Jump to content

Yokmu Istediğim Gibi Xp Yapabilecek Biri ?


EASMurat
 Share

Recommended Posts

[center][img]http://www.tnctr.com/uploads/imgs/pre_1317054812__kopyas_klasr.jpg[/img][/center]

[b]Papılacak modifiyelerde LÜTFEN MASMAVi veya SiMSiYAH yapmayın buradaki gibi bi vista paketi kullanabilirsiniz ve bu arada inşallah Doğru yere Açmışımdır konuyu :o Yanlışsa lütfen kusuruma bakmayın, Aferdersiniz ! Şimdi demek istediğim şuki Öyle bi Xp olsun herkes çok rahat kullansın belki Win 7 var kardeşim ne işimiz olur artık Xp ile diyeceksiniz ama emin olun benim gibi hala milyonlar var XP kullanan, doğal olarak güncel ve gereksiz özelliklerin çıkarıldığı görsel bi okadarda stabil bi XP istiyorum ama forumda okadar XP inceledim bi kaçını beğendim ama hepsinde tam istediğim sonucu verecek bi XP bulamadım birisi temaları harika yapmış klasör secenekleri kötü simsiyah yada masmavi :( veya harika sisitem yapmış BİRAZ REG ayarı yazmış maşallah regden ucacak makina ama buda çok istenilen bişey değil STABİLİYET KALMAMIŞ şimdi buradan seslenmek istiyorum lütfen böyle bir XP modifiye edin herkesin çok hoşuna gidecek ve her kesimin, bayan, erkek, çocuk, genç, yaşlı, herkese hitap edecektir emin olun ! şimdi gelelim olması gereken özelliklere açıklamalasıyla yazıcam ve bundan sonraki modifiyelerde arkadaşlarda bu konulara dikkat ederlerse her kesimin bundan memnun olacağı bir sisitem olacaktır, Bırakın aşırısını kişi kendi yapsın bırakın klasör şekilllerini kendi istediği gibi değiştirsin bunlarla ilgili paketler çok kişisel zevkine uygun temayı kendi belirlesin ama modifiyede olmazsa olmazlar arasına girsin artık aşağıda yazdıklarım sizden nacizane önerim ve isteğimdir tüm ustaların bilgisine sunarım !!!

