Jump to content

Türk Telekom Allah Belanizi Versin..!(rezilligi Gö


benwade_21

Recommended Posts

Böyle Bir Şey Olamaz Artık Yani Pes....!

40382956.gif


Suraya Bakin Ya Verdigimiz Paralara YAZIK!


59720753.jpg

Afrika'nin İnternet Hizi TÜRKİYE'den Hızlı Olacak Bu Nasil Birşeydir...!

Deniz altına döşenen fiber optik kablolar ile Afrika, Avrupa ve Güneydoğu Asya’ya bağlanacak. Yüksek hızlı internet hayatı baştan sona değiştirecek. Böylece Türkiye hâlâ yavaş internetle boğuşurken Afrika'da saniyede 1,3 terabit hızıyla internet bağlantısı sağlanabilecek.

Hayatın vazgeçilmezleri arasında yerini alan internet, Afrika’da bugüne kadar sınırlı bir şekilde ve ancak düşük bir hızla kullanılabiliyordu.

Perşembe günü, Afrika’nın kaderini etkileyecek bir proje start alıyor.

Deniz altına döşenen fiber optik kablolar ile Afrika, Avrupa ve Güneydoğu Asya’ya bağlanıyor.

Afrika'ya uzanan internet kablosu herhangi bir kablo değil. Neredeyse bir insan kolu kadar kalın olan bu kablo tam sekiz katmandan oluşuyor ve tuzlu deniz suyuna karşı dirençli. Hem üreticiler hem de müşteriler böyle bir kablonun uzun süreli kullanımda sorun çıkarmamasını şart koşuyor, zira deniz altından bağlantıyı sağlayan bu kabloda çıkabilecek herhangi bir arızanın tamiri çok pahalı.

Doğu Afrika ülkeleri ile Avrupa ve Asya'yı birbirine bağlayacak bu internet kablosu SEACOM projesi kapsamında yerleştirildi. Doğu Afrika kıyısında 14 bin kilometre boyunca uzanan kablo, Avrupa ve Güneydoğu Asya'yı Kenya, Madagaskar, Tanzanya, Mozambik ve Güney Afrika ile birleştiriyor. Bu ülkelerdeki internet bağlantısı şimdiye kadar sadece uydu üzerinden sağlanıyordu. Bu nedenle de çok masraflı olmasının yanı sıra bir de yavaş işliyordu.

Daha ucuz ve hızlı internet

Deniz altından internet bağlantısı kurulmasını sağlayan sistem, internet bağlantısının masraflarını onda birine düşürmekle kalmayıp, hızını da büyük ölçüde arttıracak. Alman Ekonomisi Afrika ile İlişkileri Geliştirme Derneği Başkanı Michael Monnerjahn, yeni internet bağlantısının Afrika kıtasının gelişiminde önemli bir adım olduğunu söylüyor:

" Doğu Afrika ülkelerinde cep telefonu kullanımında son yıllarda inanılmaz bir büyüme görüldü, ancak bu ilerleme sabit hat ve internet alanında kaydedilemedi, oysa biz bu alanda büyük bir potansiyel olduğunu düşünüyoruz."

Saniyede 1.3 terabit hızıyla internet bağlantısı Nedir Bu Sacmalik...

Deniz altından internet bağlantısını sağlaması amacı ile geliştirilen kablo, teknolojinin en gelişmiş ürünlerinden biri. Ana maddesini cam elyaf oluşturuyor ve internetin saniyede 1,3 terabit hızıyla bağlanmasını mümkün kılıyor. Bu da 500 bin klasik internet bağlantısının aynı anda çalışmasına denk gelen bir oran. Başka bir örnek vermek gerekirse, aynı anda 20 milyon kişinin internet üzerinden Deutsche Welle'yi dinlemesi anlamına geliyor.

