Jump to content

1 Mayıs İşçi Ve Emek Gününüz Kutlu Olsun.


FeLSeFeCi
 Share

Recommended Posts

[center][b][size="6"][color="#990000"][b]1 Mayıs 1977 Katliamı[/b][/color][/size][/b][/center]
[center] [/center]
[center][size="6"][color="#990000"]Sosyalist Barikat 12. Sayı (Nisan 2003)[/color][/size][/center]
İşçi sınıfının tarihindeki en büyük katliamlardan biri olan 1 Mayıs 1977, oligarşinin kirli tarihinin de bir parçasıdır.
Uluslararası işçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma gününün 50 yıllık aradan sonra Türkiye’de 1976 yılında yüzbinlerce kişinin katıldığı kitlesel bir gösteriyle kutlanması, oligarşiyi büyük ölçüde tedirgin etmişti.
DİSK’in organize ettiği 77 1 Mayıs’ı ise bu kez daha güçlü ve kapsamlı bir biçimde kutlanacaktı.

Büyük ölçüde TKP’nin etkinliği altında olan DİSK, 22 Nisan günü yaptığı açıklamada 1 Mayıs’a katılacak örgütleri ve atılacak sloganları ilan ediyor ve 20 bin DİSK görevlisinin güvenlik için hazır olduğunu duyuruyordu. Bu arada sağcı-faşist basın kışkırtıcı yayınlarına hız vermekteydi. Örneğin 20 Nisan gününün Ortadoğu gazetesi “Sol 1Mayıs’ta Halkı Galeyana Getirmek İstiyor” şeklinde manşet atmıştı. 1 Mayıs gününün Tercüman’ında ise Rauf Tamer, ”Arabalar tahrip edilecek, inşallah aldanırız ama, kanlar akacak. Çeşitli solcu gruplar arasında slogan kavgasıdır bu” diye yazıyordu. 30 Nisan tarihli Bayrak gazetesinin manşeti de, “DİSK ve Maocu Gruplar arasında çatışma bekleniyor!” şeklindeydi.
Aslında provokasyon daha mitingin afişleri asılırken başlamış ve 18 Nisan gecesi Kocamustafapaşa’da öldürülen Sadık Canaslan adlı öğrencinin sol içi çatışmada vurulduğu söylentileri yayılmıştı. Cinayetten ötürü suçlanan İGD yönetimi bir açıklamayla olayla ilgilerinin olmadığını duyurmuş; fakat bu kez 28 Nisan sabahı İzmir’de yapılan afişlemelerde İdris Türkoğlu adlı bir başka öğrenci öldürülürken aynı iddialar öne sürülmüştü.
Ve 1 Mayıs 1977 sabahı... Türkiye’nin her yanından akın akın gelen işçiler ve devrimci yurtseverler alandaki yerlerini almaktadırlar.

[center][img]http://www.barikat-lar.de/resim/1m77_2/1m77_1.JPG[/img][/center]
Yürüyüş son derece düzenlidir ve katılım yaklaşık 500 bin civarındadır. Saatler 19.00’u gösterirken katılımın umulanın çok üstünde olması nedeniyle miting hâlâ bitmemiş, Anadolu’dan gelen kortejler henüz alana girememiştir. Bu arada DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler de konuşmasını tamamlamak üzeredir.
İlk silah sesi o an duyulur. Daha sonra alana hakim noktalardan kitlelerin üzerine kurşun yağmaya başlar. İlk silah sesi olayı başlatmak için bir işarettir. DİSK’in kürsü sorumlusu Sıtkı Coşkun’un “Sular İdaresi üzerinde ateş eden insanlar var. İhtar ediyoruz. Bunları etkisiz hale getirin, alın...” diye yaptığı anons işe yaramaz. İstanbul Belediye Başkanı Ahmet İsvan’ın toplum polisinin amirine sorduğu “Bu duvarın üzerinden ateş edildi bize. Bunlar polis midir, görevli midir?” sorusu da yanıtsız kalır ve İsvan coplanır. Daha sonraki soruşturmalarda ise bu kişiler tamamen reddedilir; zaten boş kovanlar da anında toplanmıştır.
Ateş açılan noktalardan bir diğeri olan Pamuk Eczanesi’nin üst katında ise tabancalar ve mermi kovanları bulunacaktı.

