Jump to content

Işlemci Yanıyor


serhan49

Recommended Posts

arkadaşlar.benim bilgisayar kafayı yedi sanırım.işlemci ateş gibi oluyor ve bilgisayar otomatikman kapanıyor.termal macun sürdüm.yinede çare olmadı.fanlarda iyi çalışıyor ama yinede ısınmanın nedenini anlayamadım.deneyimlerinden faydalanabileceğim fikirlere ihtiyacım var.şimdiden teşekkür ederim. :huh:

Link to comment
Share on other sites

kardeş fanın petekleri falan temiz mi onları kontrol et. bide arka planda çalışan uygulamalarını bi kontrol et. işlemciyi kasacak bi program çalışıyo mu. bunların dışında yakın zamanda powersupleyini falan değiştirdin mi. ayrıca oda sıcaklığı, bilgisayarın ısı kaynaklarına yakın olması da durumu etkiler. sıcaklık değerlerini yazsaydın normal olup olmadığı konusunda da yorum yapardık. istersen bios ayarlarından da kritik ısı değerlerini kontrol et. bazısı 50-55 derece olarak atanıyor. sıcak bi odadaysan işlemci bu ısıyı rahatlıkla aşar. yani 60-65 derecelere kadar korkma...

bunların dışında aklıma bişey gelmiyor. ama öğrenirsem yazarım kardeş. inşallah işine yarar bunlar...

hadi selametle

Link to comment
Share on other sites

hayır arkadaşlar overclock falan yapmadım.fanlar iyi çalışıyor petekleride yeni temizledim.odamda inanın kazakla oturuyorum üşümemek için.arka planda çalışan herhangi bir programda yok.işin ilginç olanı pc çalıştıktan 10-15 dakika içerisinde ısınıyor.elimi bile dokunduramıyorum.biosu sıfırlasam faydası olurmu veya fabrika ayarlarına dönsem.aslında öylede yapsam fanlar gayet hızlı çalışıyor.anlayamadım gitti.yeni fikirlere ihtiyacım var.deneyimlerinizi aktarın. teşekkürler.

Link to comment
Share on other sites

benim işlemcide ısınıyordu anakartı ve işlemiyi amd athlon ve asustu bir tanıdık sempron ve msı ile degişti yine sıcaklık değişmedi power 250 diye 400w taktım olmadı yine sıcaktı yani ateş. başka bilgisayarcıya gittim sıcaklıktan xp yi kuramadığımı parçaları değiştirdiğimi anlatım.usta eline bir üfleme makinası aldı ve onunla kasanın içini soğutarak xp yi kurdu ve hala çalışıyor o makine başkasına sattım.birdahada bilgisayarım çabuk açılsın diye DERGİLRDEKİ VERİLEN TAVSİYELERE UYUP REGEDİT AYARI İLE OYNAMADIM.YANİ BENİMKİ REGEDİTDEKİ AÇILIŞ AYARINI DEĞİŞTİRMEKTEN OLMUŞ 3 SN DE AÇILIYOR 3 SN DE KAPANIYORDU.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...