Jump to content

Kablosuz Ağlar Algılandı


Anlatılmayanlar
 Share

Recommended Posts

lapyopumda bazen kablosuz ağlar algılandı gibi uyarılar alıyorum tıkladıgımda çeşit çeşit insan isimleriyle bağlantılar oldugunu gördüm.tıkladıgımda kullanıcı adı şifre falan ben kablolu kullanıyorum ama bu bağlantılar sanırım yakınımda olan bağlantılar bunların kablolu ağıma girme gibi bi durumu olabilirmi.onlarda beni aynı şekilde görüyor olabilirlermi.bendde kablolu modem var.ama laptopa direk takıyorum netimi.
Link to comment
Share on other sites

[quote name='neskali' date='19 June 2012 - 00:22 ' timestamp='1340058178' post='1213402']
Eğer laptopunuzun wirelless özeliğini kapatırsanız siz onları onlarda sizi göremez.. wirelless tuşu vardır büyük ihtimal üzerinde .. yada ağ bağşantılarımdan devre dışı bırakabilirsiniz....
[/quote]
Laptopunun wireless özelliğini kapatırsan sadece sen göremezsin onlar seni görmeye devam eder..Bu durum modeminle alakalıdır modem arayüzüne girip kablosuz bağlantıyı kapatmalısın..Adres çubuğuna 192.168.1.1 yada 192.168.2.1 yazarak modem arayüzüne gireceksin buradada kullanıcı adı ve şifre ister değişmemişsin eğer kullanıcı adı admin,şifre ttnet tir çoğunlukla..

Link to comment
Share on other sites

benim modemim kablolu ama.onların görmesi olsada herhangi bi giriş sözkonusu olabilirmi baya bi ağ algılıyormda koruma için bişi yapmam gerekirmi sanırım laptopta olan i özellik yüzünden ben onları görüyorum yada onlar beni görebiliyorlar.masaüstünde bağlandıgımda böle bi olayla karşılaşmıyorum da.

Link to comment
Share on other sites

yok arkadasım ben anlatamadım gerçi ikinci cevap işe yaradıda.sanırımanlatamadım bir tane modemim var oda kablolu ve kablolu ağla bağlanıyorum onu masaüstünden cıkartıp laptopa direk baladım ve laptopu kullanıyorum masaüstü aktif değil yani o iptal modemim şu an direk laptopa bağlı.ama modem zaten ttnetin verdiği o bildik şifreyle yani herkez abone olurken işte abone nosuna göreverilen yokmu o.ayrıca bi şifre girmek gerekiyormuki.

Edited by Anlatılmayanlar
Link to comment
Share on other sites

Dediğini çok iyi anladım kardeşim laptopta wireless özelliği var ondan görüyorsun..Şimdi senin modeminde kablosuz bağlantın açıksa ve şifresi yoksa gören bağlanabilir..Pcyi kablolu kullanman herhangi bir şeyi değiştirmez..Önemli olan modemindeki kablosuz bağlantının açık olup olmaması eğer açıksa ve şifresizde modem arayüzüne girip kablosuz bağlantı güvenlik ayarlarında şifreleyebilirsin..Neti yalnızca sen kullanıyorsan kapat gitsin kablosuz bağlantıyı kafanda rahatlasın..

Link to comment
Share on other sites

[size="5"][size="4"][b]Söylediğin gibi modemin kablolu ise wireless özelliği yoksa bu ağlar modem tarafından algılanmıyor. Senin laptopun wireless özelliği açık olduğu için yakınında bulunan kablosuz ağları görüyo sadece. Laptopun wireless özelliğini kapatırsan, kablosuz ağlar algılandı uyarısını görmezsin arkadaşım. Sadece laptopun wifi özelliğini kapat yeter.[/b][/size][/size]

Link to comment
Share on other sites

Selam KArdeşim Anladığım şu Senın dizüsütn var bunuda kablolu modem ile bağlanıyorsun değilmi.
o zaman sorun yok sende sadece dizüstünün wireless özewlliğn açık olduğundan sen onları görürsün ama onlar seni göremezler.Eğer rahatsız olursan dizüsünde f1-f12 arasındaki tuşlardan bu özelliği kapatabilirsin bunun içinde altta bulunan (ctrl ile Alt tuşları arasındaki) Fn tuşu ile Yukarıda bahsettiğim F1_F12 tuşları arasındaki wireless tuşuna birlikte basarak kurtulabilirsin..


<Kolay <gelsin.....