[center][img]http://www.barikat-lar.de/resim/1m77_2/kazanci4.JPG[/img][/center]

Alanın tarandığı bir başka merkez de Inter Continental Oteli’ydi. Daha sonra otelin beşinci ile altıncı katının camlarında içeriden atılmış kurşunların delikleri görülecekti.
Günaydın gazetesinden Necati Doğru, ”5.katta bir odanın kapısı açıktı. Odanın pencerelerinden alanı seyreden kişiler ve masa üzerinde teleobjektifli makineler gördüğüm için gazetecilerin bu odada olduğunu sanarak içeri girdim. Adımımı atar atmaz oldukça mütecaviz bir biçimde itilerek durduruldum. Garsona bu odadakilerin kim olduklarını sordum, ‘polisler’ yanıtını aldım” diyordu. 510 numaralı odada ise MİT yuvalanmıştı
Tüm bunların yanısıra, dikkat çeken bir başka grup ise, ellerindeki çantaları bir an bile yere bırakmayan ve o gece uçakla ülkeyi terkeden 8-10 kişilik Amerikalıydı.
Son derece açık olan şey, ateşin kalabalığı kürsüye doğru sıkıştırarak panik yaratma amacıydı. Panzerler kitleyi sıkıştırıyor ve insanları en dar yokuşa, Inter Continental Oteli ile Pamuk Eczanesi arasında kalan Kazancı Yokuşu’na doğru yöneltiyordu. Olaylar başlamadan az önce Kazancı yokuşu başına park edilen mavi renkli bir Fiat kamyonet ve yerlerde rastgele duran tekerlekli el arabaları

[center][img]http://www.barikat-lar.de/resim/1m77_2/1mayis4.JPG[/img][/center]
Kazancı’ya iniş ve çıkışı engelliyorlardı. Sel halinde akan insanlar kamyonetin iki yanından ve el arabalarının üzerinden geçerek Kazancı Yokuşu’ndan aşağıya doğru kaçmaya çalışıyorlardı. Tam bu sırada yokuşun biraz aşağısındaki garajdan çıkan beyaz renkli bir Renault uzun menzilli silahlarla kitleyi tarayacaktı.
Beyaz Renault’da bulunan polis memuru Necati Tınaz, daha sonra bu durumu ”üstümüze geldiler havaya ateş ettik” diye açıklayacaktır.

[center][img]http://www.barikat-lar.de/resim/1m77_2/kazanci3.jpg[/img][/center]
Sonuçta o gün Taksim Alanı’nda 126 kişi yaralanmış, 34 kişi de şehit düşmüştü. Ölümlerin 28’i ezilmeler sonucu meydana gelmişti. Yalnızca 25 kişi Kazancı Yokuşu’nda ezilerek Meral Özkol ise panzer altında kalarak yaşamını yitirmişti. Olayda 2000’e yakın mermi atıldığı saptanmış, buna karşın yalnızca 5 kişi kurşun yarası nedeniyle ölmüştü. Açılan davanın iddianamesinde, amacın “halk üzerinde yılgı, korku ve panik yaratmak” olduğu vurgulanıyordu.

[center][img]http://www.barikat-lar.de/resim/1m77_2/meral_ozkol.JPG[/img][/center]

Ertesi gün boyalı basın, beklendiği gibi sol içi çatışmayı öne çıkarıyor ve “Maocu vatan hainleri işçi bayramını kana buladı” (Günaydın), manşetleri atıyordu. Sol gazeteler de hâlâ olayın ne olduğunu anlamamakta ısrarlıydılar. TKP’nin organı Politika’ya göre “1 Mayıs töreni tam bittiği sırada Maocu ve terörist oldukları ileri sürülen grupların silahlı saldırısına uğramıştı.” Diğer taraftan de benzer açıklamalar birbirini izliyordu.
Olayların sonrasında devrimci sosyalist hareket ve Dev-Genç gibi yapılar ise olayın CIA tarafından tezgahlandığını, sol içi bir olay olmadığını vurgulamışlardı.
Olayı yakından yaşamış biri olan Şükran Ketenci ise, “Bence olayı başlatmada araç olma anlamında, yürüyüşe alınmayan gruplar suçlansa bile, olayın boyutlarını büyüten, yönlendiren çok daha değişik güçlerdi” diye açıklama yapıyordu.
Yarım yüzyıllık uzun bir aradan sonra Türkiye’de ikinci kez kutlanan 1 Mayıs, böyle sonuçlanmıştı. 8’i kadın tam 34 kişinin kanı Taksim Alanı’nı kızıla boyamıştı. Amaç, her zamanki gibi aynıydı: yükselen kitle hareketini boğmak, devrimci gelişmeyi önlemek.
İşçi sınıfı, şehitlerini unutmadı ve sonsuza dek unutmayacak...

