Jump to content

" Windows 8 Yıkım Olacak! "


temmuz
 Share

Recommended Posts

[b]Herkes Windows 8 hakkında güzel konuşmuyor. İşte Windows 8'i yerden yere vuran dev isim![/b]

[img]http://img69.imageshack.us/img69/9964/ekranalntsmhy.jpg[/img]

Microsoft, yeni işletim sistemi için uzun bir süredir çalışıyor. Yakın zamanda tamamlanması beklenen Windows 8 işletim sistemi, günümüze kadar sızan detayları doğrultusunda eski ve yeni bilgisayar kullanıcıları arasında birçok fikir ayrılığı çıkmasına sebep oldu.

Tüm bu farklı konuşmaların arasında, bir de Gabe Newell gibi vakti zamanında Windows için 13 yılını vermiş ve akabinde Valve'nin kurucularından bir tanesi olmuş birisi var. İlk üç Windows yazılımının üretilmesinde büyük payı olan Newell, öyle görünüyor ki yeni Windows konusunda pek de mutlu değil.

Bir internet sitesinden yayınlanan habere göre Newell, Salı günü Seattle'da düzenlenen "Casual Connet" konferansında uzun bir konuşma yaptı. Konuşmasında Windows 8'e de değinen Newell, bu yeni sistemi hiç de önemsemediğini net bir şekilde dile getirdi. "Bence Windows 8 PC kullanıcılarının tümü için bir yıkım olacak. En büyük korkumsa PC pazarında farklı kullanıcılara hitap eden en üst seviye donanımların, bu işletim sistemiyle piyasadan kalkacak olması." şeklinde konuşan Newell, sözlerinde kullandığı "yıkıcı" kelimesini herhangi bir şekilde detaylandırmadı.

[b]CHIP Türkiye - 28 Temmuz 2012 11:00[/b]
Link to comment
Share on other sites

Microsoft'un 2005 yılından beri lanse ettiği, sürekli bu özellikler için araştırma ve geliştirme yaptığı iki önemli proje var, bunlar Cloud NET ve Cloud Office. Cloud NET, yani Türkçe adı ile Bulut ağ sistemi, geliştirme işlemi halen devam eden ve 3G altyapısından farklı olarak daha hızlı veri akışı sağlayan uydu bazlı kablosuz internet ağı şebekesi. Altyapısı CERN için geliştirilen ve Microsoft desteği ile Global Electric şirketi tarafından geliştirilen bu alt yapı, Microsoft'un Cloud Office sisteminin en büyük parçalarından birisi. Cloud Office ise Microsoft'un önem verdiği en büyük projesi. Ev, ofis ve dış uygulama mekanlarını tek bir çatı altında toplayarak işlerin bir ofise bağlı kalmadan yürütülmesini amaçlayan bu proje için gerekli olan donanımlardan tablet PC'ler çıktı, Cloud NET çıkmak üzere, uygulama yönetimi için Windows 8 ve Office 365 ise piyasaya lanse işlemi gerçekleşti ve RTM sürümleri piyasaya girmeye hazırlanıyor. Tüm ev, ofis ve tabletleri kendi aralarında bir network ağı ile bağlayarak hem işleri, hemde kişisel yaşamı bir yere bağımlı kalmadan yürütme işlemine Microsoft'un verdiği isim ise Cloud Life.

Çünkü diğer şirketler Microsoft'un Cloud Life (bulut yaşam) olarak adlandırdığı ve hayatın her alanında bir yere sabit kalmadan işlemlerini gerçekleştirmeyi amaçlayan büyük projesine malesef tekelleşmeye yol açacak diye karşı çıkmaktalar. İşte bu yüzden diğer şirketler tarafından sürekli eleştiri yağmuruna tutuluyor. Hayatı kolaylaştırma adına yapılacak girişimler her ne kadar Microsoft'un tekelleşmesi olarak algılansada, sonuçta vereceği iş verimliliği ve kişisel özgürlük hayatımızı ne kadar etkileyecek önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Diğer şirketlerin gelecekte neler yapabileceklerini halen tam olarak bilememesi, ileride hangi gelişmeler yaşanacağı ve bu gelişmeler karşısında neler yapacaklarını kestirememeleri, kestirseler dahi şu anda bu gelişmeler için herhangi bir alt yapı hazırlamadıkları için Microsoft'a nasıl karşılık vereceklerini bilememekteler. Microsoft kendinden emin, kararlı bir şekilde kendi hedefi doğrultusunda hareket etmekte.

Kısaca [color="#FF0000"]Meyve veren ağaç taşlanır[/color] mı desek ne desek bilemedim şimdi :D Benden şimdilik bu kadar, yorum size kalmış.

İşte Microsoft'un tanıtım filmleri

Cloud Service çalışma şekli tanıtımı

[media]http://www.youtube.com/watch?v=I-jmkkYiQac[/media]

Cloud Life tanıtımı

[media]http://www.youtube.com/watch?v=QL-zcUWwCZU[/media]


Haydi kolay gele !

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...