Şirketlerin yüzü gülüyor

Merkezi Frankfurt'ta bulunan De-Cix şirketinden Frank Orlowski, beş Afrika ülkesini deniz altından internete kavuşturan sistemin, uydu üzerinden sağlanan bağlantının yerini almasından çok memnun. Orlowski, "İnternet interaktif bir alan, uydu üzerinden sağlanan bağlantı interaktifliği, karşılıklı bilgi akışını sağlayamıyordu. Bu nedenle deniz altından bağlantıyı sağlayan sistemi ilgiyle izliyoruz" diye konuşuyor.

Beş Afrika ülkesi ile internet bağlantısını hızlandıracak sistem özellikle bu ülkelerle ticaret yapan şirketlerin işini kolaylaştıracak. İnternetin yavaş işlemesi yüzünden şimdiye kadar bağlantıların çoğu cep telefonu üzerinden yürüyordu. Yeni sistem ile bu durum değişecek. Bir çok işletmeci, şimdiye kadar ağır aksak yürüyen e-posta trafiğindeki sorunların da yeni sistem ile tarihe karışacak olmasından memnun. İşletmeciler, "Afrika ile aramızdaki mesafe biraz daha da azaldı" diyor.


Haber Kaynagi : http://www.cnnturk.com/2009/bilim.teknoloji/teknoloji/07/22/afrikanin.interneti.turkiyeden.hizli.olacak/5 ... index.html

CNNTURK!
Link to comment
Share on other sites

arkdaşlar daha alt yapılar tam yapılmadı ki ben şanlıurfa/viranşehirin ilçesinde bilgisayar bakım onarım yapmaktayım hergün santralden problem çıkmakta artık insanlar internete bıkmışlar adamın baglantısı yokya adam bir hafta baglantıda problem yaşıyo türkiye bu gidişle eski çaglarda kalacak daha 1 boş cd yapamayan türkiye bu düşünün ve insanlara yüklenmekte ve vergiye şuna buna zam yapmakta

Link to comment
Share on other sites

  • Administrator

Konu baştan sona saçma.

1.3 TB bağlantı olsun diyelim

1.3 TB = 1363148,8 Mbit

Tüm afrika ülkeleri için olacağı söyleniyor.

1 Milyon net kullanıcısı olsun

1363148,8 Mbit / 1.000.000 = 1.3 Mbit

Türkiyedeki bireysel olarak alınabilecek internet bağlantı hızı 8 veya 10 mbit.

Ayrıca 256kBit internet mi kaldı?

Sırf okunsun diye haber böyle abuk subuk başlık yazmayın.

Link to comment
Share on other sites

"Türk Telekom" özelleştiği gün aslında "x Telekom" oldu diyebiliriz. Eskiden de hizmet kötüydü ama bu saatten sonra milletine ait olmayan bir firma ancak cebine çalışır. Babasının oğlu değiliz ya, zaten rahat rahat kazıklayabildiği müşterisi hazırken, daha kaliteli ve ucuz hizmeti rüyamızda bile zor görürüz.

Link to comment
Share on other sites

Bende denize nazır biyere taşınıyım da şu hızlı dedikleri denizaltından internet bağlantısını mı denesem sanki keramet ondaymış gibi anlatmışlar bu CNNTÜRK de ne demek istiyor anladım ben onu

Bu haberi hazırlayan CNNTÜRK saygım sonsuz yakalarsam .... hadi paltosuz deyim ayıp olmasın

Link to comment
Share on other sites

Turk telekoma acilen bir rakip gerekli.eskiden turkcellde istediği gibi at kosturuyordu...

Ne yazıkki Türk Telekomdakiler tek rakibim Türk hava yolları sloganına takılmışlar gibi karakterleri böyle el yumruğu yemeyen kendini pehlivan sanır derler

Link to comment
Share on other sites

Türkiye ADSL altyapısında emekliyor

EN UCUZ ÜÇÜNCÜ ÜLKE TÜRKİYE

Türkiye’de alternatif sabit genişbant altyapısında bazı firmalar tarafından çalışmalar yapılsa da bu çalışmaların henüz "emekleme" aşamasında olduğuna işaret edildi.

