Jump to content

Laptopta Tuhaf Sorun


skindiver

Recommended Posts

günaydın arkadaşlar..

laptopta bir süredir fan sorunu vardı.bazen fazla zorlamalarda sistem kendini kapatıyordu.evde hem pille hem elektrikle denediğimde tekrar tekrar kapanma sorunu oluyor..en sonunda tamir için ******ürdüm.tamircide açıp her türlü zorlamamıza rağmen sorun yok..kapatıp alıyorum eve ******ürüp tekrar hem pille hem sadece elektrikle deniyorum..yine kapanıyor..bu neden olur? dün gece kafayı yedirtti bana..lütfen yardımlarınızı bekliyorum..teşekkürler..

Link to comment
Share on other sites

yok arkadaşım..her türlü zeminde denedim..laptop sehpasında,masada...

ki tamirci de masasında kontrol etti..elektrik seçeneğinde oluyo desem evin sisteminde mi problem var acaba dedim..ama pildeyken de böyle yapıyor..

Link to comment
Share on other sites

Ya arkadaşım ben de de oluyodu özellikle yazın üstüne ben bide 2gb lık ram taktırdım ondan sonra kışın bile aynı sorun yaşandı bende altına soğutucu pedlerden aldım...

notebook-cooler.jpg

bendeki bundan...

Link to comment
Share on other sites

dizinin üstünde sakın kullanma hem leptop ısınır hemde saglıga cok zararı var fanlarda bi sorun olabilir tozlanmısta olabilir sen en iyisi bi tane 3 fanlı leptop ısıtıcısı al birde sonradan leptopa bi parca taktırdınmı???

Link to comment
Share on other sites

Sadece adaptorunu degistir dogru gerilim olcebilirsin fakat adaptor arizali dene sonucu goreceksin...

Isinma sorunu dahi yasamiyabilirsin fanlar normal calisir sen dedigim gibi bi adaptorunu degistir farki hemen goreceksin..

Link to comment
Share on other sites

çok sağolun cevaplar için...

bir de şunları belirteyim..kapanmadan önce tek bip yapıp küt diye kapanıyor..ve 2-3 hafta kadar önce bios update yapmıştım..sorunsuz yüklenmişti..ve bu soruna kadar gayet güzel kullanıyordum..bunlarla ilgili olabilir mi? ya da anakarta ramlerin bağlanmasıyla ilgili bir problem olur mu? yani şasi yapması gibi filan...fanı temizlemek için açtı zaten kasayı ve fanın değişmesi lazım dedi..genel temizliğini yaptı..ve bana verdi..

Link to comment
Share on other sites

sıcaktan kapandıgı bellı makınanın fanları hızlardırılırsa bır sorun kalmaz ıstersen uygun fıyatta yapabılır zaten benden baska uygun yapabılecek kımse yoktur forumda ıst kartal dayım

Link to comment
Share on other sites

Öncelikle merhaba. 1 ay öncesine kadar aynı problem bende de vardı. Laptop aşırı derecede ısınıyordu bir ara 126 derece yi göstermişti Everest programı. Laptop u servise de yollamak istemiyordum çünkü servisler malum gitti mi 1 ay gelmiyor. En iyisi laptop un arka kapağını çıkart ve fanlara hava tut fanları temizle / temizlettir. O zaman aradaki farkı göreceksin ve kapanma sorunun kalmayacaktır. Ben öyle yaptım şuan laptop canavar gibi çok süper verim alıyorum.Arkadaşların dediği gibi USB ile çalışan soğutucu fan da kullanabilirsin.

Saygılarımla..

Link to comment
Share on other sites

bazı laptoplarda sıcaklık termostatları bozuldugunda pc ısınsa bıle fanlar hızlanmıyor bununda tek cozumu fan a gelen elektrık yerlerınden cıkartıp farklı bır yerden 12 volt sabıt volt a baglamaktır fakat bu ıslem kolay bır ıslem degıldır dogru yerden dogru voltajı bulmak dun elımde beko marka laptop wardı aynı sorundu kapanıyordu ve ekran kartı devamlı arıza yapıyordu ekran 8 e bolunuyordu 2 defa tamır ettım olacak gıbı olmadıgını fark edınce fanların elektrık voltajlarını kendım ayarlardım bu ıslem ıcınde 50 tl ucret aldım

Link to comment
Share on other sites

sanırım elektirirk sorunu var diyecektim ancak pillede yaptığına göre

*fanın önü kapalı olabilir ısnmadan kapanabilir

*laptop düz bir satıh üzerinde olmayabilir dengesiz olduğundan fan sıkışabilir.

*Eğer laptopun yanında devamlı sıcak birşey içtiysen (KAhve-ÇAy gibi) fanda ve ana kartta nemleşme olmuş olabilir.

*açık iken birde "Görev Yöneticisinden-Performans bir bak bakalım CPU kullanımı ile SD kullanımında anormallik varmı.

*Birde Pili Çıkarıpta Elektşrkle çalışmayı bir dene Şort yapıyor olabilir..

not: aynı soruna benzer bende de vardı casper yetkili servisinde içini açtığımızda inanki fincandaki kahvelerin %10 nu içine çekmiş

fan-anakart-rem vb yerlerde oksitlenmeler olmaya baişlamış iyi bir temizlik sonunda sorunum kalmadı...

kolay gelsin....

.

Link to comment
Share on other sites

çok sağolun cevaplar için..

şuan açabildim ve laptoptan yazıyorum..

açmadan önce ram kısmını açtım ve kontrol ettim..alttaki ramle anakart arasında bir ayırıcı film vardı..o biraz kaymış onu düzelttim..sonra ramleri tektek çıkarttım ve metal kısımlarını elle dokunmadan alkolle temizleyip kuruttuktan sonra yerine taktım ve sistem açıldı çok şükür..şuan 10 dk dır çalışıyor bakalım..yalnız pil simgesinde %...(fişe takıldı doluyor) pili değiştirmeniz yararlı olabilir diyor ve üstünde kırmızı çarpı işareti var..

Link to comment
Share on other sites

bu arada son durum şöyle galiba..

fan hızı artınca yani işlemciye yük binince sistem tek bip yapıp kapatıyor kendini..

yani ben öyle anladım...mesela win7 var şuan..formatla ubuntu kurayım dedim..cd yi koyup başlatınca ubuntu ekranına gelene kadar işlemci-fan hızlanıp bipleyerek kapanıyor..

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...