Jump to content

Talhash 1.0 ( Tamamen Türk Yapımı )


MostWanted
 Share

Program Nasıl Olmuş?  

249 members have voted

  1. 1. Değerlendirme



Recommended Posts

24132539.jpg

Uzun uğraşlar sonucu yaptığım program sonunda bitti.Program Hashtab , HashCheck tarzı programlara kafa tutmakla beraber tamamen Türk yapımı olup benim tarafımdan kodlanmıştır smile.gif(Yapım süresi yaklaşık 1 yıl 2 Ay) Programın başlıca özellikleri aşağıda sıralanmıştır smile.gif

  • Program Özellikleri
  • Program MD5, Sha-1, Crc32 değerlerini destekler.İsteğe göre yeni değerler eklenebilir..
  • Çoklu sürükle bırak ve dosya seçme özelliği vardır.İstediğiniz dosyaları rahatça sürükle bırak yöntemi ile kontrol ettirebilirsiniz..
  • Listede görünecek öğeleri seçebilme özelliği..Sadece md5 değerini öğrenmek istiyorsanız zaman kaybetmemek için diğer değerleri çıkartabilirsiniz..
  • Sağ tık özelliği.Programın kurulumunda seçeceğiniz bu özellik size bilgisayarınızdan programa çok rahat biçimde ulaşma imkanı sağlamaktadır.Herhangi bir dosyaya sağ tıklayarak dosyanın herhangi bi değerini kopyalayabilir ya da exe veya mos dosyası oluşturabilirsiniz..Bununla beraber sağ tuştaki yazıları beğenmezsiniz seçenekler kısmından değiştirebilir isterseniz tamamen bu özelliği kapatabilirsiniz..
  • Programın şu anda iki dil seçeneği bulunmaktadır( İngilizce ve Türkçe).Eğer dili seçtiğinde altında kırmızı renkte Lisansız yazıyorsa o dil tarafımca onaylanmamış demektir (Hatalar içerebilir).Çevirmek isteyen veya herhangi bir hatayı düzeltmek isteyenler burdan bildirebilirler.Dil dosyalarına erişebilmek için programın kurulu dizinindeki "languages" klasörüne gidiniz..
  • Geliştirilmiş karşılaştırma bölümü.Karşılaştırma bölümünde tek yapmanız gereken hangi dosyanın değerini karşılaştırmak istiyorsanız onu tıklatıp (İsmi gözüktükten sonra) sonra değeri boş yere giriniz.Program otomatik olarak hangi değeri girdiğinizi anlar ve ona göre otomatik hiç bi yere tıklamadan karşılaştırma yapmanızı sağlar..
  • Basit arama bölümü.Listeye birden fazla dosya attınız ve aradığınız dosyanın nerde olduğunu bulamıyorsunuz.İşte bu özellik tam sizin için.Arama bölümü küçük fakat etkilidir.Arama yaptığınız anda dosyanın benzeri olup olmadığına bakarak eğer başka sonuç varsa butonun ismini "Sonraki" yapmaktadır.
  • Alt klasör tarama özelliği.Programın kuruluşunda pasif olarak gelen bu özellik bir klasörün içindeki bütün klasör ve onun içindeki yine dosya ve klasörleri taramaktadır.Bu seçenek seçiliyken büyük bir klasör koyarsanız uzun zaman beklemenize yol açabilir smile.gif
  • Açılışta yeni versiyon kontrolü.Özel kodlama yapısı sayesinde açılışı asla yavaşlatmayan bu özelliği kapatmamanızı öneriyoruz.Eğer kapatırsanız düzenli olarak Yardım menüsünden Güncelleme bölümünü ziyaret ediniz smile.gif
  • Süper Özellik: Rar ve zip arşivlerini otomatik tanıyarak çıkartma.Bu özellik herhangi bir rar veya zip arşivi seçtiğinizde onu çıkartıp çıkartmamasını sormaktadır.Eğer rahatsız edici bulursanız yine seçenekler bölümünden kapatabilirsiniz..
  • Süper Özellik: Mos dosyası oluşturma özelliği.Bu özellik tamamen .md5 dosyasına benzemek ile beraber tek farkı dosyanın içeriği şifrelidir ve kimse değiştiremez.(Ayrıntı için => Yardım->Mos Dosyası nedir?)
  • Süper Özellik: Exe oluşturma özelliği.Bu özellik aşağıda ayrıntısıyla beraber anlatılacaktır.
  • Süper Özellik: Rapidshare'deki dosyaların md5 değerlerini öğrenme..Bu özelliğin ayrıntıları yine aşağıda anlatılmıştır..
  • RapidShare Özelliği
  • Diyelimki Rapidshare sitesinden dosya indirdiniz.Ama dosya hata veriyor veya sorun çıkarıyor.İşte bu program sayesinde dosyanızın doğru inip inmediğini görebilirsiniz..İsterseniz sadece rapide attığınız linklerin md5 değerini öğrenebileceğiniz gibi isterseniz listedeki dosyalar ile karşılaştırabilir hatta kaydedebilirsiniz.Listedeki dosyalarla karşılaştırma yaparken linkteki dosya adı ile listedeki dosya adının aynı olduğuna dikkat edin smile.gif
  • Exe Oluşturma Özelliği
  • Modifiye Xp yapıyorsunuz.Sürekli şikayetler geliyor işte şu çalışmadı bu yanlış oldu gibi.Ama normalde sorun yok.Kullanıcıya diyorsunuz ki iso dosyasının md5 değerini karşılaştırın ama acemi yapamıyor.İşte bu durumda bu özellik yardımınıza koşacak..İso dosyanızı programa atıp exe oluştur diyorsunuz (yada sağ tuş seçeneği koymuşsanız sağ tıktan exe oluştur diyorsunuz) exe'nizi kaydedeceğiniz yeri seçtikten sonra sonra dosyanızın exe oluşuyor.Ondan sonra kullanıcıya bu exeyi verip isterseniz o isonun yanında çalıştırmasını istiyosunuz isterseniz dosyayı üstüne sürüklemesini istiyorsunuz iki türlüde olur smile.gif Ya da bunlara hiç gerek kalmadan direk arşivinizi sfx olarak oluştursunuz exenizi çıkartıktan sonra çalıştır dersiniz hemen kendi kendi kontrol eder smile.gif
  • Ekran Görüntüleri