Avrupa’daki sabit ücret dahil en ucuz ADSL tarifelerine bakıldığında, İspanya aylık 40 avro ile Avrupa’nın en pahalı internetini kullandırıyor. Türkiye ise aylık 14 avro ile Romanya ve Fransa’nın ardından en ucuz üçüncü ülke. Fakat sabit genişbant altyapısında çalışmalar yapılsa da bu çalışmalar henüz "emekleme" aşamasında.

TÜRKİYE'DE RAKABET YOK

AA muhabirinin Analysys Mason araştırma şirketinin, 25 Avrupa ülkesindeki 2800 DSL tarifesiyle ilgili yaptığı araştırma raporundan derlediği bilgiler göre, bu yıl Türkiye’de özel iletişim vergisinin düşürülmesiyle geniş bant internet erişimi fiyatlarında önemli bir düşüş sağlandı.

Rapora göre, Avrupa pazarında kablo tv hizmetinin yanı sıra kendi altyapısını kullanarak geniş bant internet erişimi hizmeti sunan şirketler arasında büyük bir rekabet görülürken, bu rekabetin Türkiye’de "henüz görülmediği" ifade edildi. Türkiye’de alternatif sabit genişbant altyapısında bazı firmalar tarafından çalışmalar yapılsa da bu çalışmaların henüz "emekleme" aşamasında olduğuna işaret edildi.

Söz konusu rapora göre, Türk Telekom sabit geniş bant internet pazarında yalnız değil ancak BTK’nın yayınlamış olduğu 3. çeyrek raporuna göre pazar payı yüzde 83’e gerilemiş durumda. Bu durumdan dolayı Türkiye diğer Avrupa ülkeleriyle fiyat rekabeti açısından aynı şartları taşımıyor. Rapora göre, özellikle mobil genişbant servislerinde GSM operatörleri tarafından yaratılan yeni rekabet ortamı, sabit geniş bant internet fiyatlarının aşağıya doğru çekilmesinde önemli bir etken oluşturdu.

Önümüzdeki yıl başlarında IPTV’nin de devreye girmesiyle sabit genişbant hizmetlerinin yeni aboneleri cezbedeceği düşünülüyor. Bunun dışında, özellikle pazar lideri Türk Telekom’un, temel internet hizmetini daha geniş kitlelere yayabilmek amacıyla hazırladığı ve ADSL’de 512 Kbps bağlantı hızı ve 512 MB kullanım kotası sunduğu Nete DaveTT servisi, Avrupa’daki diğer genişbant internet servisleriyle kıyaslandığında fiyat ve erişim açısından önemli bir rekabet imkanı yaratıyor.

EN UCUZ ROMANYA

Rapora göre, Avrupa’daki sabit ücret dahil en ucuz DSL tarifelerine bakıldığında, İspanya, aylık 40 avro ile Avrupa’nın en pahalı internetini kullandırıyor. Türkiye ise aylık 14 avro ile Romanya ve Fransa’nın ardından en ucuz interneti kullandıran 3. ülke.

Romanya’da aylık DSL ücreti 6, Fransa’da ise 9 avro civarında. Rapora göre, saniyede indirilen megabit ücretleri ele alındığında, Estonya 40 avro ile en pahalı Avrupa ülkesi. Türkiye ise 24 Avrupa ülkesi arasında 9 avro ile en pahalı 8. ülke durumunda.

Kaynak:http://www.ensonhaber.com/teknoloji/244594/adslde-turkiyeyi-sasirtan-pahalilik.html

Link to comment
Share on other sites

Konu baştan sona saçma.

1.3 TB bağlantı olsun diyelim

1.3 TB = 1363148,8 Mbit

Tüm afrika ülkeleri için olacağı söyleniyor.

