milano88 Posted May 13, 2011 Share Posted May 13, 2011 (edited) arkadaşlar öncelikle iyi geceler aşağıda resimde işaretlediğim dosyaları nasıl silebilirim bunları normal windows içinden göremiyorum ancak partition programını açarak görebiliyorum bu boot dosyalarını silmeyince her format atışımdan sonra D görünmez oluyor ve harf atamak zorunda kalıyorum C hariç tüm bölümler biribirine karışıyor ne yapmam gerekiyor yardım ederseniz sevinirim. [spoiler][img]http://i1105.hizliresim.com/2011/5/13/1732.jpg[/img][/spoiler] [b]NOT:[/b] bahsi geçen bölüm [b]D[/b] dir Edited May 13, 2011 by milano88 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PersonaLLive Posted May 13, 2011 Share Posted May 13, 2011 Aynı durum bendede var. Yardımları bekliyoruz milano88le beraber Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
milano88 Posted May 13, 2011 Author Share Posted May 13, 2011 yok uğraşmaya değmez benimki bayağı bi karışmış geçenlerde çift işletim sitemi kurmuştum sonra böyle oldu işte D deki o dosyaları sildim bi şekilde cmd üzerinden bu sefer sistem bootmgr hatası verdi onardım ve gördümki d de işletim sitemi görüyor bütün belgelerimi bir talınabilir hdd ye kopyalayıp c d ikisinede basıcam formatı [img]http://i1105.hizliresim.com/2011/5/13/2095.png[/img] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalelibilişim Posted May 13, 2011 Share Posted May 13, 2011 Çok istiyorsan Hiren Boot CD 13.2 ve diger bazı sürümlerde bulunan mini windos veya mini xp ile veya ERD commander 2005 ile sistemi CD de boot edip silebilirsin. Ama vaziyete bakılırsa o dosyalar windows un boot dosyaları gibi duruyor silmemeni öneririm sistemin açılmayabilir. Yine de silmek istiyorsan sözkonusu CD lerle sistemi boot et ve o dosyaları yerel disk D:/ ye bir klasör içine kopyala sonra C: den sil. Eğer sistemin açılmazsa aynı dosyaları aynı yöntemle C:/ ye geri kopyalarsın. Eğer sistemin acılırsa zaten o klasörü windowstan silebilirsin. Windowsta klasörü ve içindeki dosyaları göremezsen bile yine CD den başlatıp silebilirsin. En güvenli yöntem bu...Bizzat tarafımdan denenmiştir... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yasarcan Posted May 13, 2011 Share Posted May 13, 2011 easyBCD kur edit den xp ile ilgili kodları sil windows 7 de skip boot menü işaretle kaydet düzelir Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
12bsinan Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 easyBCD kur edit den xp ile ilgili kodları sil windows 7 de skip boot menü işaretle kaydet düzelir kardeş Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mustafa_2171 Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 (edited) şu "18" klasörünün içinde ne var acaba Edited May 23, 2011 by mustafa_2171 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tnc_tr Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 Bahsettiğin boot ile başlayan dosyalar xp ile boot klasoru ise windows 7nin boot u için kullanılır. Önceden xp yukledin heralde daha sonra nasıl yapdıysa w7 kurmaya calışmışsın sonra tekrar xp yukleyim demişsin sonra w7 acılmamış w7 dvd si ile başlangıc onartmışsın yada w7 dede 100mb lık boot la oynamışın yada buna benzer bişiy arap sacına cevirmişsin yani. Bu dosyalar d nin silinmesine yada surucu değişmesine neden olmaz senin active partition D partitionu dolayısıyla boot dosyalrını w7 D ye atıyor ama sistemi C ye kurdurmuşsun dediğim gibi kardeşim gibi arap sacına cevişrmişsin kardeşimde 1 hdd ye 3 tane xp kurabiliyor Duzeltmek için partiton araclrından hangi parititon primary se onu akltif yap xp kullanacaksan bcd edit le bootunu duzenle aynı şekilde active parititonu değişince w7 acılmayacakdır yine kurtarma yap başlangıcı onar daha sonra easy bcd yada bcd editle bootunu duzenle. Karışık diyorsan komple format at ama once adam gibi primary parition u logical logical partitionu actice partition logical disk leri ayarla. Burdaki arkadaşlara önerim pclere merakı olanlara bunları karıştırmayı sevenlere ; !! Disk yonetimini ( Partition, logical, primary, active vs.. ) yonetimini bilmiyorsanız karıştırmayın once ne olduklarını öğrenin sonra partition programlarıyla girişin !! Bu işler için once sanal makinede deneyim kazanmanızı tavsiye ederim. Sonra butun dosyalr gitti sistem acılmıyor surucu değişiyor vs gibi birsuru başlık açılıyor kısacası eğitim şart Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
baba3232 Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 [quote name='mustafa_2171' date='23 May 2011 - 09:29 ' timestamp='1306142953' post='1016174'] şu "18" klasörünün içinde ne var acaba [/quote] [img]http://www.tnctr.com/public/style_emoticons/default/Q.gif[/img][img]http://www.tnctr.com/public/style_emoticons/default/dusun.gif[/img] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrRush Posted May 23, 2011 Share Posted May 23, 2011 Linux Live CD elinde varsa sistemi CD ile başlatarak dosyalara ulaşmayı dene, birde bu linkteki konuyu incele [code]http://nonpasaran-windows7.blogspot.com/2010/06/windows-7-hasar-gormus-mbr-kaydn.html[/code] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts