Jump to content

Kurdun Ağzından Kırmızı Başlıklı Kız Hikayesi


haruny

Recommended Posts

[b]Her gün yaptığım gibi ormanı temizlemeye çıkmıştım. orman benim evim, temiz tutmak da benim görevim. derken bir kız beliriverdi. kırmızı başlık ve peleriniyle çok şüpheli bir görünümü vardı. kimin aklına gelir bu garip kıyafeti giymek. bir kurnazlık peşindeydi mutlaka. bir süre dikkatle izledim bu garip kızı. elinde taşıdığı üzeri örtülü sepette kim bilir ne taşıyordu!.. yürüyüşü bile normal değildi. yanına yaklaşıp ne yaptığını sorunca bana büyükannesinin evine gittiğini söyledi ama gel de inan. yine de bıraktım peşini kendi işime döndüm. ama aklım o kıza takıldı bir kere... bir gidip bakayım doğru mu söyledikleri dedim kendi kendime; gerçekten böyle bir büyükanne var mı? siz olsaydınız gerçekliğini kontrol etmek istemez miydiniz? orman benim evim. ben hem ev sahibiyim, hem de diğer orman sakinlerine karşı sorumluyum.

Neyse uzatmayayım... gittim, baktım ve gerçekten bir büyükanne buldum. sorduğumda "evet o küçük kız benim torunum" dedi. ben de sorumlu bir kişi olarak; "bu küçük kız yabancılarla konuşulmayacağını öğrenmemiş daha!..." dedim ve anlattım küçük kızla karşılaşmamı... büyükanne de ürperdi ve birlikte küçük kıza bir ders vermeye karar verdik. o yatağın altına saklandı, ben onun geceliğini giydim, başlığını taktım ve yatağına yattım. küçük kız birazdan içeri girdi. seslendi cevap verdim. ne şaşkın bir çocuk!.. beni büyükannesi sanıvermişti. ben benim büyükannemi değil sesinden, kokusundan bile tanırım oysa ki. neyse bunlar bir şey sayılmaz, daha neler yaptı bilseniz. kulaklarımın niçin büyük olduğunu sordu. ne ayıp şey hiç sorulur mu!... yine de çocukluğuna verip yumuşak bir sesle cevapladım. "seni daha iyi dinlemek için"... ama bu sefer kalkıp da burnumun niçin büyük olduğunu sormaz mı!.. küçük kız hiç mi hiç terbiye almamış. ben zaten burnumu kendime kompleks haline getirdim, özgüvenim sallantıda. psikologlar, estetikçiler... dünya para harcıyorum ama nafile. yine aldırmamaya çalışırken bu sefer de ağzımın kocaman olduğunu yüzüme vurmaz mı! tabi ki kızdım, siz olsanız kızmaz mıydınız?

O sinirle ayağa fırlayıp peşinde koşturmaya başladım. birden ne olsa beğenirsiniz! bir kocaman avcı elinde tüfek kapıdan dalıverdi. beni "seni hain kurt, büyükanneyi yedin değil mi?.." diye suçlamaz mı !.. halbuki büyükannenin kılına bile dokunmadım, o da saklandığı yerden çıkıp beni korumaya çalışmadı. malum yaşlılık, kulakları iyi duymuyor. avcı mahkeme yapmadan infaz kararımı verdi. tabi ben de adalet bulamayacağımı, hatta canımı yitireceğimi anlayıp pencereden zor attım kendimi. geçirdiğim büyük korkunun sarsıntısı yetmiyormuş gibi o gün - bu gün ormanda bile yüzümü rahat gösteremez oldum. adım haine çıktı.
yeter artık ben suçsuzum! [/b]
Link to comment
Share on other sites

Birde [u][b]Ata Demirerin agzindan[/b][/u] dinleyelim bu hikayeyi :) Ses kaydi var bu hikayenin, isteyen olursa upload edebilirim.

Kırmızı başlıklı kız aslen Eceabatlıdır.Bunun ninesi de pavyoncu Rukiye,eski tuvaletçi,beraber çok çalıştık yani aynı mekanda falan bulunduk.Kaşar karının tekidir.Orda mağdur olan kurttur,kurt!!
-Hangi kurt?-Otoparkçı Faik işte kurt die.Lakabı o yani.
-He o gerçekten kurt değil yani ,o Faik ?!
-Yani arada dolunayda falan bi devşirme,bi yumuşaklık oluyordu çocukta.Bi kıllanıyordu falan ama genel anlamda orda bi mağduriyet var.Şimdi şöyleki,bu nine sigara istiyo kızdan -Eceabatlıdan- Emine diyo bana sigara getir.Yolda kız götürürken sigarayı,ormanda kurda rastlıyo,kurt diyoki "Abla bi tane sigara verir misin?" diyo yani amaç bi tanecik sigara tüttürmek orda bayıra karşı yelliycek,rüzgara karşı.Neyse bu kızda vermem diyo kurda,bide küfür ediyo.Kurt da onu ninesine şikayet etmeye gidiyor.
-Olay aslında o??
-Ama nine de mikrop,çirkef! "Benim torunum haklıdır" diye sen kurdun ensesine bi tane vur şişeyle.Bunun kocası vardı alkolik,rahmetli Albay Rıfat Bey.İspirto içerdi.Vur şişeyle üstüne bas ispirtoyu,çak çakmağı.Cayır cayır kurt.100$ da parasını al kurdun..
-He yandı o yani?
-Yok yanmadı.Yandı söndürüldü,köpükle falan söndürdüler.Neyse kurt atıyo kendini dışarı.Aman diyo bu karılardan lanet geldi.Bi atıyo avcıyı görüyo..
-Avcı kim?-Ediz Hun! Ediz Hun söndürüyo bunu.Tabi o doğa koruma işlerini falan sevdiği için Ediz Abi,söndürüyo.Kurt hala müzede burda.Koç Müzesinde!
-Yaşıyo yani kurt??
-Yani,müzede artık ne kadar yaşanırsa..

[color="#FF0000"][b]Edit:[/b][/color]
Buyrun Ata Demirerin agzindan ses kaydi
[code]http://hotfile.com/dl/85498048/04ae024/Ata_Demirer-Kirmizi_Baslikli_Kiz.mp3.html[/code]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...