    23072010161843.png

    23072010162032.png
    23072010162058.png
    24072010003240.png
    23072010162125.png
    23072010162207.png
    23072010162424.png

  • Teşekkür Kısmı
  • Bu programı yazarken bana yardımcı olan başta blackman12'ye deneyen CHAOS, KintaRo, Deppol'e grafikte çok büyük yardımları dokunan coxefgun, Bilinchard, Ultimaefe'ye ve bıkmadan usanmadan dili İngilizce'ye çeviren arkadaşım Gökçe'ye binlerce teşekkürler...
  • Linkler
  • Hani linkler dediğinizi görür gibiyim smile.gif Buyrun tüm alternatifleriyle indirme linkleri..

    https://dl.dropboxusercontent.com/u/61395489/tnctr/Talhash.setup.rar

Beni izlemeye devam edin..

Edited by MostWanted
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hayırlı olsun talha kardeşim programında başarılar dilerim.İnşallah herkesin hoşuna gider...

Link to comment
Share on other sites

Ey gidi ismail sen bir sene önce rakip olacan diye dalga geçiyodun :) Aha anca bitti valla :) Ama güzel oldu gerçekten 1 sene az emek değil :) Çoğu okulda olsa da :)

Er veya geç ortaya bişeyler koyabilmek güzel :) Tabi senin için öncelik okul şu an.

Link to comment
Share on other sites

talha_252 bu çalışmanızı Sağ Tuş menüsünde çalışan FileMenü Tools çalışmama almak istiyorum.Aslında MD5 okuyucum var ama bu daha güzel.Uygun görürseniz eklerim.

