Jump to content

Web Sitesine Yönlendirme Ve Dialog Çıkartmada Soru


radyofon
 Share

Recommended Posts

AMS ile bir arayüzde birkaç tane butona çeşitli scriptler yazdım. Butonlardan bir tanesine basılınca; ilgili web sitesine gidiyor ve kullanıcının ne yapması gerektiği hakkında da bir dialog çıkıyor. Kullanıcı tamam diyerek dialogu kapatıyor. Fakat dialog çıkınca programın arayüzü de çıkıyor. Ben sadece dialogun çıkmasını ve programın çıkmamasını istiyorum. Programın çıkmaması için Dialog.Message komutundan sonra Window.Close kullandım olmadı, Window.Minimize kullandım olmadı, Application.Sleep kullandım yine olmadı. Maalesef dialog çıktığı için programın arayüzü de geliyor ve yönlendirdiğim web sitesinin görünümünü kapatıyor. Bunu nasıl düzeltebilirim. Denemediğim şey kalmadı. Yardımcı olursanız sevinirim.
Link to comment
Share on other sites

[quote name='galetis' date='23 January 2012 - 23:50 ' timestamp='1327355417' post='1144974']
dialog gösterildiği an sayfayı gizlersin. dialogtan çıkılıncada sayfayı geri getirirsin. yanlış anlamadım inşallah.
[/quote]


Ters anlamışsın maalesef. Dialog çıktığı an sayfa yerinde kalacak. Program gizlenecek. Çünkü programın arayüzü büyük ve web sayfası arkada kalıyor görünmüyor.

Link to comment
Share on other sites

[b]Ben zamanında yapmıştım. On preload kısmına DialogEx.Show yazmıştım. İşim Bitince de os.exit() komutuyla projeyi kökten kapatıyordum. Dene, olumlu sonuç alacaksın.

Edit : Ben DialogEx Sanmıştım. Kusura Bakma. Ama DialogEx'te Kullansan Hoş Olur.

Gene Edit : Gerçi Yine Aynı Şeyi Yapabilirsin. Dialog'u Sayfadan Önce Açtırmalısın Ama. On Preload veya On Startup'ta.[/b]

Edited by Baba_
Link to comment
Share on other sites

Dialogu sayfadan önce nasıl açtıracağım? 1 adeti çıkış olmak üzere 5 adet buton var. Sadece butonun birinde web sayfası ve dialog açılıyor. Diğer butonlarda ilgili scriptler çalışıyor. Dialogu önceden açtırmam demek, tek buton olsaydı geçerli olurdu.

Link to comment
Share on other sites

Anlatamıyorum. Projem ilk açılırken dialogu istemiyorum. Projede 5 buton var. Bunlardan bir tanesine basınca web sitesine gidecek ve dialog açılacak. Buraya kadar tamam yaptım. Fakat web sitesi açılıp ardından da dialog açıldığı zaman projenin arayüzü de görünüyor. Arayüzü yani projeyi görmek istemiyorum, açılan web sitesinin önünü kapatıyor ve site okunamıyor. Görünmesin istiyorum hepsi bu.

Link to comment
Share on other sites

[b]Bunu yapmak imkansız, çünkü ams'de projenin üstüne açılır dialoglar, ancak şöyle yapabilirsin; Bir dialoğa web plugini ile siteyi açtır, sayfadaki butona basınca websitesinin olduğu dialog açılır, sonra websitesinin olduğu dialoğun onshow'una direk dialoğu açan dolu yaz. Böylelikle sitenin üzerinde dialog olur... Tabi projenin amacını tam bilmediğim için, bu yol sana uymayabilir...[/b]

Link to comment
Share on other sites

Minimize etsem de olmıyor. Çünkü dialog açtırdığım için otomatik olarak proje de dialog yüzünden açılıyor. Buraya apz dosyasını yükleyeceğim ve sizler de ne demek istediğimi daha rahat anlayabileceksiniz.

Edited by radyofon
Link to comment
Share on other sites

[quote name='ReaLyMaN' date='24 January 2012 - 17:35 ' timestamp='1327419322' post='1145190']
Sanki burda paylaşsanız çözümü başkasının işine de yarardı.
[/quote]
Aklıma geldi :) ama paylaşılacak bir şey değildiki yani ufak yanlışları vardı abimizin düzettim.Ayrıca kim öyle bir şey yapmaya kalksa tek bir yol ile yani bizim yoldan gideceği için alternatifi olmayan bir çözümdü.

Link to comment
Share on other sites

@pilgetir

Kusura bakma üstadım. Olduğunu sanmıştım ama olmamış. :rolleyes: Dialog açıldığı için proje de muhakkak açılıyor. Ben web sayfasının açılmasını ve sadece dialogun kalmasını istiyorum. Dialogun kalıp projenin kapanması da mümkün değil anladığım kadarıyla. Şöyle olabilir diye düşündüm. Minimize etsek sol alt köşeye gidiyor hoşuma gitmedi. Sağ üst köşeye projenin boyutunu küçülterek götürebilirz. Acaba bunu nasıl yapabilirz. Yani ekranın ortasında kalmasın. Ya da; web sayfası görünür, dialog web sayfasının önünde görünür, proje de web sayfasının arka planında kalır. Ama bunu nasıl yaparım bilemiyorum. Zaten dialogun web sayfasının önünde dialogun görünmesini istiyorum.

Link to comment
Share on other sites

[font="Tahoma"]Evet örneği hazırladım yanlız farklı bir yol kullandım alternatif gelmedi aklıma. Projeyi sağ üst köşede açtırınca dialog mesajıda sağ üstte yarım bir şekilde görünüyordu.Bende yeni bir proje oluşturdum Onstartup bölümüne dilaogdaki mesajı ayzdım ve exeye dönüştürdüm daha sonra exeye dönüştürdüğüm projeyi ana projeden çağırdım.Yani senin ikinci projen ile değişiklik yapmana gerek yok ben hazırladım.Siteyi açıyor mesajı veriyor ve çıkıyor.Umarım istediğin gibi olmuştur :)

Projenin sağ üst köşede çaılması için bu kodu kullanabilirsin.

On Show bölümüne;
[quote]
cozunurluk= System.GetDisplayInfo();
x = cozunurluk.Width
y = cozunurluk.Height
Window.SetPos(Application.GetWndHandle(), x-200, y-850);
[/quote]

Proje APZ'si;
[quote]http://www.dosyalar.gen.tr/4ew54sipvexo/radyofonapz_P__LGET__R.rar.htm[/quote]

Proje EXE;
[quote]http://www.dosyalar.gen.tr/uh8s78jdesvq/Radyofon.rar.htm[/quote][/font]

Link to comment
Share on other sites

Ben şöyle yaptım. Yine de herkese çok teşekkürler!...
[code]
Window.SetSize(Application.GetWndHandle(), 100, 100);
Window.SetPos(Application.GetWndHandle(), 0, 250);
File.OpenURL("[url="https://nesbireysel.kamusm.gov.tr/nbsifreli.go"]https://nesbireysel.kamusm.gov.tr/nbsifreli.go[/url]", SW_SHOWNORMAL);
Dialog.Message("PIN Kilidi Çözme", "Güvenlik Sözcüğü; başvuru sahibinin, başvuru sırasında\r\nbelirlediği bir güvenlik parametresidir. Güvenlik Sözcüğü'nün\r\nunutulması veya hatırlanamaması durumunda;\r\nYukarıdaki 'Güvenlik Sözcüğümü Unuttum' bağlantısı tıklanarak yenilenebilir.", MB_OK, MB_ICONINFORMATION, MB_DEFBUTTON1);
[/code]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...