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amd_turkey Posted February 3 Share Posted February 3 Ventoy bu aşamada işe yarıyor işte. Usb nin uefi veya mbr kısmından isoyu açabilirsiniz. Tekrar tekrar ısb ye format gerekmez 4 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
va7eyla Posted February 3 Share Posted February 3 amd_turkey, 35 dakika önce yazdı: Ventoy bu aşamada işe yarıyor işte. Usb nin uefi veya mbr kısmından isoyu açabilirsiniz. Tekrar tekrar ısb ye format gerekmez Katılıyorum. Son zamanlarda, eğer komut istemiyle format atmayacaksam, ikinci tercihim olarak ve usb gereksinimi için, ventoy'lu bir usb ayırıyorum kenara... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halilkan Posted February 3 Author Share Posted February 3 Ventoy ile mrb diye usb flash a yazdırdım olmadı gtb yazdırdım yine durum aynı youtube bir iki video izledim videodaki gibi yaptım yine olmadı bu linki izledim aynısını yaptım yine olmadı... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
amd_turkey Posted February 3 Share Posted February 3 Halil bey, rufus ile mbr olarak yazdır. Ventoy klasörü ntfs olsun. Mbr seçersen hem uefi hem mbr ye kurarsın 2. Diyeceğim sistem uefi mi mbr mi? Harddiskin. Sonra biosa gireceksin. Açılış sırasında usb yi 2 ya da 3 versiyonda farklı versiyonda göreceksin. Uefi sandisk 1, uefi sandisk 2 ve sadece sandisk gibi bişey yazar. Önce mbr olduğu varsayalım, düz sandisk yazandan başlat bios tan. Kurulumda ilgili ekrana kadar gel, zaten olacak ya da olmayacak. Olmazsa uefi 1 veya uefi 2 bölümlerini seçerek devam et. Bende olsa affetmem her türlü format atarım 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alphonso_Elric Posted February 3 Share Posted February 3 Söylenenler doğru, UEFİ ve MBR farkından kaynaklanıyor. HDD bölümlemesi GPT ise MBR veya tam tersine çevirmelisiniz. İSO kalıbını cihazınızda UEFİ destegi varsa RUFUS ile UEFİ olarak yazdırın MBR içinde tam tersi. HDD GPT ise MBR çevirmelisin veya tam tersi, nette kaynak çeşitliliği mevcut. Kolay gelsin. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halilkan Posted February 5 Author Share Posted February 5 Alphonso_Elric, 04.02.2024 - 01:09 yazdı: Söylenenler doğru, UEFİ ve MBR farkından kaynaklanıyor. HDD bölümlemesi GPT ise MBR veya tam tersine çevirmelisiniz. İSO kalıbını cihazınızda UEFİ destegi varsa RUFUS ile UEFİ olarak yazdırın MBR içinde tam tersi. HDD GPT ise MBR çevirmelisin veya tam tersi, nette kaynak çeşitliliği mevcut. Kolay gelsin. anakartın resmini çektim uefi destegi varmı bilmiyorum... Please register to see this content. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
halilkan Posted February 5 Author Share Posted February 5 UEFİ NTFS MBR olarak rufus usb flash bellege yazdırdım formant oldu sitedeki tüm arkadşlara yardımları için tşk ederim... Anakartın güncel bios ubdate nerden bulabilirim 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SENTENZA Posted February 5 Share Posted February 5 (edited) halilkan, 8 saat önce yazdı: UEFİ NTFS MBR olarak rufus usb flash bellege yazdırdım formant oldu sitedeki tüm arkadşlara yardımları için tşk ederim... Anakartın güncel bios ubdate nerden bulabilirim Foxconn kapanalı yıllar oluyor zor. Edited February 5 by SENTENZA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
caprice77 Posted February 7 Share Posted February 7 (edited) Please register to see this content. Edited February 7 by caprice77 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts