Jump to content

Xp Virüs Kaynıyor


mucit41
 Share

Recommended Posts

[b]Konu Başlığı :[/b] [b] [color="#FF0000"] Xp Virüs Kaynıyor [/color] [/b]

[b][u]Kaynak Linki :[/b][/u]

[code] http://www.haberprogram.com/h/2011/08/01/166504-xp-virus-kayniyor.php[/code]

[b]Konu Tarihi:[/b] [b]01 Ağustos 2011[/b]

[quote] [b]
[img] http://static.shiftdelete.net/img/article_new/Rootkit%20Numbers1312189842.jpg [/img]


Dünyanın en çok kullanılan işletim sistemi aynı zamanda en tehlikeli olanı mı? Güvenlik firmalarının bile sırt çevirdiği XP için ilginç iddialar ortaya atıldı.


Microsoft'un tarihteki en başarılı işletim sistemi kabul edilen XP'yi öldürme planları devam ediyor. Ölüm tarihi açıklanan XP'ye güvenlik firmaları da sırt çevirmeye başladı.
Güvenlik firmalarının bahanesi ise Windows XP'nin yapısının güvenli olmadığı ve en çok virüsün bu işletim sisteminde gözükmesi.
Windows 7 ile birlikte XP'yi öldürme çalışmalarını hızlandıran Microsoft insanların düşüncelerini bir türlü değiştiremedi. Günümüzde en çok tercih edilen işletim sistemi olan XP ile ilgili yayınlanan bir rapor ise bu konudaki ilginç durumları gösterdi.


[color="#FF0000"]Virüsler En Çok Kimi Seviyor?[/color]

Bu rapora göre, dünya çapındaki rootkit bulaşmalarının yüzde 74'ü Windows XP'de yaşanıyor. Windows 7'de ise bu sayı yüzde 12 olarak yansıtılmış.
Avast kaynaklı bu rapora göre, Windows XP hiç de güvenli değil. Öte yandan Windows XP'nin kullanım oranın Windows 7'ye kıyasla fazla olduğu da bir gerçek.

[/b] [/quote] Edited by mucit41
Link to comment
Share on other sites

Avast kadar kalitesiz bir virus programı var mı diye düşünüyorum. :p Şaka bir yana oyun oynamayı seviyorsa kullanıcı W7 kullanmak zorunda zaten yeni nesil dekstop ve notebook'larda Xp düşünemiyorum... Bana görede W7 çünkü; directx 11 desteği. Gamer pc'si olup Wow oynayan bilir W7 64bit + 8gb ram + ati hd 6800 serisi demek az çok gamer pc demek düşünün bu sisteme XP 64bit işletim sistemi olduğunu ekran kartınız DX11 desteklerken siz DX9'la idare ediyorsunuz ekran kartından randıman beklemeyin.

Artık kabullenmek lazım W7 yavaş yavaş kaleyi fethetmeye başladı.

Link to comment
Share on other sites

Win7 ne kadar kaliteli olursa olsun ben xp den vazgeçmem. Bi kere bilgisayarım kaldırmaz zaten. 7 yıllık pc. Özelliklerini siz düşünün artık :nea: hadi kaldrıan bi bilgisayarım oldu diyelim yine kullanmazdım heralde. Çünkü yıllardır xp kullanıyorum. Ve hani nasıl desem, sistemin kurcalamadığım yeri kalmadı. Kuruyorum kaspersky i internette rahat rahat dolaşıyorum. Yani "kimse benim bilgisayarımı hack leyemez" güveniyle bağlanıyorum internete. Ama şuan win7 olsaydı bu kadar rahat olur muydum bilemiyorum. ha şu bi gerçek ki teknolojinin sürekli gelişmesiyle gerek oyun dünyasında gerekse iş dünyasında xp nin yerini win7 almaya başladı.

Link to comment
Share on other sites

[i]İş ortamında XP kullanılma sebebi Domain-Client meselesinden dolayıydı (Yeni cihazları bir dönem XP uyarlamak zor oluyordu driver açısından). Şimdi Windows Server 2008 paketlerinin çıkması ile birlikte W7 Pro veya Ulti sayesinde Domain-Client sorunu ortadan kalktı. Pro ve Ulti sayesinde rahatlıkla network işlemleri yapılıyor. (İş ortamı olması rağmen Server2008+W7 performas açısından XP'ye fark atıyor. En basiti terminal makina oluşturmak daha kapsamlı ve kolay.)

Gel gelelim oyun kısmına; Ekran kartınız DX11 desteklerken siz Xp'nin üstündeki DX9 kullanmanız performansınızı tamamen yok eder. (Makinalarınız eski ise zaten XP kullanın kasmayın);[/i][i][b] 3GB Ram+1gb9600GTzotac+GA-8I915PM+500GB 7200rpm+P4 3,06HT Prescott(SOBA;)--->Kimine göre güzel gözüken bu sistem dahi W7'i kaldıracak kapasitede değil.[/b][/i]

Son olarak XP devri artık son bulsa, bir kampanya olsa eski bilgisayarı olan herkes yeni sistem alabilse, herkese 6gb+ ram alabilse, double crossfire'li ekran kartı alabilse, 6 çekirdekli yeni nesil i7 alabilse... :p Amin

Link to comment
Share on other sites

[quote]Son olarak XP devri artık son bulsa, bir kampanya olsa eski bilgisayarı olan herkes yeni sistem alabilse, herkese 6gb+ ram alabilse, double crossfire'li ekran kartı alabilse, 6 çekirdekli yeni nesil i7 alabilse... :p Amin
[/quote]

kutuplar erimese kutup ayıları yalnız kalmasa.. Amin :D :D

Edited by 6489426
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...