Link to comment
Share on other sites

[img]http://i55.tinypic.com/2hydxxi.jpg[/img]

[b]Bir gün, hepiniz çekip gideceksiniz. Silahlarınızla, dev beton kulelerinizle, şiddet ve dehşetinizle, akla, bilime, kültüre, sanata düşman karanlıklarınızla, sermaye putlarınızla, piyasa değerlerinizle, savaşa tapan ahlâkınızla, kirli yüzlerinizle, kanlı ellerinizle, derin kuyular gibi uğuldayan ağızlarınızla çekip gideceksiniz. Hepiniz.Biz kalacağız. Kardeşçe, eşit, özgür kalacağız. Dünya öyle genişleyecek, öyle hafifleyecek ki, bütün zamanlar ilkbahar olacak, tek zahmetimiz neşe...[/b]

[color="#FF0000"][b][font="Arial Black"][size="5"]Kutlu Olsun [/size][/font][/b][/color]

Edited by zinnnn
Link to comment
Share on other sites

İşçi Bayramından çok BDP gösterisi gibiydi. Bu mudur 1 Mayıs İŞÇİ BAYRAMI. Tutturmuşlar 1 Mayıs 1977 katliamı diye başka birşey bildikleri yok hemen yanıbaşlarında ülkeyi bölmek için slogan atanları görmüyorlar. Onların amacı Polisi kışkırtmak ama Polis onlar kadar SALAK değil ki galyana gelsin. Bir taraflarını yırtıp defolup gittiler ( Bu sözüm işçilere değildir kesinlikle, bu sözüm ŞEREFSİZLERE ).
Buradan Şişli Elmadağ da Polise saldıran İNSANCIKLAR(küfür etsem sarf ettiğim kelimelere yazık) o kadar akılsızsınız ki Polisin de bir işçi olduğunu bilemeyecek kadar akılsızsınız. Söyleyecek başka birşey bulamıyorum...

1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlu Olsun...

Edited by BuqRaHan
Link to comment
Share on other sites

[quote name='BuqRaHan' date='01 May 2011 - 19:10 ' timestamp='1304266222' post='1002904']
İşçi Bayramından çok BDP gösterisi gibiydi. Bu mudur 1 Mayıs İŞÇİ BAYRAMI. Tutturmuşlar 1 Mayıs 1977 katliamı diye başka birşey bildikleri yok hemen yanıbaşlarında ülkeyi bölmek için slogan atanları görmüyorlar. Onların amacı Polisi kışkırtmak ama Polis onlar kadar SALAK değil ki galyana gelsin. Bir taraflarını yırtıp defolup gittiler ( Bu sözüm işçilere değildir kesinlikle, bu sözüm ŞEREFSİZLERE ).
Buradan Şişli Elmadağ da Polise saldıran İNSANCIKLAR(küfür etsem sarf ettiğim kelimelere yazık) o kadar akılsızsınız ki Polisin de bir işçi olduğunu bilemeyecek kadar akılsızsınız. Söyleyecek başka birşey bulamıyorum...

1 Mayıs İşçi Bayramı Kutlu Olsun...
[/quote]

bir ksımda haklısın ama sırf pkklılar yüzünden kürtlerinde yanması doğru mu ?
Ve onlarca insanı üstelik bir bayramda katletmek unutulacak bişey mi ?
ve bazı sanatçılara çook teşekürler gerçekten asıl sanatçı onlar !
Yaşasın Özgürlükçü Türkiye Yaşasın ! Mayıs !

