Jump to content

Windows 7 Lisans Sorunu


akilli55
 Share

Recommended Posts

Elimde windows 7 64bit ultimate 6.1.7600 sürümü mevcut. Bu dvd ile 100'lerce farklı pc'ye win7 kurdum. 2 tanesi hariç hiçbirinde lisans sorunu olmadı. Crack dosyası malum "7loader Orbit" dosyası ile yapıyorum.

Bu 2 pc deki sorunu ele alalım. Bundan yaklaşık 1 ay önce bir pc'de şöyle bir sorun olmuştu. Bu pc de win7 home orjinal kurulu idi. Ben bu pc'yi formatlayıp elimdeki dvd ile win764bit 6.1.7600 sürümünü kurdum. Kurarken sadece c kısmını ve 100mb'lık başlangıç kısmını siliyorum. Diğer d,e sürücüleri olduğu gibi kalıyor. Bu pc win7 kurulumu sonucu bir türlü orjinal olmadı. Tekrar baştan kurdum yine kontrol ettim yine aynı. Lisans tamamlanmıyordu. Crack dosyamız işini yapıyor, pc yeniden başlıyor fakat sistem bilgisinden baktığımızda 30 gün sonra etkinleştirilecek yazısı halen duruyordu. Ben de bu sefer hdd'nin tüm bölümlerini (c,d,e) silip yeniden bölümlendirdim. ve sonuç olumlu. crack yapıp win7 lisans işlemi başarılı tamamlanmıştı.

Gelelim şimdiki sorunumuza. Benim kendi kullandığım pc'yi yeniledim. hdd, ekran kartı kalmak şartıyla anakart, işlemci, ram değişimi yaptım.

Gigabyte am3 anakart
Amd phenom x6 1075T
8 gb ddr3 ram

eski pc bileşenlerim
1 tb samsung hdd
Ati 3850 ekran kartı

Anakartı değiştiğim için win7'yi tekrar baştan kurmak istedim. win7'yi kurduktan sonra direk lisans işlemini yapıyorum fakat yukarıda yazdığım örnekte olduğu gibi bunda da aynı sorun mevcut. bir türlü win7 orjinal olmuyor. lisans işlemi geçerli olmamakta. Fakat bu pc'yi kendim kullandığım için 1 tb'lık hdd'nin diğer kısımlarını silerek ve baştan bölümleyerek bu sorunu gidermek biraz benim için sorunlu. O kadar veriyi başka hdd'ye aktarma imkanım yok. Hdd'nin diğer bölümlerini silmeden bu win7'yi orjinal yapabilmem için fikri olan var mı arkadaşlar?

NOT: Kurduğum windowsda güncelleştirmeleri direk kapatırım. Hiçbir güncelleştirme yapılmıyor bilginize. Edited by akilli55
Link to comment
Share on other sites

aynı crack dosyası farklı pc lerde farklı sorunlara neden olabiliyor.Bütün pc lere uyumlu + windows 32 bit 64 bit farketmez windows 7 aktivasyon programını hotfile hesabıma yükledim ben farklı pc lere elimdeki dvd + upload ettiğim aktivasyon programıyla etkinleştirdim.Hiçbirinde sorun olmadı.

Dosya içeriğinde bir kaç tane aktivasyon programı mevcut hepsi aynı işlemi görmekte.En çok kullandığım ise
wyedi klasörü > Windows 7 Loader 1.7.1 by daz klasöründeki > Windows 7 Loader.exe programıdır.

http://hotfile.com/dl/93328368/b894602/windows7_activasyon.zip.html


Vermiş olduğum aktivasyon programını yükledikten sonra

Başlattan çalıştıra gir ve slmgr.vbs -dlv yaz enterla 2 3 saniye bekle resimdeki gibi bir ekranla karşılacaksın bu pc nin lisans durumunu ve sertifika durum bilgilerini gösterir.

http://img638.imageshack.us/i/adszzym.jpg

Edited by hadibeolsun
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...