Jump to content

Facebook'un Kurucusu Hacker çıktı


mucit41

Recommended Posts

Facebook'un kurucusu hacker çıktı


339100.jpg

Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg’in rakiplerinin ve gazetecilerin e-postalarını hack’lediği öne sürüldü.
07 Mart 2010


Business Insider Dergisi’nin haberine göre, Facebook’un kurucusu ve CEO’su Mark Zuckerberg (26), en az iki kez özel yaşam yasasını ihlal etmekle suçlanıyor. 2004 yılında kendisi aleyhinde Harvard öğrenci gazetesi The Crimson’a makale yazacağını öğrendiği gazetecinin Facebook hesabını hackleyen Zuckerberg, daha sonra kendisini sosyal site fikrini çalmakla suçlayan Harvard’daki rakiplerinin hesabını da ele geçirdikten sonra, aynı rakipleri tarafından kurulan alternatif siteye de sabotaj yapmaya çalıştı.

Arkadaşlarını engelledi
Bu olayda Zuckerberg, Harvard’dan üç öğrenci tarafından kendilerini bilerek yanlış yönlendirmekle suçlandı. Söz konusu üç öğrenci, Harvard bünyesinde HarvardConnection.com adlı bir site kurmayı planladı. Yardım önerisinde bulunan Zuckerberg, onları bilerek yanlış yönlendirip, sitenin kurulmasını engellemeye çalıştı.

2004 yılından itibaren adı ConnectU olarak değiştirilen sitenin kurucuları, Zuckerberg’e dava açtı. Dava, mahkeme dışında Zuckerberg’in 65 milyon dolar ödeme yapacağına dair varılan anlaşmayla sona erdi.

haber3
Link to comment
Share on other sites

waybea , siyah hacker ozaman :D böle işlerle uraşanlar siyah hackerler. bnm gibi amale hackerlerde beyaz hacker. :D

"Amele" hackerlar beyaz hacker olabilirler veya olmayabilirler. Beyaz ve siyah ayrimi hackerlik "hunerlerini" neye kullandigina bagli. "Amele" bir hacker pekala siyah sapkali bir hacker olabilir.

http://tr.wikipedia.org/wiki/BlackHat[/CODE]

Saygilarimla,

CCoder.

Link to comment
Share on other sites

Valla siyah beyaz farketmez isterse mor üstüne pembe puantiyeli olsun hacker hacker dir

Göreceli kavram bunlar dürüstlük önemli çok delikanlıysa hiç yapmasın extra beyaz olsun her dakka beyaz işler yaptığı ne belli mesela nefsine uydu birine kıl oldu ne olacak gri hackermi :dribble::jump:

Bkz şekil a durum b < Facebook?un kurucusu Mark Zuckerberg >

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...