Jump to content

Laptopun Alt Tarafı Patladı


fearlesshackteam
 Share

Recommended Posts

İyi geceler arkadaşlar, birkaç dakika önce laptop kullanırken bir patlama oldu ve laptop biraz karardı. Bilgilerinize başvurmak istiyorum.

Laptop Casper Nirvana serisinden. Kuzenimin laptop. Ben modelini bilmiyorum. Üzerindeki bilgi bandı tamamen beyazlamış. bilgilerini alıp modelini bulamıyorum. Sorunu anlatayım en iyisi. Benim acer laptopumdaki yedekleri casper laptopa aktarmak için pc yi açtım. Yaklaşık 40 dk hiç kullanmadan beklettim. O sırada acer pc de yedekleri hazırlıyordum. 40 dk kadar sonra casper pc de boş disk miktarına baktım ve yine boş bıraktım. Acer pc ile ilgilenirken birden bir patlama sesi duydum. Kondansatör patlama sesi gibi çıktı. elektronikçiler iyi bilir sesi. Pc nin bataryasını çıkararak çalıştırmıştım. Hemen batarya aklıma geldi ama batarya masanın üstünde duruyordu. Kablosunda bi kopma olmuştur sandım. Daha önce başka pc de kablo patlayarak kopmuştu o aklıma geldi ama pc çalışıyodu hala. Her tarafına baktım bi sorun gözükmedi ben de 1 dk kadar geçmeden pc yi normal şekilde kapattım. Şu anda pc nin sol ve sağ alt tarafı biraz kararmış durumda. Resimlerde son durumunu görebilirsiniz. Sorun nedir orda ne var nasıl oldu bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen. Garanti kapsamında mı özellikle ?

Resimleri fotoğraf makinesinde çektim.

[spoiler][img]http://i.imgur.com/BYN6S.jpg[/img]
[img]http://i.imgur.com/fBGs9.jpg[/img]
[img]http://i.imgur.com/AEZyP.jpg[/img][/spoiler] Edited by fearlesshackteam
Resim Düzenlemesi
Link to comment
Share on other sites

Kendisi kütahyada. 1 hafta sonra gelecek. i7 serisinden en fazla 8-9 aylık sanırım. Şu an için merak ettiğim ordaki parça ne ve garanti kapsamında bir olay mı ?

(Ben bursadayım)

@Legion linkleri düzenlemesen daha iyi olurdu. Kotası olanlar için sorun çıkaracak boyutta resimler :) bilerek öyle vermiştim linkleri.

Edited by fearlesshackteam
Link to comment
Share on other sites

Teşekkürler. Son 2-3 haftadır pc yi hiç açmamıştık. Aşırı ısınıyor ve sesi bir anda (sıcakken) cızırtılı gelmeye başlıyordu. Ve arada çok ısıdan kapanıyordu. Ama o durumlar 6-10 saat arası açık kalınca oluyordu. Şimdi 1 saat bile açık kalmadan bu duruma geldi. Benim acer laptopu 2 gün kadar hiç kapatmıyorum laptopta ısınma bile olmuyor. Bu pc biraz ilginç bişey :)

Link to comment
Share on other sites

geçmiş olsun. laptop markasına göre değişir diye tahmin ediyorum hangi kısımda hangi parça olacağını.açıp bakmadan emin olamazsın ondan.bilgisayarı daha fazla kullanmamanı tavsiye ederim.Allah korusun daha büyük bir patlama olabilir.Bataryayı çıkar ve paketleyip biran önce gönder :) .

Link to comment
Share on other sites

[quote name='fearlesshackteam' date='19 June 2011 - 23:16 ' timestamp='1308525365' post='1032523']
Teşekkürler @Legion. Spoiler içine almayı çözemedim ben. Bilseydim ben alırdım :) Yarın kuzenimi arayıp ona göre servise gönderirim. Hem belgeler onda. Pc nin o noktasında hangi parça var bilginiz var mı acaba ?
[/quote]

Anladığım kadarıyla sağ tarafta hdd var ancak iki tarafın aynı anda "patlamış" olması, en azından elektrik aksamında büyük bir yanlışlık olduğunu gösterir. Bence dava bile açabilirsin. :)

Link to comment
Share on other sites

[quote name='TORUNAGA' date='19 June 2011 - 23:28 ' timestamp='1308526102' post='1032532']
Anladığım kadarıyla sağ tarafta hdd var ancak iki tarafın aynı anda "patlamış" olması, en azından elektrik aksamında büyük bir yanlışlık olduğunu gösterir. Bence dava bile açabilirsin. :)
[/quote]

Az önce ben de hdd düşünüyodum ama bu kez aklıma şöyle bir soru geldi. Sorun eğer hdd de oluştuysa işletim sistemini ben nasıl normal bi şekilde kapatabildim? Kapatırken mutlaka bir hata vermesi gerekirdi. Elektrik sorunu olarak sanırım pc içinden kaynaklanıyor olabilir. Üçlü priz kullanıyorum ve aynı anda 2 laptop bataryasız bi şekilde bağlıydı. Elektriksel bir sorun olsa acer laptop da bir şekilde etkilenirdi bence.

[quote name='ates_bey' date='19 June 2011 - 23:30 ' timestamp='1308526246' post='1032534']
faturası yeterli olacaktır muhtemelen.. ama alınan yere gönderme şansın yoksa garanti belgeside gerekecektir.
[/quote]
Alınan yeri bilmiyorum ama yarın öğrenebilirim. Benim acer laptopu da monitör arızasından dolayı servise gönderecektim ama onun faturası yok. Aldığım yer izmirde. Oraya gönderebilirim ama hemen yanımda acer servisi var. Faturasız bakmazlar mı ?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...