Link to comment
Share on other sites

Bence tam bir BDP şovu vardı...Olay çıkarmak için ellerinden geleni yaptılar...Ve bir sözümde orda bulunan solcu-ulusalcı(bu tabir bana ait değil) arkadaşlara;bdp liler atatürk büstüne şerefsiz Apo'nun posterini astıklarında neden tepki göstermediler acaba merak ediyorum....Yine de bu ne olduğu belli olmayan kişilerin tahriklerine rağmen olay çıkmamasında yardımcı olan herkese teşekkürler...

Link to comment
Share on other sites

ÜLKEMİZDE 1 MAYIS KUTLAMALARI

Ülkemizde ilk 1 Mayıs kutlamalarına 1906 yılında yapıldı. 1 Mayıs son yıllara kadar hemen hemen her dönem "komünistlik"le eş anlamlı görüldü ve çoğunlukla yasaklandı veya olaylı geçti. Osmanlı İmparatorluğu'nda ilk 1 Mayıs, II. Meşrutiyet'in ilanından bir yıl sonra, 1909'da Üsküp'te Bulgar, Sırp ve Türk işçilerin katılımıyla kutlandı. 1910'da 1 Mayıs, Selanik ve başta birkaç Rumeli şehrinde kutlandı. 1911'de ise, Üsküp, Selanik, İstanbul Edirne ve Trakya şehirlerinde kutlandı. Selanik'teki gösteriye 14'ten fazla sendika, Yahudi, Bulgar, Yunanlı ve Türk işçiler katıldı. Yük arabası sürücüleri, mavnacılar, liman ve yükleme-boşaltma işçileri iş bıraktı. 1912 yıllarında 1 Mayıs'ın daha geniş katılımlarla kutlandı. 1920, 1921, 1922 ve 1924 yıllarında İstanbul ve değişik bölgelerimizde de 1 Mayıs kutlamaları yapıldı.

1 Mayıs 1925 yılındaki kutlamaların ardından, ülkemizdeki sendikalar yoğun bir baskıyla karşı karşıya kaldılar. 1925 yılında çıkarılan bir yasa ile 1 Mayıs Bahar bayramı olarak ilan edildi. İkinci dünya savaşı sonuna kadar ki yıllarda her 1 Mayıs'ta ülkede olaylar olacak gibi bir kaos yaratıldı ve işçiler üzerinde baskılar yoğunlaştırıldı.

İkinci dünya savaşından sonra ülkemizde sendikacılık hareketinin yeniden gelişmesi ve özellikle Uluslararası sendikacılık hareketi ile tanışmasıyla birlikte, 1 Mayıs'ın işçi sınıfının birlik ve Uluslararası dayanışma günü olduğu anlaşılmaya başlandı.

1960'lı yıllarda işçi sınıfı çeşitli nedenlerle bölünmüş durumdaydı. 1967 yılında DİSK kuruldu. 1976 yılında DİSK'in öncülüğünde 1 Mayıs İstanbul Taksim meydanında yüzbinlerin katılımı ile kutlandı. Bu kutlamadan, İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma bilincinin ulaştığı boyutlardan rahatsız olan sermaye çevreleri 1 Mayıs 1977 yılı 1 Mayısında artık "1 Mayıs Alanı" olarak anılmaya başlayan Taksim Meydanın'da, yüzbinlerce işçinin katıldığı kutlamayı kana buladılar. İşçi sınıfı düşmanlarının saldırıları sonunda 37 şehit verildi. Bu katliama karşı işçi sınıfımız 1978 1 Mayıs'ın da yine 1 Mayıs Alanındaydı. Daha sonra, sıkıyönetim ve ağır baskılar altında 1 Mayıs çeşitli illerde yığınsal olarak kutlandı. 12 Eylül öncesi son 1 Mayıs kutlaması Mersin'deydi. 12 Eylül sonrası tüm yasak ve engellemelere rağmen 1 Mayıs değişik illerde değişik etkinliklerle kutlandı. 1992 yılında ise TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, DİSK 1 Mayıs'ı alanlarda birlikte coşkuyla kutlandı.