[color="#00BFFF"]1. Microsoft Visual C++ 2005-2008-2010[/color] ( Yada Daha Güncel ve iyileştirilmiş sürümü )
[color="#00BFFF"]2. Net Framework Aio DotNet 1-2-3-3.5-4[/color] ( Yada Daha Güncel ve iyileştirilmiş sürümü )
[color="#00BFFF"]3. DX9(Nisan 2011)[/color] ( Yada Daha Güncel ve iyileştirilmiş bir DX )
[color="#00BFFF"]4. IE 8[/color]’de En son Güncellemeleriyle, arama motoru ve anasayfa Google Olarak, ayarlı vede Sık kullanılanların, önerilen sitelerin Olduğu Bar, Kaldırılmamalıdır.
[color="#00BFFF"]5. TcpIP Yaması olmalı.[/color] ( Ağda sınırlama Olmamalı, Kafe işleten yada bu sistemi orta ölçekli şirketlerde toplu kullanacak birbirlerine ağdan dosya alış verişi yapacaklarıda düşünürsek, ayrıca win ağdaki iletişimi hızlandıracak extra ayarlar yapılırsa harika olur. toplu kullanımı düşünecek olurak )
[color="#00BFFF"]5. Reg ayarları yani Optimize olsun.[/color] ( bunu kesinlikle çok aşırıya kaçmadan güncellemeleri kapamak vs gibi basit bikaç ayar olsun isteyen detaylı reg ayarını forumu inceleyip bulabilir zaten reg ayarını yapan arkadaş reklamını koyabilir saygıyla karşılıyorum ! bu yapılan reg ayarınıda isteyen kursun masa üzerinde bi klasörde olsun, ayarları uygulamak PCyi optimize etmek ve hızlandırmak isteyenler buradan tıklayıp yapsın. Hatta az_REG, COK_REG, ORTA_REG diye derecelendirilip, bunlar sınıflandırılabilir, sadece bi öneri )
[color="#00BFFF"]6. UxTheme Yaması olmalı.[/color] ( Kişiler istediği başka bir temayla değiştirebilmeli sistemini, yine forumda bunlarla alakalı birsürü tema paketi veren ustalar var )
[color="#00BFFF"]7. Midi ÇOKLU ORTAM ve benzeri SES Ayarlarıyla oynanmamalı çıkarılmamalı[/color], win'in Orjinalindeki gibi Midi, stereo karıştırıcı, buna benzer özellikler Olduğu gibi bırakılmalı ( Zira benim gibi Elimdeki Seskartının bu özelliklerini kullanan müzikle uğraşan kişilerde bu sistemi kullanabilmelidir, ben bu özellikleri kullanıyorum.. genelde midi ve benzeri bileşenleri çıkarıyorlar lazım değil diye. SES MiDi, STEREO KARIŞTIRICI AYARLARI WiNDOWSUN ORJiNALi GiBi KALMALIDIR )
[color="#00BFFF"]8. Sata-Raid Sürücülerinin hepsi desteklenmeli.[/color] ( bunu her Pcde sorunsz kurulsun SATA RAiD SCI ( sıkazi ) gibi harddiskerede sorunsuz kurulabilmeli )
[color="#00BFFF"]9. Sistemdeki Driverlara gelecek olursak[/color] Tüm Driverları ekleme şansı varsa modifiye yapan arkadaşın daha iyi olur ama artık her xp'de en az çipsetinin yanısıra LAN ve WLAN driverları olmalı eğer FULL eklenecekse bu DVD Boyutunda oluyor ki buda sistemin hepsini kapsasın ama bunun yanındada güncel nekadar program varda seçmeli WPI olamlı, Kısaca internete girmeye anında hazır olacak bir sistem olmalıdır )
[color="#00BFFF"]10. WMP11 veya WMP12 olmalı.[/color] ( ama yine bazı arkadaşların modifiyelerinde örneğin AAC, OGG, MP4, AVi, vs. vs. gibi formatları desteklemediği için güncelleme yapmak istiyor, bunu biçok arkadaş kapatıyor eğerki WMP sisteme Koyuyorsan ya tam bir dosya desteği olan tüm formatları destekleyen media player ekleyip güncellemeyi kapatsın... Yada bu güncelemeleri açsın tüm dosya desteği olsun dosya netten güncellenerek sisteme yüklensin bu mümkünmüdür bilmiyorum ama olacaksa böyle olmalı bence eğer media Player koyuyorsa, bu sadece MP3 ve MPG oynatmak için değildir herhalde bunun için WMP koyuyorsa sistemine hiç koymasın yer kazansın bu işleri yapan başka playerlerde var Çünki )
[color="#00BFFF"]11. SFC OS Yaması olmalı.[/color]
