cakomo Posted February 17 Share Posted February 17 Monster Abra A5 V5.1 versiyonlu bilgisayarıma KIOXIA PCIE 4.0 256GB 3400/1900 MB/S M.2 SSD KBG50ZNS256G kodlu bir SSD taktım. Windows'u cihazın kendi hard diskine kurduğumda SSD'yi görüp kullanabiliyorum ancak Windows'u SSD'ye yüklemeye çalıştığım zaman windows kurulumu yaptıktan sonra başlatamıyorum. Daha doğrusu cihaz SSD'yi görmediği için Windows'un kurulu olduğu dizini göremiyor ve dolayısıyla başlatma sağlayamıyor. Bu durumu nasıl düzeltebilirim? Cihazı daha hızlı ve etkin kullanmak için SSD aldım ancak kurulumu yapamıyorum ve hard diskle devam etmek zorunda kalıyorum. HDD'ye Windows kurup disk yönetiminden ssd'ye baktım, aktif görünüyor ama nasıl oluyorsa üzerine windows kurduktan sonra yeniden başlayınca bios'tan gösteremedim, çıldıracağım. Yapılması gereken yazılım değişikliği nedir ? 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bozart Posted February 17 Share Posted February 17 Öncelik sisteminiz mbr ise SSD yi biçimlendirme yapın başka bir pcde sonra rufus ile mbr olarak windowsu yazdırın. Veya tam tersi de olabilir Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
firtinax Posted February 17 Share Posted February 17 Harddiske kur. Ssd'ye klonla. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdnanGumus Posted February 17 Share Posted February 17 bios ayarı yapmadın galiba olmazsa hardiski çıkar ssd kalsın öyle formatını at boot menü den m2 ssd yi 1. sıraya alın cihaz uefi kurun o cihazda mbr sistem kurmak saçmalık kolay gelsin Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
register Posted February 17 Share Posted February 17 slma 1tb Mekanik Hdden 500gb Ssd Geçiş Klon Yardım ********************** Yardım : Usb çalışmayan Uefi Notebooka Kendi Hdd Si Ile Format Yöntemi ********************** denenebilir ****** / İso ana dizinindeki NVMe-VMD driverleri ile M2 SSD desteği sağlanmıştır / ****** Windows 10 Ltsc 2021 | Mini | 19044.4046 | 1.5 Gb İso | 2.4 Gb Kurulum ********************** Windows 11 Pro | Mini V2 | 22631.3155 | 1.76 Gb İso | 2.89 Gb Kurulum Spoiler https://www.tnctr.com/topic/1233655-1tb-mekanik-hdden-500gb-ssd-ge%C3%A7i%C5%9F-klon-yard%C4%B1m/?do=findComment&comment=2685499 https://www.tnctr.com/topic/1239213-yard%C4%B1m-usb-%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fmayan-uefi-notebooka-kendi-hdd-si-ile-format-y%C3%B6ntemi/ https://www.tnctr.com/topic/1248791-windows-10-ltsc-2021-mini-190444046-15-gb-i%CC%87so-24-gb-kurulum/ https://www.tnctr.com/topic/1248776-windows-11-pro-mini-v2-226313155-176-gb-i%CC%87so-289-gb-kurulum/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cakomo Posted February 21 Author Share Posted February 21 Arkadaşlar ne yaptıysam yine olmadı, klonlamayı yaptım harddiski komple ssd'Ye klonladım daha sonra bilgisayardan hdd'yi söktüm ve sadece ssd ile başlatmak istedim ancak bios içerisinde yine ssd göremiyorum. Sorunun tam olarak neyden kaynaklandığını aslında anlamadım. Yani usb'den windows kurmak istediğimde kurulum sayfasında ssd'yi görüyor ve ona göre biçimlendirebiliyorum ve kurulumu yapıyor ancak sistem yeniden başladığında ssd bios'ta görünmediği için kurduğum işletim sistemini başlatamıyorum. Bir yerde yazılımsal bir hata yapıyorum ama nerede anlamadım. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shaolin Posted February 22 Share Posted February 22 HDD'yi sökük durumda bırakın. SSD'ye kurun bakalım açılacak mı? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdemYakups Posted February 22 Share Posted February 22 Eski bir ciahaz ise bios pili bitmiş veya zayıflamış olabilir bu sbeple ayarları sabit tutamıyor olabilir. Bios pilini değiştir ve biosu güncelle. Sorunun çöüleceğine inanıyorum. Olmazsa direk monstere gönder zaten cihaz iyi bir cihaz iyice sarıp sarmala teknik servis duruma el atar. Tabi aldığın kioxia taklit ürünse ona yapacak birşey yok iade edip başka ssd alman lazım. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TonTas27 Posted February 22 Share Posted February 22 Yeni ssd ve m2 alıp taksanız bilgisayar görmez format dahi atamazsınız kurulu windows üzerinden disk yönetim den tanıtıp Biçimlendirme yapıp kullanabilirsiniz youtube video su var Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts