Jump to content

Windows 7 Starter Ile Performansınız Tavan Yapsın.


Bay_RC
 Share

Recommended Posts

kanıt kabak gibi ortada

mhugu.jpg

meyve veren ağaç taşlanır. Eleştiri yapanlar gitmiş core i7 performansı dememe takılmış. Corei7 performansından kastım performansın zirve yapacağı idi..

Edited by sere
Link to comment
Share on other sites

[quote name='Acemi47' date='05 May 2012 - 11:01 ' timestamp='1336215719' post='1196884']
OK tskler yarın deneyecem eğer işe yarasa allah senden bin kere razı olsun Starter cpu kulanımını da azaltıyor di mi ?
[/quote]
tabii. Starter win7nin en kısıtlı sürümü ama gel görelim biz bu kısıtlamaları aşıyoruz.. :clapping:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...

Bu sitede bir çok kişi bilgisayarın anasını ağlatacak programlar kullanıyor ama hiçbirinin 3 gb ram dan fazlasına ihtiyaç duyduğunu sanmıyorum.Önemli olan işlemci gücüdür,o da overlock gibi yöntemlerle güçlendiriliyor,tabi riskli biraz.Ayrıca güçlü bi işlemciyle 2 gb ram olan bi PC,zayıf bi işlemciyle 4 gb ram olan bi PC den daha hızlı çalışır.Ram miktarının o kadar fazla olmasına gerek yok.O nedenle genelde 32bit kullanımı daha yaygındır.Paylaşımın güzel ama bu sadece ram delilerini sevindirir.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 ay sonra...

Windows 7 RAM patch'ler ile sadece Windows 7'yi kandırabilirsiniz ve kendinizi kandırabilirsiniz. Windows 7 ve üzerinde çalışan 32 tabanlı programlar tüm sistem belleğini kullanmak yerine gene kendi 32 bit geleneğine uygun olarak hareket edecek ve maksimum 3.2 GB'lık kısmını kullanacaklardır !!. 3 GB ve üzeri RAM kullanarak sistem performansını arttırmak için PAGEFILE.SYS kullanımını iptal ederek disk belleği yerine sistem belleğinin kullanılmasını sağlayabilirsiniz. Bu işlemlerin daha hızlı şekilde çalışmasına olanak sağlayacaktır.

" Windows 7 Starter ile Core i7 performansı alın " diye başlık atmak sadece milletin aklını karıştırmaya yarar. Pentium veya Core 2 işlemciler ile Core i7'yi karşılaştırmak mantıksız olur. Sonuçta Windows 7 Starter ve Pentium işlemci kullanan ile Core i7 kulananlar arasında dağlar kadar performans farkı vardır. Standart i7 920'nin Windows performans değerlendirmesini aşağıya ekledim sonuçlar ortada !!!
.
.
pre_1336076397__sistem.jpg
.

Haydi kolay gele !

Teyyare; bu sadece bir benzetmedir. Şimdi win7 starter biliyorsunuz kısıtlı bir sürüm ve home premium ve ultimate sürümlerine göre çoğu ev kullanıcılarının kullanmayacağı atıyorum mediacenter ve benzeri görsel bileşenlerden yoksun olarak önümüze çıkıyor. Benim burda bahsettiğim core i7 performansı alın dememdeki asıl maksat starter gibi sade bir sistemde ram kısıtlmasını aşıp, home premium veya ultimate de olan çoğu kullanılmayan bileşenlerden sıyrılıp daha hafif daha stabil bir sistemle bilgisayarınızdan performans alıp kısıtlanmış bazı özelliklerden de kurtulmuş bir sistem yaratmaktı amacım.

 

Ama tabi sen de haklısın core i7 performansı demem yanlış anlaşılmalara sebep olabilir bu yüzden başlığı anlamına uygun olarak değiştirdim umarım böyle daha da iyi anlaşılabilirim.

 

Haydi Rastgele ...!

Link to comment
Share on other sites

Daha önceden konuları tekrar hortlatmanın bir anlamı yok, gerekli açıklamayı zamanında yapmışım. Zaten düzenlediğin başlık her şeyi anlatıyor :D

 

 

Windows 7 Starter Ile Performansınız Taban Yapsın.

 

Haydi kolay gele ! 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...