Link to comment
Share on other sites

[color="#8B0000"][b]modemin wireless özelliği yoksa kimse uzaktan bağlanamaz ..
gördüğün kablosuz ağlar yakın çewrendeki kullanıcılar seninle bir işleri yok , zaten senden haberleri bile yok (:[/b][/color]

Link to comment
Share on other sites

Bence çirkin kardeşimiz haklı olabilir. Çünkü konuyu açan kardeşimiz deneyimsiz ve ilgili konularda fazlasıyla yetersiz. Bu nedenle modeminin wireless özelliğinde olduğundan haberdar olmayabilir. Zira bazı modemler bilindiği üzere gizli/iç antenlidir. Bu sebeple önce sadece kablolu olduğu ileri sürülen modemin marka ve modeli tam olarak buraya yazılmalı, tartışma ve bilgilendirmeler buna göre yapılmalıdır. Ayrıca bir laptop yakın çevredeki wireless sistemler tarafından eğer modemi wireless değilse veya modemin wireless özelliği kapalıysa algılanamaz. Laptopun wireless özelliğinin açık veya kapalı olmasının bu konuda hiçbir önemi yoktur. Çünkü Laptoptaki bu özellik algılanmaya değil algılamaya dönük bir özelliktir. Laptoplar modemden bağımsız sadece bluetooth özelliği nedeniyle (ve bu özelliği açık ise) aynı özellikli sistemlerden çok yakın çevrede algılanabilir ki bununda internet bağlantısıyla -özel ayar ve durumlar sözkonusu değilse- alakası yoktur.

Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

[quote name='kayseri204' date='19 June 2012 - 09:31 ' timestamp='1340091091' post='1213448']
adam kaplolu modem demiş anlamıyon mu ?
[/quote]
Uslubun hoş değil..Efendi olmalı insan..Burada elimizden geldiğince yardım etmeye çalıştık..Forum bunun için zaten..

Link to comment
Share on other sites

arkadaşlar gördüğünüz gibi konuyu açan arkadaşın kablosuz ağlar hakkında bilgisi yok.

1- modemine kabloyla bağlansan da, modeminin kablosuz özelliği varsa, herkes senin modemini görür. ama kesin olarak kablosuz ağının olmadığına eminsen. hiçbir sıkıntın olmaz. rahat olabilirsin.senin ağına girmeleri için modemine kablo takmaları lazım :)

2- senin başka ağları algılaman modeminle alakalı değil. laptop bilgisayarın daki alıcın diğer kablosuz ağları görüyor. sana hiçbir sıkıntısı yok. yok ben bunlarıda görmek istemiyorum. göz zevkimi bozuyor diyorsan denetim masasından ağ ve paylaşım merkeziniz aç.bağdaştırıcı ayarlarını değiştire tıkla orada network adaptor veya wireless adaptör gibi bağlantı olması lazım, sağ tıklayıp devre dışı bırak de. olsun bitsin.

aynı şeyi laptopunda wireless tuşuna basarakta yapabilirsin.

Link to comment
Share on other sites

arkadaslar bilgimizin olmadıgını söleyemeyiz ama ben bilgisi olanlara artık diyim özellikleri yazim.modem tp link td-8817 adsl2+mdem router ve aqnteni yok bu bilgi yetermi bilmiyomartık modem içine koymadılarsa cihaz alırken wireles özelliği olmayan dediklerinide biliyorum buda yetmezse aynısının wireles özelliği olanından aldım antenş vardı en azından ikisinin farknı bilen biriyim cevaplar içinde tekrar tşk.saygılar.agım kablolu ttnetin sınırsız bağlantısı modeme laptpa direk modemle bağlanıyorum.yani wireles özelliği olmayan kablolu modemle bloototu olan özellikli işte bi laptopa bağlı.daha bilgi vermeme gerekyok sanırım tş.

Link to comment
Share on other sites

Modemin wireless özellikli olmadığı anlaşıldı (Yada kesinleşti). İlgili konuda yetersiz olduğundan söz etmemizden biraz alındığında anlaşıldı. Halbuki bu alınmaya hiç gerek yok ve kimse annesinin karnında öğrenmiyor öğrendiklerini. Ve zaten bilgi eksikliğin yönelttiğin sorunun kendisinden belliydi.
Arkadaşlar uygun cevapları vermişler. En derlitoplu olanı ve anlaşılanı bence bates54'ünkü..
[b]Sonuç ve özet: Nema problem..[/b]

Edited by temmuz
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...