Jump to content

Dev Derbi Kimin Olacak?


BeNefSE
 Share

Recommended Posts

Derbi kimin olacak? Fenerbahçe puan, Galatasaray bir nebze de olsa taraftara mutluluk yaşatma peşinde!

[img]http://im.htspor.com/2011/03/15/610680_detay.jpg?1300265931[/img]
[center]
[/center]

Türk futbolu, 18 Mart Cuma günü tarihi anlarından birini daha yaşayacak. Futbolumuzun iki mihenk taşı, dünyada sayılı derbiler arasında gösterilen dev maçta karşı karşıya gelecek. Saat 21.00'da nefesler tutulacak, 2 dev Türk Telekom Arena'da kozlarını paylaşacak.

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında ligde zor günler geçiren Galatasaray açılışından bu yana hiç yenilmediği mabedinde, rekor peşindeki lig lideri ezeli rakibi Fenerbahçe'yi konuk edecek.

Her iki takım içinde oldukça kritik olan derbi nefesleri kesecek.

Peki kazanan kim olacak? Şampiyonluğa koşan [b]Fenerbahçe [/b]mi, derbiden başka tutunacak dalı kalmayan [b]Galatasaray [/b]mı?

[b]BİRİ PUAN DİĞER CAN DERDİNDE...[/b]
Süper Lig'in ikinci yarısına fırtına gibi başlayan, önüne geleni yıkıp geçen Fenerbahçe yoluna kayıpsız devam etmek istiyor. Konyaspor'u yenerek ikinci yarıda 8'de 8 yapan ve 2. yarılara en iyi başlangıç yapma rekoru kıran Fenerbahçe, Galatasaray maçında da bu rekorunu daha da geliştirmek isteyecek.

Galatasaray'da ise işler karışık. Bu sezon geride kalan 25 haftada 12 kez sahadan puansız ayrılan ve lig tarihinde en çok yenilgi aldığı sezonu yaşayan Galatasaray, ezeli rakibine yenildiği takdirde taraftarlarını çifte hüzne boğacak.

Galatasaray, Fenerbahçe'ye yenildiği takdirde 3 büyükler içerisinde en çok yenilgi alan Fenerbahçe[/url]'nin rekoruna ortak olacak. Bir yenilgi daha aldığı takdirde 3 büyükler içerisinde bir sezonda en çok yenilen takım olacak.

Tarihinin en kötü ve sıkıntılı sezonunu geçiren Sarı-Kırmızılılar, Fenerbahçe maçını bir kurtuluş olarak görüyor. Bu derbi sonrası Hagi'nin istifası beklenirken, sarı kırmızılar ezeli rakibi Fenerbahçe'yi TT Arena'da yıkarak taraftarına en azından derbi galibiyeti hediye etmek amacında.

Kuşkusuz taraflı tarafsız herkesin heyecanla beklediği dev derbi ligin kaderini de etkileyecek!.. Edited by tmc200505
Link to comment
Share on other sites

galatasaray son zamanlarda fenerbahçeden daha küçük takımlara karşı galibiyet almakta zorluk çekiyor fenerbahçe ise çok iyi bir durumda 9 da 9 yaptı Ben bir fenerbahçeli olarak kazanıcagımızı düşünüyorum ama derbiler hiçbir zaman belli olmaz

Link to comment
Share on other sites

kavgasız döğüşsüz güzel bir derbi olması dileği ile ;
fenerbahçe her nekadar favori görünsede galatasarayın durmu bellli olsada bu maç kavgasız ve olaysız bitmez gibi geliyo bana ve fenerbahçenin 9 da 9 yapması ama galatasarayında tek tunacak dalı olması sonucun kestirmeyi zorlaştırıyo.

benim görüşüm bir fenerbahçeli olarak galibiyetten yana ama gerçekçi konuşmak gerekirse galatasaray bu maçı galibiyetle kapatacak diyorum