[color="#00BFFF"]12. MASMAVi veya SiMSiYAH vede YEMYEŞiL tek bir renk temalar olmamalı temadan kastım klasör görünümleri.[/color]( ysni işte lise çağındaki kardeşleirmizin kendi zevklerine uygun tek bir renk halinde yaptıkları xp değilde her kesimden her kişinin kullanabileceği bi klasör rengi olmalıdır ÖRNEĞiN ViSTADAKi TEMA ŞEKLi KULLANILABiLiR )
[color="#00BFFF"]13. Yine Yapılacak sisteminin içini Tema ve duvar kağadı doldurmaya gerek yok bence,[/color]( bulunduğu yılın mesela 2011’in en güncel 1veya2 yepyeni teması varsa koy, yoksa herkesin bayan erkek kafe şirket vs kısaca halkın 7den 70’e herkesin beğendiği WiN7’ye benzeyen Görev çubuğu kalın olan değil, ince Mavi olan ve bu mavinin şeklinde, açıkmavi, yeşil, kırmız, pembe, siyah, gibi bir kaç renk değiştirme alternatifi olan temayı koyarsan bayan erkek herkez bu temayı kullanabilir ama değim gibi klasörlerin rengi sabit bir renk olmamlı klasik vista veya XP şekli olmalı )
[color="#00BFFF"]14. Kurulumun Çözünürlüğü Artık her sistemde 1024’e 786 Olmalıdır[/color] ( böyle olmalıki her sistemde ekran çözünürlüğü bunu destekliyor )
[color="#00BFFF"]15. açılış ve Kapanış ekranları rengarenk karışık resimler yerine ( çünki yazılar bile üst üste geliyo anlaşılmıyor )[/color] ( bu şekilde değilde örneğin WiN 7'nin açılış ekranı yada sade bir XP logosuyla birleştirilmiş REKLAMSIZ " en azından açılış kapanış reklamsız olsun " bu tarz bi resim koyulmalı )
[color="#00BFFF"]16. Diller ve klawyelere dokunulmamalı.[/color] ( Çünki Fransada bi arkadaşım var "ı,ş,ğ" gibi harfler klawyesinde yok, çok beğendiğim bi modifiyeyi kurduk adamın kalawyesi uymuyo bırak değiştirme alternatifide yok onun için klawye çeşitlerine ve dillere dokunulmamalı )
[color="#00BFFF"]17. Kullanıcı resimleri Win7 sesleri resimleri ve mause işaretcileri olmalıdır.[/color] ( aero sabit işaretci değil, kalsik win işaretcileride olmalı aero içinde bikaç renk alternatifi olan paket koyulabilir temaylada uygun olsun diye isteyen kendisi değiştirebilsin )
[color="#00BFFF"]18. Vistadaki RTM ve SEUI miydi tam hatırlamıyorum o Fontlar Kullanılabilir.[/color]
[color="#00BFFF"]19. Sağ tuş seçenekleri isteğe bağlı olmalı[/color] ( mesela ben kopyalama sepetini asla kullanmıyorum ama eklentileri kurduğumda oda kuruluyor veya ben sadede UZANTI DEĞİŞTİR ve GiZLi DOSYALARI GiZLE AÇ gibi özelliği istiyorum ama onun yanında birsürü eklentinin olduğu sağtuş eklentileri kuruluyor ve her sağ tıklamada ben bunları regden kaldırmak zorunda kalıyorum olmasın kişi kendi istediği gibi yapsın reg ayarlarının içine konulsun isteyen eklesin bunları )
[color="#00BFFF"]20. Sistemin Açılışında “Mavi boot ekranı “ ve " Mavi görev yöneticisi "kullanılmalı[/color] ( yeşil veya klasik XP den uzaklaşsın diye mavi standart hale getirilmeli, Etrafındaki garip simgelerle hiç hoş olmayan açılış ekranı olmamlı isteyen yapsın ama standarda girecek dosyalar bunlar olacaksa olmamlı bence. )
[color="#00BFFF"]21. SiSTEM YARI KATILIMSIZ Olmalı.[/color] ( Yani Gecenlerde bi arkadaşın modifiyesini inceledim sisteminin adını tam hatırlamıyorum kusura bakamsın ama kurulum ekranında kendimiz Ad ve Parola girebiliyorduk, yani Pc adı yazan yerde PC yada BiLGİSAYAR değilde bizim Girdiğimiz Ad ile kurulum yapıyor bu daha Şık bi görüntü Olur bunuda dikkate alırsanız sevinirim…
[color="#00BFFF"]22. UPLOAD'larda çoklu seçenek ve TEK LiNK UPLOAD'ı kesinlikle olmalı.[/color]( Sistemi Upload eden Arkadaşlar, Multi Upload olarak bikaç alternatifli olarak Upolad ederlerse çok iyi olur Ve Olabildiğince hızlı Download izni veren bir Servere TEK LiNK Olarakta UPLOAD ederlerse Çok çok Güzel Olur. Kimisi tek link olarakta indirmek isteyebilir.[/b]

