Jump to content

Ethernet Kartı ile cross bağlantı yaptıktan sonra nete giremiyorum


frozsgy

Recommended Posts

Bugün, evdeki büyük pc'ye ethernet kartı aldım ve bağladım. Cross kablo ile laptopla ikisini bağlayıp ev, iş ağı kurma sihirbazıyla kurulumu sağladım. dosya ve yazıcı paylaşımı sorunsuz çalışıyor. interneti de paylaştırdığım halde giremiyorum.

ayrıca laptopta kurulu olan zone alarm pro firewall'ın true vector service uygulaması da ethernete bağlanınca hata verip hata raporu göndertiyor.

Bu sorunları nasıl aşabilirim B) Şimdiden sağolun.

Link to comment
Share on other sites

Eksik bilgi vermişsin ama anladığım kadarıyla normalde notebook internete çıkıyor.pc çıkmıyor.Kablosuz olarakmı bağlısın yoksa usb adsl modemin mi var bilmiyorum.

Kabosuz dersek ağ bağlantılarına girip kablosuz ağ bağlantısına sağ tıklayıp özellikler->gelişmiş kısmında diğer ağ kulanıcıları bu bilgisayarın internet bağlantısı yoluyla bağlansın seçeneğiniişaretlemen yeterli.Diğer makinayıda otomatik ip alacak şekilde bırakırsan her ikiside internete girer.

Net bilgiler verirsen daha kesin konuşabilirim.Durumunu bilmiyorum fakat ben senelerdir hiç firewall kulllanma ihtiyacı hissetmedim.

Link to comment
Share on other sites

Firewall sorununu çözdüm. İnce uninstalldan sonras kurunca düzeldi. Sanırım firewalldan intenet paylaşımıyla ilgili ayar yapmak gerekiyormuş, bitsin o zaman tekrar yazarım.

@brightblade, hub'ım yok :)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...