Link to comment
Share on other sites

Bence Galatasaray her ne kadar kötü olsada yeni stad'ın verdiği ambiyans o hava ile ve tabiki kötü gidişe dur demek için varını yoğunu ortaya koyacak burada önemli olan hakemin adil maç yönetmesi umarım öyle olur ama şans fenerden yana hep gene onlardan yana olucaktır fener bu maçı alır

Link to comment
Share on other sites

[b][center]~ultrAslan Çanakkale~[/center][/b]

ben bir galatasaraylı olarak,takımızın kötü gidişatından dolayı üzgün olduğumu her ne kadar hagi'yi sevsemde onun yeri saha olduğunu teknik adam olmadığını kanaat konusundayım. galatasaray'ın yanlış yaptığı yer 4-3-3 taktiğini uygulamasıdır. malesef türkiyedeki futbol anlayışı 4-3-3 değilde 4-4-2 olarak daha mantıklı olur misimovic gibi hem bedensel hemde zihinsel güçlü olan futbolcuyu elinde barındıramadılar nedeni ise çok açık yanlış mevki.konu çok uzar diyerekten sonucu söylüyorum üzülerekde olsa 2-1 fenerbahçe alır.

Link to comment
Share on other sites

Damardan girecekler!

G.Saray taraftarı, F.Bahçeliler’in son yıllarda en çok üzüldüğü kaçan şampiyonluklara göndermede bulunarak ezeli rakiplerini kızdırmayı planlıyor.

[img]http://im.htspor.com/2011/03/16/610858_detay.jpg?1300285661[/img]

[b]Protestoyu 1 maçlığına bırakan ve derbiye özel hazırlanan G.Saray taraftarı, F.Bahçeliler’i çok kızdıracak. Sarı-Kırmızılılar ezeli rakiplerinin 2006 ve 2010’da kaçırdığı şampiyonluklara yönelik pankartlar yaptırıyor[/b]

[b]CUMA GÜNÜ DESTEK VAR[/b]
Sarı-Kırmızılı camia en karışık dönemlerinden birini yaşarken taraftar da başkan Adnan Polat, yönetim ve futbolcuları protesto ediyordu. Ancak Cuma günü oynanacak derbide G.Saray taraftarı Arena’dan, Ankara’ya her yerde sürdürdükleri ‘istifa’ çağrılarını buzdolabına koyacak ve tam destek verecek.

Taraftarlar yeni statlarındaki ilk derbi için birbirinden ilginç çalışmaların da altına imza atıyor. 50 bin kişinin katılacağı koreografi için yüzlerce ultrAslan adeta statta yatıp kalkarken cuma günü F.Bahçeliler’i çok kızdıracak pankartlar da tribünlerdeki yerini alaca

[b]YIKILMIŞ PORTRELER[/b]
G.Saray taraftarı, F.Bahçeliler’in son yıllarda en çok üzüldüğü kaçan şampiyonluklara göndermede bulunarak ezeli rakiplerini kızdırmayı planlıyor. Sarı-Kırmızılılar 2006’da Denizli’de yıkılmış Appiah, Tuncay resimleriyle 2010’da ‘yanlış anons’ yüzünden şampiyonluk kutlayan, timsah yürüyüşü yapan F.Bahçe taraftarını pankartlarına taşıyacak. Ancak tüm bu görsel şov ve 90 dakika verilecek destek maç bitiminde tersine dönebilir. Çünkü olası bir yenilgi halinde zaten gergin olan taraftarların önce statta sonra da Florya’da ağır tepki vermesi bekleniyor.

[b]ÇAĞLAR'A YOĞUN TEDAVİ[/b]
Cimbom, F.Bahçederbisinin hazırlığını yaptığı idmanla sürdürdü. Metin Oktay Tesisleri’nde, teknik direktör Hagi yönetiminde yapılan antrenmanda koşu ve ısınma hareketlerinin ardından, dar alanda çift kale yapıldı. Kasığında zorlanma ve kanama olan Çağlar’ın tedavisine devam edildi, Sabri ile Serkan’ın ise fizyoterapist eşliğinde koşu yaptı.