[color="#FF8C00"][b][size="3"]EXTRA PROGRAMLAR OLACAKSA BU SiSTEMDE KESiNLiKLE SEÇME ÖZELLiĞiYLE BiRLiKTE OLMALI VE BU PROGRAMLAR TEMEL OLARAK ŞÖYLE OLMALI;[/size][/b][/color]

[b]*Macromedia Flash ActiveX, EN Güncel Flash Paketi, EN Güncel JAWA Paketi, Kesinlikle olmalı…
*K-Lite Mega Codec Pack ( Bu Pakette Kendi istediğine göre değil Tüm Paketler Entegre Olmuş TAM BiR MEGA PAKET )
*Mozilla, Firefox TR veya Google Chorme TR olabilir Zira Chorme daha yaygın kullanılıyor bu aralar.
*Foxit Reader TR
*Winrar Son sürüm Ama betası değil Full TR Hatta Şifre bulma özelliği olan olursa daha iyi olur.
*Vista Drive Icon (Vista-Win7 tarzı Hdd üzerinde doluluk oranı göstergesi )
*CCleaner TR Son Sürüm
*7zip TR
*Defraggler TR
*ULTRA iSO
*HDTUNE
*WLMsn Son Güncel Sürümü, sınırsız titreşim, AiMP Winamp ne dinliyorum eklentisi ayrlanmış 6dkda bir gelen reklamlar kaldırılmış Bir msn.
*Aimp TR Son Sürüm demek istiyorum ama her geçen sürümde bi kaç ay sonra güncelleme yapıyorlar 2 de bir güncelleme uyarısı çıkmasına uyuz oluyorum bunun yerine V.2.51 Sürümünü kullanıyorum MSN ne dinliyorum eklentisi olan ve ikonlarını istediğim gibi değiştirebiliyorum böyle güncelleme istemeyen bi sürümünü katılımsız yapabilir veya ekleyebilirseniz harika olur.
*Birde Driver Programı ama Güncelleme zorunluluğu olmayan Çünki Slim driverda ondan önceki birtane daha vardı hep güncelleme istiyor zorunlu bırakıyor bu sefer programın keyide gidiyor güncelleyince, programı güncellemeden sadece databeyzi güncelleyen ve güncel Driverları bulan bir driver programı varsa konulabilir yoksa hiç gerek yok.
*NOD 32 Güncel sürüm Sorunsuz güncelleme yapabilen sürümü.
*Sağtuş Eklentileri Uzantı değiştirme, Sağtuştaki waw’silinmiş Boş Winrarı silinmiş, Sağ tuşta gruplanmış Winrar üzerine gelince açılandan, hedefi bul dediğinde Programın olduğu klasöre giden, Masa üzerindeki Kısa yollarda KISAYOL OKU gösteren, bir sağtuş eklentisi olmalı…
*silinemeyen dosyaları Silen UNLOCER gibi bişeydi ismi o programda olmalı.
*OFFiCE 2003 – 2007 Dosyalarını destekleyen bir OffiCE sürümü Olmalı. Bu istersen OFFiCE 2010 muydu 2011miydi oda olabilir yeterki hepsini desteklesin.

Bu Temel olarak bu Programlar Olmalı sistemde, bunların üzerine Birsürü Ek Program Gelebilir ama dediğim gibi Bunlar Temel Olanlar. İnşallah modifiye yapan arkadaşlar bunlara uygun bir yeni bir sistem yapar veya yaptıkları yeni Sistemlerde Bu hususlara dikkat ederler ve benim nacizane önerimi dikkate alırlarsa emin olunki Harika bi sistem olacağına ve bu Sistemi erkek bayan evde ofiste Kafelerde Her Pc ye kulabilecek Leptoplarda kişisel Pclerde iş yerlerinde ve her yerde Rahatlıkla kullanılabilecek Bir Xp sürümü Olacaktır.[/b]

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Oksit' date='26 September 2011 - 16:47 ' timestamp='1317055660' post='1086035']
[center][color="#000000"][size="3"][font="Franklin Gothic Medium"][b]Allah (c.c) Akıl versin üşenmeden yazmış birde yapılmayacağını bildiği halde.[/b][/font][/size][/color][/center]
[/quote]

Herkezin aklı kendine yeter bu forumda herkes her denileni yapıyormu benimde sevdiğim bi forum olduğundna nacizane öneride bulundum Çoluk cocuk temalarından sıkıldığım için belki her kesime hitap eden bi modifiye yapılır yada modifiye yapan ustalar bunlara değer veripte çıkardıkları yeni modifiyelerde bunlara dikkat ederlerse herkesin hoşuna gidecek veya her yerde 7den 70 e kullanılabilecek tarzda bi XP sistemi olur diye düşüncelerimi paylaştım saygı duyuyorum ama kimsnein aklı fikriyle alakalı yorum yapma hakkını size vermiyorum beğenmedim diyin bu daha olumlu bi tepki benim için !!!

