Dj Demir Posted May 26, 2011 Share Posted May 26, 2011 [color="#4169E1"][b]Uzun bir aradan sonra tekrar Merhaba Tnc Severler [/b][/color] [color="#4169E1"][b]Acaba AutoIt ile böyle bir uygulama yapmak mümkün mü ?[/b][/color] [color="#4169E1"][b]Diyelim ki ağdaki bir bilgisayara USB Cihaz takıldığı anda Server o takılan o bilgisayardaki USB'yi taramaya başlayacak[/b][/color] [color="#4169E1"][b]Tabi bunun için USB'lerin tam paylaşımlı olarak Server'a aktarılması lazım öncelik [/b][/color] [color="#4169E1"][b]AutoIt ile böyle bir şey yapmak mümkün ise yardımcı olacak arkadaşlar var mı acaba ?[/b][/color] [color="#4169E1"][b]Selametle..[/b][/color] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MostWanted Posted May 27, 2011 Share Posted May 27, 2011 Ağdaki her pcye client autoit programcıkları koyarsın sonra bir döngü içerisinde çıkarılabilir aygıt takılıp takılmadığına bakarsın (Örn: Güvenli USB Kaldırıcı) tcp protokolünü kullanarak serverdaki ana autoit dosyası ile iletişimde olursun ama tarama işini nasıl yapacaksın anlamadım?Yani sonuçta o taktığın bilgisayarda antivirüs kurulu olması gerekli.Benim mantığım bu en azından.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj Demir Posted May 29, 2011 Author Share Posted May 29, 2011 [b][color="#4169E1"]Evet aynı mantık üzerindeyiz ama o kadar autoIt bilgim yok [/color][/b] [b][color="#4169E1"]idare edecek şekilde [/color][/b] [b][color="#4169E1"] [/color][/b] [color="#4169E1"][b]Evet bende öyle diyorum clientlere ufak programcıklar koyacam Tarama ana makinadaki ana program tarafından ana makine üzerindeki antivirüs programıyla yapılacak[/b][/color] [color="#4169E1"][b]Zor bi çalışma ama belki yapılır diye yazayım dedim[/b][/color] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MostWanted Posted May 30, 2011 Share Posted May 30, 2011 Ağ üzerinden antivirüs programı tarama yapabiliyorsa bi kaç gün müsaitim yardımcı olabilirim.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj Demir Posted June 2, 2011 Author Share Posted June 2, 2011 (edited) [color="#4169E1"][b]Tam anlatamadım sanırım [/b][/color] [color="#4169E1"][b]Clientlerdeki USB Cihazları tam paylaşımlı olarak Server'a kısayol olarak atacam [/b][/color] [color="#4169E1"][b]Clientte USB etkin olduğu zaman Server bunu görecek haliyle[/b][/color] [color="#4169E1"][b]O anda antivirüs USB'yi tarayacak [/b][/color] Edited June 2, 2011 by Dj Demir Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MostWanted Posted June 2, 2011 Share Posted June 2, 2011 Anladım.Keşke bir ağa sahip olabilsem de tam teşekküllü sana yardım edebilsem ama dediğin yapılabilir bir şey.Ama muhtemelen beni uğraştırır o yüzden sana ancak sınavdan sonraya randevu verebiliyorum.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dj Demir Posted June 9, 2011 Author Share Posted June 9, 2011 (edited) [b][color="#0000FF"]Anlıyorum sizi Hocam Bitmez bu sınavların derdi [/color][/b] Edited June 9, 2011 by Dj Demir Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts