Jump to content

İstanbulda Şiddetli Yağış Uyarısı!


bitlilimon

Recommended Posts

''Dün akşam saatlerinde başlayan yağışın, Salı gününe kadar devam edeceği tahmin ediliyor'' denilen açıklamada, meteorolojik ihbarın alınmasıyla birlikte AKOM'un alarma geçerek su baskınlarına karşı ekiplerin bölgelerinde hazır bekletildiği kaydedildi.

Yağışın Ataşehir, Çekmeköy, Pendik, Ümraniye ve Tuzla bölgelerinde etkili olduğu ifade edilen açıklamada, dünden itibaren Göztepe'ye 56, Eminönü ve Kilyos'a 37, Kurtköy, Çavuşbaşı, Florya ve Sarıyer'e 32, Çatalca'ya 24,4, Büyükada'ya 28 ve İstinye'ye 24 kilogram yağışın düştüğü bildirildi

OKULLAR ÖĞLEDEN SONRA TATİL

İstanbul'da öğleden sonra şiddetlenecek sağanak yağmur nedeniyle ilk ve orta dereceleri okulların bugün öğleden sonra tatil edildiği bildirildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile yaptıkları görüşmeler sonrasında, öğleden sonra sağanak yağış beklentisi dolayısıyla İstanbul Valiliği kararıyla kentteki ilk ve orta dereceli okulların tatil edilmesinin uygun görüldüğünü söyledi.

Yıldız, yarın ise okulların tatil olup olmayacağının yağışın durumuna bağlı olduğunu belirtti.

İstanbul Valiliği, daha önce de özürlü kamu görevlilerinin öğleden sonra idari izinli sayılacağını açıklamıştı.

METEOROLOJİ: YAĞMUR ŞİDDETLENECEK

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü internet sitesinde yer alan uyarıyda İstanbul'da halen aralıklarla devam eden sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren kuvvetinin arttırarak yarın öğle saatlerine kadar şiddetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara neden olacağının tahmin edildiği ifade edildi. Uyarıda ayrıca şiddetli yağışla birlikte ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, heyelan gibi oluşması muhtemel risklere karşı da vatandaşlardan dikkatli olunması istendi.(

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...