Bu arada bir fikir olması açısından size bazı önerilerim var.

1.Programda seçilen bir dosyanın MD5 CRC32...vs değerlerini panoya kopyalama butonu olsa çok iyi olur.

2.Seçili dosyanın çeşitli değerlerini(MD5 SHA1 vs) değerlerini tek bir dosya seçildiğinde bir satırda değil deher değer için ayrı bir satırda olması güzel olur diye düşünüyorum.

Acizane fikirlerimdir.Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

Tabiki abi alabilirsin sevinirim :) 1. dediğin sağ tıkla kopyala seçeneği zaten var tam olarak dediğin o değil mi?2. dediğini ise tam anlamadım bi resimle izah edersen sevinirim :) Bu arada bnm çalışmam da sağ tuşa menü bırakıyor çakışma olmaz inş :)

@wmismail zaten bu programı bitirmek için uğraştım bundan sonra artık okul :) tabi başladıktan sonra :)

Link to comment
Share on other sites

Tamamdır.Sağtuşta çakışma olmaz.Zira programı bir dosyayı üzerine sürükle bırak yöntemiyle çalıştıracağım.Yüklemede sağtuşunu devredışı bıraktığım için sorun olmaz.Bu arada seçili dosyaya oluşturduğu değere sağ tıklayınca kopyala varmış ben dikat etmemişim.Herşey için teşekkürler.Saygılarımla

2.önerimde anlatmak istediğim şuydu:

bsplayer 2.55.1042 dosyası için sizin prgramın ouşturduğu değerler;

bsplayer255.1042_clip.exe 00F15437929E61A1E85F9ACA224CBC70 92334BCA304977740B32CBF100E837FC2B833493 2507C203 12.74 MB

Sizin program tek satırda gösteriyor.Ben ise

Dosya:bsplayer255.1042_clip.exe

Boyut:12.74 MB

MD5:00F15437929E61A1E85F9ACA224CBC70

SHA1:92334BCA304977740B32CBF100E837FC2B833493

CRC32:2507C203

şeklinde olsun diyorum.Hepsi bu.Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

Bu arada programın command line fonksiyonlarını meraklılarına vereyim;

/md5"dosyayolu" ->Md5 değerini panoya kopyalar.

/sha"dosyayolu" ->Sha1 değerini panoya kopyalar.

/crc"dosyayolu" -> Crc32 değerini panoya kopyalar.

/mos"dosyaveyaklasöryolu" ->Seçilen klasörün veya dosya için mos oluşturur.

/exe"dosyayolu" -> Dosya için exe oluşturur.

Dikkat edin arada boşluk olmadan direk yazacaksınız :)

Edited by talha_252
Link to comment
Share on other sites

Program gerçekten çok emek harcanılıp büyük özveriyle hazırlanmıştır. Tebrikler Talhacığım. Bir çok kişinin eksikliğini hissettiği özellikleri biraraya getirerek işimizi gerçekten çok kolaylaştırdın. Konu sabitlenmiştir.

Link to comment
Share on other sites

Long struggle as a result I've done the program at the end bitti.Program Hashtab, HashCheck style programs challenge but totally Turkish made and by me, coded) (Production time is approximately 1 year 2 months) of the program's major features are listed below:)

* Program Features

* Program MD5, Sha-1, CRC32 value can be added to their new values by destekler.İsteğe ..

* Multiple drag and drop files and file selection feature vardır.İstediğiniz can easily be controlled with drag ..

* List of items to choose will appear in the feature .. I just want to know the md5 value for other values do not lose out when you can ..

* Right click özelliği.Programın setup to choose the properties you from your computer to the program very convenient way of accessing opportunities sağlamaktadır.Herhangi to a file, right-click the file any bi values may copy or exe or mos file, you can create .. However, right in the articles like you do not select the part you can change you completely You can turn off this feature ..

* The program is currently in the two languages available (English and Turkish). If the language is under the red-colored license are written if that language by my opinion not approved means (Error may contain). Want to dial, or any error, want to fix those here bildirebilirler.Dil files to access the program's installed directory "languages" folder, go to ..