[color="#8B0000"]1 Mayıs'ın "Komünist bayramı" olduğunun ileri sürenler, ya gerçekleri bilmemektedir ya da patronların yani sermayenin bizi bölme çabalarına bilinçsiz yada bilinçli olarak alet olmaktadırlar. Çünkü 1 MAYIS Türkiye'nin ve dünya işçi sınıfının birlik ve uluslararası dayanışma günüdür.[/color]

Link to comment
Share on other sites

[quote name='OnurEqe' date='01 May 2011 - 19:37 ' timestamp='1304267873' post='1002912']
bir ksımda haklısın ama sırf pkklılar yüzünden kürtlerinde yanması doğru mu ?
Ve onlarca insanı üstelik bir bayramda katletmek unutulacak bişey mi ?
ve bazı sanatçılara çook teşekürler gerçekten asıl sanatçı onlar !
Yaşasın Özgürlükçü Türkiye Yaşasın ! Mayıs !
[/quote]

Kardeş sen benim yazdığımı okudun mu ? Allah rızası için yapmış olduğum yorumda bir tane KÜRT kelimesi gösterir misin ?
Tabi ki unutulacak birşey değil ben onu savunmuyorum. [b]UNUTMAYIN[/b] bende bir işçiyim bu bayram benimde bayramım.
Doğrusun sanatçılara teşekkür et. Ben bugün öyle sanatçılar gördüm ki pkklıların arasındaydı.

Edited by BuqRaHan
Link to comment
Share on other sites

[quote name='HARBİKIZ' date='02 May 2011 - 06:45 ' timestamp='1304307921' post='1003182']
polis alarm da asker alarm da böyle bayram olmaz olsun..............
[/quote]

Alarmda olması gerekiyor çünkü kimin ne yapacağını çok iyi biliyor bunu sende biliyorsun.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='BuqRaHan' date='02 May 2011 - 13:41 ' timestamp='1304329308' post='1003274']
Alarmda olması gerekiyor çünkü kimin ne yapacağını çok iyi biliyor bunu sende biliyorsun.
[/quote]
Koca kalabalıkta bir tek kişin bile elinde Türk bayrağı taşımadığı (ben göremedim) onun yerine Che, Lenin posterlerinin, çekiç orak çatal bıçak ve neverland ülkesi bayraklarının etrafı süslediğini gören herkes biliyor... herkes!

Emeğinize sağlık, bayramınız kutlu olsun :shiftyninja:

Link to comment
Share on other sites

[quote name='TugruL' date='02 May 2011 - 10:44 ' timestamp='1304333067' post='1003298']
Koca kalabalıkta bir tek kişin bile elinde Türk bayrağı taşımadığı (ben göremedim) onun yerine Che, Lenin posterlerinin, çekiç orak çatal bıçak ve neverland ülkesi bayraklarının etrafı süslediğini gören herkes biliyor... herkes!

Emeğinize sağlık, bayramınız kutlu olsun :shiftyninja:
[/quote]
[img]http://img853.imageshack.us/img853/2223/11262.jpg[/img][img]http://img96.imageshack.us/img96/1498/11571.jpg[/img][img]http://img828.imageshack.us/img828/7312/11771.jpg[/img][img]http://img34.imageshack.us/img34/4324/11791z.jpg[/img][img]http://img51.imageshack.us/img51/4668/11881.jpg[/img][img]http://img36.imageshack.us/img36/9333/11891e.jpg[/img][img]http://img263.imageshack.us/img263/7585/12161x.jpg[/img][img]http://img850.imageshack.us/img850/4654/12271.jpg[/img]

Orada bulunan Sendikalar genelde kendi flamalarını taşıdı bunda yadırganacak bişe yok
ama buna nazaran bu türk bayraklarıda vardı bu kadar inkarcı olmayada gerek yok bilakis,
diğer bir konuda Polisimiz zaten 24 saat alarmdadır bakanlar, başbakanlar, yurt dışından gelen diğer misafirler için hatta maçlardan dolayı ama nedense 1 Mayıs göze batıyor Haksızmıyım yoksa!


[size="5"][color="#0000FF"][b]TugruL -> Eline sağlık, sonunda gerçek işçileri görebildik. Bu emekçilerin elini öperim.[/b][/color][/size]

Link to comment
Share on other sites

Diğer zamanlarda (büyük misafirler geldiğinde)genelde izinlerimiz kapatılmıyor ve kimse saldırmıyor molotof atmıyor,taş atmıyor....Bankaları işyerlerini yağmalamıyor kimse....