[b]KAZIM İLK 11'DE[/b]
Teknik direktör Hagi, derbide sağ kanatta F.Bahçe’den devre arasında alınan Kazım’ı oynatacak. Sarı kart sınırında olması sebebiyle A.Gücü sınavında yıldızı oynatmayan Hagi, Arena’da Kazım ile maça başlayacak. Oyuncunun eski takımına karşı kendisini göstermek isteyeceğini hesaplayan Hagi, özel bir görüşme yaparak oyuncuyu motive etmeye çalışacak. Bu arada sakatlıklar nedeniyle Lucas Neill yine sağ bekte oynayacak. Önünde ise Yekta’nın oynaması bekleniyor.

Edited by tmc200505
Link to comment
Share on other sites

Galatasaraylıyım aşırı fanatikliğim yok
Ben Fener alır gibime geliyor.:D

Edited by &ULTİMATE&
Link to comment
Share on other sites

Ölünceye kadar galatasaray'lıyım Küme düşsede :)
Bu maçın en ilginç yanı cuma günü oynanması :)Derbiler Genelde Pazar günü yada en kötü ihtimalle cumartesi oynanırdı.Bu niye cumaya alınmış acaba ? Taraftar gelemesin diye mi ? Bunlar biraz paranoyak eder adamı :)

Maç sonucu benim için önemli değil.Zaten avrupa'yada gidemiyoruz.Feneri yensek nolur yenmesek nolur :) Galatasaray için Başarı Fenerbahçe'yi yenmek Değildir ;) Fenerbahçe'yi yenmek bize 1 günlük mutluluk verir ancak avrupada galibiyet almak Hafızalara kazınır.

Örnek.2-0 Madrid maçının geri dönmesi :) Ne Günlerdi be :D

Link to comment
Share on other sites

Eski maçlar ne güzeldi değil mi arkadaşlar.....
Traftarlar yanyana maçlarını izlerlerdi....
Rakip takım oyuncuları sakat olduğundan oynanmayan maçlar olmuştu....
Futbolcu rakip takım başkanından oyuncusundan borç para alabilmekteydi çünkü kendini daha yakın görebiliyordu....
Mücadele desen terinin son damlasına kadar vardı....
Ancak işin içinde bu kadar para yoktu.Para işin içine girince saflar daha da belirginleşti va ayrıştı.Terini akıtmayan futbolcular,sahada birbirine üdşman oyuncular ve tribüne çıkınca kendini aslan karşı takım taraftarını da düşman bir av gibi gören taraftarlar malesef futbol ilerlemedi geriledi bence.....

[media]http://www.youtube.com/watch?v=BEDSFBb1QwA[/media]

Link to comment
Share on other sites

bana galatasaray alır gibi geliyor.aslında seviyeli bir şekilde düşündüğümüzde fenerbahçe önde gibi duruyor ama derbiler hiç bir zaman belle olmaz.
kavgasız güzel bir maş olur inşallah.

Link to comment
Share on other sites

Olaylı geçeceği kesin gibi gerçi inş olay çıkmaz diyorum ama bu atmosferde çıkmaması mucize olur saha içinde kırmızı kartlar ve şiddetli tartışmalar seyircilerde taşkınlık yapacak gibi duruyor.Maçı kim kazanıra gelince bu maç bol gollü olur gibi 3-2 fener alır diyorum gs kolay bırakmaz maçı sonuçta prestij meselesi artık fbde bu maçı alıp şampiyonluk yolunda fire vermeden devam etmek istiyor maçı merakla bekliyorum (birde 3d yayınlayacaklarmış :lol: )

Link to comment
Share on other sites

[b]FB GS GS saha avantajı ve rahatlık avantajı var bu yüzden Gs biraz üstün gibi geliyor,GS hiçbir ümidi kalmadığı için kafa rahat oynayacak FB ise stresli..[/b]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...