1 Milyon net kullanıcısı olsun

1363148,8 Mbit / 1.000.000 = 1.3 Mbit

Türkiyedeki bireysel olarak alınabilecek internet bağlantı hızı 8 veya 10 mbit.

Ayrıca 256kBit internet mi kaldı?

Sırf okunsun diye haber böyle abuk subuk başlık yazmayın.

Sacma falan deıl sadece eskı tabloyu wermıs arkadas,turkıye bu sıralamada hala yerını koruyor

Link to comment
Share on other sites

Bu tablo 2003'ten kalma ve şuan bu tablodan eser yok. 32Mbit bağlantılar ve 100Mbit bağlantılar ülkemizde şuan kullanılabiir vaziyette. Sanırım siz çalışmadan ağzıma yemek gelsin diye düşünenlerdensiniz yada ekonomi iktisat ve bunun türü işletme mantığını hiç bilmeyen sadece vaktinizi pc başında geçiren ben para vermeden kazanayım mantığı yürüten birer hazırcı bireysiniz sanırım! @boi arkadaşımızı beni siteden attığından beri pek sevmem ama bu konuda kesinlikle ona katılıyorum. Öyle yatırım yapıcaksınız bir sürü gideriniz olucak bu giderleri karşılayacaksınız ve yeni yatırımlar yapmak içinde kar elde edeceksiniz ki yeni yeni yatırımlar olsun. Koskoca kilometrekarelik ülkeden bahsediyoruz öyle iki günde sistem kurulup yaplamaz. En basiti bi yol yapmak bile milyarlarca dolara mal oluyor. Öyle pc başından ahkam kesmeye benzemez bu işler. Madem ki hiç sevmiyorsunuz kullanmayın herkes iptal ettirsin internetini o zaman zararına yada maliyetine versin adamlar. Ha o zaman da şunu isteme hakkınız olmaz yaa bize daha yeni alt yapı lazım yeni sistem lazım, hadi yenile şu kabloları diyemezsiniz. Bu konu uzaaaaar gider.

Ha bu işi çok iyi biliyorsanız üretim yaparsınız ticarete girersiniz siz telekomu satın alır siz işletirsiniz. Adam milyarlarca dolar yatırım yapmış para kazanmış yeni yatırımlara girişmiş bedava ver diysunuz. O zaman buyrun siz iş yapında görelim!!! Size biz dua edelim... Herşeyin zamanı ve sırası vardır. Hiçbirşey gökten zembille inmez git bak bakalım japonya nasıl japonya olmuş Seninde tepene bi tane atom bombası sallasınlar sende o hale gelirsin. Evde pc başında oturayım annem bana pc alsın ben canım sıkıldıkça bozayım diyeceğine git ben nasıl daha yararlı birşeyler yaparım diye düşün. hangimizin film indirmekten yeni program indirmekten başka yaptığı birşey var???

Hanginiz oturupta program yazmaya yararlı birşey yapmaya karar verdiniz??? Hepimiz lisansız kırılmış şeylere kullanarak ucuz satılmasını istiyoruz!!! Adam maiyetini çıkaramıyoki! Bide kalkıp yasallıktan bahsediyorsunuz....

Neyse daha fazla uzatmıyorum zaten anlamak isteyen yazdıklarımın ne anlama geldiğini anlamıştır. Daha düne kadar 56k ile bağlanıyordunuz. Şimdi halinize bakın.

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar bende şimdi ttnetin sitesinde adsl ücretlerinde baktımda 8 mbps ye kadar sınırsız 49 tl diyor acaba sadece ilk 6 ay mı yoksa öbür boyumu onu bi sorum dedim de çünkü ttnet her zamanki gibi bizlere kazık sokmayı adet edinmiştirde :D yoksa hakketen ücretler düşmeye başladımı :D acaba japonya olmayamı gidioz :p en azından bilen bi arkadaş varsa beni bilgilendirebilir mi :D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...