* Improved comparison bölümü.Karşılaştırma section, one should do what the file for comparison if you want to click it and then (the name appearing after) the value of space giriniz.Program automatically which values you entered the time and it automatically by any bi where clicks comparison allows ..

* Simple search bölümü.Listeye more than one file at and you are looking for the file where you bulamıyorsunuz.İşte this property exactly as you için.Arama part of a small but etkilidir.Arama time you make a file-like, whether by looking if another result if button name "Next" is.

* Sub-folder scanning özelliği.Programın organizations, this is a passive one in the folder as all the folders and files and folders in it again taramaktadır.Bu option selected, if you put a folder can cause you to wait a long time:)

* Through the opening at the opening of the new version never kontrolü.Özel coding structure does not slow down if you turn off this feature off öneriyoruz.Eğer regularly updated section of the Help menu, visit:)

* Super Features: Rar and Zip archives çıkartma.Bu feature automatically recognizes no rar or zip archive you choose not to remove it off and find disturbing sormaktadır.Eğer options section you can turn off again ..

* Super Features: Mos özelliği.Bu properties file creation entirely. Md5 file, with the only difference is similar to the contents of the file is encrypted and nobody can change. (For details => Help-> MOS is the file?)

* Super Feature: Creating a Exe özelliği.Bu features will be discussed along with the details below.

* Super Features: Rapidshare'deki md5 files for learning .. again, this feature details are discussed below ..

* RapidShare Feature

* Let's Rapidshare site file indirdiniz.Ama file error, or problems çıkarıyor.İşte Through this program your file right down and down you can see .. You just Rapide at the link you the md5 value can learn as you list files with comparable or even kaydedebilirsiniz.Listedeki files when comparing link in the file name The file name is listed with the same note:)

* Creating a Exe Feature

* Modified XP yapıyorsunuz.Sürekli complaints are coming from there that did not work it was wrong gibi.Ama normally issue yok.Kullanıcıya say that the iso file md5 value compare, but novice yapamıyor.İşte in this case, these features help you to run .. ISO file to the program at the exe, create say ( or the right choice putting right-clicked the exe, create say) exe'nizi location to save after selecting the file to your exe oluşuyor.Ondan the user of this exeyi give it if you want it isonun by running istiyosunuz If you want the file on the drag would you like to have two become:) Or they never should sfx archive directly without the oluştursunuz exenizi çıkartıktan course immediately after the play is self-control)

* Screenshots

* Thanks Section

* This program writing, who helped me, especially blackman12'ye attempt CHAOS, Kintaro, Deppol'e graphics tremendous benefits touches coxefgun, Bilinchard, Ultimaefe'ye and not fall sick from the language into English with my friends Gokce to the thousands of thank you ...

* Links

* Behold, you will see links like I'm in:) Here are all the alternatives with the download link ..

So the program does not throw to put the md5 value:) The following link has been made in the setup program to check the accuracy of the mos file, exe file and the md5 value of a txt file is located.

Please register to see this content.

Finally, this really worked hard on my studies and I hope that my dream deserved the görür.Benim forums not only be heard everywhere in the step.

Keep watching me ..

(google translate)

Google translate'den çeviri yapıp buraya yapıştırmak gerçekten çok zekice. Bizim aklımıza gelmemişti tebrikler.

Edited by KintaRo
Link to comment
Share on other sites

Program, dosyaların Md5 ve Hash değerlerini kontrol edip doğruluklarını onaylar. Download programı değildir. Açıklamayı tekrar dikkatlice okuyun. Ayrıca;

MD5:

Sha-1:

Crc32:

Please register to see this content.

Link to comment
Share on other sites

Bu programın hiçbir işime yarayacağı kanısında değilim ama madem ki TÜRK YAPIMI, kardeşimize destek olmak için Emeğe saygı için indiriyorum.

Saygılarımla..

Edited by BuqRaHan
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...