Edited by tmc200505
Link to comment
Share on other sites

[quote name='TugruL' date='02 May 2011 - 13:44 ' timestamp='1304333067' post='1003298']
Koca kalabalıkta bir tek kişin bile elinde Türk bayrağı taşımadığı (ben göremedim) onun yerine Che, Lenin posterlerinin, çekiç orak çatal bıçak ve neverland ülkesi bayraklarının etrafı süslediğini gören herkes biliyor... herkes!

Emeğinize sağlık, bayramınız kutlu olsun :shiftyninja:
[/quote]

Ben sadece 2 kişi de gördüm. 1. si İstiklal caddesinde takılıyorsanız bilirsiniz. Yapı Kredi bankasının civarlarında sürekli gitar çalan bir 45 50 yaşlarında bir bayan var onda Türk Bayrağını gördüm birde 8 9 yaşlarında bir kız çocuğunda gördüm (babası ile birlikte gelmişti)

Link to comment
Share on other sites

[img]http://img96.imageshack.us/img96/4242/189649928010520118.jpg[/img][img]http://img851.imageshack.us/img851/9848/1896485730105201110.jpg[/img][img]http://img233.imageshack.us/img233/326/1896474100105201112.jpg[/img][img]http://img26.imageshack.us/img26/5487/1896416920105201113.jpg[/img][img]http://img94.imageshack.us/img94/3856/189641340010520113.jpg[/img][img]http://img806.imageshack.us/img806/6296/189643230105201113.jpg[/img]

Bir kaç resim daha ekleyeyim dedim,
gerçek işçi konusuna gelince sana katılmıyorum bu konuda mücadele eden herkes
üstüne düşen görevi yapmış sayılacak en azından ahirette herkes insanlık adına
ne yaptığının hesabını verecek bir ara zinnn arkadaşın düşüncelerinizi yazın kısmında bir
notu çarptı gözüme orada "Birgün biri ey insanlık diyecek ama kimse üstüne alınmayacak" diye
yazıyordu en azından buna benzer bişeydi.
Bugün emek hırsızı kapitalistlere karşı sırf bayraklardan flamalarrından dolayı
ses çıkarmazsak yarın ülkelerin işgalinde söyleyecek sözümüzde olmaz çünkü teslimiyeti
çoktan kabullenmiş oluruz (bakınız=yaşar_dokumacı kardeşimizin imzasına)
Son sözüm kimse kimsenin bayrağının altında veya flamasını taşımasına gerek yok orada
zaten öyle bir zorunlulukta yok, keşke sizlerde orada yanınıza bolca Türk bayrağı alarak
kendi geleceğiniz adına çocuklarınızın gelecekleri adına bulunsaydınız

Link to comment
Share on other sites

Her ne kadar KANI BOZUKLAR, İşçimizin Emekçimizin Bayramını bozmaya çalışsa da, kargaşa çıkartmaya çalışsa da ÇOK ŞÜKÜR başaramadı. Tüm İşçi ve Emekçi Abilerimizin, ablalarımızın, kardeşlerimizin 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı Kutlu Olsun.

Link to comment
Share on other sites

1 mayıs niye batıyor bazılarına anlamıyorum? Pkk şovunu her yerde yapıyor kimseye batmıyor şimdi neden battı çok merak ettim. Ayrıca bazı mesajları görünmez yaptık. size söylenmesini istemediğiniz cümleleri başkalarına kullanmayınız arkadaşlar. Bakın herkes düşüncesini söyleyebiliyor forumda.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Nash' date='02 May 2011 - 16:07 ' timestamp='1304341656' post='1003364']
1 mayıs niye batıyor bazılarına anlamıyorum? Pkk şovunu her yerde yapıyor kimseye batmıyor şimdi neden battı çok merak ettim. Ayrıca bazı mesajları görünmez yaptık. size söylenmesini istemediğiniz cümleleri başkalarına kullanmayınız arkadaşlar. Bakın herkes düşüncesini söyleyebiliyor forumda.
[/quote]
Vatanını Milletini sevenlere her yerde batar bu karaktersizlerin yaptığı. Burada göze batma sebebi İşçi Bayramı maksadını saptırıyor onun için daha çok göze batıyor.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Nash' date='02 May 2011 - 14:07 ' timestamp='1304341656' post='1003364']
1 mayıs niye batıyor bazılarına anlamıyorum? Pkk şovunu her yerde yapıyor kimseye batmıyor şimdi neden battı çok merak ettim. Ayrıca bazı mesajları görünmez yaptık. size söylenmesini istemediğiniz cümleleri başkalarına kullanmayınız arkadaşlar. Bakın herkes düşüncesini söyleyebiliyor forumda.
[/quote]