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Oksit' date='26 September 2011 - 16:57 ' timestamp='1317056225' post='1086052']
[center][color="#000000"][size="2"][font="Franklin Gothic Medium"][b]O zaman xp sp3 modifiyesiz bir xp indir ne kurucaksan kur ghostla yedeğini al bu kadar basit.[/b][/font][/size][/color][/center]
[/quote]

Olabilir sen öyle kullan kardeşim :) ben bunu bilmiyorum değilmi bunu yapacak olsam bukadar yazmaya uğraşmaz, belki yeni sistem yapacaklara bi öneri olur diye düşünmezdim herhalde, neyse :) yorumun için ilgilendiğin için tşkler....

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Oksit' date='26 September 2011 - 17:47 ' timestamp='1317055660' post='1086035']
[center][color="#000000"][size="3"][font="Franklin Gothic Medium"][b]Allah (c.c) Akıl versin üşenmeden yazmış birde yapılmayacağını bildiği halde.[/b][/font][/size][/color][/center]
[/quote]

Oksite inat ben yaparım sana bunu ;) pm at

Link to comment
Share on other sites

[quote name='Dexter18' date='26 September 2011 - 17:31 ' timestamp='1317058291' post='1086078']
pc nin özellikleri neler acaba?
[/quote]

[color="#FF0000"]Anakart :[/color] GIGABYTE GA-965P-S3 (rev. 3.3)
[color="#FF0000"]Işlemci :[/color]Intel® Core™2 Duo Processor E8200 (6M Cache, 2.66 GHz, 1333 MHz FSB)
[color="#FF0000"]Ram :[/color] 2 X 2 GB KINSTON 800 Mhz
[color="#FF0000"]Hdd :[/color] ( SAMSUNG 160 GB işletim sistemi için + Samsung 750 GB + WD 2 TB )
[color="#FF0000"]TV Kartı :[/color] Skystar 2 Dijital TV kartı
[color="#FF0000"]PCI ses kartı :[/color] M-Audio ses kartı

sistemin özellikleri bunlar ama yukarıdada yazdığım gibi WiN 7 Değil Xp kullanmaktan keyif alıyorum ve kullandığım Programlar XP destekliyor ondan dolayı benim gibi milyonlarca Xp kullanıcısı var WiN 7 hayatımıza nekadar girmiş olsada, Xp modifiyesi yapacaklara öneri mahiyetinde yazdım ben bu konuyu !

Link to comment
Share on other sites

iyide bu yazdıkların sistem hazırlanıp upload edilinceye kadar güncelliğini yitirirse
sende fırçayı basarsan ne yapıcaaz :rolleyes:

şaka biryana tam manasıyla okumadım ama.. sahip olduklarından çok sahip olmak istediklerini yazmışsın

yani modifiye yapıyormusun bilmiyorum ama yapmıyorsan birazcıkta ondan bahsedip aslında istediğin şeyin bu olduğunu ama birtürlü beceremediğini falan

eminim daha çok sahip çıkarlardı diye düşünüyorum

win 7 istersen ben yapabilirim istediğin gibi ama XP zor

neyse yapan olur inşallah

Link to comment
Share on other sites

[quote name='major_ata' date='26 September 2011 - 18:22 ' timestamp='1317061326' post='1086097']
iyide bu yazdıkların sistem hazırlanıp upload edilinceye kadar güncelliğini yitirirse
sende fırçayı basarsan ne yapıcaaz :rolleyes:

