Jump to content

Yeryüzünün En Gizemli Kitabı


mucit41
 Share

Recommended Posts

[color="#0000FF"][b]Konu Başlığı :[/b][/color] [b] [color="#FF0000"]Yeryüzünün en gizemli kitabı [/color] [/b]

[quote] [b] Adı ‘MS 408.’ Yale Üniversitesi'nde bulunan ‘MS 408’in temel özelliği, yeryüzünde henüz hiç kimsenin anlayamadığı veya çözemediği bir dilde yazılmış tek kitap olması.

[img]http://image.haber7.com/haber/haber7/photos/2010/231520110823071956117.jpg[/img]

Kitaba kütüphanecilerin verdiği isim ‘MS 408.’ Yale Üniversitesi Beinecke Ender Kitaplar ve Belgeler Kütühanesi’nde bulunan ‘MS 408’in temel özelliği, yeryüzünde henüz hiç kimsenin anlayamadığı veya çözemediği bir dilde yazılmış tek kitap olması.

Kitaplarla içlidışlı olan hemen herkes bilir ki, bazı kitapları okumak zordur hakikaten. Üslubun veya metaforların altından kalkamazsınız, olay örgüsünün ustalığı veya savrukluğu karşısında ne yapacağınızı kestiremezsiniz bir türlü. Dolayısıyla, ‘zor okunuyor’ anlaşılır bir niteleme olarak geçer kayıtlara. Oysa, herhangi bir kitabın neredeyse 500 yıldır okunamaması inanılır gibi değil. Hele dünyanın en önemli din bilginleri, büyücüleri ve kriptoloji uzmanları da işin içine dahil olduğu halde hâlâ sırrın çözülümemesi son derece çarpıcı.

[color="#FF0000"]Yazan da meçhul[/color]

Sezin Öney 18 Ağustos tarihli Taraf Gazetesi’ndeki köşesinde yazdı kitabın hikâyesini. ‘MS 408’ ismiyle Yale Üniversitesi’nin Beinecke Ender Kitaplar ve Belgeler Kütüphanesi’nde sırrının çözülmesini bekleyen bu kitap, bugüne kadar okunamayan tek kitap olma gibi akıllara durgunluk veren bir özellik taşıyor. Kitabı kimin yazdığı, hangi amaçla yazdığı ve kullandığı dilin nasıl bir dil olduğu da bilinmiyor. Bilinen, MS 408’in ilk kez 15-16. yüzyılda ortaya çıktığı ve Bohemya Kralı İkinci Rudolf’un kitabın ilk sahibi olduğu.

[color="#FF0000"]Nafile çabalar[/color]

Bu gizemli kitapla din adamlarından bilginlere, devlet adamlarından büyücülere kadar hemen herkes ilgileniyor ve sırrını çözebilmek için müthiş bir çaba sarf ediyor ama nafile. Bugüne kadar tek bir sayfasını okuyup da anlamlı bir laf eden kimse çıkmıyor ortaya. Uzunca yıllar Avrupa’nın belli başlı saraylarını, görkemli konaklarını ve gizemli tapınaklarını gezinen kitap, sonunda Polonya asıllı kitapçı Wilfrid M. Voynich tarafından 1912 yılında Yale Üniversitesi’ne bağışlanıyor. Üniversite de, kitabın esrarını çözebilmek için uzun süre çalışıyor ama bir sonuca ulaşamıyor. Üstelik, İkinci Dünya Savaşı’nın o ünlü kriptoloji uzmanları da çıkamıyor işin içinden. 240 sayfalık bu kitap, Yale Üniversitesi Ender Kitaplar ve Belgeler Kütühanesi’nde sırrının çözüleceği günü bekliyor.

[color="#FF0000"]Kitaptan Görüntüler:[/color]

[img]http://www.voynich.nu/q03/f017v_crd.jpg[/img]

[img]http://www.voynich.nu/q09/f067r1_crd.jpg[/img]

[img]http://www.voynich.nu/q15/f089r2_crd.jpg[/img]


Hürriyet



[quote]http://www.haber7.com/haber/20110823/Yeryuzunun-en-gizemli-kitabi.php[/quote]


[/b] [/quote]
Link to comment
Share on other sites

[quote name='siirt56' date='24 August 2011 - 02:06 ' timestamp='1314140806' post='1068678']
Yanlış anlama kardeş ama bence boş bunlar gene paylaşım için saol.
[/quote]

[center][b]İlgini çekmeyebilir. Ama boş diyerek konuyu sabote edemezsin. Bak ben okudum mesela. Genel kültür oldu en basitinden.[/b][/center]

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

tarihde bir zaman kopması var.bunu pek çok tarihçi kabul eder.bu zaman kopmasının insanlığın 5 veya 6. neslinde olması ile ilişkisi olduğunu ortaya atan bir tarihçi;daha önce insanların 5 kez yok olmaya yaklaştığı ve tüm medeniyetlerin yeniden kurulduğunu,tarihin sürekli şekilde ilerlemesinin ancak bu şekilde olabileceğini,tarihdeki bu kopukluğunda bu şekilde oluşmuş olduğunu öne sürmüştür.en büyük delili ise 1-2 milyon yıl önce ortaya çıkan sanılan insanın,bir kömür madeninde 6-7 milyon yıllık taş-ağaç aletler bulunması olarak ele almıştır.

aynı zamanda m.ö 4 bin yılında ortaya çıktığı sanılan yazının da daha önce çıktığıda bilinmektedir.james churchward adlı ingiliz yüzbaşının mu veta diğer adıyla atlantis kıtasını keşfi 18-20 bin yıllık taş tabletler ile olmuştur.tabletlerdeki yazıyı 22 yılda çözülmüştür.kısacası bu kitapda eski kayıp bir medeniyet dili ile yazılmıştır.ama ilerleyen teknoloji ve arkeolojik keşifler ile yakında çözülür.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...