Jump to content

İşlemci Koku Yayacak Şekilde Isınıyor


Do07
 Share

Recommended Posts

Selamlar;
Anakartın üstündeki tüm donanımları söküp,yeniden taktım işlemci'yi yerinden çıkarırken üzerindeki termal macunu da temizledim sonra donanımları tekrar yerine taktım bilgisayar'ı başlattım lakin işlemci birden aşırı ısınıyor hatta kötü koku yaymaya başlıyor ve ekrana görüntü gelmeden bilgisayar kendi kendini kapatıyor.İşlemcim Intel Pentium D 3.00 Ghz Costa Rica üretimli herhangi bir çözüm bilen varsa yardım ederse çok makbule geçer iyi forumlar...
Link to comment
Share on other sites

İşlemci soğutucusu intelse, push-pin diye bir özellik var.4 kolda tam yerine oturmazsa sakatlık çıkarıyor, takılması da zordur.
Üstünden tuttuğunda sıkı olacak, sallanmayacak.

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar işlemci fanı dömese vs. yerine takılmassa zaten açılışta bios mesajı olarak cpu fan error der aklınızda bulunsun arkadaşım bios pilini çıkar tak bi bios sıfırlama yap bakalım belki düzelir.

Link to comment
Share on other sites

bendede 1 pc den koku gelıyor sorun işlemci değil ama öy görünüyor power sulp dan gelıyor koku hafif plastık kokusu gelıyor iyi bak işlemciden mi geliyor diye eger işlemciden geldiğine eminsen sök sogutucuyu yeniden tak 1 diş yerine oturmamiş olabilir

Link to comment
Share on other sites

fan takılmamışsa o uyarıyı verir yoksa vermez... EKE58 ustamın dediğini yap üstadım eğer işlemci intelse tabi... 4 koluda tam oturtmaya çalış yoksa ısınır benimde başıma geldi işlemci 99 dereceydi fanı tam takılmadıgından öyle ısınıyormus... fan temiz mi bide ona bak istersen diğer fanları kontrol et çalışıyor mu diye... Selametle..

Link to comment
Share on other sites

sorun işlemcide değildir power dadır .. ama emin olmak için işlemciyi sok duzgun monta et ve fanı iyi sık
guc kablosunu tak ve bide dene aynı sorun devam ederse powerın da sıkıntı vardır..

Link to comment
Share on other sites

  • 3 hafta sonra ...

Çok sağolun.Dediğiniz gibi yapmıştım zaten anakartın üzerindeki tüm donanımları söktüm powersupply'da ise sorun yok yalnız şu termal macun'u bi deneyeceğim işlemci aşırı ısınma yapıyor belkide işlemci yanmış olabilir? ne dersiniz uğraşayım mı? Herkese çok teşekkürler.

@Edit
İşlemci fanını tam oturttum herşeyi söktüm çıkardım bilmiyorum macunu sürmeyi deneyeceğim inşaAllah çalışır.

Edited by Do07
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...