Kime batmıyorsa açık açık söylesin var mıdır batmayan?Kendi adıma söyleyeyim eleştirdiğim nokta bu adi insanların işçi bayramı falan kutlama amacı yok herkes biliyor amaçlarını...bundan dolayı orda çıkartacakları ufak bir olayda halkı birbirine düşman etmek var...1977 Taksim ini hatırlayın artık o olayı kim yaptıysa.Benim işçi kardeşim neyi kutluyorsa kutlasın yürekten desteklerim ama kullanılmalarını istemem...

Link to comment
Share on other sites

[quote name='tmc200505' date='02 May 2011 - 14:22 ' timestamp='1304342575' post='1003372']
Kime batmıyorsa açık açık söylesin var mıdır batmayan?Kendi adıma söyleyeyim eleştirdiğim nokta bu adi insanların işçi bayramı falan kutlama amacı yok herkes biliyor amaçlarını...bundan dolayı orda çıkartacakları ufak bir olayda halkı birbirine düşman etmek var...1977 Taksim ini hatırlayın artık o olayı kim yaptıysa.Benim işçi kardeşim neyi kutluyorsa kutlasın yürekten desteklerim ama kullanılmalarını istemem...
[/quote]
Adamlar aponun doğum günü, ilk osurduu gün falan diyorlar, Doğuda her yere saldırıyorlar, Yeri geliyor vekilleri polisi tokatlayıveriyor,o zamanda sahalarda görmek isteriz sizi.
1 Mayıs da 100 tane kendini bilmez varsa 10.000 lerce işçi vardı orada. Benim tanıdıklarım vardı hatta. Herkes sizin sandığınız gibi adi değil oradaki merak etmeyin.

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Nash' date='02 May 2011 - 14:25 ' timestamp='1304342746' post='1003373']
Adamlar aponun doğum günü, ilk osurduu gün falan diyorlar, Doğuda her yere saldırıyorlar, Yeri geliyor vekilleri polisi tokatlayıveriyor,o zamanda sahalarda görmek isteriz sizi.
1 Mayıs da 100 tane kendini bilmez varsa 10.000 lerce işçi vardı orada. Benim tanıdıklarım vardı hatta. Herkes sizin sandığınız gibi adi değil oradaki merak etmeyin.
[/quote]

Zaten sahalardayız merak etme Polis olarak bize ne emir verilirse onu uyguluyoruz.Benim de lafım o sayısı artık kaç ise kendini bilmezlere...Durduğumuz nokta aynı ama söylem biraz farklı....

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Nash' date='02 May 2011 - 16:25 ' timestamp='1304342746' post='1003373']
Adamlar aponun doğum günü, ilk osurduu gün falan diyorlar, Doğuda her yere saldırıyorlar, Yeri geliyor vekilleri polisi tokatlayıveriyor,o zamanda sahalarda görmek isteriz sizi.
1 Mayıs da 100 tane kendini bilmez varsa 10.000 lerce işçi vardı orada. Benim tanıdıklarım vardı hatta. Herkes sizin sandığınız gibi adi değil oradaki merak etmeyin.
[/quote]

Bizleri sahalarda görmek istiyorsunuz merak etmeyin her zaman sahadayız. Onların oradaki amacı zaten polisi kışkırtıp müdahale etmesini sağlamaktı ama başaramadılar. Oradaki Başkomiserimiz mahkemeye verdi konunun takibi oradan yapılmaktadır.
Vatandaş çıkıp diyor; Biz vatanını milletini seven, vergisini veren Türk Vatandaşıyız, madem Türk Vatandaşısın hanginiz mahkemeye gidipte o tokatlamadan dolayı Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundunuz ? O millet vekili ise Sen de MİLLET in ta kendisisin UNUTMA...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...