şaka biryana tam manasıyla okumadım ama.. sahip olduklarından çok sahip olmak istediklerini yazmışsın

yani modifiye yapıyormusun bilmiyorum ama yapmıyorsan birazcıkta ondan bahsedip aslında istediğin şeyin bu olduğunu ama birtürlü beceremediğini falan

eminim daha çok sahip çıkarlardı diye düşünüyorum

win 7 istersen ben yapabilirim istediğin gibi ama XP zor

neyse yapan olur inşallah
[/quote]

Emin olun çok denedim ama beceremiyorum anlasam yeminle yapıp buyrun arkadaşlar buda benim Modifiyem diycem ama cidden yapamıyorum anlamıyorum yaptığım şu ULTRA ISO ile mevcut XP cdsini açmak bikaç beğenmediğim eklentiyi silmek dosya olmadığından mecburen atlıyacak :) bu mantıkla yaptığıma modifiye denilirse yapıyorum :) birde kendime göre reg ayarını silip aynı isimke kendi REG imi içine atıyorum al sana birazcık oynanmış Xp oluyor ama tam istediğime cvp veren bi XP olmadığından ve genelde genç kardeşlerimizin garip garip simgelerle bilgisayarım belgelerim ikonlarını değiştirerek simsiyah sisitemler yapmaları v.b. ikonları klasör seceneklerini değiştirdiklerinden veya az REG diyip birsürü ayarıyla oynanmış reg ayarlarına sahip sisitemler çıkıyor hadi bunları gecelim hiç bir driver entegresi yok yada full entegre birsürü eklenti eksik oluyor ondan dolayı bunları yaparlar ve bazı şeyleri XP kullanıcıları için standart hale getirilerse isteyen istediği tema yada ikon paketini yüklesin kullansın ama sisitem komple bununla olunca biraz kullanıp format atıp duruyoruz artı XP de kullandığım programları Win 7 de kullanma gibi bi şansım varsa neden WiN 7 sisitem olmasın bunlar neden onda olmasın ? Süper olur !

bişeyi unutmuşum reklam yapmak değil amacım kesinlikle yanlış anlaşılmasın bir barışseven'in MOTUN MORNiNG'in sistemleri hemen hemen bu tarza yakın oluyor ve güncelleme olmadan yıllarca kullanılabiliyor 6 ayda bir yada 3 ayda bir sistem çıkarrılsın ama sağlam bi sisitem olsun emin olun kimse şikayet etmez NEDEN GÜNCELLEME YAPMIYORSUNUZ DiYE FIRÇA ATMAZ Diye düşünüyorum ama kişiler bişeylerden şikayetci ve sürekli yeni sisitemler güncel siistmeler peşinde dolaşıyor !

Edited by eleavucasigmaz
Link to comment
Share on other sites

ßen kendi Adıma Konişim Önce Siteye 2oo7'de üye oldum onda önce bilgisayar Format Falan işlerini bilirdim sadece.
Yıllardır Düzenli Takip ederim
Öğrenmediğim kalmadi
Saolsun Arkadaşlar Resimli hatta Videolu Anlatıyor
Yetmedi Uzakdan bağlanıp yardım Dahi Ediyorlar
Sen bi Uğraş Emek ver yardım iste seni kimse Reddetmez.

sk8er_boi :) Geldi Dikkat et Kimseye Bulaşma ßak Kardeş Sözü Dinle
Birazdan Kintaro'da Gelir Tam olur

Link to comment
Share on other sites

  • 4 hafta sonra ...
  • Editor

[img]http://c1110.hizliresim.com/q/s/49jc.gif[/img][img]http://www.tnctr.com/uploads/imgs/pre_1319478497__mtn.jpg[/img]
müsait olduğum bir zaman upload etmeyi düşünüyorum ama ne zaman olur bilemem..

Link to comment
Share on other sites

Forumda sistem hazırlamayla ilgili birçok konu var. Hatta ben sistem modifiye etmeyi kendi kendime ve TnC-TR den yardım alarak öğrendim. Bence sen de modifiye sistem hazırlamayı öğren ve istediğin gibi bir sistem hazırla. Hem kendin yararlanırsın. Hem de başkaları. Gerçe yine ben rica ediyorum diyeceksin ama bende sana tavsiye ediyorum.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...